Taboule

Stiu,veti spune ca nu asa ceva este salata Taboule dar ceea ce va prezint aici este un cous-cous cu legume iar francezii o numesc taboule(fara h la urma);am aici si reteta de tabouleh la care va ganditi(cu h la urma)
Ingrediente:3rosii,1ceapa,1ardei gras rosu,4linguri ulei de masline,2cesti cu apa,1ceasca cous-cous,1lingura bulion,sare,piper,1lingurita menta uscata,1lingurita busuioc uscat,1lingurita coriandru uscat(in situatia in care nu le aveti proaspete),1lingura zeama de lamaie
Rosiile,ceapa si ardeiul curatate,spalate,taiate in cubulete mai mari,le calim in ulei,adaugam bulionul,apa,condimentam cu sare,piper,zeama de lamaie,busuiocul,menta,coriandru iar cand incepe sa clocoteasca adaugam cous-cousul,punem capacul,oprim focul,iar dupa 10min,amestecam usor cu furculita si se poate servi cu verdeata deasupra.

0

Gratin de ravioli cu gorgonzola

Acum vin cu doua retete super delicioase din a doua caricica primita de la Mosu francez,dar asta are si recipiente in care sa pun produsul preparat;vor mai urma si altele
Ingrediente:1punga de ravioli umplute cu branza,200ml smantana lichida,150g branza gorgonzola,50g parmezan ras,1lingurita rasa cu nucsoara,sare,piper
Punem pastele la fiert in apa cu putina sare,in acelas timp pregatim si sosul;intr-un vas pe foc punem smantana,branza,amestecam pana se topeste apoi adaugam piper si nucsoara
Punem in vasele mici cate 2ravioli,completam cu sos,deasupra putin parmezan si lasam la cuptor 20min;in vasele mai mari pune mai multa compozitie,cred ca v-ati dat seama
Se servesc imediat,sunt absolut delicioase.

0

Lingurite cu cafea si crema tiramisu

Alte lingurite la fel de gustoase
Ingrediente pentru lingurite:200g unt moale,100g zahar pudra,300g faina,2linguri cafea nepregatita,un praf de sare
Garnitura:3oua,3linguri zahar pudra,3linguri lichior Amaretto,250g mascarpone,2linguri cacao,un praf de sare
Batem bine untul cu zahar,un praf de sare apoi adaugam faina amestecata cu cafea si cernuta;dupa ce totul este omogenizat,formam o sfera o acoperim cu folie alimentara si o lasam la frigider 2h;in acest timp batem bine galbenusurile cu zahar pana devin albicioase,adaugam lichorul,branza si dam vasul la frigider;albusurile batute si ele spuma cu un praf de sare,le incorporam usor in crema de mascarpone si lasam vasul la rece pana in momentul servirii.
Din aluat intindem o foaie groasa de 2-3mm,decupam lingurite cu forma,le asezam in forma de silicon si le tinem la cuptor 10-15min;aluatul ramas il strongem si-l lasam din nou la frigider iar dupa ce s-au copt primele lingurite,procedam la fel si tot asa pana se termina aluatul.
La servire punem linguritele pe un platou,le umplem cu ajutorul unui posh cu crema iar deasupra pudram cu cacao;crema ramasa o punem intr-un bol in mijlocul platoului pentru cine mai doreste.

0

Lingurite cu frisca si zmeura

Ingrediente pentru lingurite:200g unt moale,100g zahar pudra,300g faina,1plic zahar vanilat,un praf de sare
Garnitura: semintele de la o pastaie de vanilie,250ml frisca lichida,1lingura zahar,fructe de padure proaspete sau congelate
Batem bine untul cu zahar,zahar vanilat si un praf de sare apoi adaugam faina;dupa ce totul este omogenizat,formam o sfera,o acoperim cu folie de aluminiu si o lasam la frigider 1h;in acest timp,batem bine frisca impreuna cu zahar si semintele de la pastaia de vanilie si lasam la frigider pana in momentul servirii.
Intindem o foaie groasa de 2-3mm,decupam lingurite cu forma,le asezam in forma de silicon si le lasam la cuptor 10-15min;alatul ramas il strangem si-l lasam din nou la frigider apoi procedam la fel dupa ce s-au copt primele lingurite si tot asa pana se termina aluatul.
La servire punem linguritele pe un platou,frisca intr-un posh si umplem linguritele iar deasupra zmeura sau ce fructe aveti.

0

Lingurite cu lamaie si salata de quinoa

Am primit si eu de la Mosul francez,pe langa alte bunatati si aceste mici carti cu retete frantuzesti  usor de realizat,foarte gustoase dar si cu aspect(parerea mea)
Am studiat retetele si in functie de ingredientele pe care le-am avut,am inceput sa "construiesc"!!!
Iata ce mi-a iesit!!
Ingrediente pentru lingurite:70g unt,1ou,30ml ulei de masline,2lingurite coaja rasa de lamaie,180g faina,sare de mare(Fleur de sel)
Salata:2rosii,1lamaie,5linguri ulei din seminte de struguri,1ardei rosu,coriandru verde,1lingura coriandru uscat,100g mix de quinoa(alb si rosu),sos de mango(optional),sare
Amestecam untul moale cu ou,coaja de lamaie,uleiul de masline si faina;dupa omogenizare,formam din aluat o sfera,o punem in folie alimentara si o lasam la frigider 2h;in acest timp,pregatim salata
Punem la fiert semintele de quinoa in apa cu putina sare pentru 20min,dupa ce au fiert le strecuram si le punem intr-un bol alaturi de rosii cubulete,ardei de asemenea,coriandru uscat si verde taiat marunt sau patrunjel cine nu are;pregatim si vinegreta cu ulei,zeama de lamaie,putina sare si 1lingura de sos de mango apoi lasam la frigider pana in momentuil servirii.
Facem o foaie de aluat groasa de 2-3mm,decupam cu forma lingurite,le asezam in forma de silicon,in scobitura presaram 2-3cristale de sare de mare apoi dam la cuptor 10min,pana se rumenesc usor;scoate linguritele usor pentru ca se rup repede,le punem pe un platou,in mijloc bolul cu salata amestecata cu vinegreta si se poate servi.

0

Tort de albusuri

Pentru ca mi-au ramas cele 10albusuri de la cozonac si deja mai am prin congelator albusuri,am facut acest tort ultra rapid si pufos si delicios si tot ce vreti voi mai bun
Ingrediente:10albusuri,1cana de zahar pudra,1praf de copt,15
0g unt,1fiola esenta de vanilie,150g faina
Crema:200ml frisca lichida,1lingura cacao,100g nuca macinata
Facem o crema fina din unt moale si jumatate din cantitatea de zahar,adaugam aromele si faina amestecata cu praful de copt;va rezulta un aluat care nu va curge dupa cum v-ati fi asteptat dar nu va speriati,asa trebuie;adaugati apoi albusurile batute spuma cu un praf de sare si restul de zahar,amestecand cu telul sa nu ramana cocoloase de aluat;rasturnam compozitia in forma de tort unsa pe margini cu unt iar pe fundul formei hartie de copt si lasam la cuptor fara sa deschidem usa 30min(depinde de cuptor) la foc mic
In acest timp batem frisca,amestecam cu cacao,blatul dupa ce s-a racit il taiem un doua,punem crema,deasupra nuca macinata,imbracam tortul cu restul de crema si-l ornam.
Lasam la frigider pana in momentul servirii.

3

Cozonac in straturi

LA MULTI ANI PRIETENI!!2014 sa va aduca numai bucurii in familie si nu numai,multa sanatate si realizarea tuturor dorintelor voastre;sper ca in acest an sa-mi calce pragul umilului meu blog,mai multi prieteni dar si restul persoanelor sunt bine primite!!
Cu multi ani in urma,a fost invitata la o emisiune tv DRAGA OLTEANU MATEI si a facut un astfel de cozonac care arata demential vreau sa va spun;nu l-am facut pana acum pentru ca nu am un vas corespunzator dar acum am riscat cu olita mea si a iesit ceva bun daca nu uitam de el in cuptor ceva mai mult decat trebuia;asa ca ATENTIE mare!!
Ingrediente:1kg faina de buna calitate,1cub drojdie,10galbenusuri,300g zahar pudra,1cana(300ml)lapte cald,100g unt topit,coaja de lamaie si portocala rasa,1lingurita sare
Umplutura:50g nuca macinata amestecata cu 1lingura cacao,5cubulete rahat taiate marunt,5og fructe confiate taiate marunt,50g fulgi de ciocolata,50g martipan taiat cubulete,50g stafide
Intr-un castron mare punem faina cernuta;intr-un bol punem 4linguri faina,o oparim cu putin lapte clocotit,amestecam bine cu un tel sa nu se formeze cocoloase iar dupa ce s-a racit amestecam cu drojdia frecata cu o lingura de zahar,acoperim bolul si lasam sa dospeasca;restul de zahar il punem in lapte impreuna cu aromele si amestecam pana se dizolva;galbenusurile le frecam cu sare iar dupa ce drojdia a crescut,rasturnam in vasul cu faina,de asemenea si galbenusurile,si laptele,amestecam totul cu mana iar daca e nevoie,mai adaugam lapte(la mine a mai fost nevoie cam de 100ml);cand aluatul a devenit lipicios,adaugam unt topit cate putin,framantam bine aluatul,dupa ce am terminat untul,acoperim vasul si-l lasam sa creasca;dupa acest timp,in oala unsa cu unt din belsug,punem un rand de aluat aplatizat in palme(sa nu ramana goluri),deasupra punem un strat de umplutura,acoperim cu alt aluat,apoi alta umplutura si tot asa pana ajungem la trei sferturi din inaltimea vasului;lasam sa creasca,ungem cu galbenus,presaram mac sau susan si lasam la cuptor la foc mic aproape 1h,facand testul cu scobitoarea(un bat de frigarui)
Dupa ce l-am scos din cuptor,eu am turnat deasupra ciocolata alba topita cu unt si putina frisca iar deasupra am presarat minibezele.
2

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme