Peste cu legume si cuscus

Inventii si inventii iar rezultatul unul care merita aplauze,parerea mea!!
AVEM NEVOIE DE:
500g rondele de peste,eu am avut un rest de somon
1ceapa rosie
4cartofi mov
4rosii cherry
2linguri capere
1capatana de usturoi
50ml vin alb
2linguri ulei de masline
sare
piper
cimbru
oregano toate de la Kotanyi
200g cuscus
1lingura unt
1lingura menta uscata Kotanyi
CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele spalat,uscat,condimentat cu sare,piper si oregano,se lasa deoparte
Intr-un vas termorezistent sau tava,se pun rondele de ceapa,rondele foarte fine de cartofi mov necuratati de coaja,spalati bine,
Rondelele fine,se obtin la razatoare!!
Se pudreaza cu sare si piper,se adauga cimbru,capere,vin,putina apa,pestele deasupra,alaturi usturoiul, rosiile,uleiul si la cuptor 30min

In acest timp,se pune la fiert 250ml apa,cu putina sare si unt,dupa ce a inceput sa fiarba,se rastoarna peste cuscus in bol,se amesteca cu o furculita,se acopera si se lasa 15-20min;dupa ce a absorbit toata apa,se mai adauga sare daca e nevoie,menta si se amesteca tot cu furculita
Pe farfurie se pune o insula de cuscus,deasupra pestele,alaturi sosul cu ceapa si carofi apoi se serveste imediat.
Un deliciu!






0

Pizza trandafir

Am vazut la Jamie Oliver acesti trandafiri,mi-au iesit foarte bine doar salamul e putin mai mult rumenit datorita cuptorului😢😢 poate voi reusi si eu sa-l schimb!!
AVEM NEVOIE DE:
1pachet aluat de foietaj
100g felii subtiri de salam
100g cascaval ras
1ceasca cu ketchup
sare
piper
oregano Kotanyi
busuioc Kotanyi
 CUM SE PROCEDEAZA:
Aluatul decongelat,se imparte pe latimea foii de aluat,in fasii late de 10cm
Pe mijloc se unge cu ketchup,apoi cascaval ras,pe toata lungimea se pun felii de salam in evantai
pe margine sare daca e nevoie,piper,busuioc si oregano,se ruleaza si rulourile se pun in forme de briose
se lasa la cuptor 20min apoi se scot si se pun pe platou la servit.


 

0

Pulpe la cuptor cu usturoi

A circulat pe FB un filmulet cu aceasta reteta,unele din prietenele mele au facut-o iar eu cum sunt super pofticioasa stateam numai cu gandul la farfuriile pe care le vazusem😋😋😋
Pana intr-o zi cand m-am hotarat sa fac si eu asa ceva;nu i-am simtit gustul,mi-am imaginat doar ca a fost o nebunie,asta datorita faptului ca am fost foarte bolnava,3zile nu am mancat nimic,dar cand a inceput sa-mi fie mai bine,nu aveam in fata ochilor decat aceste pulpe!!😃😃😃
Cu alta ocazie ma revansez cu o portie dubla!!
AVEM NEVOIE DE:
2pulpe de pui
4capatani de usturoi
sare
piper
rozmarin
cimbru
oregano
4rosii
50ml vin alb
50ml apa
2linguri ulei de masline
cartofi mov
CUM SE PROCEDEAZA:
Pulpele spalate,uscate,se amesteca cu toate condimentele,sare si piper
Cine are aceste ierburi aromate verzi,se strang toate intr-un buchetel si se pun alaturi de pulpe
Se pun pulpele intr-un vas termorezistent sau tava,impreuna cu rosii,vin,apa,usturoi si ulei iar la cuptor se lasa 40min,timp in care se intorc pulpele cu atentie
In acest timp se pun la fiert in apa cu putina sare cartofii curatati si taiati cubulete,se scurg,se paseaza impreuna cu o lingura de unt si putina sare daca e nevoie,la sfarsit se freaca cu putin lapte cald apoi se serveste
Pe farfurie se pune un inel de piure,alaturi pulpa si deasupra sos cu usturoi



 
 

0

Snitele de soia cu cartofi albi si mov

Am cumparat o plasa mica cu cartofi mov,ceea ce nu mi se intampla des sa gasesc si am inceput sa-i folosesc.
Cum mi-am adus aminte ca astfel de snitele nu le-am mai facut cred ca de vreo 4ani,le-am asociat imediat si de la cine am primit aplauze???de la nepoti bineinteles!!👍👍👍
AVEM NEVOIE DE:
1punga snitele de soia
4cartofi albi
6-7cartofi mov(sunt mai mici)
1capatana de usturoi
1lingurita cimbru uscat
sare
piper
2oua
1ceasca cu faina alba
1ceasca cu pesmet
ulei pentru prajit
100g unt
100ml lapte
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pun mai intai cartofii curatati,spalati,taiati cuburi in doua vase cu apa si putina sare la fiert
Intr-un alt vas cu apa,1lingurita sare,piper,capatana de usturoi curatata si pisata,cimbru,se pun snitelele sa fiarba 15min
In acest timp in trei boluri se pun,ouale batute cu un praf de sare,faina si pesmetul.Dupa ce au fiert snitelele,se scurg,dupa ce s-au racit putin se preseaza in palme sa se scurga toata apa de la fiert,(se lasa cimbru si usturoiul care s-au prins de ele),apoi se trec prin faina,ou batut,pesmet si se pun la prajit in mult ulei;dupa ce s-au rumenit pe ambele parti,se scot pe un platou
Cartofii daca au fiert bine,se scurg,se paseaza impreuna cu untul impartit pentru fiecare,sare dupa gust iar la sfarsit se freaca tot cu jumatate din lapte pentru fiecare
Pe farfurie se pune un inel cu piure de cartof alb,alaturi un inel cu piure de cartof mov si snitele.
Un deliciu care trebuie consumat imediat,dupa ce s-au racit sau a doua zi,nu mai sunt bune pentru ca se intaresc(sfatul meu),cel putin mie nu-mi plac decat atunci cand sunt calde!

Pofta buna!
 
 

2

Panna cotta cu ciocolata si ghimbir

Am ajuns in 14 Februarie ziua indragostitilor si nu aveam nimic facut,asa sa cada bine in vazul tuturor;nu sunt adepta acestor sarbatori imprumutate pentru ca nici alte tari nu imprumuta de la noi nimic!nici macar 1sau 8Martie pe care ar fi trebuit s-o stie pentru ca este ziua internationala a femeiii,nu mai vorbesc de unii sfinti din calenarul ortodox!!!
Spun asta in cunostinta de cauza,nu din auzite!!
Deci sa revenim,am facut si voi face mereu pentru ca este Sf.Valentin si pentru ca am ginere Liviu-Valentin,am prietene Valentina,din dragoste le spun
LA MULTI ANI!
AVEM NEVOIE DE:
200ml smantana lichida
100g ciocolata alba
1lingurita rasa cu pudra de ghimbir Kotanyi
2foi de gelatina
JELEU:
1cana cu zmeura
2foi de gelatina
2linguri zahar
Pentru cine nu are zmeura,poate folosi 2pliculete de tort gelee rosu si se procedeaza dupa instructiunile de pe plic
CUM SE PROCEDEAZA:
Zmeura decongelata,se paseaza bine cu blenderul vertical,se trece prin sita pentru eliminarea semintelor,piureul rezultat se pune intr-un vas mic pe foc impreuna cu zahar iar cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se adauga gelatina hidratata 5min in apa rece;dupa omogenizare,se pune cate un strat in forme mici(eu am folosit lingura si am pus cate 4linguri in fiecare forma)dupa care se dau la frigider sa se intareasca
Intr-un vas mic pe foc se pune ciocolata rupta impreuna cu putina smantana lichida
Dupa ce s-a topit se adauga si restul de smantana,ghimbirul,se amesteca mereu iar cand ajunge la punctul de fierbere,se da deoparte si se adauga gelatina hidratata 5min.in apa rece.
Se scot formele de la frigider,se umplu cu crema de ciocolata si se lasa din nou la frigider,ideal ar fi pana a doua zi
Pe farfurie sau pe platou,unde doreste fiecare,se rastoarna cu atentie sa nu se rupa(se trece de jur imprejur cu un cutit foarte subtire),si se decoreaza cu zmeura.




 

 

1

Chec aperitiv

Am forma asta cumparata,cred ca de 4ani si nu am facut decat o singura data un dulce,nu mi-am imaginat ca merge orice reteta facuta,pana intr-o zi cand am vazut pe un grup la NICOLETA NICO intr-o astfel de forma,facut un chec aperitiv iar eu cum am multe astfel de retete,m-am pus pe treaba! multumesc draga mea pentru ca mi-ai adus aminte de forma pe care o pusesem deja la "naftalina"!!
Forma avand atatea falduri,parca nu prea eram increzatoare ca merge,ca atunci cand o rastorn,nu se rupe,dar surpriza mea a fost ca a iesit super!!
AVEM NEVOIE DE:
4oua
200g salam sau alt preparat
200g cascaval
2linguri smantana
2ciuperci
cateva masline
3linguri faina
sare
piper
1ardei gras rosu
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se bat bine ouale,se adauga salamul,cascavalul,ciupercile,ardeiul si maslinele,toate taiate cubulete mici
se adauga apoi smantana,sare daca e nevoie,piper dupa gust si se rastoarna in forma
Eu pentru siguranta am uns cu putin ulei cu pensula
Se lasa la cuptor 40min
 apoi se rastoarna pe un platou,se taie si se serveste.



  
 
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme