Bruschetta saporita

Toata lumea stie ce inseamna bruschetta,este paine prajita cu ceva deasupra;asta este cea mai simpla iar cine vrea se poate complica cu ulei de masline cu usturoi,etc iar saporita inseamna savuroasa.
Ei bine,aceasta bruschetta savuroasa,se pregateste intr-un alt mod si este super,super delicioasa!! ca doar de aceea i se spune savuroasa!!!
Se folosesc ingrediente foarte putine pentru o portie si taiate foarte marunt pentru ca altfel nu se face!
AVEM NEVOIE DE:
1felie de paine rotunda mare
1/4ardei gras rosu
1lingura cubulete mici de salam sau alt preparat
1lingura cubulete mici de bacon 1ou
2linguri mozzarella rasa
3linguri ulei de masline
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA:
Se scoate miezul de la felia de paine cu atentie sa ramana coaja intreaga
In tigaia cu ulei se pun la calit salamul baconul si ardei
Dupa ce s-au rumenit putin,se aduna pe mijloc,se pune coaja in asa fel ca toate cubuletele sa fie in interior
deasupra se rastoarna oul batut cu cascaval
se acopera cu miezul,se preseaza putin sa intre in locasul lui,
apoi cu o paleta se intoarce sa se prajeasca 1min,dupa care se scoate pe farfurie si se serveste imediat
Deliciu!!




 
 
0

Pateuri cu salam si cascaval

Intr-o zi,era frig afara si eu nu ca nu as fi avut alta treaba,dar ma mancau degetele sa umblu la cuptor!😜😜😜
Am scos din congelator un pachet de foitaj,am pus pe el ce am gasit prin frigider si gata pateurile!!
AVEM NEVOIE DE:
1pachet de foitaj
3felii de salam(rotunde mari)
100g cascaval ras
1galbenus
CUM SE PROCEDEAZA:
Foitajul dezghetat,se taie pe lungime in trei foi;daca aveam salamul felii mai mici,imi rezulta mai multe pateuri,asa am avut doar trei,suficient cat mi-am facut pofta.
Se pune intr-o margine felia de salam,deasupra cascavalul ras
se acopera cu partea de aluat ramasa libera
se sigileaza bine marginile,se pun in tava pe hartie de copt,deasupra se fac 2-3taieturi,se ung cu galbenus
apoi se lasa la cuptor 10-15min cat se rumenesc
apoi se servesc imediat;un deliciu!




  

0

Budinca de tapioca cu curcuma si aroma de violete

Am vazut la o prietena pe FB,postata astfel de budinca in diferite culori si mi-a ramas mintea la ea pentru ca tare frumos arata.
Acum am facut si eu cu ce am avut dar mai tarziu,pe la vara voi reveni;pentru aroma de violete,am pus putin sirop de violete adus din Franta,am crezut ca se coloreaza dar nu a fost sa fie,in schimb aroma a fost bestiala ca sa zic asa,cu cateva picaturi de esenta,tot din Franta.
AVEM NEVOIE DE:
5linguri tapioca
1cutie lapte de cocos
200ml lapte
1lingurita praf de curcuma de la Kotanyi
1varf de lingurita pudra de ghimbir de la Kotanyi
1lingura sirop de violete
1/2lingurita esenta de violete
1ceasca cu zmeura
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pune tapioca intr-un vas cu apa rece pentru 20min sa se umfle,se scurge apoi se pune intr-un vas cu lapte si laptele de cocos pe foc,amestecand continuu sa nu se lipeasca.Dupa ce s-a ingrosat,se imparte in doua vase,intr-unul se amesteca curcuma si ghimbirul iar in al doi-lea siropul si esenta
Se pun in cupe intercalat din cele doua budinci iar intre ele zmeura;se lasa la frigider pana in momentul servirii si se orneaza cu zmeura deasupra.




0

Omleta cu leurda si cascaval

Un mic dejun delicios,cu leurda care are un gust deosebit in combinatie cu tot felul de legume,carne,peste sau paste.
AVEM NEVOIE DE:
Pentru doua omlete
1legatura leurda
50g cascaval
1/2ardei gras rosu
4oua
4linguri ulei de masline
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA:
In tigaia cu ulei,se pune leurda bine spalata,taiate cozile,frunzele taiate marunt,iar dupa 1-2min se rastoarna in vasul cu oua batute,se adauga sare si piper
  Se imparte compozitia in doua,se fac doua omlete
dupa ce s-au rumenit pe ambele parti se pun pe o farfurie sa se raceasca apoi se ruleaza;se fac pe rulou cateva taieturi,se pun intercalat cate o felie mica de cascaval si o fasie de ardei
se pun rulourile intr-un vas mic termorezistent si se lasa la cuptor 10-15min,cat se topeste cascavalul
Se pun omletele pe farfurie si se servesc imediat,ar fi buna o salata sau ceva acritura dar nu am avut in acel moment!



 

0

Paste cu ierburi aromatice si pesto

Asa dupa cum am spus si la alta postare,am cumparat o cutie de tagliatelle cu ierburi aromatice iar in cutie sunt 6cuiburi iar eu cum sunt singura,cand mi-e pofta de paste imi fierb cate un cuib si e suficient pentru o portie.
AVEM NEVOIE DE:
paste tip tagliatelle cu ierburi aromatice
2linguri sos pesto verde
1ceasca parmezan ras
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pun la fiert pastele in oala cu apa si 1/2lingurita sare,se lasa dupa instructiunile de pe ambalaj,dupa ce au fiert se strecoara,se pun inapoi in oala,se amesteca bine cu sosul pesto cat sunt calde,apoi se servesc imediat cu parmezan deasupra.

 
 

2

Ciuperci cu leurda

Iata ca am ajuns la 1800 de retete pe blog!!frumoasa activitate cu munca se intretine,parerea mea!
Pentru ca am cumparat mai multa leurda,am tinut s-o pregatesc in mai multe feluri;chiar daca a fost suficient de multa(10legaturi),nu mi-au ajuns ce-mi propusesem pentru ca am folosit-o si in salata;ramane pe alta data!
Aceasta este o super delicioasa reteta de post iar pentru cine doreste,la final poate adauga putina smantana iar mancata cu mamaliguta este ceva super,mega si mai multe!!!😋😋😋😋

AVEM NEVOIE DE:
500g ciuperci
2leg.leurda
1ceapa
3linguri ulei de masline
1leg.patrunjel
2catei de usturoi
50ml vin alb
sare
piper
marar Kotanyi
200ml smantana lichida vegetala

CUM SE PROCEDEAZA:
Ciupercile spalate,curatate daca e cazul,feliate,se calesc in vasul cu ulei impreuna cu ceapa si usturoi tocate marunt;
Dupa ce a scazut apa din ele,se adauga leurda spalata si taiata marunt
patrunjelul de asemenea,vinul,se amesteca totul si se lasa pe foc pana scade;la final pentru cine doreste,dar avand in vedere ca smantana este vegetala,se poate folosi cu incredere;deci la final se adauga smantana si se lasa pe foc amestecand,pana se ingroasa,se condimenteaza,se adauga mararul iar dupa 1-2clocote se opreste si se serveste cu mamaliguta sau cu ce vrea fiecare.
Ultima poza din anul 2019




0

Coaste de porc si aripioare lipicioase

In toamna cand au fost copiii la noi si am facut o plimbare la munte,am gasit cartea bucatarului chef Florin Dumitrescu
Abia am asteptat sa ajung acasa s-o rasfoiesc si sa ma apuc de treaba dar dezamagirea mea a fost totala!!
Cu aceasta ocazie mi-am intarit convingerea ca unii bucatari cand scriu carti de bucate,o fac doar dupa gustul lor,retete doar din regiunea de unde provin,nimic clasic,nu mai vorbesc de traditional si aici ma refer la arhicunoscuta Ciorba de burta!!!Ei bine,acum vin eu cu intrebarea:unde in toata Romania,a mancat cineva aceasta Ciorba de burta cu legumele taiate,cu patrunjel,mai trebuia s-o acreasca cu bors si exact cireasa de pe tort avem!!!????chiar daca i se spune ciorba!!!😠😠😠
Am tot respectul pentru cine este si ce stie sa pregateasca dar cu toata sinceritatea va spun ca am ramas putin dezamagita!
 Asta e parerea mea,mi-o mentin iar pe blogul meu am voie sa scriu ce vreau si sa-mi exprim parerea cum vreau!
Aceasta reteta este singura care mi-a atras atentia si care mi-am dorit s-o incerc pentru ca am in depozitul meu de condimente tot ce-mi trebuie si chiar mi-a placut!
AVEM NEVOIE DE:
500g aripioare de pui
2coaste de porc(eu le-am adaugat pentru ca erau ratacite prin congelator)
6linguri sos de soia
1lingura ulei de susan
1lingura otet de orez
5picaturi sos Tabasco
2linguri sos de stridii
1lingura zahar brun
1lingurita miere
4linguri ketchup
1lingura mustar
1ceapa
orez mexican sau cartofi pentru garnitura
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se pune ceapa taiata marunt,apoi restul ingredientelor,se amesteca cu telul pana se obtine un sos legat
apoi se rastoarna peste carnea pusa intr-un vas de yena sau alta tava
Se amesteca bine totul,se acopera cu folie alimentara si se lasa la frigider cateva ore,ideal ar fi pana a doua zi cand se intoarce carnea apoi se lasa la cuptor la foc mic 2h sau mai mult depinde de cuptor,timp in care se verifica din cand in cand si se mai unge carnea cu sos.
In acest timp intr-o tigaie cu putin ulei de masline,se pune orezul mexican fara sa fie dezghetat
se amesteca continuu,se adauga o ceasca mica cu apa si se lasa sa fiarba;dupa ce a scazut si orezul este fiert se condimenteaza si se serveste
Pentru cine doreste,poate servi cu cartofi prajiti si salata de sezon.








 
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme