Prajitura cu mere

Multe retete de prajituri cu mere am, una mai buna decat alta,le fac dar nu le mananc pentru ca nu-mi plac merele daca ati mai pomenit asa ceva!!!
AVEM NEVOIE DE:
600g mere
3oua
100g unt
300g faina
3linguri zahar brun+4linguri tos
1lamaie
1plic praf de copt
125g iaurt
sare
esenta de vanilie
CUM SE PROCEDEAZA:
Merele curatate de casuta cu seminte se feliaza subtire,se pun intr-un castron,se amesteca cu coaja rasa de lamaie apoi se stoarce zeama si se lasa deoparte
Se bat bine ouale cu un praf de sare,4linguri zahar tos,vanilie,untul topit adaugat in fir,se amesteca bine apoi cu iaurtul si la final se adauga faina cu praful de copt.
Intr-o forma rotunda cu hartie,se distribuie merele felie langa felie,se presara peste ele zaharul brun,apoi se rastoarna aluatul
Se lasa la cuptor 40min la 180grade
Se scoate din forma pe platou,se pudreaza cu zahar iar dupa ce s-a racit se taie
Pofta buna!



  

0

Paste cu sos de ciuperci

Am gasit in congelator ratacita o punga cu ciuperci pleurotus si doar la paste m-am gandit sa le fac
AVEM NEVOIE DE:
300g ciuperci pleurotus
1punga mica de paste scurte
50g unt
sare
piper
busuioc uscat
oregano
100ml vin alb
2linguri bulion
1ceapa
4catei de usturoi

CUM SE PROCEDEAZA:
In cratita cu unt pe foc se pune ceapa taiata marunt,usturoiul de asemenea apoi ciupercile taiate si ele,se amesteca totul bine iar peste cateva minute se adauga vinul,aceeasi cantitate de apa si se lasa pe foc pana scade putin
Se adauga apoi bulionul,condimentele si ierburile aromate,se amesteca totul bine,se mai lasa pe foc 1-2min apoi se opreste
Pe farfurie se pun paste fierte si bine scurse,deasupra sosul de ciuperci
sau aceeasi farfurie cu parmezan deasupra,sau pastele amestecate cu sosul de ciuperci si servite tot cu parmezan;toate variantele sunt gustoase
Sa va fie de folos!


 

0

Prajitura cu faina integrala si nuci

Este o reteta italiana,foarte buna la gust datorita nucilor dar si sanatoasa
AVEM NEVOIE DE:
100g zahar brun
1ou
170g faina integrala
2linguri ulei
120ml lapte de soia
4linguri nuca macinata
50g unt
1plic praf de copt
1cana cu zmeura
CUM SE PROCEDEAZA:
Se bate bine oul cu zahar,se adauga faina cu praful de copt,ulei,se mixeaza totul bine apoi se adauga lapte cate putin si la final nuca
Se rastoarna in tava cu hartie de copt,deasupra de pune zmeura si la cuptor va sta 30min la 170grade
  Dupa ce s-a copt,se scoate si se pudreaza cu zahar
Sa va fie de folos!
 

0

Bavareza cu ciocolata

Mi-am adus din Italia muuulta ciocolata si acum am inceput s-o folossc in diferite dulciuri!!
AVEM NEVOIE DE:
200g ciocolata amaruie
240ml lapte
4galbenusuri
2linguri zahar
10g gelatina
200ml frisca lichida
1/2baton de vanilie
ORNAT:
biscuiti amaretti
zmeura
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un vas pe foc se pune laptele,pastaia de vanilie,zahar iar cand incepe sa fiarba se adauga ciocolata rupta,se da vasul deoparte iar dupa cateva secunde se amesteca energic cu un tel,se adauga apoi gelatina hidratata in apa rece, iar dupa omogenizare se lasa sa se raceasca bine
Dupa ce s-a racit,se amesteca usor adaugand cate putin frisca batuta tare apoi se rastoarna intr-o forma in care s-a tinut apa rece
apoi se lasa la frigider pana a doua zi
Pentru a scoate bavareza mai usor din forma,se tine putin in apa calda1-2min,apoi se rastoarna pe platou si se orneaza cu amaretti si zmeura
Sa va fie de folos!


  


0

Tort cu mascarpone

E mai mult o prajitura decat tort dar de cand am fost in Italia la copii,acolo neavand decat o singura tava si aia prea mare,tot ce faceam puneam in forma de tort iar acum acasa,mai dureaza putin pana ma dezobisnuiesc si daca tot am facut in forma de tort,atunci s-o aranjez ca si un tort,zic!!😁😁😁
AVEM NEVOIE DE:
250g mascarpone
300g iaurt grecesc
150ml chefir
4-5linguri pepite de ciocolata
6foi de gelatina
1pachet mic de piscoturi
2banane
2linguri zahar pudra
esenta de vanilie
SIROP:
200ml apa
4linguri zahar
esenta de rom
GLAZURA:
200ml frisca lichida dulce
200g ciocolata
CUM SE PROCEDEAZA:
Se amesteca intr-un castron branza,iaurtul,chefirul cu zahar,vanilie,dupa omogenizare se adauga gelatina hidratata in 100ml apa rece apoi topita cateva secunde la microunde,dupa omogenizare se incorporeaza pepitele apoi se lasa deoparte
Intr-o forma cu fundul detasabil sau o tava,se pun piscoturi inmuiate in siropul facut pe foc apoi racit,se acopera toate golurile si se pune jumatate din crema de branza
peste crema se pun bananele intregi dar curatate,se pot pune si alte fructe,eu nu am avut la momentul respectiv si congelate nu am vrut
se acopera cu restul de crema,deasupra se pun restul de piscoturi si se lasa la frigider sa se intareasca putin crema
In acest timp se pune frisca intr-un vas pe foc impreuna cu ciocolata rupta iar dupa ce s-a topit se amesteca energic cu un tel apoi se rastoarna peste piscoturi si se lasa la frigider pana a doua zi


Eu initial am spus s-o las asa fara nici un alt decor si am facut cu furculita niste dungi dar dimineata cand am scos-o de la frigider parca era neterminata si am pus un trandafir si cateva bomboane Raffaello.
Dupa toata cosmetizarea,s-a taiat si s-a mancat,buuuun!!
Pofta buna si sa va fie de folos!



  

0

Gnocchi la cuptor cu mozzarella

Ce sa spun,imi plac gnocchi sa-i mananc dar nu-mi place sa-i fac si  sincera sa fiu nici nu am incercat!! ei,daca se gasesc gata facuti ce sa-mi mai bat capul!!😂😂😂
Am facut acum dupa o reteta vazuta la tv.in Italia unde nu mai tacea prezentatoarea cu laude si uite ca acum mi-a venit si mie randul sa laud
Intradevar este ceva incredibil de bun,are tot ce-i trebuie la gust cum mi-a spus o buna prietena cand a venit la mine si a mancat!😋😋😋😋
AVEM NEVOIE DE:
1pachet gnocchi
200g mozzarella
200g rosii cherry lunguiete,pot fi si rotunde
sare
piper
busuioc verde dar poate fi si uscat
3linguri ulei de masline
4oua
CUM SE PROCEDEAZA:
Rosiile spalate,taiate in jumatati se pun intr-un vas termorezistent si se adauga frunze de busuioc sau 1lingura uscat,sare,piper,eu am pus in plus si putin oregano pentru ca-mi place aroma si putin fulgi de chilli si stropit totul cu ulei apoi se lasa vasul la cuptor 5min la 180grade
Dupa acest timp,se scoate vasul se pun gnocchi nefierti(marea majoritate spun ca se fierb dar mie nu-mi plac fierti,am facut o alta reteta cu ei fierti si nu am mancat),apoi cubulete de mozzarella pe toata suprafata si la final se bat ouale cu un praf de sare si se pun deasupra
Se acopera vasul cu o folie de aluminiu si la cuptor va sta 15min,se scoate vasul,se scoate folia si se mai lasa 10min
Se serveste imediat,altfel se intareste branza dar oricum tot buna este.

Pofta buna!


 
 

0

Cozonac cu faina manitoba

Pentru ca am adus din Italia aceasta faina Manitoba,pentru ca eram nerabdatoare sa aflu cum se comporta si pentru ca mi-era tare pofta de cozonac,m-am interesat de aceasta faina,mi-am facut propria reteta cu idei de la Adrian Hadean si Laura Laurentiu apoi m-am pus pe treaba si finalul a fost unul spectaculos!!
Inainte sa va spun reteta,cateva cuvinte despre aceasta faina,poate sunteti curiosi
Originea ei se afla in Canada chiar in regiunea numita Manitoba si este o faina macinata cu grija din grau tanar(asta nu am inteles-o cu graul tanar dar sa trecem mai departe,probabil a vrut sa spuna cu graul proaspat adunat si nu tinut in saci cu anii)
Este singura faina care are un proncentaj mare de proteine 18% iar indicele de forta(W) este de 350-380,pe cand faina obisnuita are W mai mic de 170,ceea ce inseamna ca aceasta faina este folosita in mod special in panificatie la paine,cozonac,tot ceea ce inseamna aluat avand o consistenta elastica iar produsele isi pastreaza prospetimea mai mult timp.
De asemenea,pentru un rezultat mai mult decat excelent,este indicat ca aluatul dupa ce este framantat sa se tina la frigider 24h apoi scos si sa stea alte 12h pana ajunge la temperatura camerei(eu nu am facut asa pentru ca nu-mi place sa astept)
Astfel de faina nu am vazut niciodata prin magazinele noastre,in schimb am vazut ca se gaseste de cumparat pe diverse sit-uri
Astea fiind spuse,sa trecem la treburile noastre!
AVEM NEVOIE DE:
1kg faina MANITOBA sau o alta faina
300ml lapte cald
12galbenusuri
150g zahar
50g drojdie proaspata
200g unt
50ml ulei
75ml rom Jamaika sau alta calitate 
Ideea cu rom am citit in reteta de cozonac al lui A.Hadean dar am vazut ca si Laura l-a folosit iar acum am incercat si eu
coaja de lamaie si portocala rasa
sare
esenta de vanilie
UMPLUTURA:
400g nuca macinata
200g zahar
100ml lapte
2linguri cacao
75ml rom, acelas rom 
3albusuri nebatute
CUM SE PROCEDEAZA:
Pentru aluat pui pe foc intr-un vas mic 100ml lapte iar cand fierbe,rastorni imediat peste 2linguri cu faina intr-un bol si amesteci energic apoi lasi sa se raceasca
Aceasta metoda cu aluat oparit am luat-o de la Laura dar si eu o foloseam in tinerete urmand metoda mamei si-mi ieseau cozonaci super pufosi pe care-i pastram mai multe zile.De foarte mult timp nu am mai folosit aceasta metoda pentru ca mi se parea mai complicata,descoperind intre timp metode mai simple dar acum iata ca m-am intors la origini cum se spune!
Peste aluatul oparit si racit se adauga drojdia frecata cu 1lingurita zahar,se mixeaza totul bine iar daca este aluatul tare,se poate adauga putin lapte dar tot cald apoi se acopera si se lasa la dospit
Intre timp,galbenusurile se freaca cu 1lingurita rasa cu sare,restul de zahar,ulei adaugat cate putin,coaja de citrice rasa si romul
Se pune in cuva de la robot faina cernuta,drojdia crescuta,galbenusurile,se da drumul la viteza mica si se adauga lapte cate putin(eu l-am pus pe tot si la final a trebuit sa mai adaug faina)iar daca totusi se intampla sa mai fie nevoie de lapte,sa aveti pregatit intr-o cana lapte cald(am intampinat si astfel de situatii alta data)
Dupa omogenizare se mareste viteza la robot si se adauga cate putin unt topit apoi se lasa robotul sa-si faca treaba 30min pana cand aluatul se desprinde de peretii cuvei
Se rastoarna intr-un vas usor uns cu ulei,se acopera si se lasa la crescut;cu faina mea in mai putin de 30min a fost crescut aproape sa dea pe afara.
Pentru umplutura,se pune pe foc laptele cu zahar,dupa ce s-a topit se rastoarna in castron peste nuca,se adauga romul,cacao,vanilia,albusurile si se amesteca bine totul
Dupa ce aluatul a crescut,se rupe bucati egale,se intind foi dreptunghiulare,se pun 2-3linguri de umplutura,se ruleaza strans aluatul,se taie ruloul pe lungime dat nu de tot(ideea lui A.Hadean,puteam sa las netaiat dar mi-am dorit ceva mai special),se impletesc cele doua fasii apoi se pune in tava unsa sau cu hartie
Se mai lasa tavile sa creasca,se ung cozonacii cu galbenus amestecat cu putin lapte,se presara cu ce seminte aveti si la cuptor 40min la 140 grade
Eu pentru ca am tavi mici,mi-au iesit 6cozonaci
Dupa ce s-au copt,se scot din tavi si se tin pe o parte sa se raceasca bine pe un tocator curat apoi faceti ce vreti cu ei!!!
Sa va fie de folos!!
Acum la final sa va spun parerea mea despre acest cozonac
In primul rand aceasta faina este extraordinara,pe cuvant va spun ca nu am intalnit pana acum asa ceva,a crescut in timp record,dupa ce am scos-o din cuva robotului,am mai framantat-o putin si nu pot in cuvinte sa va spun ce aveam in mana cand framantam iar cand am intins foile,aici m-am chinuit tare pentru ca aveam o foaie cat jumatate de masa iar pana ma intorceam cu umplutura,foaia mea era cat o fila de caiet,atat de mult se strangea
Cat despre rom,cat a fost cald eu singura am mancat un cozonac si nu-mi venea sa cred ce bun este si ce aroma are dar dupa ce s-a racit bine,i-a disparut!
Puteti folosi cu incredere aceasta reteta pentru ca este super,mega cozonacul!!!




 
 

3

Mamaliga cu sos de carne si carnati

De foarte mult timp am aceasta reteta dar acum daca mi-am adunat ca o closca copiii si nepotii la Mihaela in Italia,am facut si cate ceva din retetele lor printre care si aceasta pentru ca-mi place mult,dar ca sa ajung la reteta trebuie sa fac o mica paranteza!
Intr-o seara ne propune Miha(mie si Anei),sa mergem undeva la o buna prietena, asa"ca fetele"!!😀😀😀😀
Am mers la un mic restaurant si foarte intim iar in acest restaurant tot ce se serveste incepand de la aperitive pana la deserturi,inclusiv painea si vinul sunt toate pregatite acolo,avand si conditii bineinteles!
Painea este facuta cu diferite seminte,nuci sau simpla,pasarile si animalele sunt crescute de ei avand ferma,gradina si livada iar de aici va dati seama ca toate preparatele si branzeturile sunt proaspete iar vinul super bun!
In acest mic restaurant,se vindeau cu foarte multi ani in urma diferite obiecte facute de maici,alaturi fiind o mica manastire!
Ei bine,printre tot felul de bunatati servite la aperitiv sau antipasto cum le spun ei,a venit si felul principal unde eu am avut frigarui de oaie,
extraordinar de bune,n-am mancat si nici nu voi mai manca asa ceva,Mihaela a avut mamaliga cu sos ragu de mistret
 iar Ana aceasta mamaliga cu sos de carne si carnati

Eu nu am gustat de la ele pentru ca ma concentram pe bunatatile mele dar Miha a spus ca sosul ei e mai bun,nu stiu cum era acolo dar ce am facut eu aici e bun rau!!
AVEM NEVOIE DE:
500g costita de porc nu grasa
500g pulpa de porc
4-5carnati de casa
2cepe
1morcov
1tulpina de telina Apio
1ceasca ulei
1pahar cu vin alb
1cutie mare cu rosii in bulion
1cana cu suc de rosii
1lingura Vegeta
sare
piper
ardei iute rosu
 parmezan sau alta branza
Ingredientele le folositi in functie de persoane
CUM SE PROCEDEAZA:
Costita,carnea si carnatii toate portionate,se prajesc putin in ulei apoi se scot pe farfurie.
Legumele curatate,spalate si taiate marunt se calesc in uleiul de la carne si se adauga 1ceasca cu apa;dupa ce a scazut,se adauga carnea mai putin carnatii,se lasa pe foc amestecand sa se intrepatrunda aromele apoi se adauga vinul,se lasa sa fiarba incet fara capac iar cand s-a evaporat alcoolul se adauga 1cana cu apa si se lasa sa fiarba totul bine
Dupa ce carnea este fiarta,se adauga si carnatii taiati rondele,cutia de rosii pasata,cana cu suc de rosii,se acopera vasul si se lasa la foc mic 50min.
Cand e aproape gata,se adauga vegeta,restul condimentelor,dupa 1-2min se potriveste de gust iar daca rosiile au fost acre,se adauga putin zahar
Daca carnea este suficient de frageda,se opreste focul.
La servire,se pregateste o mamaliga putin mai moale decat o facem de obicei,se intinde pe farfurie,deasupra sos din belsug cu costita,carne si carnati  
La masa se pune un castronel cu parmezan sau o alta branza rasa si fiecare-si pune cat doreste,asa ceva se foloseste acasa dar la restaurant,farfuria este deja cu parmezan
Asta-i tot,sper sa fiti curiosi sa pregatiti reteta si va urez pofta buna!
Ultima poza e de la restaurant


  

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme