Mic dejun burger

Mi-era pofta tare de astfel de mic dejun si cand am mers la LIDL dupa ceva cumparaturi,am vazut burgeri de pui,am cautat si chifle,le-am luat si pe ele iar restul ingredientelor le aveam acasa,si uite asa mi-am facut pofta ce-am poftit!!!
AVEM NEVOIE DE
burgeri
chifle
2castraveti murati 
1ardei kapia
frunze de rucola
sos de usturoi
ketchup
CUM SE PROCEDEAZA
Se pun burgerii pe grill si jumatatile de chifle la fel,doar cat se incalzesc,apoi pe fiecare jumatate de la baza se pun frunze de rucola apoi burgerul,rondele de castraveti,rondele de kapia
  
apoi sos de usturoi,ketchup,se acopera cu jumatatea de chifla ramasa si se serveste
Pofta buna!

0

Inghetata cu fructe din compot

Am facut un compot cu caise si cirese dar fiind prea mult si daca nu mai aveam loc in frigider,am pus zeama in sticle la rece iar fructele bine scurse si pasate le-am facut inghetata!
AVEM NEVOIE DE
2cani cu fructe din compot
200ml frisca lichida
2linguri miere de albine
CUM SE PROCEDEAZA
Se pun fructele bine scurse in blender,se paseaza bine,apoi piureul rezultat se amesteca usor cu frisca batuta si miere
Dupa omogenizare se tine vasul 30min la congelator pentru ca trebuie sa fie foarte rece,apoi se rastoarna in masina de inghetata a carei cuva a stat la congelator 12h minim,se proceseaza 40min,apoi se serveste cu toping de fructe de padure
Se scoate inghetata ramasa intr-o cutie cu capac si se tine la congelator iar cand se serveste se lasa cutia pe masa cateva minute
Sa va fie de folos!
Pentru cine nu are masina de inghetata,se rastoarna compozitia dupa ce a fost amestecata bine intr-o cutie cu capac de preferinta rotunda si se lasa la congelator 2h,timp in care din 30 in 30de min.se scoate si se mixeaza bine,in felul asta se sparg acele de gheata.


  

0

Dorada la cuptor

Stiu ca acest peste este foarte bun,de aceea de cate ori se iveste ocazia si am bani,cumpar si apoi vad eu cum il pregatesc
Acum l-am pus la tava cu multe mirodenii si o cana cu bere,am vazut undeva la cineva,nu mai stiu dar nici nu mai pun vreodata pentru ca sosul a iesit amar ceea ce mie nu-mi place!!
AVEM NEVOIE DE
2dorada
5cartofi
2morcovi
1capatana de usturoi
300ml bere
3crengute de salvie
sare
piper
cimbru
oregano
5linguri ulei de masline
CUM SE PROCEDEAZA
Cartofii curatati si taiati in sferturi,morcovul curatat si taiat rondele,se pun intr-un vas pe foc in apa si sare, se lasa la fiert doar 5-6min apoi se scurg iar dupa ce s-au racit se condimenteaza cu sare,piper,oregano,putin cimbru apoi se amesteca usor
Dorada curatata,bine spalata,pudrata cu sare si piper,se pune in burta cate o crenguta de salvie apoi se pun in tava
iar pe langa ele se pun cartofii,morcovii,deasupra crenguta de salvie ramasa,ulei peste tot,berea si usturoiul curatat si pus intreg
La cuptor va sta 30min pana se rumeneste
Dupa ce s-a rumenit se scoate tava,cu un cleste se aduna usturoiul,se pune in blenderul mic,se adauga 2-3linguri de sos din tava apoi se mixeaza bine apoi se rastoarna intr-un bol
Se serveste pe platou peste,alaturi cartofi si bolul cu sos
Pofta buna!



 

0

Prajitura cu cirese

Daca tot e sezonul cireselor si nu numai,daca tot mi-a adus omul de la gradina ultimile cirese mari carnoase si dulci,am mancat cat am putut,am facut si o prajiturica super gustoasa
AVEM NEVOIE DE
4oua
200g zahar
300g faina
2plicuri zahar vanilat
1plic praf de copt
10 linguri lapte
70ml ulei
un praf de sare
esenta de vanilie
cirese
CUM SE PROCEDEAZA
Se face o crema spumoasa si albicioasa din oua mixate bine 10min cu un praf de sare,zahar,zahar vanilat si esenta de vanilie,
Se adauga apoi cate putin din faina amestecata cu praf de copt,alternand cu ulei si lapte adaugat pe rand tot cate putin si se mixeaza bine pana se omogenizeaza bine totul apoi se adauga din nou
Se rastoarna in tava cu hartie de copt,deasupra se pun ciresele curatate de samburi apoi la cuptor va sta pana se rumeneste,facand testul cu scobitoarea
Se scoate prajitura pe un platou,se pudreaza cu zahar,se taie si se serveste
Sa va fie de folos!


 

 

0

Dulceata de visine cu rubarba

Am primit cateva visine  pentru dulceata,mi-au ramas cateva tije de rubarba,le-am amestecat si bine am facut pentru ca gustul este fantastic de bun,de aroma nu mai vorbesc!


AVEM NEVOIE DE
2kg visine
3tije de rubarba
1lamaie
2kg zahar
3cuisoare
CUM SE PROCEDEAZA
Visinile spalate,curatate de codite si samburi,se pun in vas,se adauga rubarba cu capetele taiate,spalata apoi taiata rondele si zaharul
Se lasa acoperit 2h apoi se pune pe foc amestecand pana se topeste zaharul

Se da focul mare si se aduna spuma care se formeaza si amestecand continuu
Dupa 30-40min de fiert,daca s-a ingrosat suficient,se stroarce lamaia,se amesteca,se mai lasa 3-4clocote apoi se opreste focul
Poate va intrebati de ce nu fac testul sa vad daca este suficient de legata
Dragii mei,pana la varsta pe care o am,am facut dulceata si gem mai multe decat anii mei,asa ca nu mai am nevoie de testari,imi dau seama dupa lingura,daca se prelinge mai greu siropul de pe lingura de lemn,este gata dar daca totusi mi se pare ca ceva nu-i in regula,o las in vas pana a doua zi iar asta este cea mai sigura testare pentru mine,daca mai trebuie fiarta sau nu
Se pune dulceata fierbinte in borcane curate,se infileteaza bine capacele,se rastoarna borcanele sa se sprijine pe capace sa se formeze vidul iar dupa 20min se eticheteaza si se depoziteaza la camara

0

Gem de cirese

Mi-a adus sotul meu de la gradina cirese bune si dulci,am mancat cat am putut apoi cu restul am facut gem,pentru ca dulceata de cirese tot am facut din negre,amare,acum as vrea din cirese albe,dar gem nu am
AVEM NEVOIE DE
3kg cirese
1kg zahar
1lamaie
un praf mic de sare
CUM SE PROCEDEAZA
Poate vi se pare curios cand cititi sare in dulceata sau gem,nu este inventia mea,a spus-o indragitul meu bucatar Gordon Rmsay ca se pune un praf mic de sare in orice,inclusiv gem,dulceata,compot,alte prajituri,chiar si in cafea si mare dreptate a avut pentru ca gustul este unul mai bun decat fara
Aici mi-am amintit de Petre Ispirescu cu povestea Sarea-n bucate!
Bun,acum sa revenim la ciresele noastre!!
Ciresele spalate,curatate de codite si samburi,se pun in blender si se paseaza in mai multe transe adaugate cate putin iar rezultatul se rastoarna in vasul cu fundul dublu sau tuci cine are,se adauga zaharul,sarea si se da drumul la foc
Se amesteca continuu pentru ca amestecul este gros si exista riscul sa se prinda de fundul vasului,la foc mare bineinteles dar atentie mare la stropii fierbinti si adunand spuma care se formeaza
Eu pun deasupra o hartie impaturita in mai multe sa fie groasa si sa nu fie mai mare decat vasul sa ia foc,lingura cu o coada mai lunga sta in interior si amestec fara probleme
Cu capac pus,exista riscul mai mare sa se prinda pentru ca nu mai are aer
Dupa ce s-a ingrosat suficient de mult,se stoarce lamaia,se amesteca din nou,se mai lasa 3-4clocote apoi se opreste focul
Se pune gemul fierbinte in borcane curate,se infileteaza capacele,se rastoarna sa se sprijine pe capace,se lasa 15-20min apoi se eticheteaza si se depoziteaza la camara
Sa va fie de folos!

 
 

0

Dulceata de cirese negre

Am fost foarte bucuroasa cand am gasit la piata cirese negre,sunt ani de zile de cand nu am mai vazut pentru ca sunt rare si cum apar tot atat de repede dispar
Am luat pentru dulceata,am crezut ca ma asteapta pe mine sa mai cumpar si pentru alte dulciuri dar...ghinion!!
AVEM NEVOIE DE
2kg cirese negre
600g zahar
1lamaie
2cuisoare
CUM SE PROCEDEAZA
Eu de regula la dulceata pun cantitati egale fructe si zahar dar de aceasta data avand in vedere ca aceste cirese sunt foarte dulci,mai dulci decat restul cireselor,am pus doar 600g de zahar si dupa gustul meu si atat a fost cam mult,dar e dulceata nu???
Deci fructele spalate,curatate de codite si samburi,se pun in vas impreuna cu zaharul si cuisoarele,se amesteca,se lasa vasul acoperi 30min apoi se pune pe foc
Se amesteca continuu pe foc mare adunand spuma avand grija la stropii fierbinti care sar
iar dupa 30-40min de fiert si amestecat,se stoarce lamaia,se mai lasa 3-4clocote apoi se opreste focul
Se pune dulceata fierbinte in borcane curate,se infileteaza bine capacele,se rastoarna sprijinindu-se pe capate si se lasa 15-20min,dupa care se eticheteaza si se depoziteaza la camara
Sa va fie de folos!



 
 

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme