Gateau au chocolat
Cum s-ar spune mai pe romaneste Prajitura de ciocolata Intr-o zi neavand ce face,am luat la rasfoit cartea de bucate a Principesei Margareta si vazand aceasta prajitura, m-am pus pe treaba; va spun ca este mmmmm......delicioasa!!!
Ingrediente:5oua,250g ciocolata menaj,175g unt,200g zahar,5linguri faina
Topim untul intr-un vas pe bain-marie impreuna cu ciocolata,dam deoparte sa se raceasca putin dupa care adaugam faina,amestecand apoi galbenusurile pe rand;dupa ce totul este omogenizat,adaugam albusurile batute spuma cu zaharul si amestecam cu lingura usor;rasturnam in forme mici unse cu unt sau una mare,si dam la cuptor 30min dupa care le servim rasturnate pe farfurii de desert,calde alaturi de o cupa de inghetata.
Ingrediente:5oua,250g ciocolata menaj,175g unt,200g zahar,5linguri faina
Topim untul intr-un vas pe bain-marie impreuna cu ciocolata,dam deoparte sa se raceasca putin dupa care adaugam faina,amestecand apoi galbenusurile pe rand;dupa ce totul este omogenizat,adaugam albusurile batute spuma cu zaharul si amestecam cu lingura usor;rasturnam in forme mici unse cu unt sau una mare,si dam la cuptor 30min dupa care le servim rasturnate pe farfurii de desert,calde alaturi de o cupa de inghetata.
5