Gratar de legume gratinate

Aveam de la gradina multe legume si ce sa mai fac,ce sa mai fac??as fi vrut sa fac un gratar dar alaturi sa fie si un pieptisor dar cum nu-l aveam,zic hai sa le gratinez!bun a fost,foarte bun!!
AVEM NEVOIE DE:
1vanata
1dovlecel
200g ciuperci
2rosii
100g mozzarella
200g cascaval
2catei de usturoi
1lingura unt
2linguri zeama de lamaie
sare
piper
4linguri ulei de masline
CUM SE PROCEDEAZA:
Vanata si dovlecelul spalate,uscate,cu capetele taiate,se taie rondele nu prea subtiri 
apoi se pun intr-un castron si se amesteca cu sare,piper,ulei de masline si zeama de lamaie,si se lasa deoparte 5-10min.
 Dupa acest timp se pun pe gratarul de Tefal incins,iar dupa ce sunt gata se pun pe o farfurie
Ciupercile curatate daca e cazul,feliate,se pun si ele pe gratar
Intr-un vas termorezistent uns cu unt,se pun intercalate pe doua randuri,rondele de vanata taiate in doua pentru ca ele sunt mai mari decate restul legumelor,apoi cate doua rondele de dovlecel,doua de ciuperci,care sunt mici,1felie de mozzarella,1-2rondele de rosie
dupa ce s-au terminat,se presara deasupra sare,piper,usturoiul pisat si cascavalul ras din belsug
Se lasa la cuptor25-30min apoi se serveste imediat.




 
 

0

Gem de catina

Cred ca toate familiile cu copii cunosc beneficiile acestui fruct numit catina,dar pentru ca am amintit de copii catina in amestec cu miere de albine este un remediu foarte bun impotriva racelii.Pentru doritori,reteta o gasiti AICI
Exista totusi o problema si aceea e ca are un miros nu preaplacut!!
Cand am facut gemul,ca sa-i mai scot din miros am adaugat anason stelat dar nu a avut nici un afect si  am lasat asa;daca vor sa manance nepoatele,bine daca nu,il vom manca noi!!
AVEM NEVOIE DE:
1kg catina
1,2kg zahar(este foarte acra)
1lamaie
1buc.anason stelat
CUM SE PROCEDEAZA:
Catina curatata foarte bine si spalata,se pune intr-un vas pe foc impreuna cu anasonul si 1cana cu apa
Dupa 20min de fiert se scoate anasonul,se paseaza bine apoi se trece prin sita;veti observa ca oricat am curatat-o,tot raman coditele prinse de boabe care nu ai cum sa le rupi,pentru ca se striveste boaba
Piureul obtinut,se pune din nou pe foc impreuna cu zahar
si anason;se lasa la fiert pana se ingroasa,incercand din cand in cand pe o farfurie sa vedem daca este bine facuta
La final,se stoarce 1/2din lamaie,se mai lasa pe foc 2-3clocote apoi se pune fierbinte in borcane curate si se racesc in patura;a doua zi se depoziteaza la camara.




 
 
 
0

Briose cu malai si afine

Ma uitam prin cartea Nigellei Lawson si printre altele,mi-au cazut ochii pe aceste briose;le-am facut,le-am papat(ca nu au fost multe)iar acum va spun si voua!
AVEM NEVOIE DE:
100g malai
150g faina alba 
1plic praf de copt
1/2lingurita bicarbonat
150g zahar
125ml ulei
125ml iaurt
1ou
100g afine
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se amesteca faina,malai,praf de copt,bicarbonat,si zahar;intr-un vas se mixeaza oul cu un praf de sare,ulei iar dupa ce a rezultat o maioneza,se adauga iaurtul,apoi cate putin din faina
se adauga apoi jumatate din afine si se amesteca usor
In formele de briose se pune compozitia cu lingura
iar deasupra se impart restul de afine
se lasa la cuptor 30min la foc mic iar dupa ce s-au racit se scot din forme,se pun pe platou si se pudreaza cu zahar







0

Placinta cu mere si gris

Am mai facut placinta asta cu ceva timp in urma iar acum daca am avut mere din belsug,am dublat cantitatile pentru ca e bestiala.
AVEM NEVOIE DE:
2kg mere zemoase
1pachet de unt
1cana cu gris
1cana cu faina
1cana cu zahar
1fiola de esenta de vanilie
1plic praf de copt
1lingurita scortisoara,sau mai mult dupa gust
200g nuci taiate cu cutitul(eu am avut alune)
CUM SE PROCEDEAZA:
Se amesteca intr-un castron faina,gris,zahar,praf de copt si se lasa deoparte
Merele curatate de coaja si casuta cu seminte se rad
apoi se amesteca cu scortisoara si arome.
Se imparte untul in trei parti egale,apoi se pune in tava prima bucata taiata in cuburi;deasupra jumatate din amestecul de gris
peste gris jumatate din mere
apoi restul de gris,a doua bucata de unt taiat cubulete
se acopera cu restul de mere,restul de unt iar deasupra nuca din belsug.

Se lasa la cuptor 50-60min la foc mic
Dupa ce s-a racit foarte bine se taie;ei va dati seama ce miros era in bucatarie,nici nu a mai fost vorba de asteptat.




 
 

0

Crap pe varza

De cate ori am un peste mare,printre alte bunaciuni de retete,trebuie sa fac si varza asta care e o nebunie!!stiu,unii dintre voi veti spune ca n-ati auzit de asa ceva,nu-i nimic ati auzit,n-ati auzit,incercati doar o data si apoi veti vedea bunatatea!!

AVEM NEVOIE DE:
1crap de 2kg
1varza de 2kg
1ceapa
2ardei grasi
1ardei iute
1capatana de usturoi
1ceasca pasta de ardei
1ceasca pasta de rosii
1ceasca cu bors(daca va place ca varza sa fie dulce,eliminati borsul)
1ceasca cu ulei
sare
piper
cimbru
CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele curatat,bine spalat,uscat,se condimenteaza cu sare,piper,cimbru,usturoi pisat pe interior si exterior,apoi se lasa la frigider.
Se pune in cratita ulei,ceapa si ardeiii taiati marunt,dupa cateva minute se adauga varza tocata fin,pasta de ardei,pasta de rosii,1lingura rasa cu sare,piper,cimbru,1-2cani cu apa si se lasa la fiert;dupa ce a scazut,se adauga borsul iar dupa 3-4min se opreste focul si se potriveste de gust.
Se rastoarna varza intr-o tava,se pune crenguta de cimbru,deasupra pestele indesandu-l putin in varza
Se lasa la cuptor 30-40min,apoi se scoate si se serveste cu mamaliguta.




0

Minitarte cu branza si struguri

Pentru provocarea Cutia misterelor,vin cu cea mai simpla si gustoasa tarta.
Aceasta provocare initiata cu ceva timp in urma de Cerasela Badr El-Din
iar in aceasta luna fiind gazda o tanara gospodina dar si bloggerita,pe nume
Mioara Mioara
Ei bine,Mioara in aceasta luna a spus hocus-pocus si a scos din cutia cu surprize un STRUGURE,pentru ca tot e sezonul lor.  
Cu acest fruct,foarte multe retete se pot pregati doar imaginatia sa functioneze,dar la mine in aceasta luna cam nu a functionat fiind putin(mai mult)bolnavioara!!
Mi-am adus aminte ca francezii,pe masa lor in zilele de sarbatoare sau orice alt prilej festiv,se gasesc tot felul de branzeturi dar nici strugurii nu lipsesc iar eu,dupa modelul lor, am combinat aceste doua si a rezultat o super delicioasa tarta,mai ales ca strugurii mei au fost aromati.
AVEM NEVOIE DE:
1pachet aluat de foitaj
2pachete cu branza
2ciorchini de struguri
 CUM SE PROCEDEAZA:
Se tapeteaza formele mici de tarta cu foitaj,branza cubulete se imparte in forme
deasupra se pun boabe de struguri spalate
apoi se lasa la cuptor 20-30min
Dupa ce s-au racit,se scot din forme,se pun pe platou si se servesc.



  

 
0

Chec cu struguri

Am incercat o reteta frantuzeasca pentru acest chec si e foarte buna,aromata si pufoasa!
AVEM NEVOIE DE:
2ciorchini de struguri aromati 
220g faina
120g zahar
90g unt sau margarina
1ou
1/2plic praf de copt
2linguri lapte
esenta de vanilie 
un praf de sare
 CUM SE PROCEDEAZA:
Se pregateste o crema fina din unt,un praf cu sare si zahar,se adauga oul, faina cernuta cu praf de copt cate o lingura si se mixeaza energic,apoi vanilia si laptele
  Dupa omogenizare se pune jumatate din compozitie in tava cu hartie de copt,deasupra boabe de struguri
se acopera cu restul de aluat,se niveleaza cu grija apoi se lasa la cuptor 30-40min
Dupa ce s-a copt,se lasa putin sa se raceasca apoi se scoate pe un platou,se pudreaza cu zahar,se taie si se serveste


 

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme