Lasagna cu carne

Ingrediente:1ceapa,1morcov,1ardei gras rosu,1/2 pahar vin alb,500g carne tocata amestec,50ml smantana lichida,1pachet foi de lasagna
Sos bechamel:50g unt,1lingura faina,lapte 500ml,sare,piper,1/2lingurita nucsoara
Morcovul ras,ceapa tocata marunt,ardeiul cubulete,se amesteca cu carnea apoi se pune in tigaie sa se caleasca cu 1-2linguri ulei;dupa ce s-a evaporat toata apa din legume si carnea a devenit albicioasa,se adauga vinul iar dupa ce s-a evaporat alcoolul,smantana iar dupa cateva minute se da vasul deoparte si se condimenteaza cu sare si piper;separat in tigaie se topeste untul,se adauga faina,iar dupa ce s-a format ca un aluat,se adauga incet laptele amestecand cu un tel sa nu se formeze cocoloase;se condimenteaza cu sare,piper si nucsoara apoi se da deoparte
In tava se pune 1/2din sos,apoi foi de lasagna,2-3linguri cu carne,deasupra iar foi si tot asa pana se termina,ultimul rand fiind foile;se rastoarna si restul de sos deasupra apoi la cuptor va sta 40min dupa care se poate servi.


0

Fursecuri cu fulgi de ovaz

Ingrediente:1cana fulgi de ovaz,5linguri zahar brun,zahar vanilat si alte arome,4linguri ulei,200ml lapte,1praf de copt,7-8linguri cu faina,2linguri stafide
Se amesteca laptele intr-un castron cu ulei,zahar si aromele;se adauga fulgii de ovaz,stafidele si faina amestecata cu praful de copt;se amesteca totul pana devine un aluat consistent si omogen(se mai poate pune faina daca este moale aluatul)
Se modeleaza cu mana forme rotunde de fursecuri,se aseaza in tava pe hartie de copt si se tin 30min sau pana se rumenesc
Dupa ce s-au copt si racit se pot depozita intr-o cutie metalica
0

Prajitura cu fructe confiate

Ingrediente:3oua,1lingurita zeama de lamaie,3linguri apa fierbinte,coaja rasa de lamaie,50ml rom,100g zahar pudra,60g faina,40g amidon alimentar,11/2lingurita cu praf de copt,50g unt,3lingurite cu cacao,2-3linguri fructe confiate
Intr-un bol se pun fructele si romul
Galbenusurile se freaca cu cu apa fierbinte,zaharul,coaja de lamaie,se adauga apoi faina amestecata cu amidon si praf de copt,untul si albusurile batute spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie;se amesteca cu o spatula,jumatate din cantitate se rastoarna intr-o forma de tort unsa si tapetata cu hartie de copt,iar in restul se adauga fructele cu tot cu rom si cacao;se rastoarna peste compozitia alba,se marmoreaza cu o furculita si se da la cuptor 40min;dupa ce este scoasa din forma se pudreaza cu zahar apoi se taie.
5

Rulou mexican

Pentru aceasta reteta va recomand sa aveti o tava nu foarte mare pentru ca la sfarsitul pregatirii,acest rulou va fi pus in tava cat este ea de lunga;de aceea ingredientele de aici, sunt pentru vasul meu mic de yena,suntem doar 2persoane la masa
AVEM NEVOIE DE:6felii muschi de porc,300g carne tocata amestec porc si vita,1ceapa,1ou,2-3catei de usturoi,2ciuperci,sare piper,nucsoara,ulei de masline
PENTRU SOS AVEM NEVOIE DE:300g ciuperci,2linguri mugur de pin,2linguri merisoare,200g caise uscate,200ml smantana lichida,sare,piper,nucsoara,3-4linguri coniac
 CUM SE PROCEDEAZA Carnea tocata se pune intr-un castron si se adauga oul,sare,piper,un varf de cutit de nucsoara,ceapa tocata marunt,se amesteca totul bine si se lasa deoparte;
Ciupercile curatate se pun la fiert 5min dupa care se scurg
Feliile de muschi se bat usor cu ciocanul de snitele apoi pe o felie se pune 1-2linguri de carne tocata,se aplatizeaza cu lingura,deasupra 3-4felii taiate de ciuperca si o felie de usturoi;se acopera cu alta felie de muschi si se procedeaza la fel pana se termina;se pune ruloul in tava cu 2linguri ulei,se mai indeasa pentru ca bucatile de muschi sa nu se desprinda,se condimenteaza cu sare si piper se stropeste cu ulei ,in tava se pun bucati de ceapa,sare,piper,putina nucsoara,1cana cu apa si se da la cuptor la foc mic 1h,pentru primele 30min acoperit cu folie de aluminiu apoi descoperit sa se rumeneasca;
In acest timp se pregateste sosul
 SOS Intr-o tigaie  se prajesc pentru cateva sec semintele de pin dupa care se scot,se adauga in tigaie 1lingura de ulei se calesc ciupercile taiate cubulete,merisoarele,caisele taiate in jumatati,sare,piper,un varf de cutit de nucsoara,coniacul,dupa cateva minute smantana,apoi se lasa pe foc pana se ingroasa;
La servire,pe farfurie se pune ruloul taiat pe diagonala,alaturi sosul si bineinteles coniacul ramas


Sfat :sosul trebuie sa arate ca sos nu ca si garnitura;eu am avut putina smantana si mai multe fructe,de aceea sosul mi-a iesit ca o garnitura si nici lapte nu am avut dar pentru ca a fost foarte bun,cand voi mai face voi tine cont de sfatul meu!!!!
2

Ciulama de pui cu ciuperci

Pe aici am spus de multe ori ca sunt deschisa la orice este nou pentru mine;incerc,daca-mi place repet reteta,daca nu.....
Asa s-a intamplat si cu aceasta reteta;pentru mine este ceva nou,pentru ca in Moldova nu se face asa ciulamaua;iar Sidy prietena virtuala  a  multora dintre noi,care locuieste in Oradea si are pe blog retete deosebit de bune dar si diferite de ale noastre din Moldova,am facut aceasta ciulama si va spun ca a iesit cu un gust minunat;am desfacut si bidonul cu muraturi,am desfacut si borcanul cu gogosari umpluti cu struguri,am facut si mamaliguta,am mancat de ne-am spart!!!!
Ingrediente:2pulpe,1ceapa,2ardei grasi mici rosii,2rosii,1leg.de patrunjel,50ml ulei,300g ciuperci,300ml smantana,1lingura cu faina,sare,piper
Pulpele curatate,parlite,spalate,taiate,se prajesc in ulei dupa care se scot;in uleiul ramas se caleste ceapa,ardeii taiati cubulete,ciupercile feliate,dupa ce a scazut apa din ele se adauga rosiile taiate marunt si jumatate din patrunjel;dupa ce totul este calit se adauga pulpele si 1cana cu apa,se condimenteaza si se lasa la fiert incet;dupa ce carnea este fiarta se rastoarna smantana care a fost separat amestecata cu faina;in situatia in care sosul este prea gros(cum mi s-a intamplat mie)se mai poate adauga putin lapte.
Dupa cateva clocote se poate servi calda cu restul de patrunjel deasupra si mamaliguta.
0

Pandispan cu visine

Reteta o am de pe bucataras.ro de la Timea;la ea aceasta prajitura arata intr-un mare fel,adica minunat!!! la mine,mai putin bine!!

Eu am folosit visine de la congelator(in sfarsit ultima punga),in loc de prune
Ingrediente:4oua,6linguri zahar,200ml lapte,150ml ulei,350g faina,1praf de copt,2linguri zahar vanilat,1lingurita scortisoara
Glazura:50g ciocolata cu lapte,1lingurita unt
Ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare 8-10min la viteza maxima,se adauga zaharul mixand in continuare,apoi ulei cate putin,laptele apoi faina amestecata cu praful de copt,acum amestecand cu o lingura sau spatula;se rastoarna compozitia in tava cu hartie de copt,deasupra se pun fructele apoi se pudreaza cu zaharul canilat amestecat cu scortisoara;se coace 30-35min.facand testul cu scobitoare
dupa ce s-a racit se taie in patrate si deasupra se fac dungi cu ajutorul unui posh in care a fost pusa ciocolata topita si amestecata cu zahar.
0

Churros gogosi spaniole

AVEM NEVOIE DE:11/2cana cu apa,1cana cu faina,1/2lingurita praf de copt,sare,ulei,1lingura zahar
 CUM SE PROCEDEAZA;Intr-un vas pe foc se pune apa,sare,zahar,2linguri ulei si se tine pana se topeste zaharul;Intr-un castron se cerne faina amestecata cu praful de copt,apoi se adauga apa fierbinte amestecand energic sa nu se formeze cocoloase;se pune aluatul intr-un posh si se formeaza baghete direct in vasul cu mult ulei incins;se lasa focul mic pentru a se patrunde.
Se servesc calde pudrate cu zahar.
De regula aceste gogosi trebuie sa fie mai subtiri(nu ca ale mele),cat grosimea degetului mic,altfel riscati sa fie crude la mijloc.
1

Prajitura cu stafide si scortisoara

Ingrediente:3cani cu faina,1cana cu ulei,1cana cu sifon sau apa minerala,1cana cu zahar,100g stafide,esenta de rom,coaja rasa si zeama de portocala,1praf de copt,1lingurita de scortisoara
Intr-un castron se amesteca toate ingredientele fara ordine(mai putin scortisoara),se rastoarna in tava cu hartie de copt si se tine la cuptor la foc mic 40min;dupa ce s-a racit se taie romburi si se pudreaza cu zahar amestecat cu scortisoara.
4

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme