Briose cu branza si rosii

Aceste briose fac parte din categoria aperitivelor,sunt delicioase,usor de pregatit si de ce nu,puse pe un platou pot fi servite si intr-o zi de sarbatoare
INGREDIENTE:1ou,150ml iaurt,200g faina,1lingurita praf de copt,50g unt topit si racit,4linguri cascaval ras,6 rosii cherry,sare,piper,putin cimbru
Se bate oul cu un praf de sare,se adauga untul mixand energic,apoi iaurtul,cascavalul,piper,sare daca nu e suficient de sarat cascavalul,si cimbru;la sfarsit faina amestecata cu praful de copt
Dupa omogenizare,se umplu formele de silicon cu acest aluat
deasupra se pune cate o rosie sau cate o jumatate in situatia in care sunt mai mari
se lasa la cuptor 30min iar dupa ce s-au racit se scot si se pun pe platou.






0

Mini placinte de bostan cu foi brick

Toata lumea stie sa faca placinta cu bostan dar nu toata lumea foloseste aceeasi metoda;eu de exemplu calesc bostanul ras,pentru ca nu-mi place mirosul de bostan crud in placinta;de aceasta data,fiind in Franta, a cumparat Ana foi Brick;aceste foi sunt foarte,foarte subtiri si se folosesc la baclava,la pachetele de primavara si alte pachetele...dar pentru cine doreste sa pregateasca asa ceva,se pot folosi si foile noastre de placinta
INGREDIENTE:1kg de dovleac,2-3linguri zahar,100g miez de nuca,1lingura unt,foi Brik sau foi de placinta

Bostanul ras,impreuna cu zaharul se caleste in un pana scade toata apa din el;dupa ce s-a racit se adauga scortisoara si miezul de nuca taiat marunt;pentru ca aceste foi nu sunt taiate,sunt in rulou de 3m,fiecare taie cat si ce doreste sa faca;de aceea eu am taiat foi mai mici pentru aceste mini placinte,se pune pe foaie cate 1lingura de umplutura
se ruleaza cu tot cu folia protectoare,indepartand-o pe masura ce ruloul s-a strans,apoi se pune in tava cu hartie de copt
deasupra se picura putin ulei si se lasa la cuptor 30min la foc mic;dupa ce s-a racit se pudreaza si se serveste.



0

Humus

Si aceasta reteta e la fel de gustoasa si la fel de usor de pregatit
INGREDIENTE:250g naut sau 2conserve,1 catel de usturoi,2-3linguri ulei de masline,sare,piper
Eu am folosit naut din conserva,am scurs-o,am clatit putin boabele apoi le-am pasat cu blenderul impreuna cu usturoiul;piureul obtinut,l-am frecat cu un praf de sare,apoi adaugand cate putin ulei iar la sfarsit putin piper si s-a servit imediat cu paine prajita.


0

Guacamole

Este a treia oara cand fac aceasta reteta de cand sunt aici(in Franta),asa mult ne place;este hranitoare,gustoasa si sanatoasa!!Este cel mai simplu aperitiv pe care-l poti face.Am ajuns si in anul de gratie 2017 si tot nu am uitat cat de bun este  acest guacamole;poza tot aici pun pentru ca nu am schimbat nimic la reteta!


AVEM NEVOIE DE:avocado(noi folosim de fiecare data cate 3buc),1catel de usturoi(cine doreste poate pune mai mult),1/2lamaie,un praf de sare,chipsuri pentru servit
Pulpa de avocado pasata cu blenderul vertical impreuna cu usturoiul,se freaca apoi cu un praf de sare si zeama de lamaie dupa gust si se serveste cu chipsuri tip tortila


0

Dulceata de curmale

Cand am mers cu Ana la cumparaturi,am vazut aceste fructe si nu mi-am imaginat vreo data ca sunt curmale proaspete,acele vestite curmale pe care noi le consumam uscate
Am mancat una sa vad cum este,va spun ca este foarte dulce iar textura e ca a unui cotor de varza,bineinteles fara gustul si mirosul de varza;am facut o comparatie sa intelegeti ca nu este un fruct nici moale,nici zemos,da-i bun in concluzie.
Am cautat pe google francez reteta de dulceata,am gasit,am facut,putin a iesit dar din nou va spun,am vrut sa-i stiu gustul;cand plec acasa,voi cumpara mai multe sa fac
Ingrediente:8curmale(ca cele din imagine),1ceasca apa de flori de portocal,2linguri zahar,1lingurita zeama de lamaie
Se taie in doua curmalele,se scot samburii,sa dau pe razatoare,se pun intr-un bol,se acopera cu apa de flori de portocal,se amesteca bine,bolul se acopera cu folie alimentara si se lasa la macerat pana a doua zi
cand se rastoarna intr-un vas mic,se adauga zaharul si se lasa la fiert la foc mare 10min iar la sfarsit se adauga zeama de lamaie


Se foloseste la diverse alte dulciuri sau servita ca atare

0

Prajitura cu afine

Afinele cumparate,aveau o alta destinatie(la un sos)dar la cererea familiei am facut aceasta prajitura delicioasa!!
Ingrediente:2oua,80g unt moale,5linguri zahar,150ml lapte,200g faina,1lingurita praf de copt,100g ciocolata,afine
Se face o crema fina din galbenusuri,zahar si unt,se adauga laptele,faina amestecata cu praful de copt iar la sfarsit albusul batut spuma cu un praf de sare

Se imparte aluatul in doua boluri iar in unul se pune ciocolata rupta sau taiata
In tava cu hartie de copt se pune aluatul cu ciocolata,deasupra afine,se acopera cu aluatul simplu,se pun si restul de afine
apoi se lasa la cuptor la foc mic 40min
Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar se taie si se serveste.



1

Weekend cu spor

Mi-a venit si mie randul dupa atata amar de vreme sa fac ceva si anume sa fiu gazda unei provocari culinare si anume Weekend cu spor initiata de Stefi
Toate instructiunile se gasesc acolo dar va spun eu ca nu-i greu de loc;daca si mie mi s-a parut usor,va dati seama ca asa e!!! tot ce trebuie facut,e daca aveti timp sa-mi vizitati blogul,mai precis retetele,pentru ca alta ceva nu aveti ce vedea!!! Am un blog jalnic din punct de vedere al aspectului si asta o recunosc! am incercat sa-l cosmetizez putin dar m-a oprit problemele mele de sanatate,umblatul pe la medici in tara si in Franta unde sunt si acum,dar ce este mai important e ca nici nu ma pricep la mai mult;asa ca va rog sa ma scuzati in cazul in care va descurcati mai greu!!!!
Deci,introducerea fiind facuta voi continua; eu aici am ales de pe blog 3categorii de retete iar cine doreste sa participe,alege una din ele sau toate,dupa cum aveti timp si placere,reproduceti reteta mea,doar una singura dintr-o categorie in cursul saptamanii,o postati pe blogul vostru dar sa nu uitati sa puneti link-ul catre aceasta postare,specificand numele gazdei,adica eu,apoi sambata sau duminica, pe pagina de FB cu aceeasi denumire Weekend cu spor,postati link-ul retetei si bineinteles farfuria cu produsul final ;in situatia in care nu aveti blog,imi trimiteti mie poza si numele retetei pe adresa si mai departe ma ocup eu.
Puteti face acest lucru in toate cele 4weekend-uri cate are luna sau doar in unul,depinde cat timp aveti.
Acum sa va spun ce am ales: pentru prima categorie,avand in vedere ca vine frigul,m-am gandit la retete care ne vor incalzi,fiind mancate bineinteles calde sau fierbinti cum mancam noi
                          BORS-SUPE-CIORBE
                     ALUATURI
M-am gandit si la persoane care trec prin diete sau mai bine zis sunt atente la ce mananca (vorba tuturor VIP-urilor)si anume
                     SALATE
Nu trebuie neaparat sa pregatiti aceste retete,aveti de unde alege.Astea fiind spuse,va doresc spor la gatit si multumesc pentru participare!!


4

Prepelita la cuptor

Dupa ce am terminat borsul de prepelita,a venit randul felului principal pe care l-am mancat eu(copiii nu mananca carne,scuzati cacofonia!!)
INGREDIENTE:prepelita scoasa din bors,6ciuperci,2rosii,100ml vin alb,4catei de usturoi,sare,piper,cimbru,1crenguta de rozmarin,1ceasca cu suc de rosii,cartofi,3-4linguri cu ulei
Punem prepelita condimentata cu sare,piper si putin cimbru intr-un vas termorezistent,in jurul ei ciupercile curatate

acoperim cu rondele de rosii
punem si crenguta de rozmarin,pudram cu sare,adaugam sucul de rosii,vinul si ulei;lasam la cuptor 30-40min
Servim,adica eu,prepelita pe un pat de piure inconjurata de ciuperci si rosii;un deliciu!!


1

Bors de prepelita

Vine intr-o zi Ana de la piata cu o prepelita;era atat de mica,incat nici nu mi-am dat seama ce este,de fapt chiar era adevarat,de unde sa vad eu prepelita?....
Mi-a spus sa-i fac putin bors pentru Eva iar carnea s-o mananc eu;m-am conformat si am facut doua feluri de mancare;un deliciu!!
Cam atat de mica este aceasta "pasarica"da-i foarte gustoasa!
INGREDIENTE:1prepelita,1ceapa,1morcov,1dovlecel,1ardei gras,1cana suc de rosii adus de mine,leustean,sare,taitei de casa,putina acreala,am folosit zeama de lamaie,4cartofi

Am pus prepelita intreaga la fiert in oala,am adunat spuma iar dupa cateva minute am adaugat legumele curatate,spalate,date pe razatoare morcovul si dovlecelul, restul taiate cubulete iar cartofii taiati in sferturi;va intrebati poate de ce asa repede cu legumele,pentru ca daca o mai lasam cateva minute scoteam doar oasele din oala,asa repede a fiert;am pus si sucul de rosii,am scos prepelita pentru ca si-a facut treaba,am condimentat cu putina sare,am adaugat taiteiii,leusteanul si acreala
Dupa ce a clocotit am oprit focul si uite asa am facut o olita cu bors in 30min(olita de 2l,nu va ganditi ca Eva mananca numai bors)

Bineinteles ca s-a servit imediat!!

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme