Gulas de pui cu ciuperci

Este o nebunie de mancare,buna rau(cel putin in familie a facut ravagii)!!!
Ingrediente:3pulpe dezosate de pui,1ardei gras rosu,1ardei gras verde,1portocala,1ceapa,2linguri ulei,3linguri sos de soia,500ml supa de pui,200g ciuperci,sare,piper,patrunjel,1lingura boia iute,1lingura amidon
Galuste:1ou,1lingura ulei,sare,faina
Carnea taiata cubulete,o prajim in ulei impreuna cu ceapa,ardeiii si ciupercile;dupa cateva minute,adaugam sucul de portocala si coaja rasa,condimentam cu sos soia,sare,piper,boia,turnam supa si lasam 40min la fiert incet;adaugam amidonul dizolvat cu putina apa rece,mai condimentam daca e cazul si servim cu galuste.
Eu am facut spatzli,de fapt m-am legat la cap cum se mai spune!!!!
intr-un castron,batem oul cu un praf e sare si ulei,adaugam faina pana rezulta un aluat asemeni smantanii,putin mai groasa;punem pe foc un vas cu apa in care am pus 1lingura de vegeta,deasupra am pus cosul de la fripteuza iar cand a inceput sa clocoteasca apa,luam cu lingura din aluat si punem in sita iar aceste galuste cad in apa clocotita;cand s-au ridicat deasupra,le luam cu spumiera si le calim in putin unt,procedam asa pana se termina aluatul.
Servim gulasul alaturi de aceste galuste,sau o varianta mai simpla cu piure de cartofi(asta pentru ca am avut putine galuste)

0

Tarta cu spanac si oua de prepelita

Ingrediente aluat:1cana faina,50g unt,1ou,1lingurita praf de copt,sare
Umplutura:250g spanac congelat,4catei de usturoi,100g branza de capra(se poate folosi orice alta branza),12 oua de prepelita(se poate si cu oua de gaina),1lingura busuioc uscat,1lingura unt,2linguri parmezan,piper
In castron amestecam faina,sare,praful de copt,untul si amestecam bine pana rezulta un aluat nisipos;adaugam oul batul iar dupa ce s-a omogenizat bine,formam o bila si o lasam sa se odihneasca 15min;intindem apoi o foaie subtire,o punem in forma de tarta,o intepam cu furculita si o dam la cuptor 10min(eu nu am dat-o la cuptor si la nici o tarta nu coc blatul iar rezultatul este minunat);
Pentru umplutura punem pe foc un vas cu unt,adaugam spanacul taiat daca nu este,dupa 2-3min dam vasul deoparte adaugam smantana,1lingura de parmezan, branza rasa,piper,4oua batute,amestecam bine si rasturnam peste blat;nivelam suprafata,presaram restul de parmezan si spargem ouale ramase deasupra;dam la cuptor 30min si servim calda.

0

Paste cu sos de legume si ciuperci

Ingrediente:1pachet spaghete,250g ciuperci,3linguri ulei de masline,1morcov,1ceapa,4catei de usturoi,1/2ardei gras rosu,1/2ardei gras galben,2linguri pasta de ardei iute,1ceasca suc de rosii,sare,piper,busuioc,parmezan pentru cine nu tine post
Punem pastele la fiert in apa cu sare 7-8min dupa care le scurgem,trecem un jet de apa rece peste ele si amestecam cu putin ulei sa nu se lipeasca intre ele;
In cretita cu ulei punem ceapa la calit,morcovul dat pe razatoarea mica,ciupercile feliate iar dupa ce a scazut apa din ele,adaugam ardeiii cubulete,pasta de ardei,sucul de rosii iar dupa ce a scazut si s-a format un sos,condimentam si adaugam usturoiul pisat si busuioc
Servim pe farfurie paste,deasupra cu sos de legume si pentru cine doreste parmezan deasupra.

0

Prajitura ciocolatoasa

Cu aceasta prajitura am vrut sa fie ceva mai deosebit,dar am dat-o in bara;oricum nu a mai ramas nimic din ea dar.....
Ingrediente:150g ciocolata neagra,2oua,170g unt,200g zahar,1vanilie,1lingurita praf de copt,150g faina,5og ciocolata alba
Sos:75g ciocolata alba,75ml smantana lichida
Punem ciocolata neagra si untul intr-un vas pe foc mic sa se topeasca,apoi dam la rece;mixam bine ouale cu zahar,un praf de sare,vanilie,adaugam in fir ciocolata topita apoi faina amestecata cu praful de copt;rasturnam in forme mici sau de chec pana la jumatate,deasupra punem un cubulet de ciocolata alba apoi acoperim cu restul aluatului;lasam la cuptor la foc mic 40min.
Pentru sos topim ciocolata alba in smantana si turnam peste prajitura dupa ce s-a racit;pentru ca mi s-a parut destul de dulce,deasupra am pus cateva merisoare.
Aici a venit nemultumirea mea,pentru ca mi-am dorit ca acel sos sa fie alb dar nu a fost asa;trebuie sa mai exersez!!!!

0

Budinca de orez cu mere

Ingrediente:5mere curatate,100g orez,400ml lapte,1ou,2linguri zahar,coaja de lamaie si portocala,fructe confiate,1lingura unt,2linguri zahar brun
Fierbem orezul spalat in lapte cu un praf de sare si zahar iar dupa ce s-a racit,adaugam coaja de citrice si oul batut
Merele taiate cubulete mici,le punem la calit intr-un vas cu unt si 1lingura de zahar brun;dupa ce s-au inmuiat,le pasam cu o furculita dar nu de tot,si adaugam o mana de fructe confiate taiate
In vasul de yena uns cu crema caramel sau unt,punem un strat de orez,un strat de mere si tot asa pana se termina,ultimul strat fiind orez;deasupra punem rondele de mar curatate si presarate cu restul de zahar brun;lasam la cuptor 50min si servim cu sos de fructe.

1

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme