Prajitura cu straturi de ciocolata

Initial trebuia sa fac o alta reteta dar daca tot am ciocolata roz,a iesit pana la urma straturi
AVEM NEVOIE DE
1pachet mic de piscoturi
200g ciocolata alba
200g ciocolata neagra
200g ciocolata roz
600ml frisca lichida
6foi de gelatina
200ml lapte

GLAZURA
100g ciocolata alba 
100ml frisca lichida
1lingurita unt
CUM SE PROCEDEAZA
Inelul de la forma de tort de 22cm diametru (eu am avut inelul de la forma de inima),pus pe un platou apoi in interior se pune folie alimentara pentru ca e posibil ca ciocolata sa curga apoi se pun in interior piscoturi inmuiate in lapte si se lasa deoparte
 Acum fiecare ciocolata se topeste pe bain marie in 200ml frisca fiecare iar dupa ce s-=a topit se incorporeaza gelatina hidratata in apa rece si bine stoarsa iar dupa omogenizare se rastoarna prima ciocolata peste piscoturi,se lasa la frigider 10-15min sa se intareasca putin
Urmeaza a doua ciocolata,ordinea o face fiecare,se toarna peste prima ciocolata intarita putin si din nou se lasa la frigider
Dupa ce s-a intarit si a doua ciocolata,urmeaza a treia,procedeul fiind acelas nimic scimbat
Se lasa la frigider sa se intareasca,in acest timp se topeste intr-un vas pe bain-marie ingredientele de la glazura,se toarna deasupra si de aceasta data se lasa la frigider pana a doua zi
Se scoate inelul apoi cu atentie se indeparteaza folia,se orneaza dupa imaginatie apoi se taie si se serveste

Sa va fie de folos!



 

0

Prajitura cu migdale si ciocolata

Fara nici o introducere,voi merge pe repede inainte pentru ca am ramas in urma tare,prajitura e frantuzeasca,e facuta cu faina de migdale si are un gust super bun!
AVEM NEVOIE DE
4oua
200g pudra de migdale
150g zahar
100g unt moale
1lingurita praf de copt
un praf de sare
2linguri pepite de ciocolata
cateva picaturi esenta de migdale
fulgi de migdale
CUM SE PROCEDEAZA
Se face o crema din oua si zahar mixate bine,se adauga un praf de sare,untul moale,se mixeaza in continuare apoi pudra de migdale,praful de copt
 iar la final pepitele de ciocolata si se amesteca usor cu paleta
   Se rastoarna in tava cu hartie de copt,eu am tavile de silicon si nu e nevoie de hartie 
Deasupra se pun fulgi de migdale apoi la cuptor va sta 30-40min la 160de grade
Dupa ce s-a racit se pudreaza,se taie si se serveste


Deliciu,sa va fie de folos!
0

Somon cu spanac si sos alb

Imi place somonul dar nu oricum pentru ca are un gust fad,uscacios si de aceea il prefer cu diferite sosuri dar si cu garnitura de spanac si este super gustos
AVEM NEVOIE DE
1fileu de somon
6-8cubulete de spanac congelat
2linguri ulei de masline
sare
1catel de usturoi
1lamaie
SOS
150g unt
2linguri faina
200ml smantana lichida
oregano
CUM SE PROCEDEAZA
Pestele spalat,uscat,condimentat,se lasa deoparte sa-si ia sare
Intr-o tigaie cu ulei se pune spanacul,catelul de usturoi curatat,putina sare si se lasa pe foc amestecand pana scade apoi se opreste focul
Pentru sos,intr-un vas pe foc se pune untul,faina si se amesteca pana faina devine aurie fara sa se arda,se adauga smantana amestecand cu telul cateva minute,se condimenteaza cu sare,piper si oregano,se adauga zeama de lamaie iar dupa omogenizare se opreste focul
Se pune pestele pe gratar,se lasa cate 2min pe fiecare parte apoi se pune pe farfurie si se serveste alaturi de spanac si deasupra sos
Sa va fie de folos!

 
 

0

Prajitura ciocolatoasa2

Mai am o ciocolatoasa aici si tot frantuzeasca e reteta si tot delicioasa e!!
AVEM NEVOIE DE
200g ciocolata neagra
100g unt
100g zahar
50g faina
3oua
CUM SE PREGATESTE
Se topeste ciocolata cu unt pe bain-marie,se amesteca enesgic si se lasa deoparte sa se raceasca
Se face o crema fina din oua si zahar,se adauga ciocolata rece,faina si se omogenizeaza totul foarte bine
Se rastoarna in tava cu hartie de copt,(la mine nu e nevoie) si la cuptor va sta 25min
Dupa acest timp se opreste focul si nu se scoate tava decat dupa ce s-a racit putin,altfel se lasa pe mijloc cum mi s-a intamplat mie
Daca mijlocul e putin moale,nu va speriati pentru ca asa trebuie sa fie,mie nu mi-a iesit pentru ca nu am cuptor prea performant si eu coc cam dupa ureche cum se zice,cateodata-mi iese,cateodata nu si plang dupa bani aruncati la gunoi!!
Dupa ce s-a racit se scoate pe platou,se pudreaza cu zahar apoi se taie si se serveste
Deliciu maxim!



  

0

Prajitura cu foi Dr.Oetker

Am foile nou aparute de la Dr.Oetker primite  la un concurs si sa fac crema nu ma simteam bine dar nici chef nu aveam asa ca am folosit crema tot de la Dr.Oetker,eu am facut doar sosul de rubarba care a fost simplu iar finalul a fost super gustos.
AVEM NEVOIE DE
1pachet foi Dr.Oetker
1cutie Alba ca zapada Dr.Oetker
SOS DE RUBARBA
3tije de rubarba eu de la congelator le am
1lingura miere
CUM SE PROCEDEAZA
Se pregateste crema dupa instructiunile de pe cutie iar dupa ce s-a racit se pun foile  cate una pe un platou,crema intre ele iar la final se lasa la frigider 30-45min timp in care se pregateste sosul de rubarba



Intr-un vas pe foc se pune rubarba taiata marunt,cateva mai marisoare pentru ornat,se adauga mierea de albine,o ceasca cu apa si se lasa la fiert pana scade
Se scot bucatile mai mari iar restul se paseaza in blender,se trece piureul prin sita si sosul rezultat se pune intr-un bol
Se taie prajitura patrate se pun pe un platou,deasupra cate o lingurita cu sos,deasupra rubarba sau alte fructe
Pofta buna!



 

0

Aripioare la cuptor cu sos de usturoi

O reteta super buna,cu un sos mai bun decat bun,cel putin mie-mi place mult,mult!
AVEM NEVOIE DE
500g aripi de pui
50ml vin alb
1lingurita boia
1lingura oregano uscat
fulgi de chili
3linguri ulei de masline
2capatani de usturoi
1crenguta de rozmarin
500g cartofi
sare
1lingura unt
2linguri lapte
CUM SE PROCEDEAZA
Aripioarele taiate,spalate,uscate,se pun intr-un castron si se adauga sare,fulgi de chili,oregano,boia,vin,ulei,50ml apa,usturoiul curatat si se amesteca bine totul
Se rastoarna intr-un vas termorezistent,se pune deasupra crenguta de rozmarin,se acopera cu folie de aluminiu si la cuptor va sta30min
Se scot aripioarele intr-un vas,iar ce a ramas in tava,se rastoarna in blender si se mixeaza pana rezulta un sos cremos
Cat au stat aripile la cuptor se pun cartofii curatati,spalati si taiati cubulete la fiert,se face apoi un piure clasic dupa ce au fiert adaugand sare,unt si lapte cald apoi frecat bine si se serveste pe farfurie,piure,aripioare cu sos deasupra
Tot acum am desfacut si borcanul de muraturi TOMATILLO,foarte bune si ele!
Super nebunie dar din cate observ eu acum,toate retetele facute pe care le postez sunt super,mega bune,ceea ce nu mi s-a intamplat de mult asa ceva,cateodata-mi mai raman fara sa le postez pentru ca nu mi-au placut mie si mai am de postat tot la fel de bune dar acum fac o pauza!




  

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme