Inghetata cu unt de arahide

 Am facut multe retete de inghetata dar aceasta pur si simplu m-a fascinat cu gustul ei;cand au venit copiii in vacanta,nepoata mare Livia m-a rugat sa fac,fiind preferata ei iar acum dupa ce am mancat si eu,a devenit si preferata mea!

 AVEM NEVOIE DE
100ml lapte
100g ciocolata cu lapte
100ml lapte condensat
1lingura zahar
100g unt de arahide
CUM SE PROCEDEAZA
Pui intr-un vas mic pe foc sau bain-marie laptele si ciocolata rupta iar dupa ce s-a topit,amesteci energic cu telul si lasi la frigider 30min
Intr-un bol pui untul la temperatura camerei,laptele condensat,zaharul,ciocolata de la frigider si mixezi pana ce totul este omogenizat

 

 

Rastorni apoi totul intr-o cutie cu capac si la congelator va sta 2h sau mai mult dupa care se serveste cu toping de ciocolata

Sa va fie de folos!

0

Osso buco cu gat de strut

 Carnea de strut este foarte sanatoasa,este bogata in fier,omega 3 si omega 6,are un nivel scazut de colesterol,deci consumati-o cu incredere!
Am facut aceasta reteta iar finalul a fost unul de exceptie,nu-i reteta italiana originala,este reteta mea ca sa zic asa care seamana si atat!

AVEM NEVOIE DE
500g gaturi de strut
4linguri faina
60ml ulei
3cepe
5catei de usturoi
2cutii rosii cubulete
2morcovi
2tije telina Apio
200ml vin rosu
1l supa de pui
2foi de dafin
2linguri bulion daca e nevoie
sare,piper dupa gust
1crenguta de rozmarin
1crenguta de cimbru
PENTRU SERVIT
120g orez basmati
240ml apa
1/2lingurita sare
3cuisoare
CUM SE PROCEDEAZA
Gaturile portionate,spalate,uscate,le treci prin amestecul de faina sare si piper,apoi in vasul cu ulei incins le tii cate 1min pe fiecare parte dupa care le scoti pe farfurie

 
In uleiul ramas,se caleste ceapa,telina taiate marunt,morcovul curatat si taiat rondele mai groase,dupa ce s-au inmuiat adaugi vinul,lasi focul mare sa se evapore alcoolul,adaugi apoi gaturile,supa,acoperi si lasi pe foc mic1h

 



 Dupa acest timp adaugi rosiile,dafinul,putin cimbru,crenguta de rozmarin,1lingurita rasa cu sare,piper,usturoiul zdrobit si lasi pe foc pana scade
Aici,dupa parerea mea ar trebui si putin bulion

 
In acest timp,orezul spalat in 4ape reci si scurs,il pui in vasul cu apa,sare si cuisoare,amesteci,pui capac si lasi pe foc 13-14min fara sa ridici capacul
Dupa ce ai oprit focul dai vasul deoparte si abia dupa 10min ridici capacul si amesteci
Pentru servire,pui pe farfurie o insula de orez iar deasupra gaturi si sos
Pofta buna!
 
0

Iepure cu sos San Remo

 Am cautat pe Google o reteta mai deosebita cu iepure pentru ca am facut pana acum tot felul de fripturi si am dat peste acest San Remo,am crezut ca ma da pe spate dar e un sos obisnuit cu miez de nuca si eu am mai facut friptura cu asemenea sos
Nu mi-a reusit garnitura cu cartofi,motiv pentru care,atunci cand voi mai gasi la LIDL iepuri,voi repeta si ciorba si friptura asta dar pana atunci sa savuram ce avem aici!

AVEM NEVOIE DE
4pulpe de iepure
1ceapa
1crenguta rozmarin
1frunza de dafin
1crenguta de cimbru
1tulpina telina Apio
10buc.miez de nuca
2pahare vin rosu(250ml)
2pahare supa de legume(250ml)
3linguri ulei
sare,piper dupa vgust
GARNITURA
3buc cartofi albi
1buc.cartof dulce
500g cartofi mov(pentru ca sunt mai mici)
30g unt
sare
3linguri lapte
CUM SE PROCEDEAZA
Pulpele condimentate si prajite in ulei pe ambele parti,adaugi apoi telina taiata marunt,ceapa la fel,usturoiul zdrobit,rozmarin,cimbru si dafin,.amesteci si lasi 2-3min la foc mic cu capac

 

Dupa acest timp,adaugi vinul,lasi focul mare sa se evapore alcoolul apoi miezul de nuca taiat,supa si lasi pe foc 40min amestecand din cand in cand


 Dupa ce a scazut la jumatate si carnea este fiarta,o scoti,o pui intr-un alt vas si o lasi la cald
Sosul ramas il rastorni in blender,scoti dafinul si crengutele,iar dupa ce ai mixat,rastorni peste carne si potrivesti de gust,mai lasi 2-3min pe foc apoi opresti focul si lasi deoparte cu capac

 
Pentru garnitura cartofii spalati,eu i-am pus la fiert cu coaja mai putin cel dulce,in apa cu sare

 


Dupa ce cartofii au pocnit coaja,semn ca sunt bine fierti,scursi,dupa ce s-au racit,pasati,apoi cu o lingura de lemn frecati cu cate 10g unt fiecare,sare daca e nevoie si cate putin lapte

 


Pe farfurie,pui inelul de inox apoi in interior cate o lingura sau doua depinde cat de mare e inelul cu piure,alaturi carne si sos
Se serveste cu salata de sezon

 Pofta buna!

 
 

0

Ciorba de iepure

 De cand ma tot gandesc sa fac o ciorba de iepure dar uite ca acum i-a venit randul
Nu am facut si nu stiu sa fi mancat in copilarie pentru ca parintii mei au crescut iepuri, nu-mi amintesc facand mama decat friptura la cuptor
Am fost retinuta de fiecare data,crezand ca ar avea un anume gust sau miros la ciorba,la friptura se mai amesteca cu diverse condimente si nu se simte nimic(asta era in capul meu),pana cand am avut curajul si am facut o ciorba ca oricare alta,nimic deosebit si tare incantata a fost familia!

AVEM NEVOIE DE
carne de iepure
1ceapa
1morcov
1tija telina Apio
3cartofi
500g rosii
1ardei gras
1l bors
1lingura sare
1ardei iute
1leg.patrunjel
1leg.leustean
1lingura orez
CUM SE PROCEDEAZA
De la iepure,am oprit pulpete iar restul am portionat-o,spalata,si pusa in oala cu apa pe foc impreuna cu 1lingurita sare
Dupa ce a clocotit si a iesit la suprafata spuma urata,arunci apa,speli oala,speli si carne sub jet de apa rece,dupa care o pui din nou in oala pe foc si apa cat sa cuprinda carne,adaugi 1lingurita cu sare,pui capac si lasi focul incet
Cand incepe sa clocoteasca,adaugi legumele,mai putin cartofii si rosiile, curatate,spalate si taiate marunt
Dupa ce carnea este aproape fiarta,pui cartofii taiati cuburi,rosiile spalate si puse in blender,legatura de patrunjel si lasi sa fiarba 20min

 In acest timp fierbi borsul separat intr-un vas iar can totul este fiert,adaugi borsul,orezul,leusteanul taiat marunt,potrivesti de gust,lasi pe foc cateva minute apoi opresti focul

Servesti cu ardei iute

Pofta buna!

 
 

0

Piept de pui cu legume mexicane

 Am facut o alta reteta cu legumele congelate FRESCO VERDE,de aceasta data a fost un mic dejun cu piept gatit la aparatul cu aburi si legumele mexicane putin sotate intr-o lingurita cu unt,deliciu!

AVEM NEVOIE DE
1piept de pui
1punga legume mexicane FRESCO VERDE
1lingura condimente pentru pui
sare daca e nevoie
putin piper
1lingura zeama de lamaie
2linguri ulei de masline
1lingurita unt
CUM SE PROCEDEAZA
Pieptul feliat,portionat in bucati potrivite,pudrata cu sare,piper si condimente pentru pui,il pui intr-un bol si amesteci cu zeama de lamaie si ulei,acoperi bolul si-l lasi la frigider 2h

 
 
Dupa acest timp,incalzesti aparatul 20min.pui apoi bucatile de carne,setezi temperatura si lasi 20min timp in care intorci carnea iar dupa ce s-a fript o scoti pe farfurie
In tigaie pe foc pui untul,rastorni din punga legumele,amesteci si lasi cateva minute cu capac

 


Dupa ce a scazut apa din ele,opresti focul
Pe farfurie pui carne si alaturi legume mexicane

 

Pofta buna!
0

Mancare de mazare cu piept de pui

Am participat la un concurs unde trebuia sa gatim ceva cu produsele congelate de la FRESCO VERDE
Am cautat si am luat cateva pungi,nu neaparat pentru concurs dar fiind la un pret convenabil  le pun la congelator pentru ocazii sau nevoi 

AVEM NEVOIE DE
1punga mazare cu morcov FRESCO VERDE
1piept de pui
1lingura condimente pentru pui
1ceapa mica
3linguri ulei
2cartofi
1rosie
1catel de usturoi
sare si piper dupa gust
1frunza de dafin
CUM SE PROCEDEAZA
Pieptul portionat,condimentat,il lasi deoparte
In cratita cu ulei se caleste ceapa si usturoiul taiate marunt,adaugi cartofii taiati cubulete,2cani cu apa si lasi sa fiarba 20min
Dupa acest timp daca sunt fierti,adaugi rosia pasata,punga cu mazare,frunza de dafin,carnea,daca e nevoie mai adaugi putina apa si lasi sa fiarba 30-40min sau o pui la cuptor cum fac eu de regula

 


 La final se potriveste de gust apoi se serveste

 
 

Pofta buna!
0

Pasta de rubarba pentru prajituri

Stiu ca acum nu-i sezonul rubarbei dar noi avem la gradina si a rodit mai tarziu,pentru ca a fost putina,am facut ceva ce la iarna-mi va fi de folos la diferite prajituri,amestec cu frisca sau alte creme si gata

 AVEM NEVOIE DE
500g rubarba
200g zahar
1lamaie
un praf mic de sare 
CUM SE PROCEDEAZA
Rubarba cu capetele taiate,spalata,taiata marunt,o pui intr-un vas impreuna cu sare,lamaia stoarsa si zahar pe foc,mai adaugi si putina apa,eu am pus cam 50ml apoi lasi sa fiarba pana scade

 
 



Dupa ce a scazut,mixezi cu blenderul vertical pana rezulta o pasta,pui in borcane,sigilezi bine capacele apoi le fierbi 30min,dupa acest timp,opresti focul si lasi borcanele pana a doua zi apoi le scoti si le depozitezi la camara

 Sa va fie de folos!
Sfatul meu: daca cineva doreste sa faca aceasta pasta,va sfatuiesc sa folositi doar partea rosie de la rubarba,astfel veti avea o prajitura cu un aspect mai frumos decat daca folositi partea verde,parerea mea!
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme