Peste cu salata de pastai

Recomand tuturor aceasta reteta,este minunata!!
Ingrediente pentru 1persoana:1cotlet de somon(merge si alt peste dar eu asa ceva am avut in congelator),1lingura faina,1lingura malai,1lingura paprika,sare,ulei pentru prajit,100g fasole pastai,3-4catei de usturoi,1lingura maioneza sau 2linguri iaurt,gros
Pestele condimentat,il trecem prin amestecul de faina,malai,sare si paprika dupa care-l prajim in ulei incins;il scoatem pe hartie absorbanta.
Fasolea o punem la fiert cateva minute in apa cu sare,o scurgem bine apoi o amestecam cu usturoiul pisat si iaurt;
Servim pe farfurie pestele cu lamaie,alaturi de salata de pastai;un deliciu!!
2

Ciuperci gratinate

Ingrediente:250g ciuperci,500g cartofi,3-4catei de usturoi,3linguri ulei,100g cascaval,2fire ceapa verde,1cutie mica smantana,3linguri lapte,sare
Punem cartofii curatati la fiert in apa cu sare,dupa care-i scurgem si-i taiem cubulete;ciupercile feliate le calim in ulei impreuna cu usturoiul tocat marunt iar la sfarsit adaugam sare;in tava unsa cu ulei punem jumatate din cantitatea de cartofi,apoi jumatate din ciuperci,acoperim cu restul cartofilor,restul ciupercilor,turnam smantana desfacuta cu lapte iar deasupra cascavalul ras;lasam la cuptor pana se rumeneste iar dupa ce am scos-o din cuptor,punem ceapa verde taiata rondele mici.
Se serveste calda.
1

Supa crema de pui cu legume

O delicioasa supa atat pentru copii dar si pentru parintii copiilor;eu,de cate ori fac snitele de pui,cu oasele scoase si pielea,fac aceasta supa.
Ingrediente:4-5 oase si piele de la dezosarea pieptilor,1ceapa,1morcov,1telina mica,2-3catei de usturoi,1cm radacina de ghimbir,2cartofi,1cutie lapte de cocos,sare,lamaie
Punem oasele sa fiarba in apa cu sare5min,arunaca apa,spalam oasele de spuma neagra,apoi le punem din nou la fiert cu toate legumele curatate,spalate,taiate si 1lingurita de sare;dupa ce totul e fiert bine,strecuram,punem legumele intr-un bol si scoatem de pe oase carnea care a mai ramas de la dezosat;facem o pasta cu ajutorul blederului vertical,adaugam laptele de cocos cald,subtiem dupa cat dorim cu supa ramasa,condimentam si servim calda cu patrunjel,crutoane si optional,lamaie iar oasele si pielea merg la cateiii din spatele blocului.
Poate nu sunteti de acord cu asa ceva,dar la mine in bucatarie, este deviza"nimic nu se arunca,totul se transforma"!!!

0

Mic dejun pentru copii

Daca aveti copii mici sau nepotei si sunt trecuti de 1an,puteti sa introduceti in alimentatie oul iar cel mai sanatos este oul de prepelita;iar ca sa fie mai atractiv,puteti cumpara astfel de forme in care merg facute doar 2oua exact cat are copilul nevoie
Ingrediente:2oua de prepelita,sare
Batem intr-un castronel ouale cu putina sare apoi le rasturnam in forma unsa cu pensula cu putin ulei de masline;lasam la foc mic forma acoperita pana se desprinde de margini,intoarcem apoi servim copilul pe farfurie cu diferite legume.
Pentru cine doreste sa faca omleta cu oua de gaina,dintr-un ou facem doua asemenea stelute,punand ou batut bine cu lingura.
0

Omleta cu ceapa si marar

Ingrediente:2oua,1leg.de marar,4-5fire de ceapa verde,1lingura ulei de masline,sare,piper
In tigaia cu ulei calim ceapa tocata marunt,dupa 2-3min adaugam ouale batute cu sare,piper si mararul taiat marunt;rasturnam  peste ceapa,si lasam cateva minute cu capac si la foc mic dupa care intoarcem omleta;o servim cu diferite legume.
0

Testoasa vesela

Am cumparat revista cu retete pentru copii PAP TOT,eu nu mai am copii mici dar m-am apucat sa exersez pentru nepotelele care vor veni la vara;asa ca am inceput cu aceasta testoasa,care mi s-a parut foarte simpla reteta.
Asa a fost,simpla dar cineva cand nu este atent,bineinteles ca rezultatul da gres;la vara-mi va iesi mai frumoasa.
Ingrediente blat:3oua,80g zahar pudra,1plic zahar vanilat,100g faina,4linguri gem(merge mai mult)
Umplutura:250ml frisca lichida,250g branza de vaci dulce,150g zahar pudra,1plic zahar vanilat,5og gem
Decor:martipan
Pentru blat,batem albusurile spuma tare cu zahar si vanilie,adaugam galbenusurile pe rand iar la final faina cernuta,amestecand usor;intindem aluatul in tava pe hartie si lasam la cuptor 8-10min;rasturnam blatul pe un prosop umed,scoatem hartia apoi ungem cu gem,rulam si dam la rece 20-30min dupa care-l taiem felii egale;
Pentru crema amestecam branza cu zahar vanilie,gem si frisca batuta.
Imbracam interiorul unui castronel cu folie alimentara,apoi cu felii de rulada(fundul si peretii),punem compozitia de branza,apoi alte felii de rulada,acoperim cu folia ramasa pe margini si dam la frigider cel putin 4h;rasturnam castronul pe un platou,scoatem folia,din martipan facem cap,coada si picioare,dupa care le fixam de corp.
5

Prajitura cu gem 2

Am gasit aceasta prajitura pe lalena.ro,este foarte simpla dar cred ca acolo s-a strecurat o greseala;pana la urma am dus-o la sfarsit cum am crezut eu si a iesit o bunatate;avand aceasta forma de silicon deosebita,am pus in ea dar nu trebuia ca aluat a fost putin,forma mare si prajitura a iesit rupta;nici o problema ca dupa 10min,platoul a fost gol!!!!!
Ingrediente:2oua,3linguri zahar,170g faina,2lingurite praf de copt,1plic budinca de vanilie,80g unt moale,gem,lapte
Batem bine ouale cu zahar pana rezulta o spuma albicioasa,adaugam faina amestecata cu praful de copt si praful de budinca,apoi untul moale iar la urma cate putin lapte amestecand continuu,pana ce compozitia ajunge la consistenta unei smantani;rasturnam in tava cu hartie de copt iar din loc in loc punem cu lingurita gem;dam la cuptor 30-35min iar dupa ce se raceste o pudram cu zahar.
3

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme