Paste spirulina blue cu somon

 M-am bucurat mult cand am gasit aceste paste,pentru ca asemenea culoare nu am avut pana acum in farfurii,dar sa va spun ceva despre spirulina albastra
Spirulina albastra,este o proteina naturala de pigment albastru,derivata din spirulina organica(alge albastre verzi) cu apa si este singurul pigment albastru natural comestibil,aprobat de UE
Daca intalniti prin magazine astfel de paste,nu le ocoliti pentru ca spirulina din ele,este benefica pentru organism( gasiti pe Google)
Cand am facut somon la cuptor cu sos mentolat,fiind si mare,nu s-a mancat tot si a ramas o bucata exact cat mi-a trebuit pentru aceasta super gustoasa reteta!
AVEM NEVOIE DE
200g paste cu spirulina blue
200g somon gatit la cuptor
1lingura ulei de masline
1cubulet de unt,20g
1/2ceapa
50ml vodka
200ml smantana lichida
1catel de usturoi
CUM SE PROCEDEAZA
Somonul fara piele,avand grija la oase,il faramitezi si-l lasi pe farfurie
Ce se vede la mine,a fost prea mult,am mai lasat o portie pentru alta data
In cratita cu ulei,calesti ceapa taiata marunt si usturoiul pisat,adaugi un pahar cu apa si lasi sa fiarba,dupa ce s-a evaporat apa,adaugi somonul,amesteci bine si lasi 3minute amestecand continuu
Adaugi apoi vodka si amesteci,dupa 2minute adaugi smantana,dupa omogenizare adaugi si pastele fierte si scurse
La final,pui pe farfurie cu parmezan deasupra care este optional,fata mea din Italia,mi-a spus ca la pastele cu peste nu se pune parmezan dar eu am pus,nu m-am luat dupa italieni,e gustul meu!😂😂
Asa,
Aici nu e parmezan,e sos ramas in cratita
Sau asa,asta e farfuria mea!!😂
Pofta buna!







0

Somon la cuptor cu sos mentolat

Imi place mult sosul de menta,am invatat sa-l fac cand eram in Franta,ginerele meu este fan sos de menta si acum daca au venit de sarbatori,le-am facut o surpriza,suuper bun a fost!
AVEM NEVOIE DE
1trunchi de somon
1kg cartofi
sare
piper
1capatana de usturoi
20ml ulei
100ml vin alb
1/2lingurita cimbru
SOS DE MENTA
1lingura frunze de patrunjel taiate
2linguri frunze de menta taiate
2catei de usturoi
coaja de la o lamaie rasa
1lingurita zeama de lamaie
5lingurite ulei de masline
sare si piper dupa gust
CUM SE PROCEDEAZA
Mai intai pregatim sosul,in blender pui toate ingredientele de la sos cu doar 2lingurite cu ulei de masline si mixezi foarte bine pana rezulta o pasta omogena,potrivesti de gust,apoi o scoti intr-un bol,acoperi cu folie alimentara si lasi la frigider pana la momentul servirii
Somonul spalat,uscat cu hartie de bucatarie,pudrat cu sare,piper,frecat cu restul de ulei de masline pe ambele parti il lasi pe platou deoparte
Cartofii curatati,spalati,bine scursi,condimentati cu sare,piper,cimbru,usturoiul pisat,amesteci bine si-i pui in tava apoi pestele,deasupra pui uleiul,adaugi vinul si aceeasi cantitate de apa,acoperi tava cu hartie de copt si la cuptor va sta 45min la 180de grade, la final scoti tava,descoperi si mai lasi 10min sa se rumeneasca
La servire pui pe farfurie cartofi,alaturi peste taiat si deasupra sos
Pofta buna!



 

0

Tochitura vegana

Atunci cand ai musafiri si cineva are probleme de sanatate.faci in asa fel ca sa fie bine pentru toata lumea
Asa am facut in ziua de Craciun,cand se mananca tochitura de porc bineinteles,am pregatit si o tochitura vegana cu ciuperci si cubulete de soia,care a avut un gust senzational iar cine a mancat-o,nu-i venea sa creada ca nu-i cu carne!
AVEM NEVOIE DE
500g ciuperci Champignon
200g soia cubulete
sare
piper
cimbru
100ml vin alb
3catei de usturoi
5linguri ulei
100g cascaval ras
HIDRATARE SOIA
1lingura delikat de legume
1capatana de usturoi
1lingurita cimbru
apa
CUM SE PROCEDEAZA
Se hidrateaza mai intai cubuletele de soia
Intr-un vas se pun 2l de apa si se adauga,delikat,cimbru,usturoiul curatat si pisat iar cand clocoteste,se adauga cubuletele
Lasi sa fiarba amestecand iar cand vezi ca s-au lasat la fund cubuletele,strecori si lasi deoparte asa in sita
In cratita cu ulei,adaugi ciupercile feliate

,amesteci si dupa ce a scazut apa din ale adaugi cubuletele de soia

Aici am un sfat,cand ai strecurat cubuletele,pe ele stau lipite cimbru,usturoi si va spun sa nu clatiti cubuletele pentru ca in felul asta veti pune mai putin din condimentele de la ingrediente,ele fiind deja prinse de cubulete la fiert
Dupa ce ai amestecat totul,adaugi sare si piper dupa gust,mai adaugi putin cimbru,usturoiul pisat,vinul,aceeasi cantitate de apa si lasi la fiert pana scade,la final potrivesti de gust,opresti focul si pui in farfurie cu cascaval deasupra
Pofta buna!





0

Bomboane perle negre

 Le-am facut de sarbatori dar mai mult la copii au avut trecere,nu-i nimic,m-am bucurat ca nu au ramas nemancate!
AVEM NEVOIE DE
500g prune uscate fara samburi
200g miez de nuca
200g ciocolata
CUM SE PROCEDEAZA
Se curata prunele sa nu fie ramase cu codite sau alte frunze uscate,apoi in interior in locul samburelui,se introduce cate jumatate sau un sfert de miez de nuca,depinde de pruna cat e de mare si se lasa deoparte
Topesti intr-un vas pe bain-marie ciocolata bine,dupa ce s-a topit,dai vasul deoparte sa se raceasca putin apoi cu in bat de frigarui,iei cate o pruna,o treci prin ciocolata si o pui pe hartie de copt intr-o tava sau un platou mai mare,cu distanta intre ele
Dupa ce ai terminat pui tava undeva la rece pana a doua zi sa se intareasca ciocolata,apoi le scoti si le pui intr-un bol
Sa va fie de folos!



0

Chec zebra

Am foarte multe astfel de retete aici,dar nici una nu seamana cu alta,caut sa nu fie costisitoare dar si gustoasa in acelas timp iar gustul il da ingredientele daca ma intrebati de unde-mi dau seama de gust iar aceasta reteta intra in categoria de care am vorbit si nu am mai reusit sa pun pe farfurie pentru poza,pentru ca s-a terminat direct din tava,asa buna a fost!
AVEM NEVOIE DE
2pahare cu chefir
1pahar cu gris
1pahar cu zahar
1pahar cu faina
1/2pahar cu ulei
1/2lingurita bicarbonat
1lingura cu varf cacao
CUM SE PREGATESTE
Intr-un castron,amesteci chefirul cu gris,si zahar pana se topeste acesta apoi faina si amesteci bine,la final bicarbonatul
Dupa omogenizare,imparti aluatul in doua vase,unul amesteci bine cu cacao iar in al doilea amesteci bine cu 1lingura cu faina,pentru a fi echilibrate ambele aluaturi
In tava unsa,pui cate 3linguri din fiecare aluat,la final cu un bat de frigarui dai pe deasupa si faci aspect de zebra,ceea ce mie nu mi-a iesit,dar nu asta e important
La cuptor va sta 45minute la 170de grade
Dupa ce s-a copt,tai si incepi sa mananci,cum am facut noi!😂😂😂
Sa va fie de folos si pofta buna!






 

0

Crema vegana pentru prajituri

Nu neaparat ca trebuie sa fie vegana dar eu de multe ori m-am confruntat cu astfel de probleme si de multe ori m-am lasat pagubasa pentru ca nu-mi ieseau cremele asa cum imi doream eu!
Acum folosesc aceasta crema simpla dar cateodata mai adaug cate putin din alte creme,de fructe mai mult si-mi iese foarte bine si gustoasa prajitura(torturi nu fac)
AVEM NEVOIE DE
4avocado
2-3linguri sirop de agave(dupa gust)
1lingura pudra de cacao(eu folosesc pudra de Karob sau roscove)
1lingurita zeama de lamaie(dupa gust)
un praf mic de sare
CUM SE PROCEDEAZA
Pulpa de avocado,impreuna cu restul ingredientelor,le pui in blenderul mic,mixezi totul bine pana rezulta crema

Scoti intr-un bol,lasi la frigider pana la folosire
iar ce a ramas,daca a ramas,se poate pastra la frigider in borcan cu capac etans,pana la 10zile
Sa va fie de folos!





 

0

Prajitura cu portocale si ciocolata

 Mmmm,o super prajitura pufoasa si aromata,reteta gasita in fila de calendar de perete!(sunt bune si calendarele astea la ceva!😂😂)
AVEM NEVOIE DE
3portocale
2linguri miere de albine
5oua
4linguri zahar pudra
5linguri ulei
5linguri faina
1plic praf de copt
3plicuri zahar vanilat
un praf de sare
pepite de ciocolata
CUM SE PROCEDEAZA
Razi o portocala,apoi le storci pe toate intr-un bol apoi in sucul obtinut,amesteci bine mierea si lasi deoparte
Freci galbenusurile cu ulei in fir ca la maioneza,adaugi coaja rasa de portocala  iar la final amesteci usor cu albusurile batute spuma cu un praf de sare,zaharul vanilat si zaharul pudra
Dupa omogenizare,amesteci usor cu faina cernuta cu praful de copt si pepitele de ciocolata
Rastorni in tava unsa sau cu hartie de copt si la cuptor va sta 30-40min la 180de grade sau pana trece testul cu scobitoarea
Scoti tava din cuptor si cat este fierbinte,insiropezi cu sucul de portocale,presari deasupra pepite de ciocolata si lasi sa se raceasca
Dupa 10minute,scoti prajitura si o pui pe platou,apoi tai,pui pe farfurie si pofta buna!
Super buna!
Sa va fie de folos!










0

Chiftelute cu sos si paste

De cate ori pregatesc chiftele,intentionat fac mai multe pentru ca cele care raman nemancate,le pregatesc asa cum veti vedea aici si fac asta pentru ca ne plac mult si chiftelele mancate separat dar si cu sos in amestec cu paste sau fara paste!(fiecare cu pasarelele lui😂😂)
AVEM NEVOIE DE
500g carne tocata
1ceapa mica
1capatana de usturoi
sare
piper
cimbru
1ou
1cartof fiert
1cana cu faina
marar verde
ulei pentru prajit
SOS
2linguri ulei
2linguri pasta de rosii
1frunza de dafin
IN PLUS
paste
CUM SE PROCEDEAZA
Carnea tocata,amestecata bine cu 1/2ceapa tocata marunt,sare si piper dupa gust,1.2lingurita cimbru,cartoful bine pasat,usturoiul de asemenea bine pisat,mararul taiat marunt si oul
Poate va intrebati,de ce cartof fiert?ei bine,eu m-am obisnuit de ceva timp sa adaug in amestecul pentru chiftele cate un cartof fiert si bine pasat,pentru ca vor iesi,chiftele pufoase.
Am vazut pe la alte case ca adauga ba bicarbonat,ba paine inmuiata,la cineva chiar am vazut si praf de copt,este incredibil cate idei au unele p[ersoane!🙈🙈
Oq,acum dupa mica paranteza si dupa omogenizare,faci chiftelute dupa forma dorita,le treci prin faina si le prajesti in ulei incins
Pentru sos,in cratita cu ulei,calesti jumatatea de ceapa ramasa,adaugi putina apa si lasi sa fiarba ceapa,dupa care adaugi pasta de rosii,frunza de dafin,1cana cu apa,putina sare si lasi 5min sa fiarba
Adaugi apoi cate chiftele doresti,dai focul incet si lasi sa fiarba chiftelele pana se ingroasa putin sosul!
Veti intreba,de unde se ingroasa sosul?ei bine da,se ingroasa putin de la faina din chiftele,cand au fost trecute inainte de a fi prajite dar sa nu va imaginati ca sosul este gros ca si cand am fi adaugat faina,nu doar consistenta este putin schimbata si nu mai este un sos apos!
Dupa 10minute de fiert,opresti focul si fierbi pastele intr-un vas cu apa,putina sare si 2-3picaturi de ulei(lumea nu pune ulei dar eu m-am saturat sa se prinda mereu de fundul vasului),cand apa clocoteste,adaugi pastele si le fierbi cat scrie pe pachet,dupa care le scurgi si amesteci usor cu chiftelele iar dupa omogenizare,pui in farfurie si pofta buna,merita incercata reteta!




Sa va fie de folos!


 

0

Chec fara gluten

De sarbatori mi-au venit toti copiii acasa si pentru ca unul din membrii de familie are probleme de sanatate si nu poate consuma orice,m-am straduit cat am putut sa-l fac sa se simta bine
Pentru desert,am cumparat o cutie cu mix pentru chec fara gluten si foarte bun a fost!
AVEM NEVOIE DE
3oua
50g zahar
1lingurita praf de copt
200g mix pentru chec fara gluten
fructe mici(coacaze)
CUM SE PROCEDEAZA
Mixezi bine ouale cu un praf de sare si zaharul adaugat treptat pana rezulta o bezea lucioasa,adaugi galbenusurile pe rand amestecand usor apoi mixul cernut cu praful de copt,dupa omogenizare adaugi jumatate din fructe,rastorni in forma de guguluf sau alta tava unsa,deasupra pui restul de fructe si la cuptor



Unde va sta 30min la 180de grade
Dupa ce s-a copt,lasi putin sa se raceasca,apoi scoti pe platou,pudrezi si tai


Foarte bun,sa va fie de folos!

 

0

Mic dejun cu ou poshat

 Un mic dejun foarte gustos si sanatos dar va fi si o surpriza mai ales pentru copii,pentru ca nu stiu ce se ascunde sub acea briosa,pana cand nu o sparge!!
AVEM NEVOIE DE
oua,dupa cate persoane sunt la masa
1lingurita cu ulei
sare neagra pentru decor
felii de paine toast
garnitura preferata
forme de briose din silicon
CUM SE PROCEDEAZA
Ungi cu un servetel imbibat cu ulei formele de briose,spargi cate un ou in fiecare,le pui cu grija intr-un vas cu apa care fierbe,lasi focul mic,pui capac pe vas iar dupa 5min le scoti
Rastorni oul pe farfurie,presari sare neagra deasupra sau sare obisnuita,alaturi pui ce garnitura vrei,rosii,castraveti,salata,felii de paine prajita si dai copilului sa manance
Sa nu va ganditi ca doar copiii au voie sa manance asa ceva!!
Micul dejun,se serveste in familie!


Pofta buna!





0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme