Cheesecake cu rubarba

O alta reteta cu rubarba,de aceasta data particip cu ea la concursul organizat de Ciocolata Poiana cu care am si castigat!!
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
250g biscuiti digestivi
80g unt topit
CREMA:
250g branza Mascarpone
100ml frisca lichida
6foi de gelatina
3linguri zahar pudra
PASTA DE RUBARBA
500g tije de rubarba
6linguri zahar
GLAZURA:
100g ciocolata amaruie Poiana
100ml frisca lichida  

CUM SE PROCEDEAZA:
Biscuitii rupti se pun in blender,dupa ce s-au pisat se amesteca cu untul topit iar dupa omogenizare se rastoarna in forma de tort cu diametru de 24cm si se preseaza bine astfel formandu-se blatul apoi se lasa la frigider
Rubarba cu capetele taiate,spalata,taiata cuburi,se pune pe foc intr-un vas impreuna cu zaharul,se amesteca si se lasa pe foc pana devine o pasta apoi se da vasul deoparte
Eu am adaugat si cateva cirese gasite prin congelator si pentru ca pasta este destul de multa,ce mi-a ramas,am pus-o intr-un borcan la frigider si-si asteapta randul la alta reteta
Se amesteca branza cu zahar pana se topeste zaharul,se amesteca cu frisca batuta tare,cu gelatina hidratata in 20ml apa si topita 2sec la microunde iar dupa omogenizare se incorporeaza cateva linguri cu pasta de rubarba,eu am pus 2polonice,nu m-am incurcat cu lingura!!😁😁
Dupa omogenizare se rastoarna peste blat,se niveleaza si se lasa la frigider pana a doua zi
 Pentru glazura se topeste intr-un vas pe foc sau bain marie ciocolata cu frisca,la final se amesteca bine,se pune forma pe un platou,se scoate inelul de la forma trecand de jur imprejur cu atentie cu un cutit apoi se toarna incepand de la mijloc glazura de ciocolata iar dupa ce s-a intarit putin,se orneaza cu fructe.
Sa va fie de folos!



 
       
0

Tort cu ciocolata si rubarba

Hmmm,a inceput sa apara rubarba,bucuria mea!!!
Am luat,am facut acum impartasesc cu voi retetele care-mi plac la nebunie doar pentru ca au rubarba si le da un gust senzational!!
Am uitat sa va spun ca l-am facut pentru ziua mea,deci La multi ani mie!!!
AVEM NEVOIE DE:
BLAT UMED:
150g iaurt gras
130g zahar
130g faina
60ml ulei
25g cacao
3oua
un praf de sare
MOUSSE DE CIOCOLATA ALBA:
200g ciocolata alba
250ml frisca lichida
2lingurite cu gelatina granule+2linguri apa rece
MOUSSE DE RUBARBA:
4tije de rubarba
200g ciocolata alba
250ml frisca lichida
2lingurite cu gelatina granule+2linguri apa rece
3linguri zahar
GLAZURA:
100g ciocolata amaruie
100ml frisca lichida
CUM SE PROCEDEAZA:
Pentru blat,se face o crema spumoasa din oua sare si zahar,se adauga se adauga ulei cate putin mixand energic apoi iaurtul iar la final faina amestecata cu cacao si cernute
Se rastoarna in tava cu hartie de 20cm diametru sau forma de inima si la cuptor va sta 30min la 180grade iar dupa ce s-a copt se scoate imediat si se pune pe un gratar
Pentru mousse de ciocolata,se topeste pe bain marie ciocolata rupta impreuna cu 150ml frisca lichida,iar dupa ce s-a topit se amesteca energic cu telul apoi se lasa deoparte sa se raceasca
Se pune gelatina cu apa intr-un bol iar dupa ce a absorbit toata apa,se topeste pe bain marie apoi se incorporeaza in ciocolata topita iar dupa omogenizare se amesteca usor cu restul de frisca batuta tare
Blatul dupa ce s-a racit,se pune in inelul de la forma de copt pe un platou,deasupra se rastoarna mouss-ul si la frigider va sta pana se intareste

Pentru mousse de rubarba,se taie capetele,se spala,se taie cuburi se pune intr-un vas impreuna cu zahar si se lasa pe foc pana se formeaza o pasta dar inainte de a se topi cuburile de rubarba,se scot cateva bucati pentru a fi folosite in interior peste mousse de ciocolata,eu am adaugat si un rest de cirese ramase in congelator,apoi se da vasul deoparte
Se amesteca ciocolata rupta intr-un vas pe foc cu 150ml frisca lichida,dupa ce s-a topit se amesteca energic,se adauga pasta de rubarba si gelatina topita pe bain marie,se omogenizeaza totul apoi se lasa vasul sa se raceasca iar la final se amesteca usor cu restul de frisca batuta tare
Se scoate platoul din frigider,se pun deasupra cuburile de rubarba oprite apoi se acopera cu mousse
Se lasa la frigider pana a doua zi
Pentru glazura,se topeste pe foc intr-un vas ciocolata cu smantana,se amesteca energic,se scoate inelul de la tort,se toarna glazura incepand din mijloc si se lasa sa se scurga pe margini apoi se orneaza dupa imaginatie;eu nu prea am avut imaginatie,asa ca l-am ornat foarte simplu dar important e gustul!
Sa va fie de folos!




        
0

Cartofi prajiti la cuptor

Fata mea din Italia, m-a sfatuit ca de cate ori mi-e pofta de cartofi prajiti,sa-i fac la cuptor si vor avea acelas gust,da a avut dreptate si daca tot mi-a ramas mujdei de la peste,mmm deliciu maxim!!
AVEM NEVOIE DE:
500g cartofi
1cana cu pesmet
3linguri boia dulce
4linguri ulei
1lingura sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se pune pesmetul,sare,boia,uleiul si se amesteca bine
Cartofii curatati,spatati,taiati bastonase,se pun in castronul cu pesmet si se amesteca bine,astfel ca fiecare cartof sa fie lipit cu pesmet
Se ia cate o mana de cartofi,se scutura de surplus trecandu-i dintr-o palma in alta apoi sunt pusi in tava cu hartie de copt,avand grija sa nu stea gramada
Se lasa la cuptor 20min la 180grade
Se servesc ca atare cu mujdei,cu paine sau mamaliga
Pofta buna!



  


0

Peste prajit cu mujdei verde

Am avut 3buc avocado care aproape trageau sa moara,la inceput am vrut un guacamole dar m-am razgandit si tot de la el pornind am ajuns la mujdei
Vreti un raspuns final??doar stiti vorba mea,nebunie curata!!
AVEM NEVOIE DE:
peste de care aveti si de care va place
1cana cu faina,sare
ulei pentru prajit
cartofi
malai pentru mamaliga
MUJDEI:
1avocado
1leg.usturoi verde
1lamaie
3linguri ulei de masline
2linguri iaurt grecesc
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele curatat daca e nevoie,spalat,uscat,pudrat cu sare,se trece prin faina apoi se prajeste in ulel dupa care se scoate pe prosoape de hartie
Se pune in blender pulpa de avocado,usturoiul curatat si taiat marunt,zeama de la 1/2lamaie,sare,ulei,iaurt si se mixeaza bine iar la final se potriveste de gust
Se serveste pe farfurie peste,cartofi,mamaliga si mujdei
Pofta buna!



  

0

Rulouri cu rubarba

Am spus de multe ori si ma repet,sunt innebunita dupa aceasta rubarba care pana anul trecut cand am fost in Franta la copii si a facut fata mea o prajitura,si nu am fost prea incantata de gust dar cu timpul...
Am gasit la Kaufland,am cumparat,am facut cateva retete care urmeaza sa le scriu dar printre picaturi pentru ca mai am si alte treburi.
Aceste rulouri sunt bestiale ca sa zic asa si voi face o tava mai mare cand mai gasesc rubarba
AVEM NEVOIE DE:
ALUAT:
500g faina
1plic drojdie uscata
2oua
putina sare
80g unt topit
300ml lapte cald
La aluat eu nu pun zahar pentru ca nu prea mancam dulce dar cine doreste poate adauga 3-4linguri
UMPLUTURA:
6tije de rubarba
1cana afine(optional,eu am adaugat sa mai scap de fructele din congelator dar si pentru faptul ca am avut rubarba putina,deci fara adaus de alte fructe,este nevoie de 10tije)
1cana zahar
1plic zahar vanilat
1ceasca cu nuca macinata
IN PLUS:
50g unt topit
CUM SE PROCEDEAZA:
Se framanta un aluat cu toate ingredientele sa fie la temperatura camerei,lapte se pune cate putin pentru ca este posibil sa nu intre tot sau sa mai trebuiasca,eu am pus totul in masina de paine si am setat programul de framantare dar cu laptele tot asa am procedat.
Cat timp aluatul creste,se pregateste rubarba,se taie capetele,se spala(am vazut multe persoane ca o curata cu cutitul economic dar eu nu o curat,doar o spal)se taie cubulete,se pune intr-un vas pe foc impreuna cu afinele si zahar,se lasa pe foc amestecand,pana se topeste zaharul si s-a format aproape un gem dar fara sa fie prea moale apoi se da deoparte si se amesteca cu zaharul vanilat
Aluatul dupa ce a crescut,se imparte in bucati egale,fiecare se intinde cu sucitorul in foaie nu chiar subtire,se pune deasupra cate 2-3linguri de gem,se intinde pe toata suprafata,deasupra se presara nuca,se ruleaza bine apoi ruloul se taie in bucati egale si fiecare bucata se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau cu hartie de copt,cu taietura in sus
Se acopera tava si se lasa 20min deoparte apoi cu o pensula se unge fiecare rulou cu unt topit pe aluat dar se poate picura putin si deasupra
Se lasa la cuptor la foc moderat 30-40min
Dupa ce s-a racit se scoate scoate si se pudreaza
Sa va fie de folos!

      

0

Miel cu portocale

Voi posta cateva retete fara prea multe poze pentru ca au fost pregatite pentru ziua mea si cand te confrunti cu toate problemele singura fara nici un ajutor si mai ales fiind si presata de timp,nu prea-ti arde de poze!
Am facut aceasta reteta pentru ca:
-de sarbatori fiind in Italia la copii am facut Lup de mare(peste) cu sos de portocale si a fost nebunie
-de Paste am facut miel la cuptor cu sos de citrice(am schimbat putin reteta) si a fost tot nebunie
Ei bine acum chiar mi-am dat gata musafirii cu aceasta combinatie!!
AVEM NEVOIE DE:
1pulpa de miel
SOS:
sucul de la 2portocale
100g unt topit
1lingurita boia dulce
6catei de usturoi
sare
piper
1crenguta de rozmarin(eu am avut oregano)
IN PLUS:
1portocala
1lamaie
1capatana mica de usturoi
1crenguta de rozmarin sau oregano
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pun in blender untul topit,sucul de portocale,usturoi,sare,piper,boia,rozmarin,se proceseaza bine iar dupa ce a rezultat un sos,se rastoarna intr-un bol
Pulpa spalata,uscata,crestata,se condimenteaza cu sare si piper apoi se lasa deoparte
In tava se pun rondele de lamaie si portocala spalate bine,usturoiul curatat,si crenguta de rozmarin sau ce aveti
Separat intr-un vas se rastoarna jumatate din sos peste pulpa,se maseaza bine pe ambele parti apoi se pune in tava peste citrice impreuna cu sosul din vas care s-a scurs cand i-ati facut masaj
Se acopera tava cu folie de aluminiu,ideal ar fi o tava cu capac apoi se lasa la cuptor 30min la 180grade,depinde de cuptor
Dupa acest timp se scoate tava,se rastoarna restul de sos oprit peste pulpa,se mai lasa 30min,dupa acest timp se incearca cu o furculita fragezimea carnii,daca mai e nevoie se mai lasa,daca nu mai e nevoie,se lasa 15min fara capac sa se rumeneasca.
SFAT:
Eu cand am scos tava a doua oara,am pus pe langa pulpa cartofi taiati in sferturi si condimentati,dar se pot pune ce legume doreste fiecare
De asemenea,referitor la lamaie si portocale,poate va intrebati daca sosul nu este amar de la coaja,ei bine sa stiti ca nu este amar dar pentru siguranta si pentru cine doreste sa incerce,pot fi cumparate citrice cu coaja neteda si lucioasa,acestea au coaja subtire
Sosul dupa ce este gata,se potriveste cu gustul fiecaruia si mai poate adauga cate ceva,eu de exemplu am adaugat putin vin pentru ca mi s-a parut sosul cam prea dulce,asa se intampla cand vrei sa mananci o portocala,se nimereste acra iar cand vrei s-o gatesti,se nimereste dulce!!
Pofta buna!



 

0

Cartofi noi la ceaun

Imi plac mult cartofii noi la ceaun pregatiti innabusit,cu mujdei si mamaliga,o nebunie ce sa mai vorbim!!
AVEM NEVOIE DE:
1kg cartofi noi mici
2linguri untura de porc
1ceasca cu vin alb,sare
Malai pentru mamaliga
Mujdei:
1capatana de usturoi
1legatura de marar verde
200ml iaurt
Pentru zilele de post,se elimina iaurtul si se foloseste mujdeiul clasic,adica frecat cu ulei si adaugat apa
CUM SE PROCEDEAZA:
Cartofii curatati de coaja cu un buretete de bucatarie nou,sa fie aspru apoi spalati.
Multe persoane doar spala cartofii fara sa-i curete dar eu nu fac asa.
Dupa ce au fost spalati,se pun in ceaunul cu untura incinsa,eu nu am ceaun,in schimb am un tuci ramas de la mama care este foarte asemanator cu ceaunul doar ca nu are baza rotunda
Se lasa pe foc acoperiti cu capac pana se rumenesc amestecand din cand in cand,se adauga vinul si sare iar dupa ce a scazut,se opreste focul
Intr-un bol se pregateste mujdeiul amestecand usturoiul pisat bine cu iaurt,putina sare si mararul tocat marunt
Pe farfurie se pune o insula de mamaliga,in jurul ei cartofi iar deasupra mujdei
Pofta buna!


  

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme