Sandvis de vinete si cascaval

Mi-a trimis Mihaela mea din Italia reteta asta,am facut-o si s-a terminat imediat;bine nu a fost nici prea multa dar a fost buna.
AVEM NEVOIE DE:
2vinete
100g cascaval,eu am avut mozzarella
2oua
1cana cu pesmet
3linguri ulei de masline
CUM SE PROCEDEAZA:
Vinetele spalate,uscate,le feliezi cate doua dar nu pana la capat,intre feliile de vanata pui felii subtiri de cascaval
le presezi bine apoi le treci de doua ori prin ou batut cu un praf de sare, pesmet apoi le pui in tava pe hartie de copt,le stropesti cu putin ulei de masline,daca ai sticle gen spray e mai bine,apoi la cuptor 30min la foc mic
Dupa ce s-au facut le scoti pe farfurie si, noi le-am mancat cu dulceata de ardei iuti;bune rau!!

 
 

0

Paste cu sos de ciuperci

Mi-am facut un stoc de paste de la LIDL,de cate ori era saptamana italiana direct la paste mergeam si daca era ceva deosebit ale mele erau
Ei bine acum am vazut ca nu prea am gatit paste pentru ca omul meu m-a cam dat peste cap cu regimul lui,fara paste si am facut putine doar pentru mine
AVEM NEVOIE DE:
cateva rozete de paste taglietelle
200g ciuperci
100g pastrama de curcan
50ml vin alb
3catei de usturoi
3linguri ulei de masline
200ml smantana lichida
busuioc verde
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
In vasul cu ulei incins pui pastrama taiata marunt,usturoiul de asemenea
apoi ciupercile feliate
iar dupa ce a scazut apa din ele,adaugi vinul si aceeasi cantitate de apa
lasi sa fiarba pana scade,adaugi smantana,amesteci usor cu focul mic sa nu se taie,la final condimentezi si dupa ce s-a ingrosat putin opresti focul si amesteci sosul cu pastele fierte si scurse
sau,pui pe farfurie paste si deasupra sosul apoi mananci cu pofta!



 
 
0

Supa de legume cu galuste

Eu cand cumpar piept de pui si-l dezosez,osul si pielea le pun la congelator iar cand s-au strans cateva,le pun in oala cu alte legume si fac supa
Tot asa am facut si acum, dar i-am spus supa de legume pentru ca ele sunt cele mai multe in oala,de aceasta data nu am avut decat un os de la piept.
AVEM NEVOIE DE:
oase de la piept de pui
1ceapa
2morcovi
1felie radacina de telina
1dovlecel mic
cateva rosii
3catei de usturoi
cateva ramuri de lamaita
Pentru galuste:
2oua medii
6linguri pline cu gris
un praf de sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Toate legumele curatate,spalate,taiate,le pui in oala la fiert impreuna cu oasele,lamaita si 1lingurita cu sare.
Dupa 30-40min,se strecoara,supa se pune intr-o alta oala, scoti pielea si oasele,legumele le pui in blender iar dupa procesare,rastorni piureul in oala
Pana incepe sa fiarba supa,bati ouale cu sare,adaugi grisul,amesteci bine iar cand clocoteste supa,pui cu lingurita galustele,dupa ce termini pui capacul la oala si lasi focul mic
Dupa 3-4min.opresti focul.



0

Pizza cu legume

Am facut aceasta reteta pentru o provocare de la o revista;cand m-am apucat de ea,am zis fie ce-o fi,vad eu ce va iesi la urma iar daca mie nu-mi place o mananca sotul meu ca doar e de regim cu legume!!
Ei bine,rezultatul a fost unul neasteptat de bun si am mancat amandoi!
Cine doreste s-o pregateasca pentru zile de post,cascavalul poate fi inlocuit cu cascaval vegetal.
AVEM NEVOIE DE:
1conopida mica
1brocoli tot mic
2morcov
1borcan cu ciuperci taiate
250g cascaval
1dovlecel
1ardei kapia
cateva rosii cherry
sare
oregano
1ceasca sos de rosii
ketchup
aluat de pizza
CUM SE PROCEDEAZA:
Eu am avut conopida,brocoli si morcovul congelate dar daca sunt proaspete,morcovul curatat,spalat,taiat rondele sau cuburi,desfaci in buchetele mici conopida si brocoli,le speli apoi pe toate le pui intr-un vas cu apa si putina sare si le lasi 5min dupa care le strecori si le lasi sa se scurga bine
Pe tava de la aragaz cu hartie de copt,intinzi aluatul,indoi marginile spre interior,pui cateva linguri de sos de rosii apoi conopida,brocoli,ciupercile scurse din borcan
morcov,apoi rondele fine de dovlecel,rondele de ardei
jumatati de rosii,pudrezi cu putina sare,oregano,apoi din belsug cascaval ras.
Lasi la cuptor 30min,depinde de cuptor si dupa ce s-a facut,tai imediat,pui ketchup deasupra si o mananci cu pofta.

0

Prajitura cu albusuri

Iar mi s-au strans albusuri la congelator,iar trebuie sa fac dulciurele,nici o problema nepotii abia asteapta,mai ales ca am si forma noua care trebuie incercata!
AVEM NEVOIE DE:
12albusuri
8linguri zahar pudra
200g ciocolata
150g unt
150ml lapte
150g miez de nuca taiat cu cutitul
200g faina
1plic praf de copt
1varf lingurita bicarbonat
1lingura zeama de lamaie
esenta de rom
stafide
2linguri cu varf cu faina la nevoie
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui intr-un vas mic pe foc lapte,unt,si ciocolata rupta,dupa ce s-a topit amesteci bine apoi lasi sa se raceasca.
Bati albusurile cu zahar pus cate o lingura,adaugi bicarbonatul stins cu zeama de lamaie iar dupa ce ai obtinut o bezea tare,torni in fir ciocolata topita si racita,amesteci cu o spatula,adaugi romul,faina cu praful de copt,apoi nuca si stafidele.
Aluatul trebuie sa fie putin mai gros decat cel de chec,altfel nuca si stafidele se lasa la fundul prajiturii,de aceea se poate adauga cele doua linguri de faina.
Rastorni aluatul in tava cu hartie de copt si lasi la cuptor 45min la foc mic.
Dupa ce prajitura s-a racit,o scoti pe un platou si o pudrezi cu zahar.


 
 
0

Paine margareta

Tot pentru Provocarea Weekend cu spor e si aceasta paine sanatoasa.
Am gasit in magazin pungi cu amestec de trei feluri de faina(alba,de orez si de secara)si cu seminte de in negru,floarea soarelui si susan.
Am cumparat o punga sa vad cum este si daca tot aveam in plan sa fac paine am facut margareta Alinei,gazda din aceasta luna
AVEM NEVOIE DE:
500g faina
1plic drojdie uscata
1lingura zahar
350ml apa rece(asa scrie pe punga)
1lingurita sare
ulei de masline
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui intr-un castron ingredientele uscate,faina,drojdia,sare,zahar,apoi amesteci totul cu apa,iar dupa ce totul este omogenizat,framanti aluatul adaugand cate putin ulei(2-3linguri)
 acoperi vasul si lasi sa creasca
Dupa ce aluatul a crescut,imparti in 6bucati egale,cu palmele unse cu ulei,formezi sfere si le asezi intr-o forma rotunda
Forma mea fiind mai mare,mi-au trebuit 7bucati
Trebuia unsa painea cu galbenus dar eu pur si simplu am uitat;lasi la cuptor la foc mic 1h,facand testul cu scobitoarea apoi scoti din forma si pui painea pe un platou de lemn.
Paine calda,cu un miros ce nu-ti imaginezi,o mananci goala sau cu o cana cu iaurt sau ce vrei.
Multumesc pentru reteta Alina,alta data voi face si cu faina doar alba!



 
 

1

Iahnie de naut

Reteta este pentru Provocarea Weekend cu spor gazda fiind in aceasta luna Strumfi Alina Bucatar,harnicuta mea prietena din Grecia
Din blogul ei https://gatestesanatossigustos.blogspot.ro 
Alina a ales pentru noi sa gatim 
retete traditionale
retete de post
paine  
Eu am ales mai multe pentru ca tot au fost zile in care trebuia sa gatesc ceva pentru noi,asa ca azi am facut aceasta iahnie pentru ca nu am facut niciodata.
De fapt nautul este ruda fasolei si se pregateste in acelas mod,doar ca boabele difera.
AVEM NEVOIE DE:
1cutie cu boabe de naut
3linguri bulion
2morcovi
1ceapa
2catei de usturoi
2foi de dafin
sare
piper
2linguri margarina
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un vas pui nautul scurs si-l fierbi impreuna cu dafinul si usturoi si-l lasi pe foc 30min.
Legumele taiate marunt,le inabusi intr-o lingura de margarina cu putina apa de la fiertul nautului,dupa 5min.adaugi bulionul
apoi nautul cu tot cu apa de la fiert,lasi sa scada putin,condimentezi,pui deasupra margarina ramasa si lasi la cuptor 30min.
Servesti cu acritura sau nu,dupa gustul fiecaruia!
Multumesc Alina pentru reteta!

  
 
0

Snitele printului

Aceasta reteta face parte tot din provocarea Weekend cu spor dar incepand de luna trecuta,a venit cineva cu propunerea sa se gateasca si o reteta de suflet a fiecarei gazde
Am inceput eu cu Supa de pui cu lapte de cocos acum Alina ne-a dat mancarea preferata a copilului ei pe care-l alinta "print"
M-am bucurat pentru ca si preferatele noastre sunt si le pregatesc destul de des.Este adevarat ca eu le pregatesc altfel dar si aceasta reteta este foarte buna 
AVEM NEVOIE DE:
1piept mare de pui
2oua
2linguri coniac
sare
piper alb
putin cimbru
oregano
3catei de usturoi
1cana cu faina
1cana cu pesmet
ulei pentru prajit
CUM SE PROCEDEAZA:
Pieptul feliat si taiat in bucati mai mici,il pui intr-un castron,amesteci cu putina sare,piper si usturoi bine pisat.
Intr-un bol bati ouale cu sare,piper,amesteci cu putin cimbru,oregano,coniac
In alte doua boluri pui faina si pesmetul.
Treci carnea prin faina,oua,pesmet apoi le pui la prajit in ulei incins
Le scoti pe prosop de hartie apoi le pui pe farfurie.
Multumesc Alina si-ti doresc multa sanatate, sa ai puterea sa-ti rasfeti printul cu tot ce-si doreste!
Pofta buna!




0

Papara cu oua rosii si salam

Particip cu aceasta reteta la Provocarea Weekend cu spor,provocare initiata de Stefania Anastasiu in urma cu ceva ani iar in aceasta luna gazda este prietena mea din Grecia
Strumfii Alina Bucatar
Din blogul ei https://gatestesanatossigustos.blogspot.ro Alina a ales sa pregatim retete din
Paine
Retete traditionale
Retete de post
Am ales o reteta traditionala pentru ca mi-am adus aminte de copilarie cand ne pregatea mama aceasta papara cu oua de la gaina din cuibar si rosii din gradina;ce buna era!!
AVEM NEVOIE DE:
4oua
200g salam
1/2lingura unt
2linguri ulei
2rosii
sare
piper
CUM SE PREGATESTE:
In tigaia cu unt si ulei pe foc,pui rosiile taiate cubulete mici,salamul de asemenea
si lasi pe foc amestecand sa nu se lipeasca;dupa ce a scazut,adaugi ouale batute cu sare si piper,amesteci totul bine iar cand ouale s-au strans si s-au rumenit,opresti focul
pui pe farfurie si mananci imediat cu un castravete murat

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme