Curcan cu stevie

Intre spanac si stevie,aleg stevia pentru ca are un gust mai bun,putin acrisor in timp ce spanacul e prea dulce,uneori putin gretos,asta e parerea mea!!
AVEM NEVOIE DE:
1kg carne de curcan,eu am avut aripi
5leg.stevie
1leg.ceapa verde
2leg.leurda
2-3fire de usturoi verde
5linguri ulei
2linguri pasta de ardei
3linguri orez
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Carnea portionata,spalata,uscata,pudrata cu sare se prajeste putin in ulei dupa care se scoate pe o farfurie.
In uleiul ramas se adauga ceapa taiata marunt,stevia si leurda curatate,bine spalate apoi taiate marunt si se amesteca totul iar spre final usturoiul curatat si taiat marunt
Stevia mea a fost cam mare si de teama sa nu-mi fie mancarea amara pentru ca am patit-o,am oparit-o
se adauga si carnea,pasta de ardei,2cani cu apa si se lasa la fiert
Dupa ce carnea este fiarta,se adauga pasta de ardei, orezul iar dupa ce si acesta a fiert,se potriveste de gust si se opreste focul
De regula la aceasta mancare nu se pune orez,se lasa doar carnea cu stevie dar eu am gresit-o putin mai zemoasa,am crezut ca fierbe mai greu curcanul,asa ca am adaugat orez sa salvez situatia!!šŸ˜€šŸ˜€šŸ˜€
 



Pofta buna!

0

Miel cu stevie









Aceasta mancare este preferata familiei dar nu neaparat cu miel,poate fi cu orice carne sau stevia simpla ca si garnitura la un gratar sau doar cu putin orez;este foarte sanatoasa iar mai nou,am citit ca se poate folosi si in curele de slabire;acum am facut-o cu miel pentru ca in mod special am oprit de la Paste ceva carne;
AVEM NEVOIE DE:1kg de carne de miel,1kg de stevie(eu am avut 1sacosa plina si am aproximat ca ar fi 1kg),1ceapa,1leg.de usturoi verde,2linguri de bulion,2oua,sare,50ml ulei
CUM SE PROCEDEAZA:carnea spalata,o calesc in ulei impreuna cu ceapa taiata marunt,adaug bulionul,2cani cu apa,pun capac si las sa fiarba incet;in acest timp,curat stevia de nervurile groase de la frunze,o spal bine in multe ape reci apoi o oparesc cateva min.o scurg iar dupa ce s-a racit putin o tai si o adaug la carne daca este fiarta;adaug si usturoiul taiat foarte marunt,condimentez dupa gust iar dupa ce a mai scazut amestec cu ouale batute.
Pofta buna!
0

Mini panetone

Am gasit aceasta reteta intr-o file de calendar si cum toate retetele gasite aici au fost foarte bune cand le-am incercat,am facut-o si pe asta!
Bune,foarte bune la gust si pufoase,trebuia mai multa ciocolata dar nu am avut.
AVEM NEVOIE DE:
80ml lapte cald
1/2lingurita zahar
1plic drojdie uscata
260g faina
1/2lingurita sare
coaja rasa de lamaie si portocala
esenta de vanilie
2oua
2lingurite cu miere
75g cuburi de unt rece
100g pepite de ciocolata
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pun in masina de paine toate ingredientele mai putin unt,se programeaza pe framantare,
iar dupa 15min de framantat se adauga cate un cub de unt 
Dupa ce s-a terminat programul,se rastoarna aluatul intr-un bol,se acopera cu folie si se lasa la crescut
Se rastoarna aluatul pe masa de lucru,se intinde un dreptunghi cu degetele,aluatul fiind putin moale,se pun pepitele deasupra
Se suprapun laturile de mai multe ori si se framanta usor ca sa intre in aluat ciocolata,la final se formeaza un sul,se imparte in 4parti egale,se formeaza cate o sfera,se pun in forme unse cu unt si se lasa sa creasca apoi se ung cu galbenus
La cuptor vor sta 30min la 180grade
Dupa ce s-au racit putin se scot din forme pe un platou!
Pofta buna!




  

0

Minitarte cu fructe de padure

Am achizitionat cateva forme de tarte,nu ca nu as fi avut dar sa fie acolo sa se gaseasca iar acum le-am pus la treaba!
AVEM NEVOIE DE:
1 foitaj dulce
1 cana mix fructe de padure
2oua
200ml smantana lichida
2linguri zahar pudra
1plic zahar vanilat
1lingura rasa cu faina
CUM SE PROCEDEAZA:
Se tapeteaza formele cu aluat, si se lasa deoparte
apoi se impart fructele in forme
Se bat ouale cu un praf de sare si zahar,se adauga smantana,zaharul vanilat si faina apoi se acopera fructele cu aceasta compozitie
La cuptor vor sta 30min la 170grade iar dupa ce s-au racit se scot si se pun pe un platou
Pofta buna!



 
 

0

Cheesecake cu pasta de fistic

Eeee,asa ceva??? nici mie nu mi-a venit sa cred cat de bun a fost!!
Am avut un borcan cu pasta de fistic din Franta,cand am fost in Italia mi-am adus si de acolo un borcan care urmeaza mai tarziu sa-l folosesc si sa-i descopar gustul!
AVEM NEVOIE DE:
200g biscuiti amaretti
60g unt topit
250g mascarpone
200ml frisca lichida
100g pasta de fistic
100g zahar pudra
6foi de gelatina
esenta de fistic
cateva colorant alimentar verde,optional
CUM SE PROCEDEAZA:
Biscuitii pisati la robot si amestecati cu untul topit,se rastoarna intr-o forma de tort cu diametru de 20cm,se formeaza blatul presand bine cu fundul unui pahar apoi se lasa la frigider
Se amesteca intr-un castron branza cu zahar,putina sare,pasta de fistic,esenta
dupa omogenizare se adauga gelatina hidratata in 50ml apa rece apoi topita cateva secunde la microunde si se amesteca bine
La final se incorporeaza  cate putin frisca batuta tare si colorantul,se rastoarna peste blat si la frigider va sta pana a doua zi
Se trece de jur imprejur cu un cutit,se scoate cu atentie din forma si se pune pe un platou,apoi se orneaza cu biscuiti si fistic taiat apoi se taie si se serveste
Pofta buna!



 
 


0

Chec rapid cu pudra de roscove si fructe confiate

A fost cu ceva timp in urma o nebuneala cu acest chec pe FB,care mai de care mai aratos,gustul fiind doar acelas,retetele fiind aceleasi,doar cantitatile la ingrediente difereau.
Ei bine acum parca mi s-a facut dor de el ca sa zic asa!
AVEM NEVOIE DE:
5oua
200g faina
4linguri zahar
1plic praf de copt
3plicuri zahar vanilat
3linguri pudra de roscove
6-6linguri ulei
100ml lapte
un praf de sare
1lingura zeama de lamaie
fructe confiate taiate

CUM SE PROCEDEAZA:
Se fraca bine galbenusurile cu un praf de sare si zahar pana rezulta o crema spumoasa,se adauga uleiul cate putin si se mixeaza bine apoi faina cu praful de copt intercaland cu lapte iar dupa omogenizare se lasa deoparte
Albusurile batute spuma tare cu zeama de lamaie,se amesteca in 2sau 3etape cu galbenusuri iar dupa omogenizare se imparte in doua boluri
Intr-un bol se adauga pudra de roscove si se amesteca bine iar in al doilea zaharul vanilat
In tava rotunda sau orice alta tava cu hartie de copt,se pun intercalat cele doua aluaturi,folosind aceeasi masura si incepand din mijlocul tavii cu 1-2 sau 3masuri,depinde cat sunt de mari
Peste aluatul alb se presara bucatele de fructe iar cand s-au terminat cele doua compozitii,cu o scobitoare se traseaza linii deasupra
La cuptor va sta 25min la 150grade apoi se reduce temperatura la 120grade si va mai sta 10min sau fiecare cum isi cunoaste cuptorul.
Dupa ce s-a racit se scoate din tava pe un platou,se pudreaza si se taie
   
Pofta buna!


   


0

Supa crema de napi cu leurda

Doamne ce-mi plac aceste supe,nu numai pentru ca sunt sanatoase ci pentru ca intradevar sunt super gustoase asa cum le fac eu!!
Nu ca m-as lauda dar chiar nu inteleg de ce marea majoritate cand pregatesc astfel de supe nu fac sa semene totusi a supa cremoasa nu a piure,tinand cont ca se mananca cu crutoane,aceste crutoane ar trebui sa fie imbibate cu supa nu???zic si eu dar mai bine tac!!!
Aceasta supa am facut-o cu resturi ca sa zic asa,am avut putina leurda pastrata pentru o salata dar n-am avut mancare de salata,am avut cativa napi de asemenea pastrati pentru o tarta dar n-am avut restul ingredientelor si uite asa,combinate pe langa alte ingrediente a iesit nebuna de supa!!!
 AVEM NEVOIE DE:
5-6napi
2legaturi de leurda
1morcov
1lingura unt sau ulei
2cani supa de pui sau legume
1legatura ceapa verde
5cm radacina de ghimbir
sare
1cutie de lapte de cocos
CUM SE PROCEDEAZA:
In vasul cu unt incins se pun toate legumele curatate,spalate,taiate,amestecand din cand in cand
Se adauga apoi supa,1cana cu apa,1/2lingurita sare si se lasa la fiert
Dupa ce a scazut si totul e bine fiert,se rastoarna in blender
se adauga laptele de cocos,se paseaza bine totul apoi se rastoarna din nou in vasul pe foc
iar dupa2-3clocote se potriveste de gust apoi se opreste focul si se serveste imediat.
Mie nu-mi plac crutoanele in supa,de aceea nu le vedeti niciodata!
Pofta buna!



 
 
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme