Tarta de Santiago

Aceasta tarta spaniola,in varianta traditionala este decorata cu crucea Sf.Iacob(Santiago) dar se poate lasa si doar pudrata cu zahar;Nimeni nu stie cum a ajuns aceasta tarta cu migdale,sa fie legata de Sfantul Protector al Spaniei,Sf.Iacob de Compostela,dar multi dintre pelerinii care fac drumul pe jos pana la catedrala Sf.Iacob de Compostela,unul din locurile de pelerinaj,cele mai importante din lume,luau acasa a astfel de tarta,marcata cu crucea Ordinului Cavalerilor Sfantului Iacob.
Ingrediente:1pachet de foitaj,3oua,175g zahar,coaja rasa de la 1lamaie,1/2lingurita scortisoara,200g migdale macinate,gem de caise,zahar pudra pentru decor
Tapetam forma de tarta cu aluat apoi o lasam la frigider 30min;ouale batute bine cu zahar,adaugam coaja de lamaie,scortisoara,migdalele macinate si amestecam cu o lingura;rasturnam amestecul in tava si lasam la cuptor pana se rumeneste;scoatem tarta iar dupa ce s-a racit,ungem cu gem;daca este prea gros,adaugam 1lingura apa,il incalzim apoi il strecuram;dupa aceasta pudram un strat gros de zahar pudra,feliem si servim

0

Baba cu rom

Sunt prajiturele clasice,cu drojdie,insiropate,pana devin lipicioase si lucioase in sirop cu rom si se servesc adesea cu fructe,cum ar fi zmeura;se spune ca baba cu rom a fost inventata de regele Poloniei Stanilas Leszczynski.Lui i s-a parut ca baba o prajiturica traditionala in Polonia,era prea seaca si i-a adaugat niste rom apoi a numit desertul Baba,dupa Ali Baba personajul lui favorit di 1001 de nopti.
V-ati dat probabil seama ca nu aveam de unde sa stiu aceste informatii;cumpar revista Delicii impreuna cu tot felul de forme de silicon si retete bineinteles;aceasta reteta este foarte buna,se aseamana la gust cu savarina dar cine doreste,aceste prajituri se pot face si in forme de briose.
Ingrediente:50g stafide,150ml rom,225g faina,1lingura zahar,un praf de sare,1plic drojdie uscata,3oua,25g unt moale
Sirop:300ml apa,225g zahar,romul ramas de la stafide,coaja rasa si sucul de la 1lamaie
Intr-un bol punem stafidele si lasam sa se macereze in rom,pana pregatim aluatul.
Intr-un castron punem faina,sare,zahar,drojdia,dupa ce am amestecat adaugam ouale batute cu unt moale,amestecam cu mixerul iar la sfarsit adaugam stafidele scurse
Punem aluat in formele de la revista pana la jumatate,acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa creasca 20min;daca aluatul crescut a depasit marginea formei,indepartam surplusul api lasam la cuptor 20-30min;in acest timp pregatim siropul,punem intr-un vas apa,zahar,coaja si sucul de lamaie iar dupa ce s-a legat,adaugam romul;dupa ce s-au copt prajiturile,le scoatem din forma,le scufundam in sirop intorcandu-le din cand in cand,le punem pe un platou,turnam siropul ramas,coaja de lamaie deasupra si zmeura alaturi.Un deliciu!!!

3

Snitele de soia

Nu stiu de ce  o mare parte din doamne,nu mai vorbesc de domni care nici nu vor sa auda de asa ceva,ocolesc aceste produse din soia???este adevarat ca nici eu nu ma prea dau in vant dar cu sinceritate va spun ca snitelele chiar imi plac foarte mult,mai ales calde,merita sa incercati reteta mea.
AVEM NEVOIE DE200g snitele de soia,1lingura vegeta,sare,piper,1lingura cimbru uscat,1capatana de usturoi,3oua,1ceasca faina sau pesmet,ulei pentru prajit"


CUM SE PROCEDEAZA:Intr-un vas punem la fiert in apa snitelele cu vegeta,1lingurita sare,1lingurita boabe de piper,cimbru si usturoiul pisat;in momentul cand snitelele nu mai stau la suprafata,le strecuram,dupa ce s-au racit le stoarcem in palme de apa si le lasam deoparte.
Intr-un castronel facem o compozitie de clatite cu ouale batute cu putina sare si faina,trecem snitelele prin aceasta compozitie dupa care le prajim in baie de ulei;le scoatem pe prosoape de hartie apoi le servim simple sau cu piure de cartofi,orez sau alte garnituri.Pentru zilele de post,facem un aluat din apa,faina si restul ingredientelor,adica eliminam doar ouale.

Pofta buna!
2

Sunca cu boia

Dupa ce m-am casatorit si cat am stat la parintii mei,multe am avut de invatat,printre care si acest preparat;eu acum,nu am posibilitate sa afum toate "porcariile"pe care le fac dar va garantez ca sunt gustoase chiar daca nu sunt afumate
Ingrediente:sunca subtire cu tot cu soric luata de pe spate sau gusha,sare grunjoasa,5frunze de dafin,1lingura boabe de piper,1lingura boabe de ienibahar,1-2capatani de usturoi,amestec de boia dulce si iute,4l de zeama de varza
Sunca taiata in bucati potrivit de mari,o punem intr-un vas cu multa sare si o tinem acoperita 3-4zile,timp in care le mai intoarcem;dupa acest timp,punem intr-un vas pe foc zeama de varza,dafin,piper,ienibahar si lasam sa fiarba;sunca o scoatem din vas,trecem un jet de apa peste ea apoi o punem in vasul cu zeama de varza;lasam sa fiarba incet pana cand furculita intra usor in soric;scoatem sunca,o punem sa se scurga,intre timp curatam usturoiul si-l pisam foarte bine pana obtinem o pasta,luam fiecare bucata de sunca-i facem cate o gaura,agatam o bucata de rafie sau o sfoara,frecam sunca cu pasta de usturoi,o pudram cu amestecul de boia apoi o agatam undeva sa se usuce1-2zile,dupa care punem sunca la congelator in pungi.
Pentru cine are posibilitate de afumat,dupa ce este scoasa de la saramura,o afuma apoi urmeaza fiertul in zeama de varza sau apa,si cine doreste o lasa alba,fara boia.

0

Flan cu fructe

O crema super,ultra,mega delicioasa!!!sa le imit si eu pe alte colege de breasla,cum s-ar spune!!
Ingrediente:6galbenusuri,1l de lapte,1cana zahar,65g amidon,1lamaie,1baton de scortisoara,2linguri zahar brun,fructe congelate,eu am pus zmeura
Punem laptele intr-un vas pe foc impreuna cu batonul de scortisoara,coaja rasa de lamaie iar cand a ajuns la punctul de fierbere,dam vasul deoparte;amestecam amidonul cu putin lapte si galbenusuri,rasturnam in vasul cu lapte,punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa;in mai multe vase mici,punem fructe decongelate,umplem cu crema,nu inainte de a scoate batonul de scortisoara si lasam sa se raceasca foarte bine;in momentul servirii,presaram zahar brun deasupra si caramelizam cu pistolul special.
Vom obtine un desert cremos la interior si crocant la exterior;merita incercat!!

4

Pizza briosa

Imi place pzza de orice fel dar sincera sa fiu,mi-e cam lene s-o fac;asa ca am ales metoda cea mai simpla!!!!e adevarat nu are aspectul de pizza dar gustul e acelasi
Ingrediente:2cani cu faina,1plic praf de copt,300g cascaval,300g kaizer,1ceapa mica,2rosii,1/2cana cu lapte,1ou,50g masline fara samburi,3linguri ulei,3linguri amestec de boia dulce si iute,1lingura oregano uscat,2ciuperci
Intr-un castron punem faina,praful de copt si 1/2lingurita de sare,adaugam cascavalul,ceapa,rosiile si kaizerul taiate cubulete mici si amestecam usor;intr-un bol batem oul,subtiem cu lapte si completam cu apa pana obtinem o cana de lichid pe care o rasturnam peste ingredientele de mai sus
Formele mici termorezistente,le ungem cu ulei,le tapetam cu amestecul de boia so oregano,impartim compozitia in forme,deasupra punem felii de masline si de ciuperci,le lasam la cuptor 30-40min,le scoatem din forme si le servim cu ketchup.

0

Minitarte cu pere

Ingrediente:aluat de foitaj,4pere potrivite si mai tari,200g migdale macinate,100g fulgi de migdale,300ml smantana,4oua,100g zahar+2linguri
Perele spalate,curatate de coaja si seminte,taiate sferturi,le punem intr-un vas pe foc cu 2linguri zahar si apa cat sa le cuprinda;dupa ce s-au inmuiat bine,le scoatem si dupa ce s-au racit le taiem in jumatati,le punem in formele mici de tarta tapetate cu aluat,deasupra turnam crema si presaram fulgi de migdale;lasam la cuptor 20-25min si le servim dupa ce s-au racit.
Pentru crema amestecam intr-un castron ouale cu zahar pana se formeaza o crema pufoasa,adaugam smantana si pudra de migdale.

0

Gratin de paine cu pere

Am mai facut asemenea retete dar asta este diferita;daca mancati compotul din orice fel de fructe cu paine,cam asa este gustul
Ingrediente:1franzela mai veche,5pere potrivit de mari,5oua,750ml lapte,2linguri cu zahar,50g unt,1lingurita scortisoara,1lingura zahar brun pentru decor
Perele curatate de casuta de seminte,le taiem nu prea subtiri si le lasam pe o farfurie;ouale batute bine cu zahar,scortisoara,si laptele cate putin
Ungem cu unt un vas termorezistent si asezam feliile de paine taiate subtire,inmuiate in lapte cu oua,alternand cu felii de pere;umplem golurile ramase cu bucati de pere,rasturnam laptele ramas si lasam la cuptor 30min;cand e aproape gata,scoatem vasul pudram cu zahar brun si mai lasam cateva minute sa se caramelizeze;dupa ce s-a racit se poate servi.

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme