Ficatei si cartofi la Air Fryer

 Din cand in cand mai scot acest aparat sa pregatesc micul dejun sau o friptura cand avem pofte,pentru ca foarte bine le face
Acum am avut ficatei,cartofi Noisettes iar rezultatul a fost deliciu maxim!
 

AVEM NEVOIE DE
500g ficatei de pui
sare
piper
1lingurita condimente pentru pui
250g cartofi Noisettes
5linguri ulei
salata de rosii pentru servit
CUM SE PROCEDEAZA
Ficateiii bine curatati de urmele lasate de fiere(am patit-o pentru ca nu este taiata in totalitate si uite asa am ajuns sa arunc toata munca la gunoi pentru ca nu se putea manca de amara ce era),apoi spalati,tamponati cu hartie de bucatarie,pudrati cu condimente,piper dupa gust,adaugi ulei si amesteci
 
Dupa ce aparatul s-a infierbantat 20minute,pui ficateiii in cuva,fixezi temperatura la180de grade si timp 20minute apoi dai drumul,urmand ca dupa 10minute sa-i intorci cu un cleste
Dupa acest timp,scoti ficateiii pe un platou acoperiti si rastorni cartofii care au fost amestecati in uleiul ramas de la ficat si procedezi la fel dar dupa cele 10minute daca ti se pare ca sunt gata rumeniti,nu mai continui si-i scoti alaturi de ficat
 

 

 


Pudrezi deasupra cu sare si pofta buna,alaturi de aceasta mancare,merge si o salata de sezon iar la noi au fost rosiile!
 

Deliciu!
 
  
0

Supa de pui cu taitei

 Chiar mi-era pofta de supa de pui,nu am mai facut de mult si am cumparat un pui,am scos pieptul si pulpele pentru alta reteta iar restul bine spalat,l-am pus la fiert impreuna cu legume
La final am strecurat,puiul s-a mancat rasol cu mamaliga si mujdei,in supa am adaugat taitei fara ou cumparati si gata pofta!!

AVEM NEVOIE DE
1pui
2morcovi
1ceapa
1pastarnac
1felie de radacina de telina
sare cupa gust
1-2crengute de telina
taitei vegetali
CUM SE PROCEDEAZA
De la pui am scos pieptul si pulpele pentru o alta mancare,restul l-am spalat si l-am pus in oala impreuna cu legumele curatate spalate si taiate daca sunt mari,am umplut oala cu apa,0 lingura rasa cu sare si la fiert incet adunand spuma care se formeaza
Dupa ce totul este fiert,am scos puiul, continutul din oala am strecurat,supa am pus-o intr-o oala mai mica cu crengutele de telina spalate iar cand a inceput sa clocoteasca am adaugat taiteiii

Dupa ce au fiert si acestia,potrivesc de gust si opresc focul si pofta buna,mie-mi place supa fierbinte!

 

Pofta buna!


   
0

Gulas rusesc

 In cartea cu retete primita de la nepoti,am gasit aceasta reteta si cum mie-mi place mult gulasul,am facut si nu este mare deosebire intre cel unguresc si ce am facut acum,doar chimionul lipseste dar gustul e minunat!

AVEM NEVOIE DE
700g carne de vita
2cepe
1morcov
1ardei kapia
4catei de usturoi
2cartofi
1lingura faina
2linguri ulei
1frunza de dafin
500g rosii bine coapte
sare
piper
cimbru
praf de usturoi
50ml vin alb
CUM SE PROCEDEAZA
Carnea spalata,portionata,uscata,condimentata cusare,piper,putin cimbru,pudra de usturoi,amesteci cu faina si lasi deoparte
In cratita cu ulei,pui ceapa si usturoiul taiate marunt,dupa 2-3minute adaugi carnea,morcovul taiat rondele si ardeiul fasii,amesteci totul bine,dupa 5minute adaugi vinul,2cani cu apa,frunza de dafin si lasi sa fiarba la foc mic 45min
 

 

Dupa acest timp adaugi cartofii cubulete,rosiile pasate,o cana cu apa fierbinte daca e nevoie iar dupa 30minute dupa ce totul este fiert,presari patrunjel deasupra,potrivesti de gust si opresti focul

 
Pofta buna!

1

Prajitura cu pere

 Mi-a trimis fata mea din Franta un link cu prajitura asta cu pere,am facut-o si a iesit super,super buna si pufoasa
 

AVEM NEVOIE DE
3pere
200ml smantana lichida
180g ciocolata neagra
70g faina de grau
80g faina de migdale
1lingurita praf de copt
2oua
un praf de sare
CUM SE PROCEDEAZA
Topesti ciocolata intr-un vas pe bain-marie impreuna cu smantana apoi lasi sa se raceasca
Intr-un castron amesteci faina de grau,faina de migdale,sare,praful de copt,adaugi apoi ouale pe rand si amesteci iar la final incorporezi ciocolata racita si mixezi bine totul
In tava totunda de 20cm unsa si tapetata cu faina,pui jumatate din aluat,deasupra perele curatate si taiate cubulete,acoperi cu restul de aluat,deasupra presari migdale taiate si la cuptor va sta 30min la 180de grade
 

 
Scoti din tava pe platou,pudrezi sau nu apoi tai si servesti
 

 


 

Sa va fie de folos!
 
0

Pandispan cu fructe

 Imi plac mult dulciurile cu fructe iar vara si toamna cand sunt fructe din abundenta,nu ma pot opri sa nu fac dulciuri dar de data asta am avut la congelator intr-o punga cateva fructe exotice cubulete,mango,ananas,papaya si le-am folosit


AVEM NEVOIE DE
5oua
1cana cu zahar
1cana cu faina
5linguri ulei
un praf de sare
1plic zahar vanilat
1plic praf de copt
fructe
CUM SE PROCEDEAZA
Galbenusurile frecate bine cu ulei adaugat cate putin ca la maioneza,la final amesteci usor cu albusurile batute spuma cu un praf de sare,zahar si zahar vanilat iar la final amesteci usor cu faina cernuta cu praf de copt
 
Rastorni in tava de copt cu hartie 35x25cm,deasupra pui fructele taiate cubulete,presari fistic taiat sau miez de nuca si la cuptor va sta 30min la 180de grade

 




Dupa ce s-a racit,scoti pe platou,pudrezi,tai si servesti

Sa va fie de folos!


0

Chec cu smochine

 Tot de la gradina sunt smochinele si tot n-am reusit sa fac dulceata pentru ca le culege cum se coc,deci imi aduce doar cat sa fac o prajitura sau sa le mananc dar nu-mi plac!
AVEM NEVOIE DE
4oua
100g zahar
180g faina
1plic praf de copt
50ml ulei
140g iaurt
un praf de sare
smochine
CUM SE PROCEDEAZA
Bati separat albusurile spuma cu un praf de sare si zahar,freci apoi galbenusurile cu ulei cate putin,amesteci usor cu iaurtul apoi cu albusurile
 
Dupa omogenizare,amesteci usor faina cernuta cu praful de copt si in tava cu hartie de copt pui jumatate din aluat,deasupra smochine taiate cubulete,acoperi cu restul de aluat iar deasupra jumatati de smochine taiate evantai

 

Pe margini pui fistic taiat marunt sau miez de nuca apoi la cuptor va sta 30min la 180de grade

 

Scoti din tava pe un platou,pudrezi cu zahar pudra apoi tai si servesti




Sa va fie de folos!
0

Prajitura cu napolitane,fistic si violete

 Aceasta minunata prajitura e tot cu fistic pentru ca  mi-a mai ramas in borcanel de la Cheesecake cu fistic apoi am gasit printre alte ingrediente de-ale mele,un borcanel tot le fel inceput din care am facut inghetata,cu jeleu de violete,pfuu nebunie!!
Violetele din Franta,nu sunt altceva decat toporasii nostri dar acolo sunt atat de apreciate,incat e un magazin special cu tot felul de produse cu violete incepand cu florile uscate care sunt comestibile(sunt si proaspete dar daca le cumperi le folosesti imediat) apoi biscuiti de tot felul,sirop,dulceata care mi-a placut maxim,jeleuri care se folosesc la prepararea dulciurilor dar se gasesc si produse cosmetice cu violete,sapun,sampon,gel de dus,parfumuri,crema de maini,nici eu nu mai stiu ce era pe acolo ca nici nu-mi venea sa mai plec! 
Acum daca am facut aceasta introducere,poate va imaginati gustul si aroma prajiturii mele!
 

AVEM NEVOIE DE
BLAT
300g biscuiti digestivi
150unt topit
300g napolitane
1plic gelatina granule
CREMA
500g Mascarpone
400ml frisca lichida neindulcita
2linguri crema de fistic
1lingura jeleu de violete
cateva picaturi de esenta de fistic
DECOR
spray cu aroma de violete
flori de violete comestibile
afine rosii
fistic taiat
CUM SE PROCEDEAZA
In tava de 24cm diametru cu hartie de copt pe fundul ei,pui de jur imprejur napolitane taiate la nivelul tavii,in mijloc pui biscuitii pisati si amestecati cu unt topit,formezi blatul apoi lasi la frigider

 
Amesteci branza cu frisca batuta iar dupa omogenizare imparti in doua boluri apoi in primul amesteci cu crema de fistic si esenta iar in al doilea jeleul de violete
 
Aici e jeleul de violete si esenta de fistic

 

Aici crema de fistic
In cele doua boluri cu creme adaugi cate jumatate din gelatina hidratata in 25ml apa rece apoi topita pe bain marie si amesteci apoi peste blat pui crema de fistic si dupa nivelare presari fistic taiat marunt apoi lasi la frigider 30min
 

 Dupa ce s-a intarit putin,scoti tava si pui deasupra crema de violete,nivelezi si lasi la frigider pana a doua zi
 
Scoti tava si surpriza mea a fost ca nu am prevazut situatia in care crema este putina si napolitanele mai inalte,asa ca am pus o folie alimentara peste crema ca sa nu cada firmituri si am inceput sa tai la nivelul cremei
 
Pui tava pe un platou,scoti inelul cu mare atentie,cu spray-ul pulverizezi le da 20cm distanta,altfel faci gaura in crema si culoarea este foarte intensa cum mi-a iesit mie,cand trebuia sa fie un violet deschis,dar.... incepatorului i se iarta greseala,spune o vorba!

 



Spray si flori de violete uscate
Acum ornezi dupa imaginatie,eu am pus pe mijloc cateva flor,apoi afine rosii sa mai deschida culoarea prajiturii si am presarat fistic taiat

 



 
Sa va fie de folos!

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme