Sabloane








Am promis ca postez aici sabloanele pe care le pun pe torturi si diferite prajituri pe care le-am adus din Italia
De asemenea ve-ti observa cate o data prin pahare cu bauturi ceva colorat;sunt cuburi de gheata refolosibile pe care le-am adus din Franta;aceste cuburi sunt foarte bune pentru ca nu dizolva bautura prin topirea lor,doar o raceste;dupa terminarea continutului din pahar le spal si le pun din nou la congelator;daca vedeti pe la noi sa le cumparati pentru ca sunt foarte practice
1

Orange Cadillac



Ingrediente:40ml amareto,20ml rom alb,50ml suc de ananas,50ml suc de portocale,felii de portocala si alte fructe
In shaker pui 2-3cuburi de gheata,amareto,romul,sucurile,agiti bine,rastorni in pahar lung si servesti in interior si ornat cu fructe
1

Kangaroo Jumper



Ingrediente:20ml vodka,30ml crema de cocos,20ml curacao blue,30ml suc de ananas
Pui totul in shaker,agiti si servesti cu gheata
1

Blue Hawaian




Ingrediente:40ml rom alb,20ml curacao blue,20ml crema de cocos,zeama de la 1/2lamaie,60ml suc de ananas
Pui totul in shaker,agiti bine,si servesti cu gheata sfaramata si pai
1

Bahia-Frappe



Ingrediente:60ml rom alb,60ml suc de ananas,20ml crema de cocos
Pui totul in shaker,agiti si servesti cu gheata sfaramata deasupra si felii de ananas
0

Bahia




Ingrediente:30ml rom alb,50ml crema de cocos,40ml suc de mango
Pui totul in shacher impreuna cu 2-3cuburi de gheata,agiti pana rezulta o crema spumoasa si servesti cu pai
0

Black-Daisy



Mai pun cateva bauturi;sa nu va imaginati ca suntem niste betivani!!!retetele dupa cum am mai spus le am de la Liviu ginerele din Italia,ingredientele tot el mi le-a cumparat iar eu aici cand am cate un musafir,rude,prieteni sau vecini impresionez  cu cate un pahar special.
Ingrediente:50ml rom alb,30ml sirop de zmeura,sucul de la 1/2lamaie,putin sifon,zmeura
Pui in shaker 2-3cuburi de gheata,rom,sirop,zeama de lamaie,rastorni in pahar lung,pulverizezi putin sifon si servesti cu fructe in interior.
0

Premii


Am mai primit doua premii de la draga mea Medi si Dana Cristea pentru care le multumesc,a fost o mare surpriza ca s-au gandit la mine,eu care nu sunt atat de cunoscuta printre bloggeri dar probabil retetele mele spun totul si ajung de la inima mea la inima tuturor cititorilor mei;inca o data MULTUMESC!!
Si cum pentru fiecare premiu primit exista cate o regula,ma conformez si raspund la intrebari
1-Care este produsul de machiaj preferat?
Poate nu va vine sa credeti dar in viata mea nu m-am machiat si asta nu pentru ca nu m-a lasat mama ci pentru ca am ochii foarte sensibili si fac alergie imediat;de cand am iesit la pensie am inceput sa ma dau cu o crema de la VICHY,ca deh,varsta-si spune cuvantul!!
2-Care a fost trendul in 2011
Nu sunt o persoana de fite sa fiu interesata de tot felul de trenduri
3-Care este desertul preferat
Niciodata nu mi-au placut dulciurile dar imi place sa le fac pentru familie si prieteni;totusi ma opresc la Panna cotta cu zmeura
4-Culoarea preferata
Cand eram adolescenta,majoritatea hainelor mele erau bleu-ciel,acum sa nu radeti,mi s-a pus pata pe rosu
5-Pisici sau caini
Sunt o mare iubitoare de animale,de orice fel dar cum eu am o pisica,raman la pisici
6-Care este prenumele meu
Lubita sau sa se inteleaga mai bine Lubitza
7-Ultima melodie ascultata
De cateva zile ascult melodia de la Talisman Eu te-am iubit care-mi place tare,tare mult
8-Ce nu am spus pe blog
Pai nu am spus nimic pe blog;nu am spus ca sunt o fire foarte sensibila(plang din orice),sentimentala,iubesc viata si tot ce e frumos in ea,nu-mi plac oamenii mincinosi,fatarnici,rai.
Acum la randul meu trebuie sa daruiesc acest premiu;fara sa se supere nimeni pe mine,pentru ca asa cum am spus,nu sunt cunoscuta si nici eu nu cunosc,voi darui acest premiu tuturor celor care-mi trec pragul si-mi viziteaza blogul,cu mare drag si din toata inima;va pup si va imbratisez!
0

Tiramisu









Aceasta este prajitura italienilor,preluata si de noi,este cea mai simpla prajitura,in acelasi timp foarte gustoasa;aici suntem 4persoane care facem o prajiturica destul de mica;mai intai eu cu Elisabeta facem crema,Mihaela o monteaza iar la final au ramas fetele sa faca "curatenie"prin castroane;vreau sa va spun ca nu scapa nimeni de aceste 2domnisoare,cand e vorba sa se faca ceva dulce
Ingrediente:2pachete piscoturi de sampanie,2cesti cafea ,2lingurite de zahar,1ceasca lapte,3linguri cacao,500g branza Mascarpone,300g frisca,2galbenusuri,80g zahar
Pentru crema am frecat galbenusurile cu zahar,am adaugat branza apoi frisca;in cafea,Mihaela adauga si o ceasca de lapte si zahar pentru ca si fetelor le plac aceasta prajitura si sunt prea mici pentru cafea ;a pus piscoturile inmuiate in cafea intr-o forma de tort,deasupra crema,iar piscoturi,iar crema pana se termina,ultimul strat fiind de crema;deasupra a pus sablonul pentru prajituri,a pudrat cu cacao si Tiramisu este gata,l-a dat la rece iar cand l-am taiat,abia a scapat o felie sa-i fac poza.
7

Mic dejun






Pentru ca aveam tot felul de resturi prin frigider si am vazut la Miha aceasta reteta am facut-o imediat si da,e foarte delicioasa
Ingrediente:4felii subtiri de bacon,3oua,50g cascaval,5og muschi sau orice alt preparat,4-5 masline,1lingura faina,sare,piper
Am tapetat formele de briose de unica folosinta unse putin cu cate o felie de bacon,iar in mijloc am pus amestecul facut din oua batute cu sare,piper,cubulete de cascaval si muschi,deasupra felii de masline si le-am dat la cuptor 20min;sunt bune reci dar calde si mai bune;multumesc draga Miha de idee.
3

Acqua cotta









Aceasta este tot o reteta italiana si va spun ca este foarte delicioasa
Ingrediente:1ardei iute,1ardei gras rosu,3-4 catei de usturoi,1ceapa rosie,1bucata de praz,1morcov,tulpina de telina,mazare 1cutie mica,1cutie de bob(eu am folosit 1cutie de fasole cu bobul mare),1mana de stevie(eu am folosit spanac),4rosii,sare,piper,20ml ulei de masline
In uleiul incins pui ceapa taiata pestisor,prazul si tulpina de telina rondele,ardeiii si morcovul cubulete,usturoiul zdrobit si le calesti;dupa 2-3min adaugi rosiile oparite,decojite si taiate felii,mazarea si fasolea scurse si clatite cu apa rece spanacul,1ceasca de apa fiarta,lasi la foc mic pana scade iar la sfarsit condimentezi;in acest timp,prajesti 1felie de paine,o stropesti cu ulei de masline si o freci cu usturoi(eu am pisat usturoiul si am pus pe paine;aceasta felie de paine o pui intr-un vas mic numit cocota,deasupra legumele,peste legume spargi 1ou iar peste ou pui cascaval ras;dai vasul la cuptor 15-20min si se serveste calda direct din vas.
La prima vedere aceasta reteta pare complicata dar va asigur ca nu e deloc,in schimb e foarte delicioasa;eu am facut doar 1portie dar cand vine Costel (sotul)din spital cu siguranta voi mai face ca se potriveste cu regimul lui;cine doreste sa incerce poate pune preparatul in boluri,apoi la microunde ca nu-i trebuie mult oului sa se faca.
3

Crema de limoncello






Cand am fost la Mihaela in Italia,am ramas fascinata de gustul acestui lichior,adus de la o colega;mi-a trimis reteta,am facut-o si sper ca cineva sa fie la fel de fascinat de aceasta reteta
Ingrediente:3lamai,500ml alcool,1l lapte,8oog zahar,1varf de lingurita de vanilina
Lamaile curatate de coaja doar partea galbena(cu cutitul economic),le pui intr-un borcan cu alcoolul,pui capacul apoi invelesti borcanul cu o carpa sa nu intre lumina si-l lasi 3zile;dupa acest timp,pui laptele la fiert cu zahar iar cand incepe sa se umfle inchizi focul(nu trebuie sa fiarba),il lasi 2-3ore sa se raceasca,adaugi vanilina apoi amesteci cu alcoolul strecurat,punand cate putin (in fir)din lapte amestecand energic si continuu in miscari circulare;aici eu am trisat putin si am pus 3picaturi de colorant galben pentru a-i accentua culoarea;torni bautura in sticle de sticla le depozitezi unde crezi iar cu ceva timp inainte de  servire se tine sticla la frigider apoi agiti sticla cand torni in pahar.
5

Prajitura cu biscuiti






500g biscuiti populari,1plic crema pentru prajituri,1plic praf de frisca,4linguri de zahar,4linguri de nuca macinata,esenta de rom
Crema pentru prajituri o faci dupa instructiunile de pe plic,la fel si praful de frisca,faci siropul din zahar,o cana cu apa iar dupa ce s-a racit adaugi rom;
pe un platou pui cate un rand de biscuiti inmuiati in sirop,deasupra pui crema,presari cu nuca,iar pui biscuiti,si tot asa pana se termina crema,ultimul rand fiind biscuiti apoi imbraci prajitura in frisca si-i pui forma presarata cu cacao;pentru ca veni vorba de forma,am uitat sa le fac poze sa stiti despre ce este vorba;mi-am adus din Italia cateva sabloane pentru torturi si prajituri care se pun deasupra si se pudreaza cu cacao sau zahar pudra depinde cu ce este imbracata prajitura
4

Spaghete cu rosii si usturoi



Ingrediente:1pachet de spaghete,1capatana de usturoi,1borcan de sos de rosii cu busuiocCIRIO
2linguri ulei de masline
In tigaia cu ulei pui la calit usturoiul zdrobit cateva secunde,adaugi borcanul de sos,condimentezi,lasi sa mai scada ,apoi amesteci cu pastele fierte si scurse si servesti cu busuioc deasupra
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme