Rata pe mix de varza

Am avut o rata de la tara destul de mare si foarte grasa,la inceput am zis ca merge pe varza dar stand si analizand situatia,am ajuns la concluzia ca este prea mult pentru doua persoane s-o stric pe toata,asa ca am fiert-o intreaga,am taiat-o in jumatate si am facut doua feluri de mancare.Foarte bine am procedat si a fost foarte bun.
Cat despre varza,ce sa va spun??imi trec prin minte cateodata niste idei de ma mir si eu dar important e finalul!!!In bucatarie poti inventa orice,daca rezultatul este unul bun,nu mai conteaza cum l-ai facut!!
AVEM NEVOIE DE:
1/2de rata fiarta
1kg varza alba
1kg varza rosie
1varza mica murata
1ceapa mare
1morcov
grasimea adunata de la rata+4-5linguri ulei
4catei de usturoi
2crengute de cimbru
sare
piper

CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un vas cu fundul gros,pui mai intai grasimea de la rata sa se topeasca,adaugi apoi uleiul,ceapa tocata julien si morcovul ras
adaugi apoi varza alba si rosie taiata fin
dupa ce s-au inmuiat,adaugi 1cana cu apa,amesteci si lasi sa fiarba 20min;dupa acest timp adaugi varza murata taiata fin si ea,amesteci totul,
potrivesti de gust si adaugi sare daca e nevoie,piper,usturoiul pisat,amesteci din nou apoi rastorni in tava pe fundul careia ai pus crengutele de cimbru,deasupra pui rata,o presezi putin in varza,acoperi tava daca are capac sau folie de aluminiu si la cuptor va sta 40-45min
Asa ceva se mananca cum altfel decat cu mamaliga si ardei iute;nebunie curata!!


0

Giveci cu rata

Cine spune ca acest fel de mancare numit ghiveci,se pregateste doar vara,nu este adevarat deoarece legume se gasesc in orice anotimp
Pentru ca nu am facut asa ceva de luni bune,acum a fost bine primit de familie si chiar foarte bun!
AVEM NEVOIE DE:
1/2rata fiarta
2cepe
3morcovi
1felie de telina
1pastarnac
1ardei gras rosu
1dovlecel
2felii de bostan
rosii cherry congelate
1cutie rosii cubulete Sun Food
1cutie mica cu mazare
1borcan cu bame puse de mine
4cartofi
1capatana mica de usturoi
20ml ulei
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA:
Rata fiarta,portionata,o pui intr-o tava sau o cratita mai mare
Toate legumele curatate,spalate,taiate cuburi sau rondele,le calesti putin in ulei,dupa ce s-au inmuiat,adaugi rosiile congelate,cutia cu rosii,mazarea,bamele,1cana cu apa,1lingura rasa cu sare,1lingurita piper,amesteci apoi rastorni in tava peste carne
acoperi tava cu folie de aluminiu daca nu are capac si la cuptor lasi la foc mic 1h
Pui pe farfurie cald sau rece cum va place,mie-mi place orice mancare calda s-o mananc!

0

Tarta cu praz, branza si rosii

I-am facut pofta sotului ca de mult imi spunea sa-i fac asa ceva!!
Am mancat si eu dar nu ma omor dupa ea pentru ca-i foarte dulce de la praz,de aceea i-am adaugat si branza si rosii,initial reteta frantuzeasca este doar cu praz si oua!!
AVEM NEVOIE DE:
2bucati praz
1aluat de foietaj
5oua
200g branza de capra
2linguri ulei
rosii cherry
CUM SE PROCEDEAZA:
Capitonezi forma de tarta cu aluat,pui prazul taiat rondele si calit in ulei
deasupra pui ouale batute cu sare,piper si amestecate cu branza rasa
apoi rosiile si la cuptor lasi 30min la foc mare
Dupa ce s-a racit scoti din tava,pui pe platou,tai si servesti


0

Chec cu albusuri si oreo

Am avut la congelator un borcan cu albusuri si le-am folosit la acest delicios chec iar pentru un super aspect,am adaugat si cativa biscuiti Oreo
Super gust,super aspect!!
AVEM NEVOIE DE:
8albusuri
8linguri cu zahar
240g faina
8linguri ulei
200g iaurt gras
1plic praf de copt
biscuiti Oreo
CUM SE PROCEDEAZA:
Albusurile batute spuma tare cu un praf de sare,adaugi zaharul cate putin apoi uleiul la fel,iaurtul si mixezi in continuare(spuma se va lasa dar nu va speriati,rezultatul va fi acelas)
La final incorporezi faina cu praful de copt,amesteci usor iar dupa omogenizare adaugi biscuitii rupti marunt
Rastorni in tava sau ce forma aveti,deasupra pui biscuiti maruntiti si la cuptor 40min la foc mic fara sa deschizi usa in primele 30min
Daca nu a trecut testul cu scobitoarea,mai lasi cateva minute
Dupa ce s-a racit,rastorni pe un platou,pudrezi cu zahar,tai si pui pe farfurie

0

Pilaf cu gaina de tara

De la gaina batrana cu care am facut borsul am oprit pulpele si am facut pilaf pentru ca pofta a fost mare
AVEM NEVOIE DE:
2pulpe de gaina
1ceasca cu orez cu bobul rotund
sare
piper
1ceapa
1morcov
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui sa fiarba pulpele taiate  impreuna cu ceapa curatata si taiata in sferturi, morcovul rondele si 1lingurita cu sare
Dupa ce au fiert le prajesti usor in ulei apoi le scoti pe farfurie,supa de la fiert o masori cu aceeasi ceasca,pui in cratita cu orezul spalat,pulpele si lasi la cuptor 25-30min
Dupa ce este gata,potrivesti de gust si pui pe farfurie deasupra cu piper proaspat rasnit.
 2018 fiind in Italia la copii,am pregatit tot ce au poftit printre care si aceasta reteta buna,buna de tot!
Este facut la cuptor,se cunoaste nu?
Pofta buna!
 
 

0

Bors cu gaina de tara

Eeee ce sa va spun,am primit o gaina super grasa de la tara,am fost foarte incantata cand am vazut-o si primul gand a fost la un adevarat bors ca la mama acasa cu taietei facuti de casa si bineinteles pilaf dar cand am pus-o la fiert m-am dezumflat,pentru ca respectiva gainusa,era de varsta mea probabil!!
Am continuat nu am avut ce face dar cred ca stiti si voi,atunci cand o carne este fiarta mai mult decat trebuie,isi pierde gustul si de suparare,nici poze nu am facut!!
AVEM NEVOIE DE:
1gaina de tara,mai putin pulpe si piept
1ceapa
1morcov
1felie de telina
2linguri pasta de ardei
1cana suc de rosii
2cartofi
1lde bors
sare
leustean
1ou
faina
CUM SE PROCEDEAZA:
Bucatile de carne spalate,le pui in oala pe foc iar dupa 20min de fiert,arunci apa,speli carnea si oala de spuma eliminata de carne apoi o pui din nou la fiert cu apa calda si 1lingurita cu zahar
Cand carnea incepe sa fiarba,adaugi ceapa,morcov si telina curatate si taiate cubulete mici si lasi din nou sa fiarba 
Dupa ce carnea este aproape fiarta,adaugi pasta de ardei,cartofii curatati si taiati cubulete mai mari,1lingura rasa cu sare,spre final sucul de rosii si borsul fiert separat.
Cand clocoteste dai focul mic si adaugi taiteiii  facuti din ou si faina,leusteanul,potrivesti de gust,mai lasi cateva clocote,opresti focul si adaugi oul batut
 Daca tot am facut bors cu gaina,acum vin cu o farfurie de bors cu cocos
  Un alt an 2023,acelas bors

 

Pofta buna!

0

Lasagna de cartofi cu pui si legume

Este reteta italiana si la ei orice mancare este facuta in straturi,o numesc lasagna,cand de fapt este o budinca dar gustul este unul super bun!!
AVEM NEVOIE DE:
7cartofi
50ml ulei
1ceapa
500g carne de pui tocata
1punga mix de legume congelate
1ardei gras rosu
2cesti sos de rosii
3cesti cu mozzarella rasa
4catei de usturoi
6oua
1ceasca cu lapte
sare
piper
marar verde
CUM SE PROCEDEAZA:
O tava de yena o ungi cu unt si o lasi deoparte;in tigaia cu ulei pui ceapa si usturoiul taiate marunt,dupa ce s-a rumenit adaugi cartofii curatati,rasi si spalati in cateva ape reci sa-si elimine amidonul iar dupa ce si acesta a devenit auriu,rastorni intr-un bol dar fara ulei
In aceeasi tigaie in uleiul ramas,daca e nevoie mai adaugi putin ulei,prajesti carnea pana se strange,adaugi legumele,
apoi sosul de rosii,lasi pe foc pana scade,la final condimentezi si lasi deoparte
Intr-un bol bati ouale,adaugi laptele si mararul taiat
apoi in tava pui jumatate din cantitatea de cartofi,nivelezi,pui amestecul de carne cu legume,nivelezi,1ceasca cu mozzarella deasupra,apoi jumatate din amestecul de oua,continui cu restul de cartofi,restul de oua,a doua ceasca cu mozzarella,

apoi la cuptor 30min;dupa acest timp scoti vasul,pui deasupra restul de mozzarella si mai lasi 5min
Dupa ce s-a racit tai din tava,pui pe farfurie,ornezi cu marar verde si o mananci dar fiind destul de dulce,trebuie ceva salata sau acritura


0

Chec cu malai si fructe

Am gasit reteta intr-o fila de calendar,mi s-a parut interesanta si am pregatit-o;ei bine,pe langa faptul ca mi s-a parut interesanta,a fost si super gustoasa si pufoasa!!

AVEM NEVOIE DE:
130g margarina
100g malai
100g faina
1praf de copt
4linguri vin alb
1fiola esenta de migdale
130g zahar pudra
80g nuci macinate
fructe
CUM SE PROCEDEAZA:
Faci o crema fina din margarina frecata cu zahar;intr-un bol amesteci faina alba cu malai,praf de copt,nuci si un praf de sare,
incorporezi margarina,amesteci bine iar la final adaugi esenta si vinul
rastorni in tava de chec cu hartie de copt,deasupra pui fructele proaspete sau congelate
La cuptor va sta 40min la foc mic iar dupa ce s-a racit pudrezi cu zahar,tai si pui pe farfurie


0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme