Prajitura cu fructe si cocos

Azi sunt in pana de vorbe la introducere dar nu-i bai ca si asa nu-mi place vorbaria cand trebuie sa citesti o reteta, cred ca si voi sunteti de aceeasi parere!
AVEM NEVOIE DE:
200g faina
5oua
150g zahar
4linguri ulei
1lingura cacao
2plicuri zahar vanilat
1plic praf de copt
5linguri cocos
un praf de sare
fructe de padure congelate

CUM SE PROCEDEAZA
Se bat bine albusurile cu sare,se adauga zahar cate o lingura mixand energic dupa fiecare apoi la final zaharul vanilat
Galbenusurile frecate cu ulei se incorporeaza in albus apoi se adauga faina cu praful de copt amestecand usor cu o spatula iar la final cocosul
Dupa omogenizare se amesteca usor cu fructele apoi se rastoarna in tava unsa cu ulei si hartie de copt,oprind cateva linguri si se amestece cu cacao apoi rasturnat deasupra si gratinat cu o furculita
La cuptor va sta 30min la 180de grade
Se lasa 10min in tava sa se desprinda de pereti,apoi se rastoarna pe platou,se pudreaza cu zahar,se taie si se serveste
Sa va fie de folos!



   
0

Ostropel cu aripi de curcan si ciuperci

Ce mult imi place ostropelul dar nu stiu de-l fac cam rar!de aceasta data nu-i clasica reteta,am vazut o postare la o prietena,ca se ling pe degete cine pregateste asa ceva si vreau sa va spun ca da,asa este,lasi carnea deoparte si mananci sosul cu lingura daca se poate,super bun!multumesc Miha!
AVEM NEVOIE DE
1aripa de curcan
300g ciuperci galbiori
1capatana de usturoi
4-5linguri sos de soia
1ceapa
300g raosii
1ceasca vin alb
2foi de dafin
sare
piper
cimbru
patrunjel 
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-un castron se pune aripa portionata,spalata,uscata cu prosoape de hartie,se adauga sosul de soia,se amesteca si se lasa deoparte
In cratita cu 3linguri ulei,se caleste ceapa taiata marunt,se adauga ciupercile bine spalate si taiate, usturoiul pisat iar dupa ce a scazut se adauga rosiile pasate,vinul,aceeasi ceasca cu apa,frunzele de dafin,carnea cu tot cu ulei,1/2lingurita sare,si se lasa la cuptor la foc mediu pana scade 
La final se potriveste de gust,se adauga putin cimbru,piper dupa gust,patrunjel pe care eu nu l-am avut,se amesteca bine apoi se serveste cu mamaliga si acritura de sezon!
Pofta buna!

 

0

Mic dejun cu oua si rosii

Asa ceva,doar oua cu rosii mancam in copilarie aproape zilnic,oua din cotet,rosii din gradina si imediat era gata micul dejun,acum l-am imbunatatit putin si rezultatul este super!
AVEM NEVOIE DE
4rosii mari
2ciuperci
2catei de usturoi
4-5linguri ulei
sare
piper
4oua
putin cimbru
CUM SE PROCEDEAZA
Se pune uleiul in tigaie,se adauga rosiile taiate cubulete,dupa cateva minute se adauga ciupercile cubulete apoi sare si piper dupa gust,usturoiul pisat,putin cimbru si se lasa pe foc 5min
  Se sparg ouale in acest sos,se pune sare si piper deasupra,se acopera cu capac si se lasa la foc mic pana sunt gata ouale
Se pune pe farfurie oua si sos apoi se serveste
Pofta buna!

 

0

Minitarte cu crema frangipane si fructe

Este reteta frantuzeasca iar crema frangipane este o crema bazata doar pe faina de migdale si are un gust spectaculos!
AVEM NEVOIE DE
Aluat de foitaj
100g unt moale
100g zahar
1ou+1galbenus
20ml coniac
150g faina de migdale
1pastaie de vanilie TONKA rasa

pere
smochine

CUM SE PROCEDEAZA
Se capitoneaza formele de minitarte cu foietaj apoi se lasa deoparte
  Se pregateste o crema fina din unt si zahar,se adauga oul si galbenus,se mixeaza pana se omogenizeaza,apoi se adauga coniacul,faina de migdale si TONKA rasa
Se pune crema in forme,deasupra se pune cate o jumatate de para curatata de coaja si seminte si jumatate smochina,ambele feliate dar nu de tot
Se pun in tava si la cuptor vor sta 30min la foc mediu
Dupa ce s-au copt se scot pe un platou si se pudreaza cu zahar
Sa va fie de folos!


 
 
0

Salata de ton cu avocado

O salata gustoasa,satioasa si sanatoasa!
AVEM NEVOIE DE:
1cutie de ton in ulei
2buc.avocado
1cutie naut alb sau negru,eu am avut negru
1cutie boabe de porumb
1/2gogosar murat
2oua fierte
sare
1lamaie
CUM SE PROCEDEAZA
Se rastoarna intr-un castron tonul,nautul scurs si clatit cu apa rece,boabele de porumb de asemenea,se adauga si pulpa de avocado taiata,ouale curatate si feliate,oprind o jumatate pentru ornat,gogosarul cubulete,sare,se stoarce lamaie dupa gust apoi se amesteca totul bine
Se pune salata pe farfurie si se serveste,pofta buna!
  

0

Biscuiti Dr.Oetker

M-am jucat intr-o zi cu mixul sarat de la Dr.Oetker dar nu am facut nici saratele nici covrigei pentru ca mi-am incercat noile achizitii de taiat aluat pentru diferite alte specialitati,nu neaparat biscuiti
AVEM NEVOIE DE:
1punga Mix pentru ceva sarat Dr.Oetker
stafide
1galbenus
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se rastoarna Mixul apoi se urmeaza instructiunile de pe punga,se amesteca pana rezulta un aluat nelipicios,se infasoara in folie si se lasa deoparte 1h
Se intinde apoi o foaie nu prea subtire,se taie cu formele
Am si un sucitor cu diferite desene dar trebuia apasat mai tare ca nu prea se vede
se pun apoi toate in tava pe hartie de copt,se ung cu galbenus,se pune cate una sau doua stafide si la cuptor vor sta 20min la 180 de grade



  

0

Prajitura cu feijoa

Acum vin cu o ciudatenie cum ar spune unele persoane care nu sunt interesate sa cunoasca si altceva decat merele si perele autohtone,pe langa restul fructelor!
Cand merg la copii in Italia si Franta,ma opresc la raionul de fructe si legume si cu greu ma scoate cineva de acolo!!😅😅
Pe langa multe alte fructe care pe la noi nu le-am vazut a fost si acesta,am cumparat doar doua sa-i aflu gustul iar cand am vazut cat de bune sunt,m-am gandit sa mai cumpar si sa fac ceva dulceata,ar fi fost ceva inedit pentru toate prietenele dar mi-a trecut pentru ca intre timp am gasit dulceata gata facuta
Feijoa,este un arbust vesnic verde,provenind din America de Sud iar fructele coapte au o culoare de un verde aprins si gustul seamana cu amestecul de ananas,kiwi si capsune iar pentru ca ananasul si kiwi nu au o aroma prea pronuntata,in dulceata cumparata,predomina aroma de capsune dar la final,prajitura este super delicioasa iar cine doreste,se poate face cu orice alta dulceata sau gem mai bine pentru ca nu trebuie sa fie prea siropoasa
AVEM NEVOIE DE:
1pachet piscoturi
1cana cu cafea
50ml coniac(am pus coniac pentru ca a fost facuta de sarbatori si mi-am permis)
250g mascarpone
200ml frisca lichida
1borcan dulceata de feijoa
200g ciocolata
100ml smantana lichida
fructe

 CUM SE PROCEDEAZA:
Se pune pe platou inelul de la o forma de tort iar in interior se pun piscoturi inmuiate in cafea amestecata cu coniac
Intr-un castron se amesteca branza cu frisca batuta tare,dupa omogenizare se amesteca usor cu dulceata si se lasa deoparte
Peste piscoturi se pune jumatate din crema,se niveleaza,se pune un alt rand de piscoturi inmuiate in cafea apoi restul de crema iar dupa nivelare se lasa la frigider cateva ore
Se topeste pe bain-marie ciocolata intr-un vas cu smantana,se amesteca energic cu un tel,se trece prin sita apoi se toarna usor peste prajitura si la frigider pana a doua zi cand se scoate inelul cu mare atentie,se orneaza cu fructe apoi se taie si se serveste.
Deliciu maxim,aroma predomonanta de capsune iar la final vine piesa de rezistenta cafeaua cu coniac!
Sa va fie de folos!



 


0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme