Peste cu sos de ciuperci

Ingrediente:3fileuri de peste alb
Ingrediente sos:1lingura unt,1ceapa mica,300g ciuperci pleutorus,400ml smantana lichida,2catei de usturoi,sare,piper,100ml vin alb
Ingrediente garnitura:1ceasca orez rosu,1anason stelat,2pastai de cardamom,1ceapa mica,50g unt
Fileurile spalate,le condimentam cu sare si piper sau condimente entru peste si le lasam pe o farfurie
Ciupercile le punem intr-un vas sa fiarba 40min apoi le strecuram si le taiem julien
Intr-o tigaie cu unt calim ceapa tocata marunt,adaugam ciupercile,usturoiul de asemenea taiat marunt,dupa cateva minute vinul iar dupa ce s-a evaporat alcoolul adaugam smantana si condimentam apoi pestele avand grija sa fie acoperit cu sos;punem capac si lasam 5min apoi oprim focul.
Pentru garnitura,punem intr-un vas 3cesti cu apa,1ceasca orez spalat,ceapa tocata marunt,anasonul si cardamomul,acoperim si lasam sa fiarba incet;dupa ce orezul a fiert si apa a scazut,scoatem anasonul,cardamomul,condimentam cu sare dupa gust si amestecam untul
Servim pe farfurie orezul in cerc de prezentare iar alaturi pestele cu sos.
Va garantez ca-i o nebunie de mancare!!


0

Bors de fasole cu afumatura

De cate ori auzeam de bors de fasole cu afumatura,eram putin sceptica,nu stiu de ce;in mintea mea spuneam ca borsul de fasole nu se face cu carne,pentru ca nici la mama nici la soacra mea nu am vazut asa ceva.Aceasta idee din capul meu,am tinut-o pana intr-o zi cand m-a rugat nepotul meu sa-i fac un bors de fasole cu afumatura si m-am conformat;eeei ce sa va spun ca nu ma mai saturam,atat de mult mi-a placut si intradevar a fost bun de tot,chiar super bun!
                                                       AVEM NEVOIE DE:500g fasole,3cepe,1morcov,1telina mica,1ardei gras sau 4-5linguri zarzavat de la borcan,1borcan rosii in bulion,1lingura pasta de ardei,300g afumatura,4linguri ulei,1cana(1litru)cu zeama de varza pentru acrit sau 1litru de bors,sare,cimbru,leustean
Fasolea curatata,spalata, o punem la fiert 45-50min;o scurgem,o clatim de cateva ori cu apa rece apoi o punem din nou la fiert cu apa fierbinte si capac;dupa ce incepe sa fiarba adaugam legumele curatate,spalate si taiate sau rase pe razatoare(radacinoasele);cand boabele au fiert adaugam rosiile,pasta de ardei,afumatura taiata si prajita in ulei(adaugam si uleiul),mai completam cu apa daca e nevoie,punem capac si lasam sa fiarba 20min;dupa acest timp,acrim cu zeama de varza si abia acum condimentam cu sare pentru ca zeama de varza are suficienta sare;adaugam si putin cimbru uscat sau o crenguta ,leustean,mai potrivim o data gustul iar dupa ce a clocotit,inchidem focul si servim.Stiu ca se mananca rece dar eu ciorbele,borsurile cu carne le mananc fierbinti.


0

Chec cu ciocolata2

Ingrediente:1ou,250g faina,175g zahar.1praf de copt,2linguri cacao,100g ciocolata taiata marunt,250ml lapte,90ml ulei,zahar vanilat                                                                                                                 Intr-un bol frecam bine oul cu un praf de sare,zahar iar dupa ce a devenit o crema albicioasa,adaugam uleiul treptat,laptele,vanilia,amestecam bine apoi adaugam faina amestecata cu praf de copt,cacao si ciocolata;dupa omogenizare,rasturnam in forma si lasam la cuptor 30min
Dupa ce s-a racit,pudram cu zahar,taiem si servim.

1

Briose cu avocado si ciocolata

Ingrediente:3oua,3cesti cu faina,3linguri cacao,1plic praf de copt,sare,1lingurita bicarbonat,2lingurite scortisoara,1lingurita nucsoara,2avocado,esenta de vanilie,1ceasca sirop de artar
Intr-un bol amestecam ingredientele uscate;faina,cacao,scortisoara,nucsoara,sare,praf de copt,bicarbonat iar in alt bol batem bine ouale cu pulpa de avocado pasata,esenta de vanilie,siropul de artar apoi combinam cu faina;dupa ce totul este bine omogenizat,umplem formele de briose si lasam la cuptor 20-30min.
Dupa ce s-au racit le pudram cu zahar si le servim.
Ati observat probabil ca in ingrediente nu se gaseste ciocolata,
dar pulpa de avocado in amestec cu pudra de cacao,rezulta un gust minunat de ciocolata
0

Peste cu pasta de avocado

Ingrediente:2fileuri de peste alb,1avocado,1rosie mai mare,1leg.de patrunjel,1lamaie,condimente pentru peste,2linguri ulei de masline,3linguri ulei de floarea soarelui,sare,piper
Fileurile daca sunt mari,le taiem  in bucati mai mici,le condimentam,le pudram cu faina si le prajim in ulei cate 1-2min pe fiecare parte;ar fi trebuit puse pe gratar dar eu am avut peste congelat si nu am vrut sa risc pentru ca sunt patita(am pus un file congelat pe gratar si l-am adunat cu lingura!!!!)
Punem in blender pulpa de avocado,zeama de lamaie,sare,cateva picaturi de sos Tabasco(atentie este foarte picant),frunze de patrunjel si 2linguri ulei de masline;dupa ce am obtinut o pasta fina mai condimentam dupa gust apoi rasturnam pasta intr-un bol;
La servire,punem pe farfurie rondele de rosie pudrate cu sare si cateva picaturi de ulei,deasupra pasta de avocado iar peste pasta pestele si rondele de lamaie
Un deliciu,pofta buna!!

0

Peste cu pasta de avocado

Ingrediente:2fileuri de peste alb,1avocado,1rosie mai mare,1leg.de patrunjel,1lamaie,condimente pentru peste,2linguri ulei de masline,3linguri ulei de floarea soarelui,sare,piper
Fileurile daca sunt mari,le taiem  in bucati mai mici,le condimentam,le pudram cu faina si le prajim in ulei cate 1-2min pe fiecare parte;ar fi trebuit puse pe gratar dar eu am avut peste congelat si nu am vrut sa risc pentru ca sunt patita(am pus un file congelat pe gratar si l-am adunat cu lingura!!!!)
Punem in blender pulpa de avocado,zeama de lamaie,sare,cateva picaturi de sos Tabasco(atentie este foarte picant),frunze de patrunjel si 2linguri ulei de masline;dupa ce am obtinut o pasta fina mai condimentam dupa gust apoi rasturnam pasta intr-un bol;
La servire,punem pe farfurie rondele de rosie pudrate cu sare si cateva picaturi de ulei,deasupra pasta de avocado iar peste pasta pestele si rondele de lamaie
Un deliciu,pofta buna!!

0

Pachetele cu somon

Va prezint si in acelas timp va recomand si aceste pachetele;sunt la fel de gustoase ca si Pachetelele cu pui  si la fel de usor  de pregatit.
Ingrediente:foi de orez,100g somon afumat,1leg.ceapa verde,2castraveti proaspeti,1praz mic(doar partea alba)cateva picaturi de ulei de susan,50g alune de padure macinate(eu am avut migdale),10g radacina de ghimbir,6linguri lapte de cocos,1ardei gras rosu
Ingrediente pentru sos:sos de soya,pasta de wasabi
Ceapa,prazul,castravetii  le taiem bastonase subtiri iar ghimbirul tocat marunt,toate le amestecam intr-un bol
Foile de orez le inmuiem pe rand in apa calda,le punem pe un tocator curat cate doua suprapuse,le ungem cu pensula cu lapte de cocos,intr-un capat punem o felie de somon,daca e prea mare facem doua bucati,peste somon punem 1-2lingurite de amestec cu legume,picuram ulei de susan,aducem spre interior partile laterale apoi rulam;punem pchetelul pe o farfurie pana le terminam;pentru sor punem intr-un bol putina pasta wasabi,o dizolvam cu sos de soya si potrivim de gust adaugand putina apa
Servim pachetelele pe farfurie pudrate cu alune macinate alaturi de sos si bastonase de ardei rosu

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme