Prajitura igloo


Ingredientele pentru acest desert, nu sunt la gramaj,pentru ca fiind vorba de o prajitura cu resturi de cozonac,fiecare o face in functie de cozonacul ramas.
AVEM NEVOIE DE:felii de cozonac mai vechi,inghetata de orice fel,fructe confiate,ciocolata menaj,sirop de fructe,nuca de cocos
CUM SE PROCEDEAZA:Un bol rotund,tapetat cu folie alimentara,marginile lasate,punem felii de cozonac apoi inghetata,deasupra fructe,acoperim cu alte felii de cozonac,din nou inghetata si fructe,ultimul strat fiin cozonac,turnam pe margini siropul sa fie absorbit de cozonac,acoperim cu folia si dam pentru cateva ore la congelator.
La servire,scoatem prajitura din bol,scoatem folia,dupa 10min turnam deasupra ciocolata topita peste care presaram nuca de cocos.
Au trecut ceva ani de cand nu am mai facut asa ceva pana acum in 2018 cand mi-am adus aminte de aceasta reteta gustoasa!daca aveam cocos era altfel!

Se taie si se serveste alaturi de o cupa de inghetata.
0

Minitorturi tiramisu

Ingrediente:100g unt moale,100g zahar,2oua mari,6linguri lapte,160g faina,1lingurita praf de copt,2linguri ness,2linguri lichior Amareto,100ml cafea,200g mascarpone,40g unt,2linguri zahar pudra
Facem o crema pufoasa din unt si zahar,adaugand pe rand ouale mixand in continuare,adaugam laptele in care am dizolvat nessul,lichiorul si la urma faina amestecata cu praful de copt;impartim aluatul in forme si le coacem 20-25min;
In acest timp facem crema din branza frecata cu zaharul pudra pana se topeste,adaugam untul moale si dam la frigider;dupa ce s-au racit tortuletele,le taiem pe mijloc,le insiropam cu cafea,punem crema intre ele si le ornam deasupra cu crema pusa in posh.
6

Aripioare crocante

Sunt multe retete de astfel de aripioare,va propun sa incercati si varianta mea;sunt delicioase rau de tot!!
Ingrediente:1kg de aripi de pui,1ceasca faina,1cana supa de pui,1lingura pasta de ardei,1lingurita boia,cateva picaturi de sos de ardei iute,1lingurita praf de usturoi sau 3catei pisati,ulei pentru prajit,sare
Intr-un bol punem aripioarele curatate,spalate si date cu sare
In alt bol amestecam faina,supa,pasta de ardei,sosul de ardei,boia,amestecam bine apoi rasturnam peste aripi,le amestecam bine cu mana sa se lipeasca bine acest aluat de ele dupa care le punem cate una in baie de ulei la prajit;le scoatem pe prosoape de hartie si le servim cu cartofi prajiti si salata verde.
Cam grea,dar gustoasa;ca doar nu mancam in fiecare zi asa ceva!!!!
1

Snitele din burta de vita

Stim cu totii ca din burta de vita se face delicioasa ciorba de burta,rasol din burta de vita cu hrean sau tuslama;dar de snitele ati auzit???nu cred,va spun ca sunt super bune si merita incercata reteta,doar daca va place burta de vita!
AVEM NEVOIE DE:1kg burta,3oua,1ceasca faina,1ceasca pesmet,sare,piper,1lingurita cimbru uscat,1lingurita praf de usturoi sau 3catei de usturoi bine pisati,1lingurita boia,ulei pentru prajit
CUM SE PROCEDEAZA:Burta eu am cumparat-o gata curatata,(dar nu prefiarta),asa ca am pus-o la fiert la foc mic pentru 1h;apoi o strecuram,o lasam sa se scurga bine,o taiem dupa cum doreste fiecare,o condimentam cu sare si piper;in trei boluri punem ouale batute cu putin sifon sau apa minerala,in alt bol faina alba iar in bolul cu pesmet adaugam sare,piper,cimbru,boia si usturoi;trecem bucatile de burta prin faina si ou de doua ori apoi prin pesmet si le punem la prajit in ulei mult;le scoatem pe prosoape de hartie si se servesc cu piure de cartofi si felii de lamaie.
Sfatul meu:aceste snitele sunt mai bune reci chiar si a doua zi.
Se mai pot servi cu sos de hrean,sos de usturoi sau ketchup.
0

Tortilla cu ciuperci

Ingrediente:2linguri ulei de masline,4ciuperci,2cartofi,3oua,sare,piper
In tigaia cu ulei calim ciupercile feliate fin sau cubulete,adaugam cartofii curatati si taiati pai sau cubulete,punem capacul si lasam sa se inmoaie bine;dupa ce s-au inmuiat si s-au aurit,adaugam ouale batute cu sare si piper,lasam focul foarte mic si capacul deasupra;daca desprindem usor omleta pe margini,cu ajutorul unei farfurii mari o intoarcem,mai lasam cateva minute,o scoatem pe un platou si se poate servi.
0

Prajitura padurea neagra

Sunt multe persoane care au facut aceasta prajitura,nu cunosc sursa lor dar sursa mea este cartea
Fructe si deserturi;
Ingrediente:45g faina,5linguri cacao 100g zahar tos,5albusuri de oua mari,1lingurita esenta de vanilie,340g cirese fara samburi(eu am folosit din compot),1lingura zahar pudra
Captusim fundul formei mici de tort cu hartie de copt;intr-un castron cernem faina cu cacao si amestecam cu jumatate din zahar si sare;in alt castron,batem spuma tare albusurile cu restul de zahar si vanilia;incorporam usor amestecul de faina apoi rasturnam in forma,nivelam suprafata si punem deasupra ciresele;lasam la cuptor 20-30min,o lasam sa se raceasca apoi o taiem si o servim pudrata cu zahar sau,dulceata de cirese.
0

Sufleu de caise

Ingrediente:2lingurite migdale macinate,400g jumatati de caise conservate in suc propriu sau din compot foarte bine scurse,2oua,2linguri smantana,1lingura zahar,esenta de vanilie,1/2lingurita suc de lamaie,1/2lingurita praf de copt,1lingurita amestec de condimente pentru prajituri
Formele pentru sufleu le ungem cu unt si tapetam cu migdale
Intr-un bol punem caisele,galbenusurile,smantana,zahar,vanilia,zeama de lamaie,condimentele si facem un piure cu blenderul vertical;peste albusurile batute spuma tare,cernem praful de copt apoi cu mare grija amestecam cu mixtura de caise cu o lingura dar nu mult pentru ca albusurile sa nu se moaie;impartim compozitia in forme,le punem in tava si le tinem la cuptor 25min sau pana au crescut si s-au rumenit;se servesc calde pudrate cu zahar.
1

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme