Tarta cu pui si ciuperci

 Mmm ce mult imi plac taretele cu tot felul de combinatii,mai ales daca are si ciuperci,suuper bune!!
AVEM NEVOIE DE
400g aluat de foitaj
1piept de pui
1ceapa
30ml ulei
200g ciuperci Shimeji sau alt soi
3oua
200ml smantana lichida
sare
piper
putin cimbru
putina pudra de usturoi
1lingura cu faina
150g cascaval ras
50ml vin alb
CUM SE PROCEDEAZA
Pui aluatul in tava de tarta,intepi cu o furculita apoi lasi deoparte
Pieptul spalat,uscat,taiatcubulete mici,il pui intr-un bolsi-l amesteci cine cu sare,piper dupa gust,cimbru si usturoi  
In tigaia cu ulei,pui ceapa taiata marunt,dupa 1min.adaugi pieptul,pui capac si amesteci din cand in cand,adaugi apoi ciupercile,amesteci iar dupa ce a scazut apa din ele,adaugi vinul si putina apa,lasi sa fiarba pana scade,dai deoparte iar dupa ce s-a racit,rastorni in tava
 

 
Intr-un bol amesteci ouale cu un praf de sare,faina,smantana si dupa omogenizare rastorni in tava,deasupra pui cascavalul ras si la cuptor va sta 30min la 180de grade
Dupa ce s-a racit putin,scoti pe platou,tai si servesti daca va place calda

 



Pofta buna!
 


0

Prajitura cu zmeura

 Zmeura este fructul meu preferat si de aceea le adaug aproape in orice prajitura iar rezultatul este unul deosebit

AVEM NEVOIE DE
5oua
1cana cu zahar
1cana cu faina
5linguri ulei
un praf de sare
1plic praf de copt
1plic zahar vanilat
100g zmeura
esenta de zmeura
CUM SE PROCEDEAZA
Galbenusurile frecate cu jumatate din cantitatea de zahar,cand rezulta o crema albicioasa si spumoasa,adaugi uleiul cate putin si mixezi continuu apoi amesteci usor cu albusurile batute spuma cu un praf de sare si restul de zahar,zaharul vanilat,esenta de zmeura iar la final amesteci usor cu faina cernuta cu praful de copt
Dupa omogenizare,rastorni in tava rotunda de 24cm unsa ,deasupra pui zmeura si alte fructe daca ai,apoi la cuptor va sta 30min la 180de grade,pana trece testul cu scobitoarea



Dupa ce s-a copt,scoti pe platou,pudrezi cu zahar pudra, tai si servesti!
 

 
Sa va fie de folos!

0

Chec cu nuca si cacao

 Pentru ca am ramas in urma foarte mult cu postarile,sanatatea bat-o vina,sa nu va asteptati la multa introducere,cum de altfel nici mie nu-mi place sa plictisesc cititorii.
Am in congelator fructe si acum pentru ca se apropie primavara-vara cu pasi repezi si apar fructele proaspete,incerc sa le adaug prin diverse prajituri chiar daca nu cere reteta dar nici rau nu face!
AVEM NEVOIE DE
4oua
5linguri cu zahar
1cana cu faina
1plic praf de copt
1plic zahar vanilat
4linguri ulei
4linguri lapte
1lingura cacao
esenta de lamaie
un praf de sare
miez de nuca
fructe mici
CUM SE PROCEDEAZA
Galbenusurile frecate cu ulei cate putin ca la maioneza,adaugi 3linguri lapte,cateva picaturi de esenta de lamaie,amesteci usor apoi cu albusurile batute spuma tarecu un praf de sare,zahar si zahar vanilat iar la final,amesteci usor cu faina cernuta si praf de copt
Dupa omogenizare,imparti aluatul in doua boluri,in primul adaugi cateva coacaze(optional) iar in al doilea,cacao cernuta si laptele oprit
 

 
In tava rotunda de 20cm diametru,pui intercalat cu lingura pana se termina,deasupra pui miezul de nuca taiat si la cuptor va sta 30min la 180de grade




   Dupa ce s-a racit putin,tai si servesti!
       Sa va fie de folos!

              Un gust maxim!                                                                                                                                   
 
0

Sarmalute cu ciuperci si pasat

" Crupele sunt boabele decojiteale diferitelor ceriale cum ar fi ovaz,grau,secara si orz
Crupele sunt ceriale integrale care includ germenii de ceriale si portiunea de tarate bogate in fibre,precum si endospermul,iar crupele pot fi produse si din seminte pseudocereale cum ar fi hrisca"
Sursa Wikipedia
Aceste sarmalute imi amintesc de copilarie cand mama ne facea la inceputul postului Craciunului si nu numai iar gustul era incredibil de bun!
AVEM NEVOIE DE
500g ciuperci
4cepe
2morcovi
1cutie rosii cubulete
2linguri pasta de ardei
20ml ulei
100g pasat sau crupe cum sunt cunoscute in alte parti
sare
fulgi de ardei iute
patrunjel
4linguri orez
1lingurita cu cimbru
1cana suc de rosii
varza murata
CUM SE PROCEDEAZA
In cratita cu ulei,pui ciupercile curatate daca e cazul,taiate cubulete,dupa ce a scazut apa din ele,adaugi ceapa taiata marunt,morcovul ras fin,amesteci bine,lasi pe foc cateva minute,adaugi apoi cutia cu rosii,pasta de ardei,fulgii de ardei,1lingurita cu sare,cimbru,1pahar cu apa si lasi pe foc amestecand pana scade
 
In acest timp,pasatul spalat foarte bine in cateva ape reci pana sunt eliminate toate cojile care sunt amestecate de la macinat,apoi il pui intr-un vas cu apa si sare pe foc sa fiarba 5-10minute,la final il scurgi si-l amesteci in compozitia de ciuperci

 
Dupa ce ai amestecat bine,adaugi si orezul,mai lasi pe foc sa scada bine,adaugi verdeata si opresti focul,lasi umplutura sa se raceasca foarte bine,eu de fiecare data cand fac sarmale de post,pregatesc umplutura cu o zi inainte sa fiu sigura ca se intareste
Am pus in umplutura si putin orez pentru ca se leaga mai bine,am mai facut odata si m-am chinuit foarte mult pentru ca se risipea umplutura pe frunza.
 

 
Cat timp se raceste umplutura,pregatesti frunza,daca e sarata sau acra,o tii 30minute in apa rece,apoi in cratita pui pe fundul ei o crenguta de cimbru,acoperi cu varza taiata marunt si incepi sa infasori sarmalele,le pui una langa alta,dupa ce ai terminat pui sucul de rosii,acoperi cu varza taiata marunt,peste sarmale pui un capac sau o farfurie si apa cat sa le cuprinda apoi la cuptor la foc mediu 45min,la jumatatea timpului,verificand daca mai e nevoie de lichid apoi continui gatirea
 



 La masa,sarmale fara mamaliga nu se pune problema,cel putin in familia noastra iar smantana este optionala
 
Pofta buna!
 



  
 

2

Paste cu sos pesto de fistic

 Am gasit sos pesto de fistic,o curiozitate pentru mine si ce era sa fac,decat paste iar rezultatul a fost unul senzational!

AVEM NEVOIE DE
100g spaghete
2linguri sos pesto de fistic
sare
parmezan
granule de fistic
CUM SE PROCEDEAZA
Foarte simplu,cine nu a facut paste in viata lui??procedeul este acelas doar ca difera sosurile,deci pui un vas cu apa si sare,eu pun si putin ulei sa nu se mai lipeasca de fundul vasului iar cand clocoteste pui pastele si lasi sa fiarba
Eu nu le fierb dupa ceas,ci le incerc sa vad daca sunt fierte,dar fiecare le fierbe dupa cum s-a obisnuit sau cum le place
Dupa ce au fiert,le strecori,le pui inapoi in vas si le amesteci cu sosul pesto
 

 
Dupa omogenizare,pui paste pe farfurie,deasupra pui parmezan din belsug daca va place si presari fistic granulat

 
Un gust inimaginabil,pofta buna!

 

0

Prajitura cu piscoturi si fistic

 Imi place fisticul sub orice forma si de cand am descoperit sit-ul unde gasesc orice cu fistic,fac din cand in cand comanda si ma aprovizionez cu ce-mi trebuie,bineinteles cremele cu fistic cu care pot pregati orice desert printre care si aceasta super prajitura!
 

AVEM NEVOIE DE
BLAT
200g piscoturi de sampanie
200ml cafea de fistic
50ml lichior de fistic
CREMA
250g Mascarpone
200ml frisca lichida neindulcita
2linguri crema de fistic
1lamaie
un praf de sare
1picatura de colorant verte,optional
ORNAT
2-3linguri fistic granulat
3-4 buchetele de coacaze rosii
CUM SE PROCEDEAZA
Pregatesti cafeaua,in 200ml apa care clocoteste,opresti focul si pui 3lingurite cu cafea de fistic,amesteci bine si lasi sa se raceasca
Dupa ce s-a racit adaugi lichiorul,amesteci apoi rastorni intr-un bol

 
 

 
 
Intr-o tava sau orice alta forma,pui piscoturi inmuiate in cafea in asa fel ca sa fie acoperite toate golurile,apoi lasi deoparte
Intr-un bol bati frisca tare si o lasi deoparte,
Mixezi Mascarpone cu un praf de sare si crema de fistic,la final amesteci usor cu frisca si colorantul(eu am pus un strop,pentru ca nu se deosebea culoarea,fiind multa branza si multa frisca)
Pui peste piscoturi jumatate din crema,nivelezi si adaugi un alt rand de piscoturi inmuiate in cafea


Dupa ce ai nivelat suprafata,presari deasupra granule de fistic,buchetele de coacaze si lasi la frigider pana a doua zi


Scoti tava din frigider,treci cu un cutit de jur imprejur apoi tai si servesti
 

Sa va fie de folos!

0

Prajitura cu piscoturi si jeleu de fructul pasiunii

 Am eu cateva fructe cu care as pregati dulciuri continuu printre care si fructul pasiunii,pentru ca el consumat are un gust senzational,de aroma nu mai vorbesc iar dulciurile bineinteles ca sunt la fel cum e aceasta prajitura care pur si simplu mi-a parut rau cand s-a terminat.
 

 AVEM NEVOIE DE
300g piscoturi de sampanie
250ml cafea de fistic
CREMA
500g Mascarpone
400ml frisca lichida
3linguri jeleu de fructul pasiunii
3linguri zahar pudra
100ml lapte
1plic gelatina
ORNAT
2linguri zahar verde
ornamente pentru decor
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-o tava rotunda de 22cm diametru pui piscoturi inmuiate in cafea rece si lasi deoparte
Mixezi branza cu un praf de sare si zahar,adaugi jeleul iar dupa omogenizare amesteci usor cu frisca batuta iar daca e prea groasa crema cum mi s-a intamplat mie,adaugi cate putin lapte iar la final gelatina hidratata in 50ml apa rece si topita pe bain marie
Aici de asemenea daca am adaugat lapte in compozitia cu frisca batuta,normal ca s-a subtiat crema,de aceea a fost nevoie de gelatina,am facut greseli una dupa alta dar le-am reparat.
 

 
Pui jumatate din crema peste piscoturi,dupa nivelare pui deasupra un alt rand de piscoturi trecute prin cafea apoi restul de crema,nivelezi si la frigider va sta pana a doua zi
 

 
A doua zi,scoti tava din frigider,cu un cutit treci de jur imprejurul prajiturii si scoti inelul de la tava,o pui pe un platou,presari zaharul verde si ornamentele deasupra apoi tai si servesti
 

 




 
 
 
Pentru ca am ramas cu mult in urma cu postarile retetelor,sanatatea mi-a dat de furca,unele dintre ele au si decor si ornamente de sarbatori de iarna,nu cred ca deranjeaza pe cineva doar am spus sa se stie sa nu spuna cineva ca am luat-o razna!
Sa va fie de folos! 
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme