Colacel cu mac

Mi-a venit pofta de paine calda si m-am apucat sa fac eu,nu la masina;nu am facut un aluat de paine,am pus si oua,si putin zahar,am framantat cu lapte si a iesit ceva minunat dar nu dulce.
Ingrediente:1kg de faina,1lingurita sare,1cubulet drojdie,2oua,1cana cu lapte,100g mac,100g unt
Drojdia dizolvata in putin lapte caldut,o rasturnam in vasul cu faina cernuta,ouale batute cu sare si 1lingura zahar,macul,amestecam si turnam lapte cate putin;dupa ce toate ingredientele s-au omogenizat,si aluatul este lipicios,framantam adaugand cate putin unt topit si racit;cand nu se mai lipeste de palme,acoperim vasul si lasam sa creasca 1h;mie ca niciodata dupa 15min era aluatul cat vasul
Formam sfere egale din aluat,le punem intr-o forma rotunda unsa cu unt,lasa ma creasca apoi o ungem cu galbenus si dam la cuptor 30-40min;dupa acest timp,scoatem forma si turnam cu lingura pe toata suprafata 100ml lapte indulcit cu 1lingurita miere si mai dam la cuptor 10min;dupa ce s-a racit scoatem colacelul din forma si servim.

0

Tarta cu cascaval afumat

Recomand tuturor aceasta delicioasa tarta cu un gust deosebit.
Ingrediente blat:200g faina,sare,75g unt,2linguri apa
Umplutura:300g cascaval afumat,200ml smantana lichida,200ml lapte,2oua,sare,piper,frunze de ceapa verde si putin marar(optional)
Pentru blat amestecam intr-un bol toate ingredientele,formam o sfera si o tinem la frigider 30min,dupa care facem o foaie cu palmele direct in tava de tarta si o intepam cu furculita
Pentru umplutura de asemenea intr-un castron amestecam ingredientele cu cascavalul ras si rasturnam in tava;lasam la cuptor 30-40min,depinde de cuptor;eu cum am un cuptor mai lenesh,am tinut-o aproape 1h;dupa ce se raceste o scoatem din tava si o servim taiata alaturi de ceva rece!!!

0

Gem de capsune

Am cumparat niste capsune,mai ieftine ce-i drept,ca sa la mananc;cand am ajuns acasa,surpriza a fost mare cand  nu erau bune de mancat,asa ca am facut cu ele gem
In concluzie,nu tot ce este ieftin e si bun!!!
Este pentru prima data cand folosesc Gelfix;eram total impotriva lui dar acum mi-am spus ca daca nu au murit pana acum toti cei care folosesc acest praf,nu voi muri nici eu....asa ca m-am pus pe treaba,am iesit si mai ieftin la portofel si dulceata sau gemul facut,cu o culoare minunata,nu-i rea de loc,ba din contra nici nu se simte ca este facuta cu Gelfix
Ingrediente:1kg de capsune,1plic Gelfix2:1700g zahar
Intr-un vas punem fructele curatate,foarte bine spalate,plicul cu Gelfix,2linguri zahar si amestecam bine pe foc mic;cand incepa sa fiarba,adaugam si restul de zahar;continuam fierberea,cu ajutorul blenderului vertical pasam fructele dar nu de tot iar dupa 3min de fiert,oprim focul dar nu inainte de a aduna spuma formata;punem fierbinte in borcane curate,infiletam capacul,rasturnam borcanele 5min,apoi le depozitam in camara.

0

Pui in sos de bere neagra

Ingrediente pentru 1persoana:2copanele,1/2 cutie de bere neagra,2linguri ulei de masline,3catei de usturoi,1lingura amestec de buquet garni,1lingura sos curry,1lingurita boia,1lingura Delikat de gaina,busuioc uscat sau verde,sare.
Pentru garnitura:pastai congelate,baby carotte,1lingura unt,1catel de usturoi
Intr-un bol amestecam pasta curry,buquet garni,boia,delikat,sare si ungem copanelele cu pasta obtinuta dupa care le punem intr-un vas termorezistent cu ulei,bere,usturoiul pisat si busuioc;acoperim si lasam la cuptor 20min iar dupa acest timp,descoperim si mai lasam 10-15min sa se rumeneasca;in acest timp,in tigaia cu unt incins,calim usturoiul intreg fara sa se arda,adaugam pastaile si morcovul iar dupa ce s-au sotat si a scazut apa din ele,servim pe farfurie copanelele cu sos,alaturi pastaile sotate si de asemenea salata verde.

3

Budinca de cozonac

In situatia in care v-a ramas ceva cozonac sau pe viitor daca va ramane,va recomand aceasta budinca delicioasa dar bunatatea ei,se vede atunci cand e servita calda,cu o cupa de inghetata;mmmmm,o bunatate!!!
Ingrediente:1/2cozonac mai tare,300ml lapte,5oua,3linguri zahar,arome,stafide
Cozonacul taiat in cubulete il punem intr-un vas;ouale mixate bine cu zahar,arome,un praf de sare,adaugam laptele si turnam jumatate peste cozonac;dupa ce s-a imbibat bine,punem intr-o forme termorezistenta unsa cu unt,deasupra stafidele sau merisoare cum am pus eu si turnam restul de lapte;lasam la cuptor 30-40min dupa care servim taiata pe farfurie alaturi de o cupa de inghetata.

0

Dulceata de capsune cu merisoare

O alta reteta facuta cu Gelfix,la fel de buna si vor mai urma si altele,pentru ca le-am descoperit,aroma,culoarea si sa vorbim sincer,sunt si mai economicoase!!!
Ingrediente:700g capsune,100g merisoare uscate(de la plafar),200ml suc de mere(din comert),1plic sare de lamaie Dr.Oetker,1pachet Gelifiant cu fructoza Dietetic Dr,Oetker
Capsunele curatate,bine spalate sub jet de apa,taiate marunt,la fel si merisoarele,le amestecam bine cu sucul de mere,sarea de lamaie si gelifiant,totul pe foc mic pana incepe sa fiarba;mai lasam sa clocoteasca 3-4min,inlaturam spuma,apoi punem dulceata in borcane curate,infiletam capacele,rasturnam borcanele si le lasam 5min apoi le depozitam la camara.

0

Gem de nectarine si portocale

De cand sunt eu nu am folosit la gemuri si dulceturi GELFIX de la Dr.Oetker dar acum am primit un pliant de la ei,cu diferite retete in care se foloseste gelfix;am facut si vreau sa va spun ca a iesit o grozavie;nu stiu de ce nu am folosit eu asa ceva???si pentru ca aceasta  reteta era cu 2kg de fructe,am pus mai multe sortimente,si caise,si piersici,si grepfrut,pana am facut cantitatea ceruta!!
AVEM NEVOIE DE1500g nectarine sau se pot folosi si caise,500g portocale,2plicuri Finesse Vanilie Bourbon Dr.Oetker,2plicuri Gelfix Super3:1Dr.Oetker,4linguri lichior de portocale,700g zahar tos
CUM SE PROCEDEAZA nectarinele spalate,fara samburi,taiate cubulete apoi cantarite;portocalele fara coaja,fara pielita alba,taiate apoi cantarite;ca sa ajungem la cantitatea de 2kg mai adaugam alte fructe tot deschise la culoare;in vas,amestecam Gelfix cu zahar,fructele si vanilia pe foc moderat,pana incepe sa fiarba;se mai lasa sa clocoteasca,adunam spuma,adaugam lichiorul,apoi umplem borcanele curate,infiletam capacul,intoarcem borcanele pentru 5min,apoi le depozitam la camara.
Optional puteti pasa fructele cu blenderul vertical,pentru a obtine un gem mai fin(eu asa am facut pentru ca nepotilor mei nu le place gemul cu bucatele de fructe)
Sa va fie de folos!
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme