Chiftelute cu sos de ciuperci

Ingrediente:500g carne tocata de curcan,1ceapa mica,3-4catei de usturoi,sare,piper,2felii de paine inmuiate in lapte,1ou,verdeata,cimbru
Sos:1cutie rosii in bulion,taiate,2linguri ulei,1ceapa mica,500g ciuperci,1frunza de dafin,pentru a aroma sosul,fiecare ce doreste;eu am pus putin tarhon,putin rozmarin si putin di condimentul preferat,piper cu lamaia de la kotany
Intr-un castron amestecam ingredientele pentru chiftelute omogenizand totul foarte bine,formam chiftelute rotunde,le punem in tava pe hartie apoi la cuptor 20-30min.in acest timp,in cratita cu ulei calim ceapa tocata marunt,adaugam ciupercile feliate,dafinul,dupa cateva min.rosiile,lasam sa fiarba incet pana se formeaza un sos apoi adaugam chiftelutele,daca e nevoie adaugam putina apa,dupa cateva clocote condimentam si mai lasam sa fiarba 10min la foc mic dupa care se poate servi ca atare sau cu o garnitura;eu am folosit paste cu spanac.
1

Urzici cu usturoi

Nu va imaginati ce mult am asteptat sa apara urzicile;ne plac sub orice forma gatite.
Problema e ca asemenea reteta-mi place foarte mult dar nu stiu s-o pregatesc si cum doar soacra mea era o buna gospodina,am apelat la sotul meu s-o pregateasca iar rezultatul a fost unul foarte bun!!;acum stiu si eu!!
AVEM NEVOIE DE:4-5gramezi de urzici(asa se vand la piata),1lingura faina,3catei de usturoi,2linguri ulei,1radacina de hrean,sare
CUM SE PROCEDEAZA:Urzicile curatate de impuritati si spalate in multe ape reci,le punem la fiert in apa care deja clocoteste,pentru 30min;le scurgem fara a arunca apa,le punem in blender pentru 2-3sec.
Intr-o cratita cu ulei incins,punem urzicile amestecand continuu,adaugam faina in ploaie iar daca sunt prea groase,adaugam putina zeama de la oparitul lor;dupa ce s-a omogenizat bine toata faina,luam vasul de pe foc,adaugam usturoiul pisat,sare dupa gust,punem pe farfurie si deasupra radem putina radacina de hrean;se servesc cum altfel decat cu mamaliguta;sunt super bune si super sanatoase.
Sfatul meu:zeama de la oparitul urzicilor se poate bea sau se poate clati parul cand va spalati

de asemenea,faina pusa nu este obligatoriu,doar in cazul cand aveti urzici putine si vreti mai mult.

4

Cus cus cu pui

Ingrediente:1piept,1ceasca cu cus-cus,1ceapa,2catei de usturoi,1/2ardei rosu,1lingura bulion,sare,piper,nucsoara,busuioc,menta,patrunjel,ulei de masline,20g unt
Pieptul taiat in bucati mai mici,condimentat,il prajim in 3linguri de ulei dupa care-l scoatem;in tigaie punem ceapa la calit ardeiul,usturoi zdrobit,bulionul,adaugam o cana de supa de pui,carnea,punem capacul si lasam sa fiarba incet;dupa ce a scazut condimentam cu nucsoara,sare,piper
Pentru cus-cus,am folosit reteta mea;
Punem la fiert intr-un vas mic 1ceasca cu apa,un praf de sare,untul iar cand incepe sa clocoteasca,adaugam aceeasi ceasca cu cus-cus,oprim focul si punem capac;dupa 10min,amestecam cu o furculita,adaugam busuioc,menta dupa gustul fiecaruia si se serveste pe farfurie cu puiul alaturi si ornat cu patrunjel verde.
Sursa de inspiratie Dana Cristea
Pup Dana si multumesc!!
Nu ajungi tu pe aici dar poate afli de la cineva!
3

Degetele de pui crocante

Ingrediente:1piept mare de pui,2linguri ulei de masline,zeama de la 1/2lamaie,sare,piper,pesmet,boia de ardei dulce(dupa gust),ulei pentru prajit,praf de usturoi
Pieptul taiat in fasii,stropit cu zeama de lamaie si ulei de masline,amestecat,il tinem 30min;in acest timp intr-un bol amestecam pesmetul cu sare,piper,boia si usturoi,trecem pieptul bine prin pesmet si-l punem la prajit in ulei mult dupa care-l scoatem pe prosoape de hartie;
Servim pieptul cu piure de cartofi si dupa placerea fiecaruia cu sos de ketchup
0

Alici marinate

Fiind o reteta de la Mihaela mea din Italia,am lasat titlul original.
Alicile italiene sunt hamsiile noastre.
Reteta este doar pentru 2saptamani de stat la frigider(cel mult);se pregateste si se poate servi imediat
Ingrediente:1kg de hamsii,o mana de sare de bucatarie,1litru otet,ceapa rosie,masline,boabe de piper,ulei de masline

Pestele spalat curatat de intestine,fara cap si sira spinarii,spalat,dat cu sare,il punem intr-un vas si-l acoperim cu otet nefiert;trecem cu o lingura prin el sa fim siguri ca este tot cuprins de otet;acoperim vasul si-l tinem la frigider pana a doua zi cand il scoatem din otet cate unu,il punem intr-un borcan,intercaland cu boabe de piper,ceapa rondele si cateva masline,apoi iar peste(pestele poate fi mai mult),si tot asa pane se umple borcanul;adaugam deasupra ulei de masline avand grija sa nu ramana goluri de aer,infiletam capacul si-l dam la rece cateva ore inainte de a fi servit.
0

Prajitura padurea neagra

Ingrediente:45g faina,5linguri cacao,100g zahar tos,5albusuri de oua mari,1lingurita esenta de vanilie,cirese fara samburi(eu am folosit visine din compot)1lingura zahar pudra
Captusim fundul formei mici de tort cu hartie de copt
Intr-un castron cernem faina amestecata cu cacao,la care se adauga jumatate din cantitatea de zahar si un praf de sare;in alt castron batem albusurile spuma tare cu restul de zahar si vanilia;incorporam usor faina apoi rasturnam in forma cu ciresele deasupra;lasam la cuptor 20-30min iar dupa ce s-a racit o taiem si o servim cu dulceata de cirese sau visine.
1

Chec cu inima de ciocolata

Ingrediente blat1:3oua,6linguri de zahar,3linguri ulei,5linguri faina,1/2lingurita praf de copt,sare,vanilie
Ingrediente blat2:100g unt,50g ciocolata,1/2cana zahar,2oua,1/2cana faina,1lingura cacao,1/2lingurita praf de copt,sare,vanilie
Vom incepe cu blatul2;intr-un bol amestecam faina cu cacao,sare si praf de copt cernute
Untul si ciocolata topite in baie-marie apoi dam la rece
Intr-un alt bol mixam ouale cu zahar si vanilie pana-si dubleaza volumul,adaugam ciocolata mixand in continuare apoi faina,acum amestecam cu o spatula;rasturnam compozitia in tava de placinta cu hartie de copt si lasam la cuptor 30min iar dupa ce s-a racit,cu forma decupam inimioare.
Pentru blatul2,facem o bezea din albusuri si zahar,adaugam galbenusurile pe rand,vanilia,apoi faina amestecata cu un praf de sare si praful de copt amestecand cu spatula.
in tava de chec cu hartie de copt(eu am folosit vasul de yena oval)asezam inimioarele una langa alta,deasupra rasturnam compozitia,nivelam suprafata si dam la cuptor 30min;dupa ce s-a racit,turnam deasupra ciocolata topita apoi feliem si servim.
Delicios si cu aspect!!
Sursa de inspiratie trudelights.ro!
3

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme