Mamaliga cu sos de carnati









Daca tot gasit intr-un colt in congelator cativa carnati facuti de mine, am pregatit o mamaliga in straturi super delicioasa,reteta fiind de la Mihaela mea din Italia!
Ingrediente:1mamaliga putin mai moale dacat o pregatim de obicei,4-5 carnati proaspeti,1cutie de ciuperci,1pahar suc de rosii,1ceapa,3linguri ulei de masline,parmezan si mazzarella
Carnatii prajiti apoi scosi;in uleiul ramas se caleste ceapa tocata foarte marunt,ciupercile feliate daca aveti proaspete,dupa 20min se adauga sucul de rosii,carnatii taiati rondele,se condimenteaza iar dupa 10min se opreste focul;intr-un vas termorezistent se pun 2-3linguri de sos,apoi jumatate din mamaliga(fierbinte fiind),se intinde pe toata suprafata,se presara mult parmezan,felii de mozzarella,urmeaza alte 2-3linguri de sos,restul de mamaliga,parmezan si mozzarella si restul de sos;se tine la cuptor 30min si se serveste calda.este foarte gustoasa dar eu am facut mamaliga prea mare si straturile au fost prea groase,aproape ca nu se observau carnatii;asta este mai mult o mancare de iarna,servita alaturi de muraturi si de un pahar de ceva....
1

Rulada de curcan









Ingrediente:carne de curcan(eu am avut 1pulpa),50g cascaval,2linguri mustar frantuzesc cu boabe,condimente pentru pui si praf de usturoi,1cutie de ciuperci,6felii subtiri de bacon
Carnea subtiata,usor batuta,condimentata,se unge cu 1lingura de mustar,deasupra se pun ciupercile scurse si taiate marunt,apoi feliile de bacon iar deasupra bastonase de cascaval;se ruleaza,se leaga cu ata alimentara(nu m-am priceput de loc la legat),se pune ruloul intr-o tava mica (de cozonac),se adauga 1/2cana de vin alb cu apa,se acopera cu folie de luminiu,dupa 30min se descopera sa se rumeneasca 5min,apoi se serveste taiat felii alaturi de salata sau chiar si o garnitura de orice.
0

Supa de praz







Ingrediente:1praz mare,1l supa de legume,1cartof,1cubulet de unt,sare marina,marar verde
Supa de legume se poate obtine sau din 2cubulete de concentrat de legume fierte putin intr-un litru de apa,sau daca aveti in casa tot felul de legume,se fierb intr-un litru de apa si se strecoara
Prazul spalat,taiat rondele,se fierbe in supa pana se inmoaie,impreuna cu cartoful taiat cubulete mici;se strecoara,se paseaza cu blenderul vertical,se subtiaza cu supa pana la consistenta dorita,se adauga untul,se condimenteaza si se serveste cu marar verde.
0

Ciuperci umplute cu fructe de mare







Ingrediente:4-5 ciuperci cu palaria mare,100g fructe de mare congelate,1ceapa mica,2catei de usturoi,2linguri ulei de masline,100g unt,100g cascaval ras,1ceasca vin alb,verdeata
In tigaia cu ulei se caleste ceapa tocata marunt,usturoiul,piciorusele ciupercilor,se adauga fructele de mare,vinul iar dupa ce s-a evaporat alcoolul,patrunjelul tocat si se condimenteaza daca e nevoie;se umplu palariile ciupercilor,deasupra cate un cubulet de unt,se pun pe hartie de copt in tava si se lasa la cuptor 30min;dupa acest timp se scot se presara cascavalul pe fiecare ciuperca si se mai lasa 5min;se servesc imediat.
0

Supa de rosii cu lapte de cocos






Am mai rasfoit revistele franceze pe care le-am adus si am dat peste aceasta supa foarte gustoasa
Ingrediente:1kg de rosii bine coapte,1cutie lapte de cocos,1lingura tija de citronnelle(eu am uscata la borcanel),1cm.radacina de ghimbir rasa,1ceapa mica,4linguri ulei de masline,1lingurita zahar,sare,piper
Rosiile oparite apoi decojite,stoarse de seminte si tocate;in 3linguri de ulei,se caleste ceapa tocata cum vrei,ghimbirul,citronnella,rosiile,zaharul,dupa 5-6min,se condimenteaza,se adauga laptele,se paseaza totul dupa care se da la rece;in momentul servirii se pune deasupra un fir de ulei de masline.
2

Muschiulet impletit







Ingrediente:1muschiulet de porc,6felii de bacon taiat subtire,condimente pentru porc,50g cascaval ras,500g cartofi,1cutie ciuperci,4linguri ulei,1pahar cu vin
Muschiuletul,taiat in 3 pe lung,dar nu pana la capat,se condimenteaza din belsug,pe fiecare bucata se pune 1-2 feliide bacon,se impletesc,capatul se leaga cu ata alimentara apoi se prajeste pe ambele parti si se pune pe patul de ciuperci in vasul termorezistent, cu uleiul de la prajit si vin;se acopera si se tine la cuptor 30min;dupa acest timp se scoate se presara cascavalul ras deasupra si se mai lasa 3-4min.se serveste pe farfurie felii taiate alaturi de ciuperci,salata verde si moturi de piure de cartofi facute cu posul sau o punga taiata la varf.
0

Prajitura cu nuci











Ingrediente:200g nuca macinata,7oua,7linguri ulei,7linguri zahar,5-6linguri faina(depinde de marimea oualor),diferite arome,11/2 lingurita scortisoara,1/2lingurita nucsoara,1plic praf de copt,1plic frisca,sare,colorant verde alimentar
Crema:1ou,1cana cu lapte,1lingura zahar,100g unt,1lingura faina,1lingura cacao,100g stafide,50ml rom sau ce aveti fiecare,1borcan cu gem de caise
Galbenusurile frecate cu ulei(ca maioneza),se adauga scortisoara,nucsoara,aromele si nuca apoi se adauga la albusurile batute spuma cu un praf de sare si zahar;se incorporeaza usor amestecand cu o lingura,faina si praful de copt,dupa care se rastoarna compozitia in tava unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt si se lasa la cuptor 45-50min.In acest timp se pregateste crema,batand oul cu zahar,untul moale,faina,cacao si lapte,se pune pe foc amestecand continuu pana se ingroasa iar dupa ce s-a racit se adauga romul de la stafide si aromele;blatul racit,taiat pe orizontala,insiropat(apa,zahar si rom),se unge cu gem,deasupra se presara stafidele,se acopera cu crema si a doua foaie;se orneaza cu frisca batuta conform instructiunilor de pe plic amestecata cu colorant alimentar si pentru ca se folosesc ouale pana la Inaltare,am ornat si cu cate un ousor de ciocolata.
0

Supa de oua





Am facut aceasta supa pentru Ana,pentru ca e intr-un regim de scadere a greutatii(dupa nastere)  AVEM NEVOIE DE:1l de supa de legume,2oua,patrunjel,ceapa verde
CUM SE PROCEDEAZA:Se amesteca cu telul ouale si verdeata taiata marunt,dupa care rastorni in supa care clocoteste si o mai lasi cateva minute;se serveste imediat cu patrunjel deasupra.
2

Salata italiana






Ingrediente:1/2ardei gras rosu,1/2verde,1ceapa mica,2-3 ciuperci,1/2ardei iute,1/2 dovlecel,1lingura otet de mere,4linguri apa,1frunza de dafin,3linguri ulei de masline,1catel de usturoi,putin busuioc,sare marina,un praf de piper de Cayenne sau boia,suc de lamaie
Cele doua jumatati de ardei se pun in tava pe hartie de copt si se coc in cuptor 10min,iar dupa ce s-au racit se curata de coaja,se taie suvite si se da deoparte;otetul,apa,frunza de dafin,sare,piper se pun intr-un vas,se da intr-un clocot,se adauga ceapa si ciupercile taiate fin iar dupa 2-3min se da deoparte;dovlecelul taiat rondele mai groase se rumenesc in ulei cu grija pe ambele parti iar la urma se adauga usturoiul taiat si busuiocul;pe farfurie se aseaza ardeiii,feliile de dovlecel,ciupercile,se stropeste cu zeama de lamaie apoi se decoreaza cu busuioc si felie de lamaie.
Aceasta face parte tot din dieta Anei(fata mea);dupa cum se observa,ma reprofilez pe diete!!!!!!!!
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme