Ficatei cu sos

De cate ori faceam ficatei,mi se parea ca sunt prea tari,prea uscati,nu stiu nici eu sau poate era o parere de-a mea;asa ca acum am incercat sa-i innec putin in sos si bine am facut ca tare buni au fost.
Ingrediente:500g ficatei de pasare,1capatana de usturoi,1pahar vin alb,4 rosii bine coapte,4linguri ulei,sare,piper,putin cimbru
Ficateiii curatati,spalati,bine scursi,ii punem in vasul cu ulei incins si-i lasam sa se caleasca incet;dupa ce a scazut apa din ei,adaugam usturoiul pisat,dupa cateva minute vinul,dupa ce s-a evaporat alcoolul adaugam rosiile pasate si lasam sa fiarba 5min;condimentam cu sare,piper si putin cimbru,amestecam bine,oprim focul si servim cum altfel decat cu mamaliguta si castaveti murati.

0

Gogosari la otet

Ingrediente:5kg de gogosari,2lde otet,2lde apa,1kg de zahar,4linguri sare,frunze de dafin,boabe de mustar,piper,ienibahar si hrean
Gogosarii curatati de cotoare si seminte,spalati,taiati in jumatati sau sferturi ii asezam in borcane cu rondele de hrean,deasupra turnam solutia de otet,apa,dafin si restul boabelor fiarta;lasam pe masa borcanele pentru ca otetul intra in gogosari si va trebui sa mai adaugam;infiletam capacele bine si fierbem borcanele 10min.din momentul in care apa incepe sa faca bule deasupra;lasam sa se raceasca in apa apoi le depozitam la camara.

0

Sos de rosii 3

Aceasta reteta o am de la o prietena din Italia;italiencele mai in etate si care au gradina bineinteles sosul de rosii asa il fac doar ca eu nu l-am trecut prin separator;este foarte bun,gros,la fel ca sosul de rosii la sticla din magazin
Ingrediente:5kg rosii,4linguri sare,3linguri zahar,aspirine(pentru siguranta)
Rosiile spalate,scoase codita cu un cutit bine ascutit,le punem intr-o oala mare cu apa si le fierbem 30-45min;dupa ce s-au racit,le curatam de coaja si le pasam foarte bine cu blenderul vertical,adaugam sarea,zaharul,amestecam sa se topeasca apoi punem sosul in sticle;pentru sticlele mari am pus deasupra 1aspirina iar pentru sticlele mici cate jumatate;infiletam capacele bine apoi fierbem sticlele 1h,le lasam sa se raceasca in apa apoi le depozitam la camara.

1

Maître Gims - Bella

1

Curcan cu sos de ceapa

Cine in copilarie nu fugea de acest fel de mancare??eu da!! cand o vedeam pe mama ca are de curatat cate o sacosa de ceapa,stiam ce mancare face iar eu atunci incepeam sa umblu prin cuibarele gainilor ca sa-mi fac ceva sa mananc;abia dupa ce m-am casatorit si a trebuit sa gatesc am vazut cat este de buna aceasta mancare,mai ales in zile de iarna cu mamaliguta,cu muraturi si o cana de vin alaturi.......mmm aveam minte de copil si nu stiam ce-i bun.
Ingrediente:500g carne de curcan sau orice alta carne,1kg de ceapa,3ardei grasi colorati,1kg de rosii,20ml ulei,1-2ardei iuti,3catei de usturoi,sare,piper,cimbru,verdeata
Carnea spalata,taiata cubulete,o punem in vasul cu ulei incins sa se caleasca impreuna cu ceapa taiata marunt,ardeiii cubulete inclusiv cei iuti,lasam 20min sa se caleasca apoi adaugam rosiile pasate,acoperim si lasam sa fiarba 10-15min;dupa ce mancarea a scazut suficient,condimentam cu sare,piper,putin cimbru,usturoiul pisat,verdeata tocata marunt iar dupa 1-2clocote oprim focul si servim cu mamaliguta si castraveti murati;eu am avut pe farfurie o salata de rucola din gradina,recolta de toamna.
Cu aceasta reteta particip la provocarea sit-ului Gustos.ro si Philips pentru testarea noului Philips Multicooker,deci daca ai blog si vrei sa participi si tu,gasesti relatii aiciwww.gustos.ro/philips-multicooker.html
"Descopar retetele delicioas ale tuturor mamelor cu noul Philips Multicooker pe Gustos.ro"
4

Minitarte cu mozzarella si cherry

Aveam prin congelator un rest de foitaj si am facut aceste delicioase tarte
Ingrediente:aluat de foitaj,branza mozzarella,rosii cherry,frunze de busuioc,2oua,3linguri smantana,sare
Capitonam formele cu aluat,in interior portionam amestecul de oua batute cu un praf de sare si smantana,deasupra punem cate o felie de branza,1-2rosii intregi sau jumatati,1frunza de busuioc si lasam la cuptor30min.
Le servim calde.
Alte astfel de tarte dar intr-un alt timp,cu deosebirea ca de aceasta data am folosit branza Brie si branza Gorgonzola,in rest totul e la fel.

0

Prajitura inteligenta

Cu aceasta prajitura am dat-o in bara chiar bine!!!nu am mai facut-o de foooarte mult timp,cand am facut-o nici nu stiu in ce tava am pus compozitia,pana am nimerit,am rasturnat in 3tavi si uite asa mi s-a dus tot farmecul prajiturii si nu mi-a mai iesit cum a trebuit;dar si pe ea o voi repeta!!
Ingrediente:7oua,12linguri zahar,9linguri faina,1l de lapte,1pachet unt,2plicuri zahar vanilat,1lingurita amoniac,1lingurita sare
Frecam bine galbenusurile cu 5linguri zahar,sare si zaharul vanilat;dupa ce li s-au dublat volumul,adaugam untul moale la temperatura camerei,faina si laptele caldut;separat batem spuma albusurile cu 7linguri de zahar si amoniacul stins cu 1lingura de zeama de lamaie,amestecam cu galbenusuri usor cu o lingura apoi rasturnam intr-o tava mare si cu pereti inalti(tava de placinta)iar la cuptor lasam 1h la foc mic
Dupa ce s-a racit foarte bine se pudreaza cu zahar,se taie si se serveste.
Prin coacere,aceasta prajitura,de unde si numele,isi formeaza singura cele doua blaturi iar la mijloc crema de lapte;eu daca am rasturnat-o de atatea ori,nu s-a mai format blaturile decat foarte subtiri.

0

Prajitura cu gem3

Toata vara am facut gem din toate fructele care mi-au placut,acum le-a venit randul sa le combin in aluaturi pentru prajituri,briose si alte nebunii gustoase.
Ingrediente:2cani faina,1cana zahar,6oua,200ml ulei,1praf de copt,1borcan cu gem,1lingurita scortisoara,arome,miez de nuca
Batem bine ouale intr-un vas cu un praf de sare,zahar,si scortisoara pana-si dubleaza volumul;adaugam uleiul cate putin invartind energic,aromele,faina amestecata cu praful de copt,gemul,omogenizam bine totul apoi rasturnam in tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt,deasupra punem miezul de nuca si lasam la cuptor 30-40min;dupa ce s-a racit,pudram si servim.

1

Prajitura cu ness

Cu aceste ingrediente mi-am dorit sa fie un tort frumos daca tot am forma de tort in etaje dar n-a fost sa fie,nu s-a desprins de loc iar cutitul nu-l pot introduce sa desprind prajitura,asa ca am facut poza la ce am reusit sa scot;nu a stat prea mult pe farfurie pentru ca e o prajitura foarte gustoasa,de aceea o voi repeta.
Ingrediente:150g unt,4linguri faina,2linguri nuca macinata,6linguri zahar,3oua,1lingurita praf de copt,3linguri ness dizolvate in 1lingura apa fiarta
Facem o crema fina din unt si zahar,adaugam pe rand ouale batand dupa fiecare,incorporam faina amestecata cu praful de copt,nuca macinata si nessul;amestecam totul bine apoi rasturnam in forma unsa si tapetata cu faina apoi la cuptor 30min;dupa ce s-a racit,pudram cu zahar si servim.

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme