Chiftelute cu broccoli

Nu sunt prietena cu aceasta leguma,am luat totusi si am facut o supa crema care mi-a placut si daca tot am oprit un buchet pentru ceva inedit,m-am oprit la aceste chiftelute pe care le-am vazut la Cristian Borod alias Bucatar maniac.
AVEM NEVOIE DE:
500g broccoli
1capatana mica de usturoi
2oua
1/2ardei gras rosu
4linguri pesmet
3-4linguri cascaval ras
sare
piper
cimbru
marar toate de la Kotanyi
CUM SE PROCEDEAZA:
Se fierbe broccoli in apa cu putina sare,dupa ce este bine fiert se strecoara
se pune intr-un castron,se paseaza cu furculita,nu trebuie sa fie pasta,apoi se adauga restul ingredientelor;sare,piper,putin cimbru,marar,ouale batute separat,pesmet,usturoiul pisat,ardeiul taiat in cubulete mici si se amesteca bine
Se formeaza chiftelute plate,se prajesc in tigaie cu putin ulei si se servesc cu cascavar deasupra cat sunt calde.

 


0

Guguluf cu pudra de roscove

Am cumparat pudra asta de roscove,si-mi vine sa fac cate ceva non stop,ata de mult imi place!!niciodata nu mi-am imaginat ca poate avea gust de ciocolata!!
Cat despre aceste checuri zebra,nu ma satur si le fac pana termin roscovele!
AVEM NEVOIE DE:
5oua
1pachet de unt
1cana cu zahar
250g faina
2plicuri zahar vanilat
1plic praf de copt
140ml lapte cald
2linguri pudra de roscove
esenta de vanilie
coaja rasa de lamaie
CUM SE PROCEDEAZA:
Se face o crema fina din unt moale si zahar,se adauga pe rand oale,mixand energic dupa fiecare,apoi aromele,laptele cald alternand cu faina si praful de copt mixand bine cateva minute
Se imparte aluatul in doua vase,intr-unul se incorporeaza pudra de roscove
apoi intr-o forma de guguluf unsa si tapetata cu faina daca este din tabla,se pune cu lingura aluat,alternand culorile
Dupa ce s-a terminat aluatul,se bate tava de masa sa se imprastie aluatul apoi la cuptor la foc mic 40min
Dupa ce s-a racit,se rastoarna pe un platou,se pudreaza cu zahar si se taie.




 
 

0

Sarmalute cu carne si frunze de varza murata

Fac eu ce fac si tot mai uit cate o reteta destul de importanta s-o pun aici;nu conteaza niciodata nu e prea tarziu!

AVEM NEVOIE DE:
1kg carne tocata
2cepe mijlocii
2ceasca pasta de ardei sau de rosii(pasta de ardei are culoarea mai pronuntata)
1cana suc de rosii
100g orez
sare
piper
1/2lingurita cimbru uscat
2crengute de cimbru uscat
varza murata,frunze de vita
CUM SE PROCEDEAZA:
Pentru reusita sarmalutelor,nu va recomand muschi,pulpa sau carne de vita;daca totusi nu aveti alta optiune,trebuie sa se foloseasca mult ulei(50ml) iar ceapa cu pasta de ardei  sa se caleasca;altfel vor rezulta sarmalute tari si fara gust.
De asemenea,tot pentru o reusita,va sfatuiesc sa fierbeti vasul cu sarmalute la cuptor la foc mic.
Eu de cateori fac sarmalute,cumpar carne pentru tochitura pentru ca sunt bucati de carne cu grasime si daca e nevoie mai adaug o bucata de pulpa.
Stiu vor striga unele persoane,"carne graaaaasa",de parca nu ne-am fi crescut cu astfel de carne!!! hai sa fim seriosi ca doar nu mancam zilnic asa ceva!!
Deci,sa revenim!! carnea se pune intr-un vas,se adauga ceapa taiata marunt,,sare,piper,cimbru,pasta de ardei,orezul spalat,se amesteca bine apoi se lasa deoparte pana se pregateste varza.Va intrebati probabil unde este verdeata,ei bine la sarmalutele cu varza,eu nu pun verdeata;nu scrie nicaieri asa ceva,este o optiune personala!
Se scoate frunza cu frunza,se taie nervura groasa,se pun intr-un vas cu apa rece pentru 15-20min,daca varza este acra si sarata
Pe fundul vasului in care se fierb sarmalele se pun crengutele de cimbru
apoi resturi de varza taiata marunt
jumatate din cana cu suc de rosii apoi se infasoara sarmalutele si se aseaza una langa alta pana se umple vasul
Deasupra se acopera tot cu resturi de varza taiata,se adauga cateva cani cu apa,putina sare si un capac mai mic
Se lasa la cuptor 1h,timp in care se verifica daca mai e nevoie de apa
Se servesc cum altfel decat moldoveneste,cu mamaliguta si ardei iute;cine doreste poate adauga smantana.
Sarmalutele cu frunza de vita,eu nu le pun niciodata in acelas vas cu cele cu frunza de varza
Doar un an a trecut de cand am facut sarmalute cu varza murata iar acum mi-am amintit ca am la congelator ceva frunze de varza murata si le-am scos.
Gata acum tin pofta pana la Craciun!!😋😋😋😋😋







  


0

Pilaf cu quinoa turmeric si seminte de canepa

Am mai facut o prajiturica cu astfel de seminte de canepa si am scris acolo despre beneficiile lor,nici vorba de drog!!
Pentru sceptici,poate cauta pe Google.
Bun si pentru ca sunt deschisa la orice este nou pentru mine,am gasit aceasta reteta pe un site "Sa mancam sanatos"si la cat de bine arata acolo,m-a facut sa-mi incerc norocul cum se spune;surpriza a fost foarte mare pentru mine,nici prin gand nu mi-ar fi trecut ca niste seminte sa fie atat de gustoase.😋😋
AVEM NEVOIE DE:
200g quinoa alba
1ceapa mare
1dovlecel mic
1/2lingurita turmeric sau i se mai spune si curcuma Kotanyi
1lingura seminte decorticate de canepa
sare
busuioc uscat Kotanyi
patrunjel
salata verde pentru servit
 CUM SE PROCEDEAZA:
Quinoa se spala in multe ape,pana cand apa este curata,altfel nu se leaga pilaful.
Se pune intr-un vas pe foc 1parte seminte spalate,2parti apa,putina sare si se lasa la fiert;dupa 10min se adauga ceapa tocata marunt
dupa alte 10min se adauga dovlecelul curatat si taiat cubulete apoi se lasa la fiert pana scade
Dupa ce a scazut se potriveste de gust,se adauga busuioc,patrunjel si turmeric, se pune capac si se lasa sa se raceasca.
Se serveste pe farfurie pilaf presarat cu seminte de canepa si alaturi salata verde.


 



0

Chec cu migdale,cocos si roscove

Am tot auzit mere de pudra de roscove si curiozitatea m-a indemnat sa cumpar si sa pregatesc ceva.Stiam ca poate inlocui pudra de cacao dar ma gandeam ca poate are ceva miros specific sau un altfel de gust;nimic din toate astea,juri ca este cacao si in prajitura la fel!!hmm,voi face ceva mai bun daca-i vorba asa!!😉😉😉
AVEM NEVOIE DE:
4oua
100g faina
3linguri pudra de migdale
2linguri fulgi de cocos
2linguri pudra de roscove
150g zahar
1plic praf de copt
2plicuri zahar vanilat
4linguri ulei
un praf de sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare,zahar si zahar vanilat,galbenusurile frecate cu ulei cate putin ca la maioneza,
se amesteca usor cu o lingura cele doua compozitii,apoi se adauga cate putin din amestecul de faina,pudra de migdale,cocos si praf de copt,amestecand cu o spatula
Se imparte aluatul in doua,intr-una se adauga pudra de roscove si putina apa calda(1-2linguri)
apoi in tava unsa si tapetata cu faina,se pun intercalat cate o lingura de aluat alb si negru,incepand din mijlocul tavii iar la final se bate tava de masa sa se imprastie aluatul
Se pune tava la cuptor 40min iar dupa ce s-a racit putin se scoate pe un platou,si se pudreaza cu zahar



 
 

0

Somon cu broccoli sos de ciuperci si paste cu hrisca

O alta reteta cu somon,gustoasa si sanatoasa.
A fost la LIDL saptamana Asiatica si am luat de acolo una,alta printre care si aceste paste facute cu faina de hrisca;le-am pus aici ca si garnitura si tare mi-au placut.
AVEM NEVOIE DE:
1bucata de somon
cateva buchetele de broccoli fierte
2catei de usturoi
50ml vin alb
sare
piper
2linguri ulei de masline
SOS:
200g ciuperci
2linguri ulei
100ml smantana lichida de soia
GARNITURA:
paste chinezesti cu faina de hrisca
CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele spalat,uscat,condimentat cu sare si piper,se pune intr-un vas mic termorezistent,impreuna cu usturoiul taiat,brocoli,vin si uleiul turnat deasupra
Se lasa la cuptor 20min.
In acest timp,in tigaia cu ulei se pun ciupercile feliate,
putina sare iar cand s-a evaporat apa din ele,se adauga smantana,dupa cateva clocote se potriveste de gust apoi se opreste focul
Pastele fiind foarte subtiri,se fierb doar 3min(asa scrie pe punga)
Se pune pe farfurie paste,alaturi peste si brocoli iar deasupra sosul de ciuperci.
Super reteta,super gust!!







0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme