Tiramisu cu fructe

Tiramisu,face parte din preferatele mele;am pe aici daca nu ma insel vreo 5retete diferite;am facut-o si pe asta,este la fel de delicioasa si bineinteles,usor chiar foarte usor de facut.
Ingrediente:200g piscoturi de sampanie,5linguri lichior Amaretto,1cana cu cafea pregatita,250g branza Mascarpone,1plic Crema pentru prajituri cu aroma de vanilie,200g ciocolata menaj,1lingurita cacao,200g fructe
Crema o pregatim dupa instructiunile de pe plic apoi amestecam si cu branza;
Punem in cupe sau castronele,jumatati de piscoturi inmuiate in cafea cu lichior,deasupra 1-2linguri de crema de branza(depinde cat sunt de mari cupele),deasupra ciocolata rasa,fructe(daca sunt mici le lasam intregi,daca sunt mari le taiem),acoperim cu alt rand de piscoturi,crema,ciocolata,fructe,pudram cu cacao prin sita si ornam cu frunze de menta verde;dam cupele la frigider pana in momentul servirii.
Este un dulce super delicios!!

4

Varza verde la cuptor cu costita

Toata lumea spune ca nu merge varza verde la cuptor!!!!ei eu va spun ca merge si e super delicioasa mai ales cand este mamaliguta alaturi;
Ingrediente:500g costita de porc,2kg varza verde,1ceapa,2-3ardei grasi,1kg si mai bine de rosii bine coapte,1ardei iute,sare,1crenguta de cimbru,1/2lingurita zahar,20ml ulei sau 2-3linguri de untura
La aceasta varza,este foarte important ca sa folosim rosii,pentru ca rezultatul final sa fie asemanator cu varza murata,adica putin acrisoara;si tot important e ca aceasta varza sa nu se frece cu sare,pentru ca rezultatul final nu va mai fi varza ci un preparat care de obicei se pune in "troaca"!!!!;varza fiind atat de frageda,o mai frecam cu sare,vai de mama ei....Asta e parerea mea si mi-o mentin,pentru ca dupa atatia ani de bucatarit,am incercat si eu multe variante(ca orice amator),multe retete dar pana la urma am ramas tot cu reteta mamei!!!!
Costita de porc,portionata,spalata,o punem sa se prajeasca intr-un vas cu grasime incinsa,adaugam ceapa,ardeiul gras si iute,iar dupa cateva minute,rosiile date la blender si zahar;acoperim vasul si lasam sa fiarba incet 1h
In acest timp,tocam varza;carnea daca este fiarta si scazuta,adaugam varza,amestecam bine,condimentam apoi rasturnam totul intr-o tava,adaugam crenguta de cimbru si dam tava la cupotor pentru 30min,tip in care mai amestecam;servim varza calda cu mamaliguta si ardei iute.
Eu cand sa fac mamaliguta,am descoperit ca nu am malai,asa ca spre rusinea mea,s-a servit cu paine!!!!!!!

0

Gem de visine2

Aceasta este a doua reteta de gem de visine pe care am facut-o,mi s-a parut,nu mi s-a parut,chiar este mai usor de facut si zic eu cu o culoare mai atractiva;de aceea m-am grabit sa o postez,sa nu tin doar pentru mine!!!!!
AVEM NEVOIE DE:2kg de visine,2kg de zahar,1/2lamaie
Am intalnit multe persoane,care atunci cand pregatesc gemuri,pun zahar mai putin indiferent de fructe;eu,avand in vedere ca visinile sunt mai acre decat orice alte fructe,proportia este de 1/1 asa fac eu,nu ma intereseaza parerea nimanui!
Visinile spalate,curatate de samburi,le punem intr-un vas si le pasam cu blenderul vertical dar nu de tot,sa mai ramana ici,colo cate o jumatate de fructa!!punem piureul in vas,adaugam zaharul si fierbem 1h si mai bine pentru ca trebuie sa rezulte un gem nu dulceata cu sirop;la sfarsitul fierberii,adaugam zeama de lamaie,amestecam si punem gemul in borcane curate,rasturnam borcanele cu gura in jos pentru 10min apoi le depozitam la camara.
Un alt an,2017,alta poza dar aceeasi reteta;de aceasta data visinile au fost foarte coapte iar culoarea lor a fost destul de inchisa,de aceea nici gemul nu are o culoare rosiatica,dar pana la urma gustul trebuie sa fie unul foarte bun!
Un alt an 2021,doar in fiecare an fac pentru copii dar am omis sa pun pozele,de aceasta data le-am dat prin masina de tocat 


6

Dulceata de visine

Ingrediente:2kg de visine,1500g zahar,1baton de vanilie,1lamaie
Visinele spalate,curatate de samburi,le punem in vas impreuna cu zahar,batonul de vanilie taiat in doua pe lung si lasam cateva ore;punem apoi vasul pe foc si fierbem dulceata la foc mare,amestecand su spumuind 30-40min.Punem intr-un castronel 1lingura de dulceata,punem castronelul la frigider sa vedem daca se leaga;daca nu,mai fierbem dar nu mult iar daca da,scoatem vanilia,stoarcem 1/2lamaie si punem dulceata fierbinte in borcane curate,intoarcem borcanele cu gura in jos pentru 10min,apoi le depozitam la camara;
O dulceata aromata,abia astept sa fac papanasi!!

4

Paste cu usturoi si ciuperci

Ingrediente:1pachet paste scurte,300g ciuperci,1capatana de usturoi,200g cascaval,1ceapa,300g carne tocata,1ou,2felii de paine,verdeata,condimente(amestec italian),sare,piper,ulei pentru prajit
Facem chiftele din carnea tocata amestecata cu ou,painea inmuiata in lapte sau apa si stoarsa,ceapa data pe razatoare,sare,piper,verdeata tocata marunt si se prajesc in ulei apoi se scot pe hartie  de bucatarie;in uleiul ramas se caleste a doua ceapa taiata marunt,ciupercile,usturoiul pisat,apoi amestecam cu pastele fierte si scurse,condimentam si rasturnam intr-un vas uns termorezistent cu unt;deasupra punem chiftelele,intre ele cascaval taiat bastonase si dam la cuptor 20min.
Servim cald cu sos picant de rosii.
Faceti tot posibilul ca branza pe care o folositi sa se topeasca la cuptor;eu nu am avut cascaval,am folosit branza topita si dupa cum se observa nu s-a topit!!!!
Asa ceva se serveste in Italia

0

Gulas vienez

Imi place ori ce fel de gulas iar reteta asta mi-a dat-o o prietena Virtuala din Elvetia spunandu-mi ca-i originala;nu am contrazis-o dar toate retetele de Gulas pe care le-am facut seamana intre ele!!
Ingrediente:750g carne de vitel,1/2lingurita sare,1lingurita cu varf de boia duce,2linguri faina,3linguri ulei de masline,1ceapa,1catel de usturoi,1lingurita coaja de lamaie,1pahar vin alb sec,500ml supa de legume,200ml smantana lichida,verdeata
Ingrediente pentru spatzli;300g faina,3oua,100ml apa,1lingurita sare,50g unt,piper
Intr-un castron,amestecam faina cu sare,boia si carnea taiata cubulete;in tigaia cu ulei prajesti carnea la foc iute,cat sa prinda culoare apoi o scoti si o pui in alt vas;in uleiul ramas calim ceapa tocata marunt,usturoiul de asemenea si coaja de lamaie,rasturnam peste carne,lasam 1-2min pe foc sa se amestece aromele,adaugam vinul,dupa ce s-a evaporat alcoolul,supa si lasam sa fiarba incet cu capac,1h;dupa acest timp amestecam cu smantana,potrivim de gust si servim cu spatzli si verdeata.
Acesti spatzli,inlocuiesc galustele de faina din gulasul unguresc doar ca acestia sunt trecuti printr-o sita speciala pe care eu nu o am si am improvizat punga.
Amestecam intr-un bol faina,oua,sare,piper si apa;lasam 1h sa se odihneasca,punem aluatul intr-o punga,facem o gaura si le turnam direct in oala cu apa si sare care clocoteste;cand s-au ridicat la suprafata,le strecuram,le tragem putin intr-o tigaie cu putin unt dupa care se pot servi.

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme