Tocanita de pastai

Ingrediente:500g pastai proaspete sau 1punga congelata(eu am folosit congelata sa-mi mai eliberez congelatorul),1leg.ceapa verde,1leg,usturoi verde,4-5cartofi,1lingura bulion de ardei,verdeata(marar,patrunjel),1ceasca suc de rosii,4linguri ulei
Punem intr-un vas la calit ceapa si usturoiul taiate marunt,adaugam bulionul de ardei,cartofii curatati si taiati in cubulete,2cani cu apa si lasam sa fiarba incet;cad aproape sunt fierti cartofii,adaugam pastaile curatate,spalate si taiate daca sunt prea lungi;adaugam si sucul de rosii,1lingurita cu sare,punem capacul si lasam sa fiarba inabusit 10-15min;adaugam verdeata taiata marunt si oprim focul.
Servim calda,rece dar poate fi folosita si garnitura la un gratar.


4

Noodles soia cu ciuperci

Ingrediente:1punga noodles soia(100g),1lingura vegeta,1lingura praf de usturoi,1lingura cimbru uscat,250g ciuperci pleutorus,200ml smantana vegetala lichida,3fire usturoi verde,2linguri ulei de masline,sare,piper,marar verde
Intr-un vas cu apa,vegeta,usturoi,cimbru,punem la fiert noodles pentru 10min apoi strecuram fara sa aruncam apa si punem ciupercile la fier tn aceasta apa 4-5min;le strecuram si pe ele fara sa aruncam apa
Intr-un vas punem la calit ceapa tocata marunt si usturoiul la fel,adaugam ciupercile feliate apoi soia;dupa cateva minute adaugam 1-2polonice de apa de la fiert,mai condimentam daca e nevoie iar dupa 10-15min adaugam smantana;mai lasam cateva minute sa se ingroase sosul apoi servim cu marar deasupra.

0

Somon la cuptor

Ingrediente:2rondele de somon,4cartofi,1leg.de usturoi verde,condimente pentru peste,2rosii,1lamaie,1pahar vin alb,1crenguta de rozmarin,20ml ulei de masline
Cartofii curatati,spalati ii punem intr-un vas cu apa si sare sa fiarba 10-15min apoi intr-un vas de yena punem cartofii taiati rondele,deasupra usturoiul taiat marunt,rosiile rondele,pudram cu sare,punem deasupra pestele condimentat iar peste el,rondele de lamaie;adaugam in vas vinul,uleiul,crenguta de rozmarin,acoperim si lasam la cuptor 30min;descoperim si mai lasam 5min sa se rumeneasca;se serveste imediat.

3

Minitarte cu branza brie

Aceste tarte le recomand tuturor care ma viziteaza;sunt incredibil de bune!!
Ingrediente:1pachet aluat de foitaj,1pachet branza brie,1cana fructe de padure sau alte fructe mici sau taiate,2linguri nuca macinata,2linguri fistic macinat,1crenguta rozmarin verde,2linguri seminte de susan,1ou,2linguri zahar brun,1lingura unt,1lingura amestec de praf de ghimbir si cuisoare macinate
Capitonezi formele mici unse cu unt cu foitaj,ungem aluatul cu ou batut apoi intr-un castron amestecam zahar,amestecul de cuisoare si ghimbir,nuca,fistic,susanul prajit intr-o tigaie(fara ulei)dar fara sa se arda,branza taiata cubulete,eliminand marginea,rozmarinul taiat marunt,amestecam totul bine apoi impartim compozitia in forme,deasupra punem fructe si dam la cuptor la foc tare 10min
Se servesc imediat!!
Un sfat:oricat ne-ar place unul din ingredientele acestei tarte,nu trebuie exagerat pentru ca si-a schimbat gustul si nu mai are aceeasi savoare.

0

Prajitura de ciocolata cu ceai verde

Ingrediente:200g ciocolata menaj,200g unt,3linguri zahar pudra,4oua,3linguri faina,1lingurita praf de copt,2linguri pulbere de ceai verde
Topim ciocolata la microunde apoi o lasam sa se raceasca putin;batem untul cu zaharul pudra,adaugam ouale pe rand apoi ciocolata;incorporam faina amestecata cu praful de copt si pudra de ceai si omogenizam totul;rasturnam compozitia in forma unsa si lasam la cuptor 30min facand testul cu scobitoarea;dupa ce s-a racit,scoatem din forma si turnam glazura de ciocolata de la plic Dr.Oetker pregatita dupa instructiuni si pudrata cu ceai.

0

Rata cu sos de vin

Am facut cu ceva timp in urma Rata cu sos de portocale,mi-a iesit cum nici nu ma asteptam iar acum am incercat cu sos de vin;rezultatul,la fel!!
Ingrediente:1piept de rata,500g ciuperci,1ceapa,100g unt,200ml vin alb,1lingura Delikat de gaina,200ml smantana,boabe de piper rosu,sare
In 50g unt calim ceapa tocata marunt,adaugam ciupercile feliate,dupa ce-si lasa apa adaugam vinul,delikatul,dupa cateva minute smantana,sare,piper si lasam sa se ingroase.
Facem cateva taieturi la piept pe piele si punem la prajit in tigaie in restul de unt, cate 4-5min pe fiecare parte
Taiem pieptul felii pe platou iar pe langa ele sosul de ciuperci presarat cu piper rosu.

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme