Hamsii prajite cu mujdei

Am fost cu o prietena din Italia si am mancat pe unul din vasele de la Dunare si la Dunare ce poti manca decat peste.
Am inceput cu o farfurie incarcata cu astfel de hamsii,nu stiu daca mi-era foame sa intradevar a fost bun,pentru ca nu a ramas nimic in farfurie si un alt fel de mancare nu ne-a mai trebuit!!
La cateva zile am facut si acasa,dar ca credeti ca au fost ca pe vapor???nici vorba,dar s-au mancat!!
AVEM NEVOIE DE:
1kg hamsii
sare
faina
ulei pentru prajit
1capatana de usturoi
iaurt
CUM SE PROCEDEAZA:
Nu-i mare lucru sa prajesti niste peste dar daca am facut-o trebuie s-o scriu aici pentru cine,chiar nu stie sa pregateasca asa ceva;nu e de condamnat,nimeni nu s-a nascut invatat!
Pentru curatarea pestelui,se tine de cap si se trage in jos spre burta,astfel capul rupt,trage cu el si intestinele.
Se spala,se scurge bine de apa,apoi se pudreaza cu sare si se lasa cateva minute deoparte(10min),sa-si ia sare,apoi se pun mai multi in vasul cu faina,se amesteca sa se prinda faina pe fiecare peste,apoi cate unul tinut de coada si scuturat putin de excesul de faina se pune in uleiul incins;dupa ce s-au rumenit pe ambele parti,se scot pe hartie de bucatarie
Usturoiul pisat,frecat cu putin ulei,se amesteca la final cu iaurt
Se serveste pestele pe farfurie,alaturi mamaliga si bolul cu mujdei.
 
 

0

Tocanita de ardei gras cu ciuperci

Asta-i o mancare de regim,nu arata bine deloc dar totul e de la ciuperci care au fost cumparate de sotul meu!!! trimite barbatul la cumparaturi,ca el iti vine cu ce-i mai ieftin,asta nu-i ceva rau dar eu i-am spus de multe ori ca nu tot ce-i ieftin e si bun!!!!
Asta a cumparat,asta i-am facut!!
AVEM NEVOIE DE:
2ardei grasi
3ardei kapia
3cepe
1capatana de usturoi
4linguri ulei
500g ciuperci
1cutie rosii Sun Food
2linguri bulion
1ardei iute
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
In vasul cu ulei si 1ceasca cu apa se adauga ceapa tocata marunt apoi ciupercile curatate si feliate,se lasa pe foc pana scade apa din ele
se adauga apoi rosiile taiate,1ceasca cu apa si se lasa la fiert;dupa cateva minute se adauga ardeiii taiati fasii,ardeiul iute rondele,bulionul,sare dupa gust si se lasa la fiert cu capac
Dupa ce a scazut bine,se potriveste de gust si se serveste cu mamaliga sau fiecare cum doreste!


 

0

Supa rece de castraveti

Am incercat si aceasta reteta si e chiar buna,pe caldura care vad ca nu mai pleaca,e minunata si sanatoasa!
AVEM NEVOIE DE:
2castraveti mai mari
2fire de ceapa verde sau 1/2 uscata
1mana de migdale sau nuci
1mana de frunze de lamaita sau menta
2catei de usturoi
1cana cu lapte de migdale sau de soia
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Castravetii spalati,curatati,taiati se pun in blender apoi ceapa curatata si taiata,menta spalata si ea,migdalele,putina sare,usturoiul curatat,lapte si se proceseaza totul
Dupa ce rezultatul este un lichid gros,se potriveste de gust apoi se imparte in boluri,se lasa la frigider iar in momentul servirii se orneaza cu rondele fine de castravete

 
 

0

Terci de ovaz

Am incercat si eu sa fac cate ceva mai sanatos cum spune toata lumea dar acum cu problemele de sanatate ale sotului,chiar am luat-o in serios!
AVEM NEVOIE DE:
1ceasca fulgi de ovaz
1cana cu lapte de orez
1cana cu fructe de padure
1banana
1lingurita tarate de psylium
CUM SE PROCEDEAZA:
Fructele spalate,curatate,se pun in blender impreuna cu restul ingredientelor,se proceseaza iar dupa ce s-a format un lichid gros,se imparte in cupe,se tine la frigider iar la servire se orneaza cu fructe.
 
 


0

Perisoare de dovlecel in sos de smantana de soia

Am avut o perioada dovlecei de la gradina ca nici nu mai stiam ce sa fac cu ei;poate ca stiam dar adevarul e ca nu prea-mi plac!!!
M-am gandit ca daca se pot face chiftelute,de ce nu si perisoare;am cautat pe Google sa vad poate e ceva special dar nu am gasit nimic,inseamna ca eu sunt prima cu aceasta reteta!!!! foarte interesant!!
Ei bine daca nu am gasit,am facut dupa reteta perisoarelor cu carne dar fara sa fie fierte separat pentru ca nu au carne iar orezul e deja fiert.
Vreau sa va spun ca au fost ultra,mega,super bune!!!
AVEM NEVOIE DE:
Perisoare:
2dovlecei,eu am avut unul rotund mai mare
2morcovi
1ceapa mica
3linguri orez fiert
marar
1ceasca cu pesmet
1cana cu faina
sare
piper
putin cimbru
 Sos de smantana:
400ml smantana de soia de la Kaufland
3catei de usturoi
1lingurita cu faina
2linguri ulei
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Dovleceiii spalati,curatati de coaja optional,se rad fin,morcovul de asemenea curatat de coaja si ras fin,ceapa tocata foarte marunt sau rasa si ea,toate se pun intr-un vas cu 1lingurita sare,se amesteca si se lasa deoparte 15min.
Dupa acest timp,se stoarce bine de sucul care s-a lasat si se pune intr-un alt vas,se adauga sare,piper,1/2lingurita cimbru,verdeata tocata,orezul fiert,putin pesmet si se amesteca totul iar daca-si mai lasa suc,se adauga si restul de pesmet si se omogenizeaza totul apoi se lasa deoparte cateva minute sa se umfle pesmetul apoi
se ia cu lingurita din compozitie,se trece prin faina,se formeaza perisoare,dupa care se pun pe un tocator
 In acest timp in cratita cu ulei se calesc cateiii de usturoi doar cat isi elimina aroma dupa care se scot,se adauga faina,se amesteca bine,se stinge cu o cana cu apa,se amesteca sa nu faca cocoloase,se pun perisoarele iar dupa 2-3min se adauga smantana,se condimenteaza dupa gust iar dupa cateva clocote se opreste focul.
Se serveste pe farfurie alaturi de mamaliga!
Pofta buna!




 

0

Musaca de paste

Nu am mai facut asa ceva nici nu mai stiu de cand iar acum daca tot am paste la discretie,mi-am adus aminte de ea si ca sa ies putin din tipar,am facut-o sub forma de tort!!
AVEM NEVOIE DE:
1punga cu spagheti
500g carne tocata
1ceapa
20ml ulei
1lingura bulion
3catei de usturoi
100ml vin alb
sare
piper
putin cimbru
3oua
4linguri parmezan ras
CUM SE PROCEDEAZA:
In vasul cu ulei calesti ceapa si usturoiul taiate marunt,adaugi carnea,amesteci pana se albeste,adaugi apoi bulionul,vinul si lasi la foc mic pana scade iar la final condimentezi dupa gust si opresti focul.
In tava unsa cu ulei sau un vas termorezistent,pui un rand de paste fierte si scurse,apoi carnea,nivelezi suprafata
acoperi cu restul de paste iar deasupra torni ouale batute si amestecate cu parmezan
Pui tava in cuptor la foc mediu 30-40min,dupa care o scoti si dupa ce s-a racit o tai


0

Salata de ton asortata

Intr-una din zile ploioase,mi-am adus aminte ca intr-o perioada cand eram la Mihaela,a facut o astfel de salata si mi-a placut foarte mult
Pentru ca aveam numai resturi din ingredientele de care aveam nevoie,adica jumatati de cutii pe care le-am tinut la congelator,imediat am facut salata.
AVEM NEVOIE DE:
100g paste scurte
2cutii mari cu ton in suc propriu
1cutie cu fasole neagra
2castraveti murati
1ceapa rosie
50g masline
1cutie mica boabe de porumb
sare
piper
ulei de porumb
ulei de susan
otet balsamic de zmeura
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui in castron pastele fierte si bine scurse,maslinele taiate,fasolea clatita cu apa rece si scursa
tonul de asemenea scurs,castravetii cubulete,ceapa julien,porumbul scurs si clatit cu apa rece,sare,piper,putin ulei de porumb,cateva picaturi de ulei de susan,otet balsamic si amesteci totul bine
Servesti din cupe sau direct din castron,dupa preferinte!

0

Castraveti in saramura pentru iarna

Anul trecut mi-a spus Mihaela mea sa nu mai pun castraveti cu otet pentru ca fac rau la stomac.
M-am conformat,am facut,i-am trimis,a fost foarte multumita,nu am primit observatii iar acum in 2017,tot la fel pun si asa voi face mereu pentru ca sunt foarte buni;am mai gasit prin camara un borcan ratacit si am ramas si eu uimita cat de buni si crocanti erau!bravo mie!!!
Nu trebuie sa va faceti probleme pentru saramura care este tulbure la final,pentru ca veti observa,dupa ceva timp se va limpezi,doar daca se umfla capacul si curge saramura atunci trebuie desfacut borcanul sau eliminat pentru ca a prins aer si castravetii sunt compromisi,deci atentie la capace!!
AVEM NEVOIE DE:
castraveti
flori de marar uscate
usturoi
sare
boabe de piper
boabe de mustar
ardei iute
3-4frunze de dafin
CUM SE PROCEDEAZA:
Castravetii proaspeti si sanatosi,se tin intr-unvas cu apa rece si 2-3linguri de sare,30min,maxim 1h;se tin asa pentru ca unii castraveti sunt amari si astfel dispare amarala
Dupa acest timp,se scot,se clatesc cu apa curata,se pun in borcane impreuna cu restul ingredientelor puse cate putin dar fara frunze de dafin
Acum va spun cum masurati apa ca sa stiti cata sare se pune.Am vazut in alte retete cate 1lingurita la borcan dar pentru gustul nostru este prea sarat,asa ca umpli cu apa un pet de 2l,umpli borcanele,daca mai trebuie apa pui tot asa cu masura,apoi intr-un vas rastorni toate borcanele de apa,daca ai tinut minte cate peturi cu apa ai folosit,adaugi cate 1lingura normala nu cu varf,de sare pentru 1l de apa si fierbi cu frunza de dafin
Dupa ce sarea s-a topit,pui saramura fierbinte peste castraveti,nu infiletezi capacele,le lasi lejer pentru ca a doua zi repeti operatiunea.
Rastorni saramura din borcane in vas,lasi sa clocoteasca adunand spuma care se formeaza,apoi umpli borcanele,infiletezi bine capacele,si le depozitezi la camara.
2018 cei mai buni castraveti sunt acestia pusi in saramura decat in otet

Nu va ingrijorati pentru ca saramura este tulbure dar cu timpul se limpezeste!
0

Dorada la cuptor

Imi place Dorada foarte mult dar din pacate pe la noi se gaseste destul de rar!
Acum am pus-o la cuptor cu garnitura de pastai daca tot a venit Costel cu cateva de la gradina,alta data cand mai gasesc,vreau s-o fac prajita cu mujdei si mamaliga,asa mai pe taraneste!!

AVEM NEVOIE DE:
2dorada
sare
piper
ulei de masline
1capatana de usturoi
frunze de salvie
pastai galbene
1rosie
2cartofi
CUM SE PREGATESTE:
Pestele curatat,spalat,uscat,il pudrezi cu sare si piper,in interior la burta pui cateva frunze de salvie verde,il pui in tava,deasupra torni putin ulei(sa fie cam 4linguri),acoperi tava cu folie de aluminiu si lasi la cuptor 30min
Dupa acest timp,descoperi si mai lasi 10min sa se rumeneasca apoi opresti focul si scoti tava

Cat pestele a stat la cuptor,intr-un vas cu apa si putina sare fierbi cartofii curatati si taiati in jumatate daca sunt mari,cand sunt aproape fierti adaugi si pastaile curatate si spalate iar cand si acestea sunt fierte se scot cu spumiera pe un platou.
Aranjezi pastaile pe platoul special de peste

deasupra pui mujdei facut cu rosia oparita,curatata si pasata,apoi pestele si pe margini jumatatile de cartofi
Daca ai facut platoul de prezentare,ai facut poza,acum sa trecem la masa si sa mancam pe rupte cu mamaliga bineinteles!!
Un deliciu,o bunatate!!

Pofta buna!
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme