Arrosto cu fistic

Mihaela mea din Italia mi-a dat reteta si mi-a placut.
Ingrediente:1kg muschi de vitel,150g fistic,2-3catei de usturoi,50g unt,1lingurita cimbru,1lingura faina,1cutie lapte de cocos,50ml ulei,sare,piper
Carnea intreaga,prajita in ulei pe toate partile,adaugam sare,piper,usturoiul intreg,apa cat sa-l cuprinda si lasam la foc mic acoperit 2h(depinde de carne);dupa ce a fiert,o scoatem pe o farfurie,o acoperim cu o folie de aluminu sa se mentina calda;in alta tigaie topim untul,adaugam faina,laptele de cocos,fisticul iar dupa cateva minute oprim focul,adaugam cimbru si dam totul la blender.
Servim pe farfurie carne taiata felii cu sos deasupra.
Pentru o aroma mai deosebita cine doreste poate rade putina nucsoara.
1

Musuroi de cartita

Am incercat si eu prajitura asta ca prea bine arata pe cutie.
Ingrediente blat:220 praf pentru blat de la cutie,50gunt moale,2oua,30ml lapte
Ingrediente crema:100g praf pentru crema de la cutie,400ml lapte fiert si racit,3banane mari,30g fulgi de ciocolata
Pentru blat mixam bine untul cu oua,adaugam laptele apoi praful pentru blat si mixam pana se omogenizeaza;rasturnam in forma de tort unsa si tapetata si dam la cuptor 30-35min;dupa ce s-a racit foarte bine,rasturnam pe un platou si la o distanta de un deget de marginetrasam un cerc,scoatem miezul si-l punem separat intr-un bol;bananele decojite,taiate pe lung,le asezam cu in scobitura formata,cu partea taiata in jos iar golurile ramase le umplem cu felii mici.
Pentru crema,intr-un vas punem praful,laptele,mixam pana se intareste iar la urma adaugam fulgii de ciocolata;aceasta crema o turnam peste banane,o aranjam sub forma unei cupole sau musuroi iar deasupra presam usor firimiturile pe care le-am scos din mijloc;dupa 2-3ore de stat la frigider se poate servi.
Este intradevar foarte bun!
0

Supa crema de urzici

De la un timp,au inceput sa-mi placa foarte mult aceste supe crema;am facut aceasta supa si nici nu stiam ce mananc,atat de buna este!!!!
Ingrediente:100g urzici,1ceapa mica,3fire de ceapa verde,1lingura unt,2cartofi,150ml smantana lichida,sare,1radacina mica de galangal
Este un condiment pe care l-am achizitionat de pe sit-ul "pastai de vanilie.ro",si se aseamana cu radacina de ghimbir,dar are o aroma mai placuta;se foloseste foarte des la supe;poate de aceea mi s-a parut mie ca nu stiam ce mananc!!!
Calim in unt ambele cepe taiate,adaugam urzicile bine curatate,bine spalate in multe ape,apoi oparite,cartofii cubulete iar dupa cateva min,apa de la oparitul urzicilor, putina sare si radacina de galangal apoi lasam sa fiarba 30min;strecuram supa,scoatem galangalul,pasam legumele,in piureul obtinut adaugam smantana si putina zeama de la fiert dupa dorinta fiecaruia cat de subtire sau groasa dorim;se mai condimenteaza dupa gust,dupa care se serveste calda.
Pofta buna!
 
7

Briose cu banane

Ingrediente:200g faina,100g zahar,2oua,2banane mici,8linguri ulei,100ml iaurt,1plic praf de copt,esenta de vanilie,100g ciocolata
Intr-un bol,batem bine ouale cu zahar,un praf de sare si vanilia pana rezulta o crema albicioasa;adaugam cate putin ulei,apoi iaurtul,bananele pasate,apoi faina cu praful de copt si in final ciocolata maruntita;portionam compozitia in formele de briose,apoi dam la cuptor 30min.
2

Budinca de orez cu pere

Ingrediente:400ml lapte,4linguri orez,4linguri zahar,2oua,sare,coaja rasa de lamaie,5linguri branza proaspata sau 100g crema de branza,1/2baton de vanilie,1-2 pere(depinde cat sunt de mari),putin unt,putin pesmet
Punem intr-un vas orezul spalat,sa fiarba cu lapte,batonul de vanilie despicat pe lung,un praf de sare si zahar;dupa ce a fiert,adaugam perele curatate de casuta cu seminte si taiate in cubulete mici si coaja de lamaie,amestecand pe foc 2-3min;dam vasul deoparte su dupa ce s-a racorit putin,incorporam branza frecata cu galbenusuri apoi albusurile batute spuma,amestecand usor cu lingura;rasturnam compozitia intr-un vas de yena uns cu unt si tapetat cu pesmet alb,iar la cuptor va sta 30min;se serveste dupa preferinta cu sos de zahar ars sau sos de fructe de padure cum am folosit eu pentru ca mi-a iesit prea dulce(dupa gustul meu) iar sosul de fructe e putin acrisor;in rest e foarte delicioasa!!
0

Cotlet tiganesc

Ingrediente:2cotlete de porc,200g ciuperci pleutorus,100g sunca de Spania(asta am avut-o in casa,este din comert)1ceapa,1pahar vin rosu,1borcan rosii in bulion(puse de mine din toamna),2-3catei mari de usturoi,2linguri faina,3linguri ulei,sare,piper,dafin,cimbru,boia dulce si iute,patrunjel
Cotletele usor batute,se trec prin faina apoi se prajesc pe ambele parti,dupa care se scot pe farfurie;in uleiul ramas,calim sunca taiata suvite,o scoatem,apoi ciupercile feliate iar dupa ce a scazut apa din ele,se scot langa sunca;daca nu mai e ulei in tigaie mai adauga 2linguri si calim ceapa tocata marunt,adaugam vinul si lasam sa fiarba 1-2min,pana se evapora alcoolul,adaugam rosiile pasate si lasam pe foc pana scade;adaugam cimbru,boia,dafin,carnea,2cani cu apa si lasam acoperit pe foc 40-50min;dupa acest timp adaugam ciupercile,sunca,usturoiul pisat,patrunjel verde,mai lasam 5min,apoi servim cu piure de cartofi si salata.
Este foarte delicioasa!!
2

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme