Gratar de vitel cu legume

Foarte rar fac gratar pentru ca nu-mi place dar de data asta chiar mi-a placut si am fost placut surprinsa de carnea de vitel cum s-a facut
AVEM NEVOIE DE:
500g muschiulet de vitel
1dovlecel
1vanata mica
1ardei gras
4-5ciuperci
sare
piper
1lamaie
6linguri ulei
CUM SE PROCEDEAZA:
Muschiul feliat,batut putin cu ciocanul intre doua folii,il pui intr-un bol si adaugi piper,zeama de la 1/2lamaie,3linguri ulei de masline,amesteci bine ca fiecare bucata de carne sa fie patrunsa de zeama de lamaie si ulei,acoperi bolul cu folie si lasi la frigider pana a doua zi
Legumele spalate apoi dovlecelul si vanata taiate rondele subtiri,ciupercile feliate mai gros,ardeiul taiat in fasii de 4-5mm,toate le pui intr-un vas si adaugi sare,piper,1lingura oregano,zeama de la restul de lamaie si restul de ulei,amesteci totul bine astfel ca fiecare felie de leguma sa ia contact cu ulei,lamaie si condimente,acoperi vasul si lasi la frigider pana a doua zi
A doua zi pui mai intai legumele pe gratarul incins Tefal
le scoti pe o farfurie apoi carnea o tii mai putin de 1min pe fiecare parte
apoi pe farfurie pui carnea si alaturi legumele
Pentru ca pana am fost eu gata cu carnea,sotul meu a mancat legumele iar eu am ramas doar cu ciupercile pe care mi le-am facut imediat
O bunatate au fost,cred ca voi face mai des gratar dar cu aceeasi reteta pe care o recomand si voua!!




  

0

Placinta cu oregano

Am vazut la Tania prietena mea cea mai buna din mediul virtual care traieste in Iordania aceasta placinta si arata intr-un mare,mare fel!!!
Am rugat-o sa-mi dea reteta si am facut-o imediat;nu mi-a iesit 1la 1 pentru ca,fiind nerabdatoare am deschis usa cuptorului mai devreme si a dat inapoi,ea fiind crescuta cat tava iar la final tot din nerabdare nu am lasat-o sa se rumeneasca mai bine si am scos-o,ei bine vreau sa spun ca este super super buna!!
AVEM NEVOIE DE:
4pahare cu faina
1pahar oregano uscat tinut in apa calda
300g branza semisarata
1plic drojdie uscata
1lingura zahar
50ml ulei de floarea soarelui
70ml ulei de masline
4linguri iaurt
apa calda pentru framantat
1ou pentru uns
seminte de mac si susan pentru decor
CUM SE PROCEDEAZA:
Amesteci intr-un castron faina cu drojdia pusa in putina apa calda sa dospeasca apoi zahar,branza taiata cubulete mici sau zdrobita cu furculita dar nu de tot, sa se vada bucatele de branza,apoi iaurt,oregano scurs de apa,apesteci adaugand cate putina apa calda iar cand a devenit lipicios incepi sa framanti adaugand cate putin ulei de floare
Cand a ajuns la un aluat nelipicios si usor de modelat,acoperi si-l lasi sa creasca 45min.
Dupa ce si-a dublat volumul,rastorni aluatul pe masa,faci un sul,imparti in 24bucati egale sau mai putine,depinde de tava,apoi fiecare bucata de aluat,o treci prin ulei de masline pus intr-un bol,modelezi in palme aluatul cu un aspect de parjoala apoi le pui in tava rotunda unsa cu ulei
una langa alta fara sa acoperi mijlocul;ulrmatoarele bucati le pui deasupra dar nu una peste alta ci pe imbinarea dintre doua bucati de aluat,astfel rezultatul va fi de o floare
Ungi placinta cu ou batut,deasupra pui seminte si la cuptor lasi 45min la foc mediu fara sa deschizi usa in primele 20min
Dupa ce s-a racit o scoti din tava si tai



  

0

Paste cu trei feluri de sosuri

Aveam prin "depozitul"meu de produse cateva borcanele cu sosuri pentru paste de la copii primite  care asteptau sa fie aruncate luna viitoare,asa ca le-am executat odata pe toate!!
AVEM NEVOIE DE:
1punga cu paste
1borcanel cu sos de carne
1borcanel cu sos de trufe
1borcanel de sos pesto
parmezan
1lingura cu unt
CUM SE PROCEDEAZA:
Toata lumea stie cum se procedeaza in astfel de situatii;fierbi pastele dupa instructiuni,eu am avut paste din grau dur si au avut nevoie de mai mult timp,le scurgi le pui inapoi in vasul in care ai pus untul sa se topeasca,ai amestecat bine,apoi imparti pastele in trei boluri,adaugi sosurile,amesteci totul apoi servesti cu parmezan deasupra
 
 
0

Chec fara gluten cu ciocolata si fructe

Aceasta reteta e pentru concursul la Ciocolata Poiana dar daca tot am avut aceste mixuri fara gluten  de la Alimente speciale si pentru ca tot trebuia sa le folosesc,acum sunt bine venite!
AVEM NEVOIE DE:
1pachet mix pudra pentru chec fara gluten
1ciocolata Poiana cu lapte
2oua
185ml apa calda
60g margarina
1ceasca mix coacaze,albe,rosii,negre congelate
 CUM SE PROCEDEAZA:
Bati bine ouale cu margarina moale,adaugi ciocolata topita pe bain marie si racita,apoi mixul de chec,apa si mixezi 10min
Rastorni in tava mica de tort,18cm diametru cu hartie de copt,deasupra pui fructe din belsug si la cuptor la foc mic 40min
Dupa ce s-a racit scoti din forma,pui pe un platou,pudrezi cu zahar apoi tai


 

0

Supa de naut cu paste si spanac

Pentru ca analizele sotului meu au luat-o razna din nou,l-am pus la regim sub supraveghere pentru ca altfel face tot ce vrea el!!!
AVEM NEVOIE DE:
2linguri ulei de masline
1ceapa
1catel de usturoi
1lingurita maghiran
1/2lingurita rozmarin
500g spanac proaspat sau 250g congelat
1cutie cu naut Sun Food
1,5l bulion de vita(supa)
120g paste mici
piper
2linguri parmezan
CUM SE PROCEDEAZA:
In vasul cu ulei rumenesti ceapa,adaugi usturoiul zdrobit,maghiran,rozmarin,dupa 2min.adaugi spanacul(eu am avut congelat),dupa 5min timp in care amesteci mereu,adaugi nautul scurs si clatit,supa,mai lasi pe foc 5min apoi adaugi pastele
Dupa ce au fiert si pastele,condimentezi,potrivesti de gust,pui supa in boluri cu parmezan deasupra si se serveste imediat

  

0

Weekend cu spor parada lunii Martie

Am ajuns si la sfarsitul lunii,am facut si adunarea retetelor propuse de mine la aceasta minunata provocare culinara,sunt mai mult decat multumita,asta datorita faptului ca fetele au pregatit mai mult de doua retete,inclusiv reteta de suflet iar pentru asta va multumesc dragile mele si va imbratisez cu mult drag!!
Nu mai stiu care a fost ordinea dar sper sa nu se supere nimeni pentru asta,asadar sa incepem:
Acest frumos  COLAC CU MAC a fost pregatit de Laura Maria Din o prietena care cel putin pe mine,nu m-a dezamagit niciodata,multumesc draga mea!!
2-VIRGINICA,alias STRUMFII ALINA BUCATAR harnica si neobosita,a pregatit pentru ca tot suntem in post iar eu am propus printre altele si retete de post
TOCANA DE CARTOFI 
PILAF CU PLEUROTUS
GUACAMOLE
COZONAC LULU
Draga de ea,a si botezat cozonacul sa nu cumva sa se incurce cu alte retete de cozonac!!
3-Acum vine artileria grea DIANA NICOLETA ANTON, o fata draga mie care a pregatit cele mai multe retete,nu are blog dar important este sa ai placere,bunavointa si sa-ti rupi din timpul tau sa pregatesti pentru cei dragi o cu totul alta mancare decat si-ar fi dorit ei!!!;iti multumesc draga mea chiar mi-ai facut o mare surpriza si m-am bucurat mult!
PAINE MARGARETA
 PASTAI CU USTUROI
BORS DE LOBODA
TARTA APERITIV2
CHEC CU FRUCTE
SPANAC CU OREZ

4-Monicuta mea draga MONICA HOROIU,a pregatit o delicioasa supa crema care mie-mi place mult
SUPA CREMA DE ROSII CU OREZ 

 5-MOCANU NATALIA mama Virginicai,o femeie tare cumsecade si la fel de harnica,pai cum altfel sa fie fiica daca nu seamana cu mama nu???in limita timpului care-i permite,a pregatit si ea cate ceva,avand in vedere ca la tara ai multe alte treburi in gospodarie,eu am apreciat si m-am bucurat mult,multumesc draga mea!!
SPANAC CU OREZ 
6-A venit si randul Margaretei MARGARETA CISMASIU si m-a surprins cu aceste minunate painici care mi-au placut maxim si mie cand le-am facut,mai ales calde
PAINICI CU NUCA 
CHURROS
Eeeeei acum vin ciresele de pe tort cum se zice si anume reteta de suflet;a fost o reteta simpla,usor de pregatit dar pentru mine a fost ceva chiar de suflet si ma bucur pentru ca ati fost langa mine in acele momente de tristete si aducere aminte!!
1-VIRGINICA
TURTELE COPILARIEI 
2-NATALIA MOCANU
TURTELE COPILARIEI
3-DIANA NICOLETA ANTON
TURTELE COPILARIEI
4-MONICA HOROIU
TURTELE COPILARIEI 
Chiar ma gandeam cu tristete,de ce oare Monicuta mea nu a facut la copii niste turte sa se bucure ei dar mai ales eu,dar gandul meu nu a fost in zadar pentru ca pe ultima suta au aparut niste frumuseti de turte!! Multumesc draga mea si te imbratisez!! 
  Astea fiind zise si aratate,va multumesc din suflet doamnelor pentru tot ce ati facut,va imbratisez,va iubesc iar surpriza mea pentru voi va fi pe masura!!


 



 

1

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme