Pulpa de porc cu mix de cartofi

In sfarsit am gasit din nou cartofi mov dupa care mereu ma uitam,doar ca acum i-am gasit intr-un moment cand eu eram putin bolnava si stiti si voi ca atunci cand esti bolnav,nu ai chef de nimic si daca totusi faci ceva nu ai nici un gust la mancare.
Am facut ceva cu ei ca sa nu se strice dar.....!!!! poate voi mai gasi si alta data!!
AVEM NEVOIE DE:
1kg pulpa de porc
1ceasca vin alb
1cutie de rosii Sun Food
sare
piper
boia de ardei
cimbru
4catei de usturoi
2linguri ulei de masline
oregano
1/4lingurita nucsoara
4cartofi albi
4cartofi mov
1cartof dulce
3linguri unt
1ceasca cu lapte
CUM SE PROCEDEAZA:
Carnea feliata mai gros,o pui intr-un castron si adaugi sare,piper,boia,oregano,cimbru,usturoi pisat,2linguri ulei de masline,vin,1ceasca cu apa,amesteci bine,acoperi cu folie alimentara si lasi la frigider pana a doua zi.
Dupa acest timp,rastorni totul in tava,adaugi rosiile din cutie,acoperi tava si la cuptor va sta 30min
Descoperi si mai lasi la cuptor 30min dupa care opresti focul si scoti tava
Cat a stat carnea la cuptor,in trei vase pui sa fiarba cartofii in apa cu putina sare,dupa ce au fiert bine si i-ai scurs,faci din fiecare un piure clasic in care adaugi unt si lapte doar in piureul de cartofi dulci adaugi nucsoara
Pe farfurie pui carne cu sos iar alaturi piureul pus in diferite forme
Pofta buna!





0

Salau in sos de rosii

Cat au stat copiii la noi am facut o mica sxcursie la "fratii"nostri moldoveni de peste Prut pentru ca nu am fost niciodata chiar daca suntem la o azvarlitura de bat!!!
Am crezut ca imediat dupa ce se termina vama,incep sa se intinda satele dar am mers mai bine de o ora pana am dat de primul sat,in schimb am dat imediat de vama ucraineana unde toti erau militari cu armele pe umar si cand am vazut asa ceva,nu stiam cum sa intoarcem mai repede!!😃😃😃
Radeau si ei dar si vamesii moldoveni cand ne-au vazut asa repede inapoi,in schimb noua nu ne ardea de ras!!!
Ei bine dupa aceasta excursie,seara am ajuns acasa cu bomboane,peste si oua!!
AVEM NEVOIE DE:
1kg salau
1cutie cubulete de rosii Sun Food
1capatana mica de usturoi
sare
piper
1frunza de dafin
putin cimbru
frunze de salvie uscata si verde
ulei
faina
CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele curatat,spalat,uscat,pudrat cu sare,il treci prin faina si-l prajesti in ulei1min.pe ambele parti,apoi il scoti pe o farfurie
Amesteci intr-un vas rosiile din cutie pasate cu furculita,adaugi sare,piper,putin cimbru,salvie uscata,2-3linguri ulei de la prajit,usturoi pisat,putina apa iar dupa ce ai amestecat rastorni peste peste intr-un vas termorezistent
deasupra pui o crenguta de salvie si lasi la cuptor 30min
Pui pe farfurie si se mananca imediat,cine doreste cu mamaliguta!!


 
  

0

Ciorba radauteana

Este ciorba care ne place foarte mult dupa ciorba de burta si daca tot le place si fetelor,am facut o oala putin mai mare decat de obicei si s-a terminat cat ai zice ciorba!!!😁😁😁
AVEM NEVOIE DE:
1pui
1ceapa
2morcovi
1telina mica
2radacini pastarnac
boabe de piper
500g smantana fermentata
8galbenusuri
sare
PENTRU SERVIT:
1capatana de usturoi
otet
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Legumele curatate,spalate,le pui in oala mare sa fiarba impreuna cu puiul de asemenea spalat si 1lingura cu sare
Dupa ce totul este fiert,scoti puiul,separat legumele,supa se strecoara si se pune intr-o alta oala
Carnea o scoti de pe oase si o tai apoi o adaugi in supa,separat intr-un castron desfaci galbenusurile cu furculita,adaugi smantana si amesteci bine cu telul
Dupa ce totul este omogenizat adaugi supa din oala si amesteci ca sa ajunga la aproape la aceeasi temperatura cu supa,altfel atunci cand este adaugata in oala,se taie
Dupa acest timp,rastorni incet in oala cu o mana iar cu cealalta amesteci cu o lingura lunga prin rotire iar cand incepe sa fiarba,opresti focul si condimentezi.
Dupa cum ati observat,eu nu pun in oala nici otet nici usturoi,pentru ca am avut cu ceva ani in urma o experienta neplacuta si de atunci nu mai fac asa ceva.
Pisezi usturoiul foarte bine,il pui intr-un bol,adaugi sare si otet si fiecare se serveste asa dupa cum mananca,mai mult,mai putin sau deloc;asta e motivul pentru care nu pun nimic in oala!




 


0

Guguluf cu iaurt si fructe

Cand am facut prajitura asta,pur si simplu mi-era pofta de ceva dulce facut de mine si uite asa m-am tot uitat prin caietele mele si am dat de reteta asta care statea acolo cuminte fara s-o fi facut,draga de ea cum i-a venit randul dupa nici nu stiu cate luni!!!
AVEM NEVOIE DE:
4oua
265g faina
1cana cu zahar
110ml ulei
50g unt
300g iaurt cremos(grecesc)
1plic praf de copt
esenta de vanilie
1lingura cacao
fructe
CUM SE PROCEDEAZA:
Faci o crema fina din oua mixate bine cu un praf de sare si zahar,adaugi cate putin  iaurtul amestecat bine cu ulei si unt topit,esenta de vanilie apoi faina cu praf de copt si amesteci usor cu o spatula.
Dupa omogenizare,rastorni intr-o forma de guguluf sau tava cu hartie,opresti cateva linguri pe care le amesteci cu cacao
Pui in forma peste aluat amestecul cu cacao
marmorezi cu o furculita si pui fructele deasupra
La cuptor lasi 40min la foc moderat,dupa ce s-a racit scoti din forma si pudrezi cu zahar pudra


0

Briose fara gluten cu fructe

Ohoo,reteta asta-i expirata cum ar spune o buna prietena,v-am spus eu ca am ramas in urma mult cu postarile,dar bine ca am reusit sa scriu retetele in caiet si nu le-am pierdut cum am patit cu ceva timp in urma.
AVEM NEVOIE DE:
250g faina fara gluten
150g zahar brun
1plic praf de copt
100ml ulei
150ml lapte de migdale
coaja rasa de portocale
1portocala
cateva afine
DECOR
200ml frisca lichida Meggle(aceasta frisca este vegetala)
esenta de violete
2picaturi colorant alimentar violet


CUM SE PROCEDEAZA:
Pui intr-un bol ingredientele uscate,adaugi apoi laptele si uleiul,mixezi bine 5min,adaugi portocala curatata de coaja si pielita taiata cubulete mici,chiar si zeama care se lasa,amesteci usor cu spatula
apoi imparti aluatul in forme de briose si la cuptor vor sta 30min
In acest timp mixezi bine frisca tinuta la frigider,dupa ce ai obtinut creste tari si lucioase,adaugi putina esenta de violete si 2picaturi colorant violet,amesteci usor si lasi la frigider
Dupa ce briosele s-au copt,le scoti,le pui pe un gratar sa se raceasca(poate-mi voi cumpara si eu unul)
apoi cu posul ornezi fiecare briosa,deasupra pui cateva afine,le pui pe un platou cu felii de portocala


0

Somon la gratar

Nu stiu daca v-am mai spus,dar nu conteaza mai spun odata cum pregatesc eu somonul si pieptul de pui la gratar.
De ce doar somon si piept??pentru ca au carnea fara grasime iar cand pui pe farfurie dupa ce este gata,este ceva fad,uscat,nesuculenta;incercati varianta mea si nu veti regreta!!
AVEM NEVOIE DE:
bucati de somon sau piept de pui feliat
sare
piper
putin cimbru
1lingura oregano uscat
5linguri ulei de masline
1/2lamaie stoarsa
1catel de usturoi bine pisat(optional)
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui pestele spalat,uscat, sau pieptul intr-un castron,adaugi sare,piper,putin cimbru,oregano,daca ai condimente speciale pentru peste,pui 1lingurita,apoi storci zeama de lamaie,adaugi uleiul,usturoiul si amesteci totul bine si cu atentie
Acoperi castronul cu folie alimentara si lasi la frigider cateva ore,indicat pana a doua zi,cand pui pestele pe gratarul de tefal bine incins iar sucul din castron il pui deasupra cu lingurita in cazul in care este
Dupa ce s-a rumenit pe ambele parti,il pui pe farfurie si se mananca imediat cu lamaie
Fetele mele au vrut mamaliga de aceea se vede pe farfurie o felie de mamaliga rece!!



0

Aripioare si cartofi la tava

O alta specialitate,preferata fetelor dar asta si mie-mi place😂😂😂
Am ramas placut surprinsa cand mi-au spus:"bunica,cu asa ceva ne-ai facut fericite,asa de mult ne place"!!👭👭😍😍😍
Nu mai am cuvinte!!
AVEM NEVOIE DE:
1kg aripioare
condimente pentru pui Kotany
100ml vin alb
sare
piper
1/2lingurita cimbru
5catei de usturoi
1lingura oregano
4-5linguri ulei de masline
1lingurita boia
500g cartofi
CUM SE PROCEDEAZA:
Aripioarele cu varful taiat,spalate,uscate,le pui in castron cu sare,piper,boia,cimbru,oregano,usturoiul pisat,ulei,vin,amesteci totul bine,acoperi si lasi la frigider pana a doua zi
 Asezi in tava aripile,rastorni si sosul din castron,alaturi de ele pui cartofii curatati,spalati si taiati in sferturi,pudrezi cu sare si boia,acoperi tava si la cuptor va sta 30min
  Dupa acest timp,descoperi si mai lasi 15min sa se rumeneasca
Asa mi-am servit fetele,doar odata pe an le vad cum altfel puteam sa fac???

 

0

Ciuperci cu smantana

Fac pentru fetele mele cat stau cu mine tot ce le pofteste sufletelul!! azi au poftit ciuperci cu smantana si cum sa nu le faca bunica???!!!
AVEM NEVOIE DE:
500g ciuperci champignon brune
1ceapa
400ml smantana lichida de cocos
50ml vin alb
2linguri pudra de ingrosat vegetala
3linguri ulei
sare
piper
marar verde
CUM SE PROCEDEAZA:
In tigaia cu ulei pui ciupercile spalate si taiate impreuna cu ceapa tocata marunt,dupa ce s-a evaporat apa din ele adaugi vinul
 
iar dupa ce s-a evaporat alcoolul,adaugi un pahar cu apa si lasi sa fiarba.
In acest timp amesteci intr-un castron smantana cu pudra de ingrosat
si dupa ce a scazut,adaugi smantana amestecand incet iar dupa ce s-a ingrosat sosul,condimentezi,adaugi marar verde apoi opresti focul,pui in farfurie alaturi de mamaliga si pofta buna!!

Un alt an 2019 o alta farfurie cu aceeasi reteta delicioasa!



0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme