Cozonac fara gluten

Am facut cozonac cu faina speciala fara gluten,foarte bun la gust,moale dar greseala mea a fost ca am deschis usa cuptorului cand nu trebuia si mi s-a lasat la mijloc!!deh,curiozitate specific femeilor!!
AVEM NEVOIE DE:
500g mix faina fara gluten
300ml lapte cald de migdale
50g smantana fermentata
50g drojdie proaspata
20g margarina moale
2galbenusuri
arome

UMPLUTURA:
1albus
5linguri nuca macinata
2linguri cacao
ciocolata(optional)
CUM SE PROCEDEAZA:
Freci drojdia cu lapte cald pana se dizolva,rastorni in bolul robotului peste restul ingredientelor si procesezi 20min cu carligul de aluat
  Dupa acest timp,imparti compozitia in doua tavi mici,deasupra pui amestecul de albus batut spuma,nuca si cacao,marmorezi cu o furculita,mai adaugi si cateva patratele de ciocolata in aluat,apoi acoperi tavile si lasi sa creasca 30min.
 Dupa ce si-au dublat volumul,ungi cu galbenus si la cuptor vor sta 50min la foc mic fara sa deschizi usa in primele 25min
Dupa ce s-au racit,se trece usor cu un cutit in jurul lor apoi se rastoarna pe un platou
Foarte bun la gust,foarte pufos,bineinteles ca nu se ia pale cum suntem noi obisnuite pentru ca aluatul este moale dupa cum s-a observat,asta e un fel de struto-camila,e ceva intre chec si cozonac!!


 
 
0

Invartita cu dovleac si mere

Nu-mi place placinta cu bostan si daca tot vine Costel acasa in fiecare zi cu cate unul,mai fac placinte dar adaug si alte fructe nu las bostanul singur,acum am adaugar mere;mai am asa ceva pe aici dar sub alta forma;acum aveam un pachet de foi Brick la congelator din Franta si l-am scos la consum
De fapt aceste foi sunt speciale pentru baclava fiind foarte subtiri,pentru pachetele chinezesti dar merg si la placintele noastre!!
AVEM NEVOIE DE:
1pachet cu foi Brick
4felii dovleac
1kg de mere
1lingura scortisoara
1lingura unt
3linguri zahar
coaja rasa de lamaie
miez de nuca taiat
CUM SE PROCEDEAZA:
Dovleacul si merele curatate de coaja si seminte
 rase,le pui intr-un vas cu fundul gros pe foc impreuna cu unt si zahar dar si un praf de sare,
 Dupa ce a scazut tot sucul din ele dai deoparte sa se raceasca apoi adaugi scortisoara,coaja de lamaie ,nuca si amesteci totul
Din sulul de foi,tai cate o faie lunga cat ai nevoie,pui deasupra 3-4linguri cu umplutura,rulezi si pui intr-o forma rotunda
Lasi la cuptor 40min la foc mic apoi dupa ce s-a racit rastorni pe un platou,pudrezi cu zahar
Se serveste fiecare cum doreste,calda sau rece.
A iesit inchisa la culoare datorita scortisoare iar foile fiind foarte subtiri sunt si transparente,dar nu a fost un motiv sa nu se manance;cu foile noastre aspectul e altul bineinteles!!



 
 

2

Chec de post cu roscove

Doamne cat am de recuperat,aproape ca am si uitat de unele retete cum e si asta bineinteles!!
AVEM NEVOIE DE:
200g faina
120g zahar
1lingurita cu ness
20g pudra de roscove sau cacao
50ml ulei
270ml apa
1plic praf de copt
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui intr-un castron zaharul,apoi restul ingredientelor uscate si cernute
Intr-un borcan de 800ml,pui apa si uleiul,acoperi cu capac bine infiletat apoi agiti borcanul pana rezulta un lichid albicios si rastorni in castron peste ingredientele uscate.
Mixezi totul foarte bine,apoi rastorni in tava unsa si tapetata sau orice alta forma are fiecare si lasi la cuptor 45min la foc mic
Dupa ce s-a copt si racit,rastorni pe un platou,pudrezi cu zahar,tai si servesti


 
 

0

Aripioare cu mazare

Cand nu mai stii ce sa gatesti,bagi capul in frigider,in congelator,scoti ce gasesti si-i imposibil sa nu rezulte ceva bun cum e si aceasta mancare facuta din ce am gasit!
AVEM NEVOIE DE:
500g aripioare
1punga mazare congelata
2cartofi
1ceapa
1cutie cubulete de rosii
1catel de usturoi
1frunza de dafin
marar
CUM SE PROCEDEAZA:
Varful de la aripi taiate apoi spalate,uscate,le prajesti in putin ulei apoi le scoti pe o farfurie
In uleiul ramas,pui ceapa tocata marunt,rosiile,cartofii cubulete,amesteci totul bine,dupa 2min adaugi 2cani cu apa,dafin,putina sare si lasi sa fiarba.
Dupa ce cartofii sunt aproape fierti,adaugi carnea,mazarea,usturoiul zdrobit si lasi pe foc pana scade,potrivesti de gust,adaugi mararul taiat marunt si opresti focul.
Servesti imediat cu paine prajita,un deliciu!
Farfurie din 2019,pentru ca este aceeasi reteta nu am scris-o
Nu stiu de ce fac aceasta mancare foarte rar pentru ca-i buna si ne place,acum suntem in 2021 cand mi-am amintit sa mai fac o mazare cu aripioare de pui!


  



0

Somon cu broccoli si conopida

Conopida foarte greu m-am invatat s-o mananc dar de brocoli nici nu vroiam sa aud,pana intr-o zi cand am vazut la vecina mea aceasta reteta iar dupa ce am terminat,mi-a parut rau ca nu am facut mai mult!!Un deliciu!!
AVEM NEVOIE DE:
rondele de somon(eu am facut doar o portie)
1conopida
1broccoli
sare
piper
condimente pentru peste Kamis
50ml vin alb
ulei de masline
zeama de lamaie
dulceata de ardei iuti
CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele spalat,uscat,condimentat cu sare,piper dupa gust,condimente pentru peste,il pui in tava,deasupra pui pe fiecare putina dulceata de ardei iuti,alaturi,buchetele de conopida si brocoli spalate,le pudrezi cu sare,stropesti totul cu zeama de lamaie,ulei de masline,pui vinul in tava,acoperi cu folie de aluminiu sau capac,lasi la cuptor 20min apoi descoperi si mai lasi 5min sa se rumeneasca
 Servesti imediat!



0

Cheesecake cu banane

Am primit o rugaminte din partea nepoatelor din Italia,sa le pregatesc acest cheesecake,preferatul lor iar eu bineinteles ca m-am conformat!! ce nu face o bunica!?👭👭👭👵👵👵👵
AVEM NEVOIE DE:
400g biscuiti Oreo
150g unt
500g branza Mascarpone
5banane coapte
200ml frisca lichida
esenta de lamaie
4foi de gelatina

CUM SE PROCEDEAZA:
Pui in blender biscuitii,dupa ce s-ai maruntit,adaugi untul topit,dupa ce ai amestecat bine,rastorni in forma de tort mai mare(25cm diametru),tapetata cu folie alimentara iar dupa ce ai format blatul bine presat,lasi forma la frigider
  Pisezi fin bananele in blender,amesteci cu branza
 apoi usor cu frisca batuta tare,
esenta de lamaie,la final cu gelatina hidratata si dizolvata cateva secunde in cuptorul cu microunde,dupa ce totul este omogenizat,rastorni in tava peste blat,nivelezi si lasi la frigider pana a doua zi
 A doua zi,desfaci inelul de la forma,pui cheesecakul pe un platou,scoti cu atentie folia,ornezi cu rondele de banana stropite cu suc de lamaie sa nu oxideze,apoi tai si servesti.
 

0

Chec fara gluten cu ciocolata

Am pregatit aceasta reteta pentru un concurs la ciocolata Poiana dar cand am vazut ce retete fara un pic de bun simt sunt postate,m-au lasat fara cuvinte;pur si simplu chiar fara cuvinte ramai cand vezi cum o farfurie cu o prajitura cumparata langa care este pusa o ciocolata,o pozezi cu toti membrii familiei si neamuri apoi o postezi in concurs!!😡😡😡😡 oare cat tupeu poti avea sa faci asa ceva???incredibil dar stand si analizand,am ajuns din nou la concluzia ca doar traim in Romania!!!

AVEM NEVOIE DE:
200g ciocolata Poiana
150ml lapte de soia
150g unt
150g zahar
4oua
50ml suc proaspat de portocale
150g faina fara gluten
1lingurita praf de copt
coaja rasa de portocala
Glazura:100g ciocolata Poiana
Decor:felii de portocala,ciocolata Poiana alba rasa
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un vas mic,pui pe foc ciocolata rupta,unt si lapte,dupa ce s-a topit,amesteci bine cu un tel apoi lasi sa se raceasca.
Faci o crema fina din oua batute cu zahar,adaugi ciocolata topita,sucul de portocale,coaja de portocala rasa,faina cu praful de copt,amesteci usor apoi rastorni in forma
  La cuptor va sta 40min la foc mic
Dupa ce s-a racit,rastorni pe un platou
si torni usor ciocolata pentru glazura,topita,ornezi cu felii de portocala iar la final,razi ciocolata alba cu aspect de ninsoare
La multi ani tuturor,pentru ca suntem in luna Sarbatorilor de iarna!

 

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme