Prajitura cu cozonac

De fapt aceasta prajitura este un fel de budinca cu cozonac ramas de la sarbatori dar mai altfel,initial am vrut sa fac o reteta greceasca de la Virginica numita EKMEK
dar m-am abatut de la reteta si mi-a iesit altceva tot la fel de bun.
AVEM NEVOIE DE:
cozonac ramas de la sarbatori
1plic budinca de fistic Dr.Oetker
1cutie de compot cu fructe tropicale Sun Food
1plic gelatina
100ml frisca lichida
2linguri zahar
suc de la 2portocale
600ml lapte
2picaturi colorant alimentar verde
CUM SE PROCEDEAZA:
Se capitoneaza o forma de tort sau o alta tava cu folie alimentara,se pun felii de cozonac,acoperind si cele mai mici locuri libere
apoi se insiropeaza cu zeama de la compot si sucul de portocale proaspat stors
Budinca se pregateste dupa instructiunile de pe plic,doar ca eu in loc de 500ml lapte am pus 600 pentru ca mi s-a parut forma cam mare pentru budinca rezultata,si pentru siguranta,cand a fost gata,am adaugat gelatina hidratata in apa rece 5min,apoi picaturile de colorant
Dupa omogenizare,se adauga fructele din compot,se amesteca usor cu o lingura apoi se rastoarna peste feliile de cozonac si se lasa la frigider pana a doua zi
Se scoate inelul de la forma,apoi cu grija sa nu se rupa se desprinde si folia,se pune pe platou,apoi frisca batuta tare se pune in posh si se orneaza
se mai pun si cateva fructe apoi pe toata suprafata,am presarat praf auriu,recent achizitionat.
Se taie si se serveste!




 
 

0

Peste prajit cu mujdei verde

Am mai facut un asemenea mujdei cu ceva timp in urma dar acum l-am imbunatatit si a fost super,super bun!!
AVEM NEVOIE DE:
1kg peste,eu am avut burta de novac pentru ca nu suport oasele mici
sare
cateva linguri cu faina
ulei pentru prajit
MUJDEI:
1leg.usturoi verde
1capatana mica usturoi vechi
1rosie
1mana de frunze de lamaita
3linguri ulei de masline
1/4lingurita sare
cateva picaturi zeama de lamaie
Asta este lamaita,cumparata de la Kaufland,pe eticheta i se spune altfel dar eu o stiu din copilarie cu aceasta denumire si este foarte buna adaugata in sosuri mai ales de peste pentru ca are aroma de lamaie si in amestecul de supe crema
CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele portionat,trecut prin faina,se prajeste in ulei pe ambele parti apoi se scoate pe farfurie si se lasa deoparte.
Se pun in blender toate ingredientele curatate,spalate,taiate
apoi dupa ce s-a format un sos,se potriveste de gust,daca e prea gros si iute,se mai adauga putina apa,apoi se rastoarna intr-un bol
Se serveste,cum altfel decat cu mamaliguta!



 
 

0

Stufat de ied

Am vazut intr-o zi o postare de-a Laurei Laurentiu cu astfel de stufat dar si cu o poveste impresionanta despre aceasta coronita de usturoi,veche de cand traia bunica!
Cum nu am facut niciodata asa ceva dar nici nu am mancat,pentru ca tot am pastrat ceva carne de la sarbatori,am pregatit-o si nu am regretat pentru ca a fost o nebunie curata,cum imi place mie sa spun!!
Eu nu voi spune aici aceasta poveste pentru ca nu este a mea,dar am ramas impresionata si bucuroasa in acelas timp,pentru ca incet incet,sunt persoane care scot la iveala traditii romanesti folosite de bunici,poate strabunici;este adevarat,sunt putine astfel de persoane dar bune cum este aceasta doamna LAURA LAURENTIU pe care eu o apreciez la maxim!!!
AVEM NEVOIE DE:
1,5kg carne de ied sau miel fiecare ce are
5leg.ceapa verde
4leg.usturoi verde
4linguri ulei
150ml vin rosu
200ml supa de pui sau apa fierbinte
1/2leg.patrunjel
1/2leg.marar
1cutie de rosii Sun Food
1plic condimente pentru miel Kotanyi
CUM SE PROCEDEAZA:
Carnea portionata,spalata,uscata,condimentata,se adauga ulei,se amesteca totul,se acopera si se lasa deoparte 1h.
Dupa acest timp,se prajeste in 2linguri de ulei rumenindu-se pe fiecare parte
apoi se scoate si se pune in tava
In uleiul ramas,daca nu e suficient se mai adauga,se caleste ceapa si usturoiul,taiate marunt doar pana la frunze;frunzele de ceapa taiate se lasa deoparte iar din frunzele de usturoi se impletesc coronite,2-3 depinde cat de mare este tava si se lasa deoparte

Dupa ce s-a inmuiat ceapa,se adauga vinul,dupa ce s-a evaporat alcoolul(4-5min),se pun rosiile pasate,dupa cateva clocote se adauga frunzele de ceapa oprite,sare si piper
Se rastoarna sosul in tava peste carne,se adauga supa,se acopera tava cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor 1h
In acest timp,se rumenesc intr-o tigaie cu putin ulei coronitele pe ambele parti,apoi se scot pe o farfurie
Dupa ce carnea e suficient de fiarta,se pun coronitele deasupra in tava si se mai lasa in cuptor 10min sa se rumeneasca
Se serveste dupa preferinte cu mamaliguta
Sau cu diverse garnituri,eu am ales piureul de cartofi





 

 
 
0

Finalizare campanie

Dupa cum am spus si in alte postari,am primit un Kit pentru testare de la BUZZ STORE ce contine
-1set de testare format din:
sapun-crema lichid Dove Original 250ml si o rezerva Dove Original 500ml
- 2buc.sapun-crema lichid Dove Original 250ml pentru 2prieteni
-5brosuri informative
-1 prosop de maini
-1ghid de BUZZ
Testarea a fost facuta zilnic si nu numai,cu apa calduta,pentru ca apa fierbinte reduce umiditatea din pielea mainilor,agravand deshidratarea,de aceea expertii in ingrijirea mainilor,recomanda apa calduta
Pentru ca folosesc produse DOVE de foarte mult timp,pot sa spun ca le ador!
Dove curata eficient pielea si ajuta la protectia pielii chiar si la temperaturi extreme.
De aceea recomand tuturor prietenilor sau nu,acest sapun-lichid care face o spuma cremoasa,parfumata,hidrateaza piele mainilor pentru ca are in compozitie unt de shea.Daca-l veti folosi,cu siguranta nu veti regreta!
Multumesc #buzzstore pentru posibilitatea de a testa acest super sapun-lichid
Multumesc #buzzdove
Multumesc #dove pentru ca existati!


4

Jeleu de ciocolata

Cel mai simplu desert pe care l-am facut cu reteta de la prietena mea din Grecia Virginica.
AVEM NEVOIE DE:
500ml lapte
250g ciocolata
1plic foi de gelatina
2linguri dulceata
ciocolata alba rasa
cateva migdale taiate marunt
CUM SE PROCEDEAZA:
Ciocolata rupta se pune in laptele fierbinte,se amesteca pana se dizolva apoi se incorporeaza gelatina hidratata 5min in apa rece.
Dupa omogenizare se lasa deoparte sa ajunga la temperatura din bucatarie
Intr-un bol se amesteca dulceata cu ciocolata alba rasa
Formele mici de silicon se ung cu foarte putin ulei,(se sterg cu un servetel imbibat cu putin ulei),apoi in fiecare se pune cate o lingurita cu dulceata
se presara migdale apoi se umplu cu ciocolata
Se lasa la frigider cateva ore sa se intareasca bine apoi se rastoarna pe farfurie individuala sau pe platou




 
 


0

Parmentier cu soia

Este o reteta frantuzeasca,seamana cu musacaua noastra,deosebirea e doar condimentele care se adauga
Cu mancarea asta am crescut in ochii lui Laurent mai mult pentru ca i-a placut la maxim(intradevar a fost o nebunie!!)
AVEM NEVOIE DE:
500g napi
500g cartofi
1punga soia granule
500g ciuperci
2fire ceapa verde
2fire usturoi verde
1cutie de rosii Sun Food
1lingura oregano
1/4lingurita cimbru
1lingurita pudra de ghimbir,toate de la Kotanyi
1ceasca cu suc de rosii mai gros
sare
piper
3linguri ulei de masline
CUM SE PROCEDEAZA:
Cartofii si napii curatati,spalati,se pun la fiert in apa cu sare iar dupa ce au fiert se scurg,se paseaza si se condimenteaza cu sare daca e nevoie,piper si putin oregano
In tigaia cu ulei se calesc ciupercile taiate cubulete mici,ceapa si usturoiul de asemenea,
apoi granulele de soia oparite in apa cu sare 5min si scurse bine
se amesteca cu rosiile pasate sau taiate,dupa ce a scazut,se da deoparte si se condimenteaza cu sare,piper,restul de oregano,ghimbir,cimbru si se omogenizeaza totul bine.
Intr-o tava unsa cu putin ulei,se pune jumatate din cantitatea de piure,dupa nivelare se pune sosul de soia,
se acopera cu restul de piure,se niveleaza apoi cu lingura se pune sosul de rosii

La cuptor se tine 1h la foc mic iar dupa ce s-a racit bine se taie si se serveste.






0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme