Legume cu orez


INGREDIENTE:4linguri ulei de masline,1ceapa,1ardei gras rosu,1morcov,1dovlecel mic,1telina mica,6ciuperci,100ml vin alb,1cutie de rosii in bulion,sare,piper,1ceasca orez
In vasul cu ulei incins se pun pe rand morcovul si telina taiate cubulete,dovlecelul de asemenea,ceapa si ardeiul taiate tot cubulete dar mai mari iar dupa ce s-au inmuiat se adauga si ciupercile feliate

dupa ce a scazut apa din ciuperci,se adauga vinul iar dupa ce s-a evaporat alcoolul se adauga 2cani cu apa si se lasa sa fiarba 20min
se adauga apoi orezul spalat,se pune capacul si se lasa la foc mic 15-20min sau se da vasul la cuptor(eu la cuptor fac orice fel de reteta cu orez)
Intre timp se potriveste de gust cu sare si piper apoi se serveste imediat.
Da data asta am cam dat-o in bara pentru ca am facut (vorba Anei)orez cu legume,nu legume cu orez!!!se mai intampla!!
0

Rulouri de lasagna umplute

M-au dat peste cap cu regimul vegetarian copiii mei;nici nu mai stiu ce sa le mai fac;acum cu foile de lasagna,am vrut sa fie ceva mai altfel si mi-a reusit.
INGREDIENTE:1cutie foi de lasagna(nu intra toate dar nu aveti cum sa cumparati doar 6),250g branza ricota sau tofu,2dovlecei mai mari,rozmarin verde,1punga cu rucola,sare,piper,nucsoara,suc de rosii
Intr-un castron se amesteca branza cu jumatate din cantitatea de rucola si cateva ace de rozmarin taiate marunt,se adauga sare,piper si 1/2lingurita nucsoara;se amesteca totul bine apoi se lasa deoparte
Dovleceii taiate fasii lungi si subtiri,se presara cu sare apoi se pun pe gratar cate 1min pe fiecate parte
Se fierb apoi foile de lasagna in apa cu putina sare,dupa care se scot in apa rece;foile trebuie sa fie moi si maleabile sa nu se rupa cand se lucreaza cu ele;se pune o foaie tamponata cu hartie de bucatarie pe ambele parti pe un tocator,se unge cu branza,deasupra se pun 2felii de dovlecel si se ruleaza

Am spus sa se tamponeze cu hartie pentru ca altfel nu se lipeste branza pe foaie;se taie ruloul obtinut in jumatate si se pun intr-un vas uns cu ulei sau unt
se adauga in vas sos de rosii cat sa le cuprinda apoi se da vasul la cuptor 30min
Se servesc imediat cu rucola ramasa stropita cu putin ulei de masline si otet balsamic




0

Placinta cu ceapa verde si ton

Am cumparat de la piata 1kg de ceapa verde,acasa tocmai ce facusem un bors cu fasole;am crezut ca aceasta ceapa-i ca a noastra sa tina in frigider cateva zile dar m-am inselat;a doua zi,abia am ales pentru aceasta placinta
INGREDIENTE:400g iaurt grecesc,150g unt,2oua,280g faina,2lingurite praf de copt,3legaturi ceapa verde,2cutii de ton in conserva cu ulei,1lingura zahar,sare,piper
Intr-o tigaie se scurge uleiul din conserve,se caleste ceapa taiata marunt,bucatile de ton se condimenteaza cu sare,piper si se da deoparte
In acest timp intr-un castron se freaca ouale cu un praf de sare,zahar,cate putin unt topit si racit iar dupa ce s-a format o crema se adauga iaurtul apoi faina amestecata cu praful de copt si se amesteca bine
Aluatul trebuie sa fie ca o smantana
Intr-o tava cu hartie de copt sau forma de silicon fara,(eu am folosit o forma de yena),se rastoarna jumatate din aluat,deasupra se pune ceapa
se acopera cu restul de aluat si se lasa la cuptor 40-50min la foc mic spre moderat

Dupa ce s-a rumenit,se scoate din tava numai dupa ce s-a racit sau se taie direct din tava si se pun felii pe platou
Nu va faceti griji pentru ca este crapata la suprafata;dupa ce se raceste se strange la loc




0

Paste cu peste afumat

Aceasta reteta este un amestec de legume cu paste si peste afumat;rezultatul este unul delicios,deosebit!!
INGREDIENTE:1punga cu paste,1ardei gras rosu,1ardei iute,2-3fileuri de peste afumat,6rosii uscate,6ciuperci,coaja rasa de la o lamaie,3linguri ulei de masline,2catei de usturoi,sare,piper
In tigaia cu ulei incins se caleste usturoiul,ardeiul gras taiat julien,ardeiul iute rondele mici,rosiile uscate de asemenea julien,dupa cateva minute ciupercile feliate,pestele cubulete si se lasa pe foc cateva minute;se condimenteaza,se adauga coaja de lamaie
apoi se amesteca cu pastele fierte si scurse
se amesteca pana se combina toate aromele apoi se servesc imediat

Cine doreste poate adauga si plante aromate dar parerea mea e ca lamaia-i da o aroma aparte si nu mai e nevoie de alte plante aromatice.


0

Briose cu branza si rosii

Aceste briose fac parte din categoria aperitivelor,sunt delicioase,usor de pregatit si de ce nu,puse pe un platou pot fi servite si intr-o zi de sarbatoare
INGREDIENTE:1ou,150ml iaurt,200g faina,1lingurita praf de copt,50g unt topit si racit,4linguri cascaval ras,6 rosii cherry,sare,piper,putin cimbru
Se bate oul cu un praf de sare,se adauga untul mixand energic,apoi iaurtul,cascavalul,piper,sare daca nu e suficient de sarat cascavalul,si cimbru;la sfarsit faina amestecata cu praful de copt
Dupa omogenizare,se umplu formele de silicon cu acest aluat
deasupra se pune cate o rosie sau cate o jumatate in situatia in care sunt mai mari
se lasa la cuptor 30min iar dupa ce s-au racit se scot si se pun pe platou.






0

Mini placinte de bostan cu foi brick

Toata lumea stie sa faca placinta cu bostan dar nu toata lumea foloseste aceeasi metoda;eu de exemplu calesc bostanul ras,pentru ca nu-mi place mirosul de bostan crud in placinta;de aceasta data,fiind in Franta, a cumparat Ana foi Brick;aceste foi sunt foarte,foarte subtiri si se folosesc la baclava,la pachetele de primavara si alte pachetele...dar pentru cine doreste sa pregateasca asa ceva,se pot folosi si foile noastre de placinta
INGREDIENTE:1kg de dovleac,2-3linguri zahar,100g miez de nuca,1lingura unt,foi Brik sau foi de placinta

Bostanul ras,impreuna cu zaharul se caleste in un pana scade toata apa din el;dupa ce s-a racit se adauga scortisoara si miezul de nuca taiat marunt;pentru ca aceste foi nu sunt taiate,sunt in rulou de 3m,fiecare taie cat si ce doreste sa faca;de aceea eu am taiat foi mai mici pentru aceste mini placinte,se pune pe foaie cate 1lingura de umplutura
se ruleaza cu tot cu folia protectoare,indepartand-o pe masura ce ruloul s-a strans,apoi se pune in tava cu hartie de copt
deasupra se picura putin ulei si se lasa la cuptor 30min la foc mic;dupa ce s-a racit se pudreaza si se serveste.



0

Humus

Si aceasta reteta e la fel de gustoasa si la fel de usor de pregatit
INGREDIENTE:250g naut sau 2conserve,1 catel de usturoi,2-3linguri ulei de masline,sare,piper
Eu am folosit naut din conserva,am scurs-o,am clatit putin boabele apoi le-am pasat cu blenderul impreuna cu usturoiul;piureul obtinut,l-am frecat cu un praf de sare,apoi adaugand cate putin ulei iar la sfarsit putin piper si s-a servit imediat cu paine prajita.


0

Guacamole

Este a treia oara cand fac aceasta reteta de cand sunt aici(in Franta),asa mult ne place;este hranitoare,gustoasa si sanatoasa!!Este cel mai simplu aperitiv pe care-l poti face.Am ajuns si in anul de gratie 2017 si tot nu am uitat cat de bun este  acest guacamole;poza tot aici pun pentru ca nu am schimbat nimic la reteta!


AVEM NEVOIE DE:avocado(noi folosim de fiecare data cate 3buc),1catel de usturoi(cine doreste poate pune mai mult),1/2lamaie,un praf de sare,chipsuri pentru servit
Pulpa de avocado pasata cu blenderul vertical impreuna cu usturoiul,se freaca apoi cu un praf de sare si zeama de lamaie dupa gust si se serveste cu chipsuri tip tortila


0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme