Chec cu ciocolata

Am cumparat o punga cu faina de cocos sa pregatesc ceva deosebit dar m-am lasat pagubasa cu cautarile(asa fac mereu cumpar boiii apoi caruta),asa ca am adaugat-o la acest chec
Are un gust bun,aroma deosebita si pufos!
AVEM NEVOIE DE:
3oua
125g iaurt
120ml ulei
180g zahar
30g faina de cocos
280g faina alba
1plic praf de copt
un praf de sare
2linguri picaturi de ciocolata
coaja de lime confiata
CUM SE PROCEDEAZA:
Se mixeaza bine ouale cu zahar si sare,se adauga iaurtul si se mixeaza cu viteza mare,se adauga uleiul cate putin si faina de cocos,dupa omogenizare faina alba cu praful de copt iar la final se amesteca usor cu coaja de lime confiata
Se rastoarna in tava cu hartie de copt,deasupra se pune ciocolata iar la cuptor va sta 40min la 160de grade
Dupa ce s-a copt,se scoate pe un platou,se pudreaza cu zahar,si se taie


 
 

0

Chec cu fulgi de hrisca

Aveam de mult o punga cu fulgi de hrisca,le-am luat in ideea sa mananc cu iaurt dar le-am strans asa bine ca am uitat de ele iar acul daca am gasit punga,am facut un chec
Sa fiu sincera,nu m-a dat pe spate pentru ca mie in general nu-mi plac aluaturile care sunt compacte,indesate iar asta cam asa e!
AVEM NEVOIE DE:
200g fulgi de hrisca
300ml lapte de migdale
2mere sau pere
2oua
esenta de vanilie
2linguri sirop de artar
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un vas se pune laptele cu hrisca,se amesteca si se lasa deoparte 20min
Se adauga apoi ouale,siropul de artar,perele curatate de coaja si casuta semintelor si taiate cuburi,vanilia apoi se amesteca bine
 Se rastoarna in forma de chec cu hartie de copt si la cuptor va sta 40min la 180de grade
Dupa ce s-a racit se scoate,se pune pe un platou si se taie

 
 

0

Cheesecake cu pepene

Am multe retete de cheesecake dar de aceasta data nu am facut blatul cu biscuiti pisati,am pus pe fundul tavii piscoturi pentru ca sincer vorbind,mie nu-mi place blatul cu biscuiti pisati pentru ca este tare cand tai felia!
AVEM NEVOIE DE:
100g piscoturi
250g branza Mascarpone
200ml frisca lichida dulce
2plicuri  gelatina granule
2felii de pepene verde
4linguri pasta speciala pentru glazura
CUM SE PROCEDEAZA:
In forma de tort cu diametrul de 20cm se pun piscoturile si se formeaza blatul,umpand si golurile cu bucatele de piscot apoi se lasa deoparte
Nu este nevoie de insiropat,pentru ca-si ia umezeala de la crema de branza
Intr-un bol se mixeaza branza pana se face cremoasa,se adauga frisca batuta tare si se amesteca usor apoi 1plic de gelatina hidratata cu apa rece doar cat o cuprinde,nu mai mult si topita pe bain marie iar dupa omogenizare se rastoarna peste piscoturi,se niveleaza suprafata si la frigider va sta30min sa se intareasca putin
Pulpa de pepene taiata si curatata de samburi,se pune in blender si se paseaza,rezultatul se pune intr-un vas mic pe foc iar cand incepe sa fiarba,se da deoparte si se incorporeaza al doilea plic de gelatina,la fel hidratata cu apa rece cat s-o cuprinda nu mai mult
Dupa ce s-a racit putin,se rastoarna usor peste crema de branza si la frigider va sta pana a doua zi
Pentru glazura,se pune intr-un bol 4linguri de pasta,se pune pe bain marie si se amesteca continuu pana se subtiaza apoi se toarna in forma si se niveleaza cu o paleta
Dupa ce s-a intarit,se scoate inelul de la forma,se pune cheesecak-ul pe un platou si se orneaza cu mici sfere de pepene galben si verde scoase cu cutitul special apoi se taie si se serveste
Sa va fie de folos!



 
 
 


0

Placinta cu prune

Imi place mult acest fel de placinta,am facut si cu caise si este exact pe gustul meu,omul care nu mananca dulce!😂😂
Cui ii place strudelul este asemeni lui doar ca la strudel daca fructele sunt zemoase,se amesteca cu amidon praf sau cu budinca dar asta nu are nimic in amestec,doar prune pentru ca nu a fost nevoie!
AVEM NEVOIE DE:
2 foi aluat de foitaj
1kg de prune
1ceasca cu gris
3-4linguri zahar brun,de aceasta data trebuia sa-mi dau seama ca prunele sunt cam acre iar zaharul a fost putin,deci gustati intotdeauna fructele
1lingura scortisoara
CUM SE PREGATESTE:
Se pune intr-o tava prima foaie de foitaj,se lasa putin marginile ridicate,se presara deasupra jumatate din gris apoi jumatatile de prune cu taietura in sus
  
 se presara peste ele amestecul de scortisoara si zahar brun apoi restul de gris,se acopera cu a doua foaie,se sigileaza bine marginile cu foaia din tava,deasupra se inteapa cu o furculita si la cuptor va sta 40min la foc mic
Dupa ce s-a racit se taie si se pudreaza cu zahar(eu am sarit peste aceasta etapa)
Sa va fie de folos!


 
0

Sarmalute cu varza verde inghetata

De multe ori mi-e pofta in toiul verii de sarmale cu varza dar,pentru ca in orice problema exista un dar,nu-mi pot satisface pofta pentru ca ultima data cand am cumparat varza murata de la piata,am avut o situatie neplacuta,am aruncat tot si de atunci nu mai cumpar si cu varza verde oparita am facut doar odata dar m-am chinuit pana le-am facut,probabil prea mult am oparit frunza si de atunci nu mai fac iar varza murata sa pun vara,nu mai pun pentru ca fiind foarte cald,se acreste de-ti sare caciula,am pus odata si tot la fel,nu mai pun si sa tin varza in apa daca-i prea sarata sau prea acra,pentru mine este o jignire adusa verzei😄😄,am facut si asa ceva,iar ce aveam in farfurie se vedea ca sunt sarmale dar gust nici vorba,asa ca m-am lecuit si cu aceasta metoda!😀😀
Vreau sa va spun ca varza,eu o pun la murat dupa reteta tatalui meu Dumnezeu sa-l odihneasca si niciodata nu a fost nevoie sa tin varza in apa pentru ca-i prea sarata sau prea acra,de aceea probabil ca am devenit mai exigenta cand trebuie sa cumpar ceva, cu ceea ce pun in farfurie,vreau ca totul sa fie perfect!😏😏
Ei bine de aceasta data,am vazut la o prietena aceasta metoda si acum este a doua oara cand fac,este o metoda usoara, fara pierdere de timp si chiar mi-a placut,frunzele sunt fine,nu se rup, doar ca trebuie putin mai mult sa stea la foc decat este necesar!
AVEM NEVOIE DE:
1varza verde(2kg)
1kg carne de porc,eu intotdeauna cumpar carne pentru tochitura pentru ca are si bucati mai grase si bucati de pulpa,exact cum e nevoie sa fie la sarmalute apoi eu acasa o spal si otrec prin masina de tocat
1ceapa
2linguri pasta de ardei sau bulion pentru cine nu are
500ml suc de rosii
100g orez
2linguri untura sau 20ml ulei
sare
piper
fulgi de chili
1cana cu bors
1/2lingurita cu cimbru+3crengute de cimbru uscate
verdeata poate asteptati dar eu la sarmalute cu varza nu pun verdeata,nici mama nu punea si de asemenea nici oua nu pun,pentru ca nu se pune;ouale nu fac altceva decat sa stranga carnea si astfel sa le intareasca
CUM SE PROCEDEAZA:
Se indeparteaza primele frunze de la varza,se scoate cotorul apoi se pune  la congelator chiar si in ziua cand este cumparata si va sta 2zile,pentru ca atunci cand facem sarmale,trebuie scoasa de seara,pusa intr-un castron si lasata pe masa sa se dezghete incet
Daca este pusa de seara si scoasa dimineata,nu este inghetata complet si chiar daca e inghetata,nu are timp sa se dezghete,sper ca m-am facut inteleasa!

In tigaia pe foc se pune untura sau ulei,se adauga ceapa tocata marunt si se lasa pana capata un aspect sticlos,se adauga orezul apoi pasta de ardei,se amesteca iar peste 2-3min. se lasa deoparte
Intr-un castron se pune carnea tocata,se rastoarna ceapa cu uleiul din tigaie,se adauga sare,piper,fulgi de chili, cimbru apoi se amesteca totul cu mana iar la final se adauga 1cescuta mica cu apa calda si se amesteca din nou;apa are rolul de a se imbiba orezul in ea,astfel nu ramane uscat si sarmalele tari
Eu sa stiti ca gust aceasta umplutura sa vad ce-i mai trebuie apoi se lasa vasul deoparte sa se odihneasca
In acest timp se pregateste vasul in care fierb sarmalele
Se pun crengutele de cimbru pe fundul vasului,se acopera cu varza taiata(cotoarele din mijlocul frunzelor se scot si se taie impreuna cu alte frunze mici care nu pot fi umplute)apoi se pune jumatate din cantitatea de suc de rosii si se pun sarmalele infasurate una langa alta pana se termina si carnea si frunza,doar pana la treisferturi din marimea vasului,altfel da pe afara!
Eu intotdeauna cand fac sarmale cu varza mai mari cum sunt astea,doar doua randuri pun in vas,in schimb cele cu vita,m-am obisnuit sa le fac mici si pun cate 3randuri
Dupa ce s-a terminat operatiunea,se acopera cu varza taiata marunt,se rastoarna restul de suc de rosii,borsul,1lingurita cu sare si se completeaza cu apa sa treaca de nivelul sarmalelor,se pune deasupra o farfurie sau un capac mai mic si se lasa la cuptor 1h sau doua,verificand din cand in cand daca mai e nevoie de lichid,bors sau apa
Am vazut ca multe persoane nu pun bors la sarmale indiferent cu ce ar fi infasurate,doar suc de rosii dar moldoveanca din mine,nu admite ca sa nu puna la sarmale bors dupa gust bineinteles.😃😃
Se servesc calde sau reci dupa gustul fiecaruia,cu mamaliga sau paine,cu smantana sau nu(eu nu am avut in acel moment)
Un deliciu,pofta buna!




 
 
 
0

Budinca sarata de paste

Din cand in cand pregatesc cate ceva de mancare in ideea de a-mi aduce aminte de copilarie,cand mama ne pregatea budinca de macaroane (nu existau alte paste)sarata sau dulce!
Frisca nu ne punea mama,am vazut la o prietena,am facut o data si mi-a placut mult,are ceva deosebit!
AVEM NEVOIE DE:
1pachet de spaghete
500g branza de vaci proaspata
250g telemea
6oua
100ml frisca lichida
100g unt
CUM SE PROCEDEAZA:
In castron se amesteca branza proaspata cu telemeaua rasa,ouale batute iar la final cu frisca batuta tare
Dupa omogenizare se amesteca cu pastele fierte si scurse,apoi se rastoarna in tava unsa cu unt iar ce ramane ste pune deasupra peste paste
La cuptor va sta 30min pana se rumeneste iar dupa ce s-a racit se taie

  

0

Supa picanta de rosii cu naut

La aceasta supa,am folosit si ultima cutie cu naut de la prietenii mei Sun Food si rezultatul a fost foarte bun!
AVEM NEVOIE DE:
1cutie cu naut Sun Food
500g rosii
1ceapa
1morcov1dovlecel
1ardei kapia
1cm radacina de ghimbir
4catei de usturoi
1cutie lapte de cocos
1crenguta frunze de telina
1lingura pasta de curry
CUM SE PROCEDEAZA:
Toate legumele inclusic usturoiul si crenguta de telina,se curata,se spala,se taie si se pun la fiert in oala cu apa si 1lingurita cu sare la fiert
Dupa ce a scazut si totul este fiert,se rastoarna in blender,se paseaza bine,iar rezultatul se rastoarna din nou in oala pe foc
se adauga nautul scurs si clatit,pasta de curry,se lasa 1-2min sa fiarba apoi se adauga laptele,se amesteca bine,se potriveste de gust,se mai lasa 1-2clocote apoi se opreste focul si se serveste


 
 

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme