Tort de ciocolata Dr.Oetker

Am cumparat o cutie de Mix pentru tort de ciocolata de la Dr.Oetker sa vad cum e si mi-a placut,a iesit foarte bun,foarte gustos!
AVEM NEVOIE DE
1cutie Mix pentru tort de ciocolata
3oua
100g unt
5linguri apa

CREMA
300ml lapte
1lingura zahar+pudra pentru crema din cutie
3linguri pepite de ciocolata
GLAZURA
3lingurite apa+pudra din cutie
SIROP
200ml apa
4linguri zahar
1fiola esenta de rom
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-un castron se rastoarna pudra pentru blat,se adauga oua,untul moale si apa apoi se mixeaza totul cateva minute la viteza mica apoi 5minute la viteza mare
Se rastoarna in tava de 24cm cu hartie de copt si la cuptor va sta 30min la 170de grade
In acest timp se pregateste crema,se rastoarna in castron pudra pentru crema,se adauga laptele si zahar si se mixeaza bine totul5min

  Blatul dupa ce s-a copt si racit putin,se taie in trei foi cu ajutorul cercului pentru taiat
Se pune pe un platou inelul de la forma de tort,in interior cate o foaie,se insiropeaza cu siropul facut pe foc,se pun cate 2-3linguri de crema,oprind 3-4linguri,dupa ce se niveleaza  se acopera cu ultima foaie apoi se lasa deoparte

 Pentru glazura se pune in castron praful din dotare,se adauga apasi se amesteca bine cu telul iar la final se adauga pepitele de ciocolata
Se pune glazura pe ultima foaie si se niveleaza,se scoate cu atentie inelul apoi se imbraca pe margini cu crema oprita,se decoreaza cu ornamente Dr.Oetker apoi se lasa  la frigider pana in momentul servirii
Se taie si se serveste
Foarte bun,simplu usor de pregatit,aromat si chiar se merita cand nu ai chef de ceva mai complicat!


 

0

Tort cu crema de mascarpone

Un super delicios tort am facut,daca am mascarpone in frigider,nu exista reteta sa nu o pot face,o prefer pe ea in locul cremei de unt.
AVEM NEVOIE DE
BLAT
1pahar cu iaurt,125g
2pahare cu zahar
1pahar cu ulei
4pahare cu faina
3oua
1plic praf de copt
coaja rasa de lamaie
suc de portocale pentru insiropat
Se foloseste acelas pahar pentru toate ingredientele
CREMA
250ml frisca lichida +100ml
200g ciocolata neagra
350g mascarpone
200g ciocolata alba
CUM SE PROCEDEAZA
Pentru blat,se bat bine ouale cu zahar si un praf de sare pana rezulta o crema spumoasa,se adauga iaurtul,apoi ulei cate putin si se mixeaza energic,iar la final faina cu praful de copt si coaja de lamaie
Se rastoarna in tava cu hartie de copt (24cm) eu am avut tava in forma de inima si la cuptor va sta 30min la 180de grade
  

In acest timp,se topeste pe bain marie ciocolata neagra rupta in putina frisca iar dupa ce s-a racit foarte bine,se amesteca cu restul de frisca si se mixeaza  la viteza mare iar la final se amesteca cu mascarpone
Blatul racit se taie in doua foi,se pune inelul de la tava de copt pe un platou,se insiropeaza cu suc de portocala proaspat stors,apoi jumatate de crema,se acopera cu a doua foaie insiropata apoi restul de crema,se niveleaza si la frigider 2ore

 Dupa acest timp,se trece cu un cutit in jurul tortului,se scoate usor inelul si se lasa deoparte
Se topeste ciocolata alba in 100ml frisca,la final se amesteca energic iar dupa ce s-a racit se glazureaza tortul si se orneaza
Apoi se taie si se serveste
Sa va fie de folos!



0

Tarta cu branza si rosii cherry

Daca tot am branzeturi frantuzesti in exces,am facut aceasta tarta si a iesit super gustoasa
AVEM NEVOIE DE
1aluat de foitaj
300g rosii cherry
50g branza Albastra
50g branza Gorgonzola
50gbranza Brie
200g Mozzarella rasa
5oua
200ml smantana lichida
busuioc
piper
CUM SE PROCEDEAZA
Se pune foitajul in tava apoi branzeturile cubulete sau rupte daca e cazul,se acopera cu mozzarella rasa,se rastoarna amestecul de oua batute cu smantana,piper si busuioc apoi rosiile spalate si la cuptor va sta 30min la 160de grade
Sa va fie de folos!
  

0

Paste cu fructe de mare

Pentru ca sunt destul de scumpe,foarte rar cumpar fructe de mare chiar daca-mi plac mult si as manca in fiecare zi, iar acum dupa nu stiu cat timp,am facut achizitia si imediat le-am adaugat la paste,la ce altceva mai bun???😅😅
AVEM NEVOIE DE;
1cutie spaghete
1caserola mix fructe de mare
4linguri ulei de masline
3catei de usturoi
100g rosii cherry
50ml vin alb
busuioc
piper
CUM SE PROCEDEAZA
Se pune pe foc o tigaie cu ulei,se adauga usturoiul intreg si se scoate dupa ce si-a eliminat aroma fara sa fie ars apoi se adauga fructele de mare,rosiile intregi
dupa cateva minute vinul,busuioc uscat sau verde si se lasa pe foc 5min sau pana scade
Separat se fierb pastele dupa instructiunile de pe cutie,se scurg iar la final se amesteca cu fructele de mare
Se servesc imediat
Pofta buna!


  

0

Pulpe dezosate cu sos de rosii

Nu am cumparat niciodata astfel de pulpe si nici eu nu am dezosat cand am avut iar daca tot le-a adus sotul,mi-as fi dorit ceva mai altfel dar ideile mele erau blocate pe undeva,asa ca tot la clasica reteta cu sos de rosii am apelat!😅😅
AVEM NEVOIE DE
1kg pulpe dezosate
20ml ulei
1capatana de usturoi mica
1kg de rosii
1frunza de dafin
1lingurita ierburi de provence
50ml vin alb
sare
fulgi de chili
CUM SE PROCEDEAZA
Pulpele spalate,uscate,pudrate cu sare,se rumenesc putin in ulei
apoi se adauga sucul de rosii proaspat facut
frunza de dafin,usturoiul pisat,1lingurita rasa cu sare,1ceasca cu apa,apoi se lasa pe foc pana scade,se potriveste de gust,se adauga fulgii de chili,ierburile de provence apoi se opreste focul
Se serveste cu piure de cartofi si acritura de sezon,eu am avut varza rosie de la borcan

Pofta buna!

  


0

Prajitura cu pere2

Mmmm aceasta prajitura e super delicioasa,cu o aroma si gust fantastic asta pentru ca am avut pere din gradina noastra care sunt altfel decat perele de la piata,sunt moi,zemoase,si cu aroma de-ti vine sa le mananci cu totul
AVEM NEVOIE DE
4-5pere
300g zahar
180g unt
3oua mari
130g faina
120g pudra de migdale
1lingurita radacina de ghimbir rasa
1/2plic praf de copt
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-un vas pe foc se pune 1l de apa si 200g zahar iar dupa ce s-a format un sirop,se adauga jumatati de pere curatate de coaja,casuta cu seminte,se tin 4-5min apoi se scot si se da vasul deoparte
Separat se face o crema fina din unt moale si restul de zahar,se adauga pe rand galbenusurile,ghimbirul,faina cernuta cu praful de copt iar dupa omogenizare se amesteca usor cu albusurile batute spuma tare iar la final pudra de migdale
Se rastoarna in tava cu hartie de copt,se pun perele deasupra si la cuptor va sta 40-50min la foc mic
Se scoate pe un platou,se pudreaza cu zahar apoi se taie


Sa va fie de folos!

   


0

Creier pane

De mult timp nu am mai facut asa ceva si chiar mi-era pofta
AVEM NEVOIE DE
1kg de creier de porc
ulei pentru prajit
1catel de usturoi
2oua
sare
piper
cimbru
faina
CUM SE PROCEDEAZA
Creierul spalat,se pune in vasul cu apa si sare cand incepe sa clocoteasca,se lasa 5min apoi se scoate pe o farfurie
Intr-un castron se bat ouale cu sare,piper,putin cimbru,usturoiul pisat apoi se adauga faina pana rezulta un aluat putin mai gros decat cel de clatite iar daca l-ai gresit mai gros,se poate adauga putina apa minerala
Se trece fiecare bucata de creier prin acest aluat,se prajesc in ulei incins dupa care se scot pe farfurie cu hartie de bucatarie
Se serveste cu cartofi prajiti sau fiecare cum doreste
Pofta buna!
Daca reteta e aceeasi,nu mai postez inca o data,deci un alt an,2022,o alta farfurie,doar ca de aceasta data am facut cartofi taranesti
Ingrediente,cartofi taranesti
500g cartofi
50g unt
100g bacon sau kaizer
2fire ceapa verde
Fierbi cartofii curatati si taiati cubulete in apa cu sare,in acest timp in tigaie pui untul,calesti baconul cubulete impreuna cu ceapa taiata marunt,dupa ce s-au rumenit,adaugi cartofii daca s-au fiert,strecurati,amesteci usor iar dupa omogenizare,pui pe farfurie alaturi de creier 
 
Pofta buna din nou!
 




  


0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme