Prajitura cu napolitane,fistic si violete

 Aceasta minunata prajitura e tot cu fistic pentru ca  mi-a mai ramas in borcanel de la Cheesecake cu fistic apoi am gasit printre alte ingrediente de-ale mele,un borcanel tot le fel inceput din care am facut inghetata,cu jeleu de violete,pfuu nebunie!!
Violetele din Franta,nu sunt altceva decat toporasii nostri dar acolo sunt atat de apreciate,incat e un magazin special cu tot felul de produse cu violete incepand cu florile uscate care sunt comestibile(sunt si proaspete dar daca le cumperi le folosesti imediat) apoi biscuiti de tot felul,sirop,dulceata care mi-a placut maxim,jeleuri care se folosesc la prepararea dulciurilor dar se gasesc si produse cosmetice cu violete,sapun,sampon,gel de dus,parfumuri,crema de maini,nici eu nu mai stiu ce era pe acolo ca nici nu-mi venea sa mai plec! 
Acum daca am facut aceasta introducere,poate va imaginati gustul si aroma prajiturii mele!
 

AVEM NEVOIE DE
BLAT
300g biscuiti digestivi
150unt topit
300g napolitane
1plic gelatina granule
CREMA
500g Mascarpone
400ml frisca lichida neindulcita
2linguri crema de fistic
1lingura jeleu de violete
cateva picaturi de esenta de fistic
DECOR
spray cu aroma de violete
flori de violete comestibile
afine rosii
fistic taiat
CUM SE PROCEDEAZA
In tava de 24cm diametru cu hartie de copt pe fundul ei,pui de jur imprejur napolitane taiate la nivelul tavii,in mijloc pui biscuitii pisati si amestecati cu unt topit,formezi blatul apoi lasi la frigider

 
Amesteci branza cu frisca batuta iar dupa omogenizare imparti in doua boluri apoi in primul amesteci cu crema de fistic si esenta iar in al doilea jeleul de violete
 
Aici e jeleul de violete si esenta de fistic

 

Aici crema de fistic
In cele doua boluri cu creme adaugi cate jumatate din gelatina hidratata in 25ml apa rece apoi topita pe bain marie si amesteci apoi peste blat pui crema de fistic si dupa nivelare presari fistic taiat marunt apoi lasi la frigider 30min
 

 Dupa ce s-a intarit putin,scoti tava si pui deasupra crema de violete,nivelezi si lasi la frigider pana a doua zi
 
Scoti tava si surpriza mea a fost ca nu am prevazut situatia in care crema este putina si napolitanele mai inalte,asa ca am pus o folie alimentara peste crema ca sa nu cada firmituri si am inceput sa tai la nivelul cremei
 
Pui tava pe un platou,scoti inelul cu mare atentie,cu spray-ul pulverizezi le da 20cm distanta,altfel faci gaura in crema si culoarea este foarte intensa cum mi-a iesit mie,cand trebuia sa fie un violet deschis,dar.... incepatorului i se iarta greseala,spune o vorba!

 



Spray si flori de violete uscate
Acum ornezi dupa imaginatie,eu am pus pe mijloc cateva flor,apoi afine rosii sa mai deschida culoarea prajiturii si am presarat fistic taiat

 



 
Sa va fie de folos!

0

Cheesecake cu fistic

 Imi place fisticul oricum ar fi el si daca am achizitionat multe produse pentru copii cand au fost intr-o mini vacanta sa le fac o surpriza,mi-au ramas borcanele neterminate si acum trebuie sa le folosesc 
Am facut acest cheesecake dar gustul nu cred ca vreti sa stiti cum e sau mai bine zis cum a fost,nebunie!!

AVEM NEVOIE DE
BLAT
200g piscoturi de sampanie
300ml cafea de fistic
50ml lichior de fistic
CREMA
500g branza Mascarpone
3linguri crema de fistic
4picaturi esenta de fistic
400ml frisca lichida neindulcita
ORNAT
afine rosii
fistic taiat
CUM SE PROCEDEAZA
Pui inelul de la forma de tort de 24cm diametru pe un platou,in interior pui piscoturi inmuiate in cafea facuta mai devreme si racita apoi lasi deoparte
 

 
 


Amesteci bine branza cu crema de fistic si esenta iar la final,usor cu frisca batuta apoi rastorni peste piscoturi si nivelezi
 




Lasi platoul la frigider pana a doua zi cand scoti usor inelul trecand cu un cutit de jur imprejur si ornezi cu afine si fistic taiat si lasi din nou la frigider pana in momentul servirii
 

 


Sa va fie de folos!
0

Vinete impanate

 Am facut cu multi ani in urma aceasta reteta si mi-a placut mult iar acum mi-am adus aminte de ea,nu am facut decat doua borcane pentru ca nu am avut suficiente vinete,intra intr-un borcan destul de multe,dar voi mai face cat se mai gasesc 

AVEM NEVOIE DE
3vinete mari
500g ardei kapia
4catei de usturoi
500ml ulei
sare
frunze de telina 
OTET
1cana cu otet
2cani cu apa
1lingurita cu zahar
1lingurita cu sare
2frunze de dafin
boabe de piper
boabe de mustar 
CUM SE PROCEDEAZA
Vinetele spalate,sterse le curat de coaja tip zebra  adica nu curat toata vanata de coaja,las cate o portiune,apoi taiata rondele potrivit de groase,pun rondelele taiate intr-un castron si le presar cu sare si amestec si las deoparte 30min
 

 Pun apoi rondelele in tigaia cu ulei iar dupa ce s-au rumenit le scot intr-o sita care este pusa intr-un castron sa se scurga uleiul
 

 In uleiul ramas,calesc ardeiii spalati si taiati suvite sau cuburi iar dupa ce s-au rumenit ii scot si pe ei intr-o sita apoi cele doua site le las deoparte pana a doua zi sa se scurga foarte bine uleiul din vinete si ardei
 

 
A doua zi incep sa pun in borcane un rand de vinete,cate 3-4 rondele,apoi o lingura cu ardei,deasupra putin usturoi pisat si din nou vinete, ardei
Pentru ca aroma usturoiului sa cuprinda tot borcanul,puneti la mijloc si astfel la fiert se imprastie aroma peste tot,eu ce se vede in borcan,am pus prea mult chiar daca l-am pus la mijloc
 

Ultimul strat sa fie de vinete apoi acopar cu crengute de telina

Intr-un vas pun sa fiarba toate ingredientele de la otet iar dupa ce s-a racit,umplu borcanele apoi cu un bat de frigaruie scot aerul dintre straturi pentru ca altfel se strica daca nu sunt cuprinse de otet toate ingredientele din borcan si daca e nevoie mai adaug otet
Infiletez bine capacele apoi sterilizez borcanele doar 5minute din momentul in care fierbe apa,las borcanele acolo sa se raceasca apoi le depozitez la camara
Acum vreau sa va spun ca otet intra foarte putin in borcane,mie in cele doua borcane mi-a intrat cred ca aproape 200ml iar cu restul cred ca mai faceam 4-5borcane,deci pentru cine doreste sa faca reteta sa nu dublati cantitatea de otet
Este o reteta foarte buna in zile de post,mancata cu paine prajita sau nu,sau poate fi o excelenta garnitura la o friptura sau peste
 

Sa va fie de folos!

 
0

Marinata de baby hering

 Ne place mult marinata,nu cumpar o pregateste sotul meu ca-i specialist!😃😃
A facut pana acum din macrou,hering mare,hamsii,acum a gasit baby hering si s-a pus pe treaba!!

AVEM NEVOIE DE
2kg babu hering
sare grunjoasa
2morcovi
cateva masline
3-4catei de usturoi
1ceapa
Otetul
1l de apa
2cani cu otet
2frunze de dafin
cateva boabe de piper
1lingurita seminte de mustar
CUM SE PROCEDEAZA
Pestele cu capul si coada taiate,curatat de intestine,bine spalat,apoi taiat din doua sau trei,il pui intr-un vas,amesteci bine cu o mana cu sare grunjoasa,acoperi si lasi la frigider 2zile
 

 
Dupa doua zile scoti vasul dar mai intai pui intr-un vas pe foc toate ingredientele de la marinada iar dupa cateva clocote opresti focul si lasi sa se raceasca bine
Pestele clatit cu apa rece apoi pus in borcane intercalat cu rondele de morcov,ceapa,usturoi si masline,umplute borcanele cu otet,infiletate capacele apoi depozitate la rece
Atentie,otetul sa fie rece,altfel se tulbura si se strica 
 

 



 Am facut proba dupa 10zile,super,super bun!!
Sa va fie de folos!
 

0

Gem de piersici

 De mult nu am mai facut astfel de gem si acum daca am avut piersici mari si tari,nu mergeau decat la gem!

AVEM NEVOIE DE
3kg piersici
800g zahar
1lamaie
CUM SE PROCEDEAZA
Eu am curatat piersicile de coaja dar am mai scapat cateva care erau mai moi,apoi taiate cubulete,le-am pus in vasul pentru dulceata,deasupra zaharul si lamaia stoarsa,amestecate,acoperit vasul si lasat deoparte 2-3ore
 

 
 

Dupa acest timp,am pus vasul pe foc amestecand din cand in cand iar dupa ce s-a topit zaharul,cu blenderul vertical am pasat piersicile si mai departe am continuat fierberea
 


Dupa ce s-a ingrosat,am pus gemul fierbinte in borcane curate,capacele infiletate apoi rasturnate si lasate 20min apoi etichetate si depozitate la camara
 


Sa va fie de folos!
0

Castraveti in saramura

 Nu mai pun castraveti in otet de cativa ani,mi-am adus aminte ca mama doar in saramura punea castraveti in borcane mari de 10litri,foarte buni erau si aveam toata iarna,apoi cand am ajuns la casa mea,tot la fel faceam dar in borcane mai mici
Acum intr-o zi am gasit ratacit prin camara mea un borcan cu castraveti de anul trecut si nu ma gandeam ca vor fi atat de buni cand am desfacut borcanul,deci asa pun eu castravetii in saramura,dupa reteta de mai jos!
 

AVEM NEVOIE DE
castraveti
sare grunjoasa
morcov
ardei iute
usturoi
floare de marar uscata
hrean
SARAMURA
sare pentru muraturi
frunze de dafin
boabe de piper
seminte de mustar
boabe de ienibahar
Nu am pus cantitati fixe pentru ca veti vedea de ce in explicatiile care urmeaza
CUM SE PROCEDEAZA
Spalam castravetii,ii punem intr-un vas,turnam apa rece peste ei cat sa fie acoperiti,o mana cu sare,amestecam bine si lasam deoparte acoperiti 2h,procedam asa pentru ca se mai intampla ca unii dintre ei sa fie amari si in felul asta dispare amarala
 
Dupa acest timp,pregatim borcanele,punem castraveti clatiti cu apa rece in borcane,apoi cu un pet de 2litri sau o alta masura,umpleti borcanele cu apa tinand cont cata apa ati pus in borcane,nu e nevoie sa stiti fiecare borcan,e vorba de toata cantitatea de apa,apoi rasturnati apa din borcane intr-o oala,adaugati in plus o cana(300ml)cu apa,adaugam cate o lingura cu sare la fiecare litru de apa,2-3frunze de dafin,cate o lingura cu boabe de piper,mustar si ienibahar,daca aveti apa multa,sau cate o lingurita daca aveti mai putin si lasam sa fiarba incet
Punem in borcane cate o floare de marar,apoi intercalat castraveti,rondele de morcov,usturoi,cate un varf de ardei iute dupa gust si bucatele de hrean iar deasupra tot o floare de marar sau bete de marar puse in cruce sa nu dea voie la castraveti sa se ridice deasupra
Punem apoi apa fiarta peste castraveti,umplem toate borcanele,le punem capacele sa stea deasupra nu infiletate,pana a doua zi
 

 Veti observa ca in oala va ramane apa,nu trebuie aruncata,lasam oala deoparte pana a doua zi cand,dupa ce ridicam capacele,vom observa spuma deasupra,o dam deoparte cu o lingurita apoi rasturnam toata saramura din borcane in oala si fierbem din nou 10min pana nu mai face spuma la fiert,punem peste castraveti si tot asa procedam 3zile,a treia zi vom observa ca borcanele nu mai au spuma deasupra si atunci fierbem saramura ultima data,umplem borcanele,infiletam capacele si le depozitam la camara
Sa nu va ingrijorati pentru ca daca va uitati la borcanele cu castraveti dupa cateva zile,veti vedea saramura tulbure dar cu timpul ea se va limpezi iar castravetii vor fi foarte buni si crocanti.

Sa va fie de folos!
Poate veti spune ca-i prea complicat sa fierb saramura de trei ori,aveti dreptate,am facut intr-un an doar odata saramura fiarta si unde am pus borcanele era un dezastru,au fermentat, au curs si de atunci asta este reteta pe care o fac mereu!

 
 

 
0

Leustean la borcan pentru iarna

 Am gasit reteta asta pe NET,curiozitatea m-a facut sa incerc dar mai putin,in cazul in care nu sunt multumita,sa nu-mi para rau dar va spun ca dupa o saptamana am facut bors de fasole,am pus o lingura cu leustean din borcan si am fost super multumita,leusteanul miroase de spui ca-i acum rupt din gradina.
Reteta era bors si cu otet,eu le-am facut pe ambele dar cu otet nu stiu daca-mi va place pentru ca niciodata nu acresc borsul cu otet dar mai vad eu!
 

AVEM NEVOIE DE
leustean
sare grunjoasa
otet
bors 
CUM SE PROCEDEAZA
Leusteanul spalat,bine scurs,tamponat cu prosoape de hartie sa absoarba restul de apa ramas,apoi rupi frunzele dar sa va spun cum am facut eu sa termin mai repede,am facut legaturi cum sunt la femei pe piata,am luat fiecare legatura si am taiat cozile apoi ce a ramas am taiat marunt;acum fac o paranteza sa va spun sa nu va feriti de crengutele mici cu codite pentru ca ele dau mirosul mai puternic,mama mea cand facea bors,punea la fiert odata cu legumele cozile de leustean taiate marunt(bine nu cele mari),ca sa dea aroma mai puternica iar la final taia ce a ramas,acum voi faceti cum credeti,daca aveti timp si rabdare,scoateti doar frunzele.
Deci,dupa ce am taiat leusteanul tot si pus intr-un castron,am luat borcane curate,am pus leustean taiat,am indesat bine in borcan,deasupra o lingura buna cu sare grunjoasa,am umplut un borcan cu otet si unul cu bors,am infiletat bine capacele si le-am dat la camara
Cand spun camara,nu ma refer la camara din bucatarie,noi avem pe palier o incapere si cine a vrut,si-a facut rafturi iar acolo toate conservele stau la racoare
 

 
 
Eu am avut 1kg de leustean si mi-au iesit 2borcane de 400g
Borcanele nu se fierb,otetul sau borsul se pune asa cum este cumparat de la magazin,fara sa fie fiert iar dupa ce ai pus lichidul in borcan,cu un bat de frigaruie,faci loc  pentru ca leusteanul fiind indesat,e posibil ca sa nu fie cuprins tot in lichid si se strica dar nici sa nu stea lejer in borcan pentru ca se lasa la fundul borcanului borsul,leusteanul se ridica in sus iar dupa un timp borsul se strica,borcanele sa arate exact ca ale mele
 

 Sa va fie de folos!

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme