Salata de ton asortata

Intr-una din zile ploioase,mi-am adus aminte ca intr-o perioada cand eram la Mihaela,a facut o astfel de salata si mi-a placut foarte mult
Pentru ca aveam numai resturi din ingredientele de care aveam nevoie,adica jumatati de cutii pe care le-am tinut la congelator,imediat am facut salata.
AVEM NEVOIE DE:
100g paste scurte
2cutii mari cu ton in suc propriu
1cutie cu fasole neagra
2castraveti murati
1ceapa rosie
50g masline
1cutie mica boabe de porumb
sare
piper
ulei de porumb
ulei de susan
otet balsamic de zmeura
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui in castron pastele fierte si bine scurse,maslinele taiate,fasolea clatita cu apa rece si scursa
tonul de asemenea scurs,castravetii cubulete,ceapa julien,porumbul scurs si clatit cu apa rece,sare,piper,putin ulei de porumb,cateva picaturi de ulei de susan,otet balsamic si amesteci totul bine
Servesti din cupe sau direct din castron,dupa preferinte!

0

Castraveti in saramura pentru iarna

Anul trecut mi-a spus Mihaela mea sa nu mai pun castraveti cu otet pentru ca fac rau la stomac.
M-am conformat,am facut,i-am trimis,a fost foarte multumita,nu am primit observatii iar acum in 2017,tot la fel pun si asa voi face mereu pentru ca sunt foarte buni;am mai gasit prin camara un borcan ratacit si am ramas si eu uimita cat de buni si crocanti erau!bravo mie!!!
Nu trebuie sa va faceti probleme pentru saramura care este tulbure la final,pentru ca veti observa,dupa ceva timp se va limpezi,doar daca se umfla capacul si curge saramura atunci trebuie desfacut borcanul sau eliminat pentru ca a prins aer si castravetii sunt compromisi,deci atentie la capace!!
AVEM NEVOIE DE:
castraveti
flori de marar uscate
usturoi
sare
boabe de piper
boabe de mustar
ardei iute
3-4frunze de dafin
CUM SE PROCEDEAZA:
Castravetii proaspeti si sanatosi,se tin intr-unvas cu apa rece si 2-3linguri de sare,30min,maxim 1h;se tin asa pentru ca unii castraveti sunt amari si astfel dispare amarala
Dupa acest timp,se scot,se clatesc cu apa curata,se pun in borcane impreuna cu restul ingredientelor puse cate putin dar fara frunze de dafin
Acum va spun cum masurati apa ca sa stiti cata sare se pune.Am vazut in alte retete cate 1lingurita la borcan dar pentru gustul nostru este prea sarat,asa ca umpli cu apa un pet de 2l,umpli borcanele,daca mai trebuie apa pui tot asa cu masura,apoi intr-un vas rastorni toate borcanele de apa,daca ai tinut minte cate peturi cu apa ai folosit,adaugi cate 1lingura normala nu cu varf,de sare pentru 1l de apa si fierbi cu frunza de dafin
Dupa ce sarea s-a topit,pui saramura fierbinte peste castraveti,nu infiletezi capacele,le lasi lejer pentru ca a doua zi repeti operatiunea.
Rastorni saramura din borcane in vas,lasi sa clocoteasca adunand spuma care se formeaza,apoi umpli borcanele,infiletezi bine capacele,si le depozitezi la camara.
2018 cei mai buni castraveti sunt acestia pusi in saramura decat in otet

Nu va ingrijorati pentru ca saramura este tulbure dar cu timpul se limpezeste!
0

Dorada la cuptor

Imi place Dorada foarte mult dar din pacate pe la noi se gaseste destul de rar!
Acum am pus-o la cuptor cu garnitura de pastai daca tot a venit Costel cu cateva de la gradina,alta data cand mai gasesc,vreau s-o fac prajita cu mujdei si mamaliga,asa mai pe taraneste!!

AVEM NEVOIE DE:
2dorada
sare
piper
ulei de masline
1capatana de usturoi
frunze de salvie
pastai galbene
1rosie
2cartofi
CUM SE PREGATESTE:
Pestele curatat,spalat,uscat,il pudrezi cu sare si piper,in interior la burta pui cateva frunze de salvie verde,il pui in tava,deasupra torni putin ulei(sa fie cam 4linguri),acoperi tava cu folie de aluminiu si lasi la cuptor 30min
Dupa acest timp,descoperi si mai lasi 10min sa se rumeneasca apoi opresti focul si scoti tava

Cat pestele a stat la cuptor,intr-un vas cu apa si putina sare fierbi cartofii curatati si taiati in jumatate daca sunt mari,cand sunt aproape fierti adaugi si pastaile curatate si spalate iar cand si acestea sunt fierte se scot cu spumiera pe un platou.
Aranjezi pastaile pe platoul special de peste

deasupra pui mujdei facut cu rosia oparita,curatata si pasata,apoi pestele si pe margini jumatatile de cartofi
Daca ai facut platoul de prezentare,ai facut poza,acum sa trecem la masa si sa mancam pe rupte cu mamaliga bineinteles!!
Un deliciu,o bunatate!!

Pofta buna!
0

Sarlota cu fructe de padure

Doamne ce-mi place desertul asta frantuzesc!!!se pregateste atat de repede si usor dar cat e de bun,nu mai spun!!!
AVEM NEVOIE DE:
1pachet piscoturi
400g iaurt cu fructe
500g amestec de fructe de padure
200ml sirop sau zeama de compot
CUM SE PREGATESTE:
Pentru cine nu are forma speciala pentru sarlota(eu mi-am adus-o din Franta),se poate folosi de orice forma rotunda.
Deci,intr-o forma rotunda,pui pe pereti unul langa altul piscoturi inmuiate in sirop,de asemenea si pe fundul formei;pui in interior 3-4linguri de iaurt amestecat cu fructe,
acoperi iaurtul cu piscoturi tot inmuiate in sirop,din nou iaurt si tot asa pana se termina,ultimul strat fiind de piscoturi.Pui o farfurie deasupra direct peste piscoturi sa stea presate,forma mea are capac
Lasi la frigider pana a doua zi,cand scoti farfuria,pui un platou deasupra si rastorni
Asa sunt dotate formele speciale pentru sarlota,are un capac iar cand il scoti,sarlota prinde aer si aluneca singura pe platou
Deasupra torni un topinc de orice fel,sau poti face un sirop din cateva fructe  pasate si pe foc cu putin zahar.
Ornezi cu fructe,tai si servesti musafirii sau nu!!

0

Ostropel de pui

Am facut ostropel de pui cu reteta mamei dar am vazut o postare a prietenei mele dragi Gaby Duceag,care m-a lasat fara cuvinte
Am facut-o si intradevar ne-am lins degetele asa cum spunea ea!
AVEM NEVOIE DE:
8copanele
1capatana de usturoi
1cutie rosii intregi Sun Food
sos de soia
1ceapa
1lingura otet balsamic
1/2lingurita zahar
ulei de masline
2foi de dafin
boia iute
sare
piper
cimbru
patrunjel verde
busuioc
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui copanelele intr-un castron,adaugi cateva linguri de sos de soia,le amesteci bine,le lasi cateva minute apoi le prajesti in ulei acoperite cu capac.
Intr-o craticioara pe foc,pui putin ulei de masline,ceapa si usturoi taiate marunt,dafin,dupa cateva minute rosiile taiate sau pasate,1ceasca cu apa iar dupa 10min,copanelele cu tot cu ulei
Adaugi acum boia iute dupa gust,otet,zahar,putin cimbru,1crenguta de busuioc apoi lasi la cuptor 30-40min.Dupa ce este gata,scoti busuiocul si mananci cu mamaliguta sau cu cartofi natur,sau cu ce vrea fiecare
O adevarata nebunie!multumesc draga mea Gaby!
0

Peste pane

Am scos punga cu peste si daca tot am primit premiul de la Baneasa printre care am avut si o punga cu Pesmet auriu,adica amestecat cu boia,m-am gandit sa fac peste pane.
AVEM NEVOIE DE:
1kg de peste fara oase sau file
2oua
3catei de usturoi
sare
piper
putin cimbru
2linguri faina
1cana cu pesmet
ulei pentru prajit
CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele curatat,portionat,bine spalat(din cap si coada faci bors),uscat,se pudreaza cu sare si se lasa deoparte
Intr-un castron se bat ouale,se adauga sare,piper,cimbru,usturoi pisat,faina,iar dupa omogenizare se adauga pestele
Dupa 10min,se scoate cate o bucata,se trece prin pesmet apoi in vasul cu ulei.
Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti,se scot pe hartie de bucatarie apoi se pune pe farfurie,alaturi de cartofi prajiti,sos de usturoi cu iaurt si lamaie.
DELICIU!!
  
0

Weekend cu spor luna August

Aceasta provocare a fost initiata cu ceva ani in urma de STEFANIA ANASTASIU
A fost frumos,ne-am cunoscut mai bine prin intermediul blogului fiecaruia dintre noi,dar din pacate am ramas din ce in ce mai putine!
Eu acum fiind gazda in aceasta luna,sper sa nu raman singura!
Acum m-am gandit ca fiind in luna lui cuptor,fiind si cateva zile de post,fiind si o mare sarbatoare,nu stresez lumea cu mancaruri grele,cu tot felul de carnuri sau alte minuni,de aceea m-am hotarat la urmatoarele categorii
-MANCARURI CU LEGUME 
-SUPE
-ALTE DULCIURI
In mancarurile cu legume se gasesc si mancaruri de post,supele daca nu sunt cu carne,se pot manca si reci iar in capitolul alte dulciuri,gasiti tot felul de dulciuri simple care nu necesita multa munca dar mai ales cuptor.
Cine ma cunoaste,cine a intrat pe blogul meu,stie ca am foarte multe retete,de aceea va sfatuiesc sa va inarmati cu rabdare si carnetel!
Va doresc spor la gatit si sa ma surprindeti cu preparatele pe care le-ati ales!
S-a modificat putin regulamentul ceea ce m-a bucurat si anume ca fiecare gazda,drept bonus trebuie sa aleaga din blog o reteta de suflet pe care participantele s-o reproduca!!
Ei bine dragile mele,din 1500 de retete pe care la am pe blog,cred ca un sfert sunt de suflet dar cea mai de suflet are urmatoarea poveste(nu-i fictiune).
Pe timpul cand eram la inceput de blogger,in colaborare cu fata mea,am gasit aceasta reteta frantuzeasca si la prima vedere mi-a placut.
Dupa cum am spus si in postare,am avut mare curaj pentru ca atunci nu stiam ce-i laptele de cocos,nu stiam ce-i ghimbirul,nu stiam nimic dar m-am aventurat si am facut-o iar rezultatul a fost unul de exceptie.
Dupa cativa ani,cand mama era la mine si dadea semne de "oboseala",ca s-o fac sa nu se mai gandeasca la ultimul drum(de parca putem noi schimba ceva!!),am repetat aceasta supa,special pentru ea;am urmarit-o cat a mancat,semn ca-i placea,iar dupa ce a terminat,m-a pupat si mi-a spus ca voi ajunge o mare bucatareasa!!Ei,mare nu am ajuns dar bucatareasa la mine acasa da!!
Este vorba de
SUPA DE PUI CU LAPTE DE COCOS

Va recomand fetelor pentru ca nu veti regreta daca va place si ati mai gatit cu lapte de cocos
Spor la gatit din nou si va astept cu drag si cu cadouri frumoase!!
Supa de pui cu lapte de cocos


0

Dovlecel umplut cu legume

Avem in gradina dovlecei rotunzi si daca a plouat doua zile,nu s-a mai putut intra iar legumele s-au dezvoltat mai mult decat trebuie;asa s-a intamplat si cu acesti dovlecei.
Cand a venit Costel acasa si l-a scos,am ramas muta,gandindu-ma ce sa fac cu el!!
Ei bine,mi-am adus aminte ca a fost o perioada cand circula pe FB o reteta cu dovleac umplut cu sarmalute iar eu am vrut sa fiu mai altfel,adica sa-l umplu cu legume si daca am avut si ceva peste,am pus si un rand de bucati mici de peste!
Vai de mine,nu va imaginati ce gust bun am facut,dar daca se incumeta cineva sa faca asa ceva,exista un sfat:acest preparat se consuma a doua zi,timp in care sta la frigider,doar daca nu vreti sa mancati cu lingura din el si tot un sfat e ca trebuie un liant ca sa lege legumele din interior, eu am pus 1ceasca cu cus-cus dar se poate adauga si orez.
AVEM NEVOIE DE:
2dovlecei mari
2morcovi
1ceapa mare
1felie radacina de telina
1radacina de patrunjel
1ardei iute
1ardei kapia
2cartofi
1mana de pastai
2-3buchetele de conopida
2-3buchetele de brocoli
4-5catei de usturoi
1vanata
1borcan cu rosii cherry pus de mine
50ml ulei
100ml vin alb
4-5ciuperci
sare
1ceasca cus-cus
peste(optional)
CUM SE PROCEDEAZA:
Toate legumele inclusiv ciupercile curatate,spalate,taiate cubulete,se pun in vasul cu ulei
 se adauga sare,vinul,usturoiul taiat marunt,cus-cus-ul,iar dupa ce a scazut lichidul se opreste focul
Dovleacul spalat,uscat,se taie capacul ca si la pepeni apoi cu o lingura se scobeste interiorul,apoi se pun legumele
pana aproape de jumatatea dovleacului,peste legume rosii,peste rosii bucati de peste pudrat cu sare
Eu am avut somn ca nu are oase,ceea ce-i foarte important
Se acopera apoi cu legume,se pune capacul taiat,apoi in tava si la cuptor 40min sau pana cand dovleacul este moale la atingere
Daca sunteti nerabdatori sa vedeti gustul,se poate lua cu lingura din dovleac si pus pe farfurie,dar mie cum imi place ca farfuria sa arate cat mai atragatoare ochiului,l-am lasat la frigider pana a doua zi,apoi am taiat ca si o felie de pepene
Aici se vede si pestele.
Am ajuns la finalul acestei retete,sper ca m-am facut inteleasa,sper ca v-am trezit interesul si de aceea trebuie sa va dau cateva sfaturi.
-daca folositi un asemenea dovlecel si nu dovleacul de placinta,interiorul pe care-l folositi(legume sau alte idei),trebuie sa fie pe jumatate facute deasupra pe aragaz,pentru ca acest dovlecel este foarte fraged si imediat se inmoaie la cuptor,pe cand dovleacul de placinta trebuie tinut 2-3ore poate si mai mult,acesta in maxim 40min este gata(depinde si de cuptor)
-pentru cine doreste un aspect in farfurie,ca si mine,asa cum am spus in introducere,trebuie adaugat ceva care sa tina legumele unite,sa nu se imprastie si m-am gandit la cus-cus dar se poate si orez







0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme