Caneloni cu carne

Am facut caneloni cu soia,cu fructe de mare,acum cu carne,daca-mi vine vreo idee,cred ca voi face si cu legume,de ce nu???
Ingrediente:1cutie paste tip caneloni,300g carne tocata,1ceapa,3linguri ulei,1pahar vin alb,sare,piper,1/2lingurita cimbru uscat,patrunjel verde
Sos bechamel:100g unt,1lingura cu faina,500ml lapte,sare,piper,1/2lingurita nucsoara
In tigaia cu ulei se caleste ceapa tocata marunt,se adauga carnea,se caleste pana ce capata o culoare albicioasa,dupa care se adauga vinul si se lasa la fiert pana scade;se condimenteaza,se adauga verdeata si se da deoparte
In cratita se topeste untul,se adauga faina iar cand incepe sa se stranga,se adauga cate putin lapte amestecand cu telul fara sa se faca cocoloase;dupa ce sosul s-a ingrosat,se rastoarna in tava jumatate,se pun pastele umplute cu carne,deasupra se rastoarna sosul ramas,se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor 30min;se serveste calda dar si rece este buna.
0

Tort cu alune

Acest tort nu are sectiune,pentru ca l-am facut cadou vecinei mele de Sf.Neculai
Ingrediente:200g alune macinate,5linguri zahar,4linguri faina,6oua,1lingurita praf de copt,1/2lingurita scortisoara,3foi de gelatina,4linguri gem de caise,200ml frisca lichida,cacao
Pentru blatse bat bine 2oua intregi cu 4galbenusuri si zahar,se adauga albusurile batute spuma tare,alunele macinate,faina amestecata cu praful de copt si scortisoara,apoi se rastoarna in forma de copt cu hartie de copt si se coace la foc potrivit 30-40min
In acest timp se pune pe foc gemul,se amesteca cu gelatina care a stat in apa rece 10min,se amesteca pana se topeste dar fara sa fiarba,iar dupa ce s-a racit se amesteca cu jumatate din frisca batuta
Pe platou se pune blatul taiat,intre foi gemul,se preseaza putin a doua foaie si se da la frigider 2h dupa care se imbraca cu frisca ramasa si se orneaza;eu dupa cum se vede am folosit sablonul de sezon.
1

Supa crema de bostan

Ingrediente:2felii de bostan,4mere ionatane,1ceapa,4catei de usturoi,1cm radacina de ghimbir,1cutie lapte de cocos,1lingura pasta sau praf de curry,sare,miez de seminte de bostan prajite
Crutoane:4-5felii de paine,3linguri ulei de masline,1lingurita praf de usturoi,piper
Bostanul se pune intr-o tava si se tine la cuptor 30min;intr-un vas se pune la fiert merele curatate de seminte  si taiate,ceapa,usturoiul,ghimbirul si bostanul copt si curatat de coaja;dupa ce au fiert,se strecoara,se paseaza cu blenderul vertical,piureul obtinut se amesteca cu praful de curry,laptele de cocos,supa de la fiert,pentru a obtine o consistenta cremoasa dupa dorinta fiecaruia,se condimenteaza si se mai lasa doar 1-2 clocote;
Pentru crutoane se ung feliile de paine cu ulei,se presara praful de usturoi si piper,se taie cubulete,se pun in tava si se tin la cuptor 10-15min

Supa se serveste calda,deasupra cu miez de seminte si alaturi crutoane.
4

Ciulama de pui cu ciuperci 2

Cu putin timp in urma,am facut o ciulama de pui cu ciuperci ardeleneasca,acum am facut varianta mea,adica moldoveneasca;ambele retete sunt super delicioase
Ingrediente:1piept de pui,1ceapa,1pahar cu lapte,300ml smantana,1lingura cu faina,300g ciuperci,3linguri ulei,sare,piper
In tigaia cu ulei se caleste pieptul taiat julien impreuna cu ceapa tocata marunt iar dupa cateva minute ciupercile feliate;dupa ce a scazut apa din ele,se adauga laptele si 1pahar cu apa,dupa care se lasa la fiert 10min;in acest timp se amesteca smantana cu faina bine si se rastoarna peste pui;se mai lasa pana se ingroasa amestecand,se condimenteaza,dupa care se serveste,cum altfel decat cu mamaliguta,dar si cu muraturi.
2

Budinca de paste cu ciuperci

Ingrediente:1pachet paste scurte,4-5 ciuperci mai mari,1ceapa,3oua,200ml lapte,200g branza de burduf,2linguri unt,2linguri parmezan,3linguri ulei de masline,sare,piper,patrunjel
Ceapa si ciupercile tocate marunt sau feliate,se calesc in ulei dupa care se condimenteaza;pastele fierte si scurse,se amesteca cu ciupercile,ouale batute cu lapte,apoi branza;se rastoarna intr-o tava termorezistenta unsa cu unt,se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor 45min;cand e aproape gata,se presara parmezanul amestecat cu patrunjel tocat si se mai tine cateva min;se serveste calda,dar si rece e buna.
1

Salata de paste cu ton

Aceasta salata este preferata fetei mele Mihaela si cand mi-a facut-o a devenit si preferata mea;este super delicioasa
Ingrediente:1pachet de paste scurte,1cutie de fasole amestec,1cutie de fasole cu bobul mare,2conserve de ton,1ceapa rosie,200g masline fara samburi,otet balsamic sau de mere
Pastele se fierb,5-8 min in apa cu sare,dupa care se scurg si se amesteca cu conservele de ton,conservele de fasole clatite cu apa rece,ceapa taiata julien,maslinele,sare si otet;daca tonul este in ulei,nu se mai pune,daca este in suc propriu,se pune 2-3linguri ulei de masline;totul se amestecasi se serveste.
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme