Gateau au chocolat

Cum s-ar spune mai pe romaneste Prajitura de ciocolata                                                                             Intr-o zi neavand ce face,am luat la rasfoit cartea de bucate a Principesei Margareta si vazand aceasta prajitura, m-am pus pe treaba; va spun ca este mmmmm......delicioasa!!!
Ingrediente:5oua,250g ciocolata menaj,175g unt,200g zahar,5linguri faina
Topim untul intr-un vas pe bain-marie impreuna cu ciocolata,dam deoparte sa se raceasca putin dupa care adaugam faina,amestecand apoi galbenusurile pe rand;dupa ce totul este omogenizat,adaugam albusurile batute spuma cu zaharul si amestecam cu lingura usor;rasturnam in forme mici unse cu unt sau una mare,si dam la cuptor 30min dupa care le servim rasturnate pe farfurii de desert,calde alaturi de o cupa de inghetata.


5

Chec aperitiv cu surimi

Ingrediente:1pachet surimi,200g parmezan sau ori ce alta branza chiar si cascaval,100g faina,3oua,1plic drojdie uscata,1lingura ulei,1lingura lapte,sos pentru servit(optional)
Intr-un bol batem bine ouale cu faina si drojdia,adaugam branza,ulei,lapte iar la urma surimi taiat marunt,dupa care rasturnam in tava de chec cu hartie si lasam la foc aproape 1h iar dupa ce s-a racit,se poate servi.
Mie mi s-a parut ca lipseste ceva,asa ca am incercat sa servesc cu un amestec de sos mexican si sos curry;ei acum parca a mers mai bine.
Este foarte gustos si  merita facut.

0

Chec cu merisoare

Ingrediente:4oua,11/4ceasca faina,1ceasca zahar,2linguri apa calda,1/2lingurita scortisoara,1varf de lingurita praf de copt,sare,zahar vanilat,coaja de lamaie,1punga cu merisoare
Galbenusurile frecate bine cu vanilia,zahar,apa calda,coaja de lamaie rasa,si scortisoara,adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare apoi incorporam usor faina amestecata cu praful de copt;rasturnam 1/2 din compozitie in forma cu hartie,deasupra punem merisoarele,acoperim cu restul de aluat si lasam la cuptor 30-40min iar dupa ce s-a racit,eu am ornat cu frisca si putin colorant rosu am vrut sa fie dar a iesit roz.

4

Chiftelute cu sos marinat

Am facut aceasta reteta exact cum o facea mama si in timp ce stateam la masa,asa dor mi s-a facut de ea incat nu am mai putut manca!!
AVEM NEVOIE DE:500g carne tocata,1ceapa mica,5catei de usturoi,1ou,3felii de paine inmuiate in lapte,sare,piper,putin cimbru,marar,patrunjel,ulei pentru prajit,3linguri faina
SOS MARINAT:500g rosii bine coapte sau 1cutie mare de rosii in bulion,5foi de dafin,1/2lingurita zahar,doar in situatia in care sosul e prea acru
CUM SE PROCEDEAZA:Intr-un castron,amestecam carnea cu ceapa tocata marunt,usturoiul pisat,painea stoarsa de lapte,sare,piper,verdeata tocata,cimbru,ou,se amesteca bine cu mana,apoi se fac chiftele plate sau rotunde(eu le-am facut plate pentru ca am avut motiv)!!!
Dam chiftelele prin faina apoi le dam drumul in mult ulei incins;dupa ce sunt prajite pe ambele parti,le scoatem pe servetele de bucatarie.
Pentru sos,punem intr-un vas putin ulei de la prajitul chiftelelor,adaugam rosiile date la blender sau rasturnam cutia cu rosii,dupa ce a scazut,adaugam zaharul,frunzele de dafin,1cana cu apa si chiftelele;cand incepe sa fiarba si aromele s-au amestecat,condimentam dupa gust,mai lasam sa fiarba cateva minute apoi oprim focul si scoatem frunzele de dafin,apoi servim cu piure de cartofi,orez sau doar cu piure de cartofi sau cum se poate observa mai jos,sunt variante diferite de servire,inclusiv cu mamaliguta,varianta care ne place cel mai mult!!


Mai am o varianta de servit,cu cartofi fierti,taiati in sferturi;la aceasta varianta nu mai trebuie paine si mi se pare cea mai buna!!
Foarte des fac astfel de chiftelute si le mancam cu ce garnitura ne e pofta atunci pe moment
2018 cateva variante
cu piure de cartofi
cu paste
cu mamaliguta care este preferata noastra


 
                                                                                                                                    
0

Papricas de cartofi

Imi place foarte mult papricasul si de data asta l-am facut fara carne;a fost(ca s-a terminat foarte repede),super bun!!!
AVEM NEVOIE DE:500g cartofi,2ardei grasi colorati,3linguri ulei,1ceapa,2linguri paprika,3catei de usturoi,sare,piper
Galuste:1cana apa minerala,3linguri ulei,faina,sare,piper
CUM SE PROCEDEAZA:In cratita cu ulei calim ceapa taiata marunt sau fideluta,ardeiii taiati suvite,1lingurita sare,cartofii curatati si taiati cubulete,1-2cani cu apa cat sa cuprinda cartofii si lasam sa fiarba acoperit la foc mic;dupa ce cartofii sunt fierti,adaugam paprika,usturoiul pisat,condimentam dupa gust,adaugam galustele,mai lasam sa fiarba 5min,apoi se poate servi.
Pentru galuste,amestecam intr-un vas apa minerala cu ulei,sare,piper,faina,amestecam energic cu telul fara sa se formeze cocoloase;compozitia trebuie sa fie ca o smantana,putin mai groasa.
Luam cu lingurita din aluat si le dam drumul in vasul cu apa si vegeta care clocoteste pe foc;le lasam sa fiarba 15-20min apoi le scoatem cu spumiera si le adaugam in cratita cu cartofi.

0

Tort cu crema de capsune

Am facut acest tort pentru fata mea Mihaela,care implineste o frumoasa varsta si nu e langa mine ca s-o pot imbratisa, sa-i doresc tot binele din lume!!!......
LA MULTI ANI draga mea copila,sa fii fericita in mijlocul frumoasei tale familii!!!
Ingrediente blat:6oua,250g zahar,300g faina,10linguri apa,1praf de copt,sare
Ingrediente crema:500g capsune,5foi de gelatina,2linguri zahar,200ml frisca
Sirop:1cana apa,3linguri zahar,cateva picaturi de esenta de capsune
Galbenusurile batute bine cu zahar adaugand cate o lingura de apa treptat,adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si cernuta iar la sfarsit albusurile batute spuma cu un praf de sare,amestecand cu o lingura;rasturnam compozitia in forma de tort cu hartie,lovim forma de cateva ori de masa pentru a se elibera aerul ramas in aluat si dam la cuptor 30min;dupa ce am facut testul cu scobitoarea,oprim focul,lasam tava in cuptor dar usa o lasam intredeschisa pana se raceste.
In acest timp facem crema;capsunele spalate,curatate,taiate le punem intr-un bol si cu blenderul vertical facem un piure pe care-l punem intr-un vas impreuna cu zaharul si tinem pe foc doar cat se topeste;adaugam gelatina care a stat in apa rece 5min iar dupa ce s-a racit bine mixam impreuna cu frisca
Pentru sirop,punem intr-un vas apa cu zahar pe foc,lasam pana se topeste iar dupa ce s-a racit adaugam esenta
Pe un platou punem blatul taiat pe orizontala,insiropam,punem crema,acoperim cu a doua foaie insiropata,imbracam tortul cu crema si ornam cu fructe.

4

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme