Placinta lipoveneasca

Aceasta placinta se aseamana cu Placinta Dobrogeana,doar ca e pusa in tava bucati taiate, are un gust minunat si-mi place mult mult la fel ca si Dobrogeana.Nu am luat reteta de pe Google pentru ca m-am lecuit de asa ceva;este o emisiune la tv pe National,nu stiu exact cum se numeste,e ceva cu Secretele bunicii si acolo au facut placinta asta;la felul cu arata,am spus ca trebuie sa fie buna si intradevar  a fost nu buna,ci extraordinar de buna,cel putin noua ne-a placut mult!
AVEM NEVOIE DE:500g faina,1cub de drojdie,2oua,1lingurita sare,100ml lapte caldut,4-5linguri cu iaurt natural,100g unt topit
UMPLUTURA:300g telemea de vaca sau orice alta branza sarata,200g branza proaspata de vaca,1ou intreg +1galbenus si mai avem nevoie de 2oua si 3linguri smantana pentru pus deasupra,care poate fi inlocuita cu iaurt dar nu prea acru iar aceasta umplutura de branza, sa nu fie prea moale pentru ca va curge,folositi exact cantitatile din reteta
CUM SE PROCEDEAZA:frecam drojdia intr-un castronel pana se lichefiaza,o rasturnam peste faina cernuta,adaugam sare,2oua batute,amestecam apoi cate putin lapte caldut si iaurt ,omogenizam bine totul apoi incepem sa framantam aluatul adaugand cate putin unt topit;dupa ce aluatul a devenit elastic,acoperim si lasam sa creasca pana-si dubleaza volumul;in acest timp,intr-un castron radem telemeaua,amestecam cu branza proaspata,oul intreg si galbenusul,omogenizam bine si lasam deoparte.Aluatul dupa ce a crescut,facem un sul sau doua,impartim in bucati egale si fiecare o intindem cu sucitorul intr-o foaie de placinta nu prea subtire;punem pe foaie 3linguri de branza,rulam apoi cu un cutit foarte bine ascutit taiem ruloul in bucati egale de 5cm fiecare pe care le punem intr-o tava sau forma rotunda unsa cu unt sau tapetata cu hartie,cu taietura in sus;procedam la fel pana umplem toata tava;cele 2oua le batem cu un praf de sare,amestecam cu smantana sau iaurt si turnam peste placinta;lasam la cuptor la foc mic 1h;dupa ce s-a racit se scoate pe un platou,se taie sau se rupe cum ne place noua s-o mancam,e buna rau!!
Eu,am pus toate ingredientele pentru aluat in robot,a framantat aluatul 10min,apoi cu lingura am pus unt topit mixand bine dupa fiecare lingura,dupa terminarea untului,am mai lasat 5minute sa framante apoi am scos aluatul intr-un castron uns cu unt si am lasat sa creasca acoperit
Din cantitatea de 500g de faina,dupa ce a crescut,am impartit in trei bucati si pe fiecare am intins-o cu sucitorul,nu trebuie sa fie o foaie prea subtire,am spus trei foi pentru ca facand aceasta placinta de foarte multe ori,am reusit sa-mi dau seama cum sa impart aluatul

Cele trei poze de la urma sunt de la masa de Revelion 2015!
2018
Tot 2018 in Italia
 Ne place atat de mult aceasta placinta incat as face-o in fiecare saptamana
Sa va fie de folos!
8

Friptura din carne tocata

Am facut friptura de oua,acum va explic cum e cu friptura de carne tocata;va spun eu ca e delicioasa rau!!
Ingrediente:5oog carne tocata,100g smantana groasa,eu am folosit crema de branza fina de la Delaco,2oua,100g pesmet,2cepe,5catei de usturoi,2linguri pasta de ardei,2linguri cascaval Delaco ras,sare,piper,maghiran,500g cartofi,2crengute de rozmarin,1lingura boia,ulei de masline
Carnea tocata o amestecam bine cu branza,ouale batute,pesmetul si o lasam sa se odihneasca 30min;adaugam apoi ceapa tocata foarte fin sau rasa pe razatoare,usturoiul pisat,sare,piper,1lingura maghiran uscat si pasta de ardei;omogenizam bine totul,punem carnea intr-un vas de yena uns cu ulei si-i dam forma unei franzele,acoperim cu folie de aluminiu,o gaurim din loc in loc si o lasam la cuptor sa se rumeneasca 40min;inainte de a opri focul,scoatem vasul punem deasupra cascavalul ras si mai lasam 10min sa se topeasca;pentru garnitura folosim cartofi curatati,spalati,taiati in sferturi sau cubulete,condimentati cu sare,piper,boia,putin cimbru uscat,2-3linguri de ulei de masline,amestecam bine si-i punem intr-o tava cu crengutele de rozmarin,acoperim cu folie de aluminiu si lasam la cuptor 30min
Servim friptura pe farfurie taiata felii iar alaturi cartofii la cuptor cu rozmarin.

1

Crap pe varza

De cate ori am cate un peste mare,ma gandesc la acest fel de mancare bun,bun de tot
Ingrediente:1varza de 2kg,1crap de 2kg,1ceapa mare,20ml ulei,1ceasca de bulion,1capatana de usturoi,crengute de cimbru,sare,piper si putina sare de lamaie(optional)
Pestele curatat de solzi,intestine si bronhii,spalat,bine scurs,condimentat cu sare,piper iar in burta punem cativa catei de usturoi apoi il lasam, deoparte.
Varza taiata fideluta,frecata putin cu sare de lamaie,o calim in ulei incins impreuna cu ceapa tocata marunt;dupa ce s-a inmuiat adaugam bulionul,1lingurita de sare,1ceasca cu apa,amestecam bine si dam vasul la cuptor 30min;dupa acest timp,scoatem vasul,potrivim de gust,mai adaugam sare si piper daca e nevoie apoi punem pestele deasupra iar pe langa el restul de usturoi ramas si crengutele de cimbru;lasam la cuptor 30-40min dupa care servim cu mamaliguta,cum altfel se poate manca asa ceva si ardei iute.

0

Briose cu gem

Am facut in vara tot felul de gemuri dar nu pot rezista uitandu-ma zilnic la raftul cu pricina,asa ca am spart gheata cum se spune si am inceput cu niste mici briose
Ingrediente:5oua,5linguri zahar,5linguri ulei,5linguri faina,1/2lingurita praf de copt,1borcan cu gem,arome
Albusurile gatute spuma cu un praf de sare,zahar,arome,adaugam galbenusurile frecate cu ulei ca la maioneza iar la final incorporam faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu lingura.
punem in formele de briose cate 1lingura de aluat,deasupra 1lingurita cu gem,acoperim cu aluat si lasam la cuptor 30min;dupa ce s-au racit pudram cu zahar.

0

Ficatei cu sos

De cate ori faceam ficatei,mi se parea ca sunt prea tari,prea uscati,nu stiu nici eu sau poate era o parere de-a mea;asa ca acum am incercat sa-i innec putin in sos si bine am facut ca tare buni au fost.
Ingrediente:500g ficatei de pasare,1capatana de usturoi,1pahar vin alb,4 rosii bine coapte,4linguri ulei,sare,piper,putin cimbru
Ficateiii curatati,spalati,bine scursi,ii punem in vasul cu ulei incins si-i lasam sa se caleasca incet;dupa ce a scazut apa din ei,adaugam usturoiul pisat,dupa cateva minute vinul,dupa ce s-a evaporat alcoolul adaugam rosiile pasate si lasam sa fiarba 5min;condimentam cu sare,piper si putin cimbru,amestecam bine,oprim focul si servim cum altfel decat cu mamaliguta si castaveti murati.

0

Gogosari la otet

Ingrediente:5kg de gogosari,2lde otet,2lde apa,1kg de zahar,4linguri sare,frunze de dafin,boabe de mustar,piper,ienibahar si hrean
Gogosarii curatati de cotoare si seminte,spalati,taiati in jumatati sau sferturi ii asezam in borcane cu rondele de hrean,deasupra turnam solutia de otet,apa,dafin si restul boabelor fiarta;lasam pe masa borcanele pentru ca otetul intra in gogosari si va trebui sa mai adaugam;infiletam capacele bine si fierbem borcanele 10min.din momentul in care apa incepe sa faca bule deasupra;lasam sa se raceasca in apa apoi le depozitam la camara.

0

Sos de rosii 3

Aceasta reteta o am de la o prietena din Italia;italiencele mai in etate si care au gradina bineinteles sosul de rosii asa il fac doar ca eu nu l-am trecut prin separator;este foarte bun,gros,la fel ca sosul de rosii la sticla din magazin
Ingrediente:5kg rosii,4linguri sare,3linguri zahar,aspirine(pentru siguranta)
Rosiile spalate,scoase codita cu un cutit bine ascutit,le punem intr-o oala mare cu apa si le fierbem 30-45min;dupa ce s-au racit,le curatam de coaja si le pasam foarte bine cu blenderul vertical,adaugam sarea,zaharul,amestecam sa se topeasca apoi punem sosul in sticle;pentru sticlele mari am pus deasupra 1aspirina iar pentru sticlele mici cate jumatate;infiletam capacele bine apoi fierbem sticlele 1h,le lasam sa se raceasca in apa apoi le depozitam la camara.

1

Maître Gims - Bella

1

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme