Mic dejun

Stand intr-o zi cu gandurile mele,mi-am amintit ca in copilarie,chiar si adolescenta foarte des mancam asa ceva,chiar imi faceam singura dar va spun sincer ca rosiile tot de gradina,ouale tot de tara, gustul nu a fost ca acela pe care-l stiu!!!s-a mancat pana la urma ca a fost bun dar uite asa ne pierdem si gustul copilariei,pana la urma ne vom pierde si traditiile pentru ca nu mai sunt cum erau odata,eu cel putin am simtit asta de mult!!
AVEM NEVOIE DE:
3oua
4rosii
2catei de usturoi
3linguri ulei
sare
piper
putin busuioc uscat
CUM SE PROCEDEAZA:
In tigaia cu ulei pui rosiile cubulete si usturoiul marunt,dupa ce s-a format un sos condimentezi cu sare,piper,putin busuioc uscat
Spargi ouale in acest sos
iar cand albusul a inceput sa se albeasca,amesteci totul cu o lingura
Servesti cu paine prajita alaturi un pahar de sirop rece.



 
 

2

Gem de prune

Pentru ca nici fetele mele nici ginerii si bineinteles nici nepoatele nu mananca gem in general vorbind,daca se vad bucati de fructe,m-am obisnuit ca toate retetele mele de gem,indiferent de fruct,sa pe pasez cu blenderul.
Tot asa am facut si acest gem si sincer vorbind si mie-mi place mai mult asa!
AVEM NEVOIE DE:
2kg prune
800g zahar
1lamaie
CUM SE PROCEDEAZA:
Eu nu le dau de la inceput prin masina de tocat,pentru ca tot mai gasesti cate o coaja ici,colo,asa ca folosesc metoda mea.
Prunele spalate,cu samburii scosi,se pun in vasul de dulceata impreuna cu zahar si se lasa pe foc amestecand,pana se topeste zaharul si prunele sunt fierte;
Se da vasul deoparte si se paseaza direct in vas cu blenderul vertical pana rezulta o pasta omogena

Se pune din nou pe foc si se fierbe pana se leaga bine,facand bineinteles testul
Daca intr-o farfurie pui o lingura cu gem lasata la frigider este bine legata,atunci se poate stoarce zeama de lamaie iar dupa cateva clocote se opreste focul.
Se pune gemul fierbinte in borcane curate,se infileteaza bine capacele,se tin rasturnate 20min
apoi se intorc,se eticheteaza si se depoziteaza la camara.



  

0

Tarta cu vanilie banane si jeleu de lime

Am reusit in sfarsit sa fac aceasta tarta cu reteta de la prietena noastra virtuala Tania Kiswani din Iordania dar si cu jeleul de lime pe care-l am tot de la ea.
M-am chinuit putin pentru ca nu-mi permiteam sa gresesc chiar daca mai am si alte plicuri de jeleu dar eu sunt cu pastratul pentru mai tarziu si cred ca nu-i un lucru rau!!
Tot nu am fost multumita de rezultat dar a doua oara,va iesi "beton"!!
AVEM NEVOIE DE:
1plic jeleu de lime
2pachete biscuiti digestivi
1plic crema pentru prajituri cu aroma de vanilie(eu am folosit praf de budinca)
1plic intaritor pentru frisca
3-4banane mari
1lamaie
CUM SE PROCEDEAZA:
Bananele curatate si taiate pe lung,le pui intr-o forma in asa fel,incat sa fie acoperite toate golurile apoi le stropesti cu zeama de lamaie,acoperi cu biscuiti apoi lasi deoparte
Pregatesti jeleul dupa instructiunile de pe plic,eu pentru siguranta,am adaugat si o foaie de gelatina dizolvata pe bain-marie
apoi am turnat cu grija jumatate din cantitate peste biscuiti sa patrunda si la banane
si se lasa la frigider pana se intareste.
In acest timp pregatesti gudinca dupa instructiunile de pe plic,cand este aproape gata dai vasul deoparte si incorporezi gelatina hidratata,amesteci bine pana se dizolva iar dupa ce s-a racit,o intinzi peste biscuiti,nivelezi suprafata,acoperi cu biscuitii ramasi,torni cu grija restul de jeleu deasupra si lasi la frigider cateva ore sau pana a doua zi
Treci un cutit in jurul tartei apoi rastorni pe un platou,ornezi cu felii de lime si banana,tai si servesti.


 Pentru varianta roaneasca pentru cine doreste sa incerce reteta,folositi 2plicuri de Tort-Gelee incolor pregatit dupa instructiuni,si adaugi esenta de lamaie,2-3picaturi de colorant alimentar verde si 2-3foi de gelatina iar in continuare reteta e aceeasi;a,uitam...sa folositi crema pentru prajituri si intaritorul de frisca nu budinca.






0

Tocana de vinete cu ciuperci

Cine a spus ca din greseli iti iese o mancare mai buna,bine a zis! asa am patit si eu acum;as fi dorit o cu totul alta mancare dar pe parcurs am schimbat ideea,mi-a fost teama ca voi strica totul dar la final surpriza cea mare a fost ca rezultatul pur si simplu m-a dat pe spate,un gust incredibil de bun,cel putin pentru mine si Costel asa ca dupa ce am savurat cate o portie zdravana,ce a ramas am pus la borcan,le-am fiert 1h,le-am pus la camara, pentru ca cine stie daca a doua oara-mi va iesi la fel!!
Imi fileaza lampile nu???
AVEM NEVOIE DE:
1kg ciuperci galbiori
2kg vinete
2cepe mari
1kg ardei kapia
2kg rosii
1cana cu ulei
2-3ardei iuti
2frunze de dafin
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
In vasul cu fund dublu se pune uleiul, ceapa,ciupercile spalate foarte bine si feliate,
adaugi apoi vinetele spalate si taiate cubulete mai mari,
ardeiii fasii,rosiile la fel spalate si taiate tot cuburi mai mari,1lingurita cu sare,ardeiul iute rondele,dafin,1cana cu apa apoi se da vasul la cuptor si se lasa pana scade,amestecand din cand in cand
 Dupa ce este gata,se serveste calda dar si rece este foarte buna si de asemenea este foarte buna de pus la borcan pentru iarna!
Pentru ca anul trecut ne-a placut tare mult,am facut din nou aceasta tocana si tot buna a iesit

 
1

Paste cu vinete si rosii

Mmmmm o alta reteta delicioasa cu vinete,ei de data asta asa ceva,nu  merge la borcan;se poate consuma si la pranz dar si la cina merge perfect.
AVEM NEVOIE DE:
1punga cu paste tubulare
2linguri ulei de masline
1vanata mare
3catei de usturoi
500g rosii
2linguri capere
1ardei iute
busuioc verde si uscat
ierburi italiene
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
In tigaia cu ulei se pune vanata spalata,uscata si taiata cuburi,se condimenteaza cu sare,ierburi italiene,se amesteca,
dupa 5min se adauga usturoiul tocat marunt,rosiile cubulete,
apoi caperele,ardeiul iute taiat rondele,1lingurita de busuioc uscat,lasi pe foc 5min amestecand din cand in cand

Dupa ce a scazut putin,se adauga pastele
fierte si bine scurse,se potriveste de gust apoi se serveste cu busuioc verde ornata






0

Pilaf cu ciuperci galbiori si chiftelute

Este a doua oara cand cumpar astfel de ciuperci si-mi plac,de fapt toate felurile de ciuperci imi plac dar pe primul loc sunt ciupercile pleurotus
De cumparat le-am cumparat dar acum ce fac cu ele pentru ca mancare deja aveam si nu vroiam sa le pun la congelator si uite asa cu gandurile mele,hop mi-a sarit in minte acest pilaf care in general vorbind,este o nebunie,cel putin mie-mi place foarte mult;sa ai prin congelator stransa cum fac eu si ceva grasime de pasare,mmmm!!
AVEM NEVOIE DE:
Pentru chiftelute:
500g carne tocata
1ceapa
3-4catei de usturoi
verdeata
sare
piper
cimbru
2oua
1cartof fiert
2oua
1ceasca cu faina
ulei pentru prajit
 Pentru pilaf:
250g ciuperci galbiori
1ceapa
20ml ulei sau alta grasime de pasare
1ceasca cu orez
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Se amesteca bine carnea cu ceapa tocata foarte marunt,usturoiul bine pisat,cartoful bine fiert si pasat(nu-mi plac chiftelutele tari si pun un cartof fiert in loc de paine),apoi verdeata tocata marunt,sare,piper dupa gust,putin cimbru,ouale batute separat iar dupa omogenizare,se fac chiftelute rotunde sau plate,se trec prin faina si se prajesc in ulei apoi se scot pe hartie de bucatarie 
Pentru pilaf in cratita cu ulei se pune ceapa si ciupercile bine spalate si feliate,
dupa ce a scazut apa din ele se adauga 4cesti cu apa si se lasa pe foc 5min apoi se adauga orezul spalat,1/2lingurita cu sare,se lasa focul foarte mic si se fierbe cu capac 15-20min;dupa acest timp se mai potriveste de gust apoi se opreste focul
Se serveste pe farfurie un inel de pilaf si alaturi chiftelute si ardei copti





0

Sos de ardei cu rosii

In fiecare an imi vine in minte cate o metoda de pregatit conservele pentru iarna.
Uite asa si aceasta reteta am imbunatatit-o si anume,pana acum le treceam doar prin masina de tocat,ei bine acum le-am pasat si cu blenderul vertical,direct in vas si a iesit un sos de-l pui pe paine,bun,bun de tot.
AVEM NEVOIE DE:
ardei kapia
rosii bine coapte
ardei iuti rosii
aspirine
CUM SE PROCEDEAZA:
Ardeii spalati,curatati de seminte si cotoare,ardeiii iuti de asemenea,rosiile spalate,scoase partea unde sta codita apoi stoarse de zeama si seminte,le-am tocat la masina cu sita cea mai mica
 
 Totul pus in oala pe foc
Dupa 15-20min de fiert,dau oala deoparte, bag blenderul vertical si uite asa-mi rezulta o pasta fina;pun din nou pe foc si continui fierberea pana consider eu ca-mi place de gros sosul.
Eu de aceasta data nu am pus nici zahar,nici sare pentru ca avea un gust extraordinar si nu am vrut sa-l stric,asa ca am pus sosul in sticle
in fiecare am pus cate o aspirina,am infiletat bine capacele apoi am fiert sticlele 1h dupa care le-am racit in patura.
Nu am etichetat sticlele pentru ca nu fac in cantitati industriale si stiu foarte bine ce am in ele iar fetele nu vor asa ceva,doar suc de rosii!


 

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme