Pui cu smantana 2

Este reteta mea preferata.
ingrediente:1pui,50ml ulei,200ml smantana lichida,1capatana mica de usturoi,cateva fire de sofran,condimente pentru pui,1/2pahar cu vin alb,sare,piper,1/2lamaie
Puiul curatat,portionat,spalat,se prajeste in ulei,si se scoate pe prosoape de hartie;in alt vas,se pune 1lingura de condimente,2-3rondele de lamaie si putina coaja rasa,vinul,1cana cu apa,carnea,sofranul si usturoiul pisat;se lasa la fiert 15-20min se condimenteaza dupa gust,se adauga smantana si se mai lasa la fiert sa se ingroase sosul dupa care se serveste cald,cu mamaliguta bineinteles!!
1

Prajitura cu visine

Ingrediente:6oua,13linguri zahar,13linguri faina,3linguri ulei,2linguri apa fierbinte,1/2lingurita amoniac stins,visine dar se pot folosi orice fel de fructe
Albusurile se bat spuma cu zahar si un praf de sare pana devine sticloasa,se adauga usor galbenusurile frecate cu ulei(se amesteca cu o spatula),apoi faina,apa si amoniacul stins;se omogenizeaza apoi se rastoarna in tava cu hartie de copt iar deasupra fructele;se coace la foc mic 30-40min iar dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar.
1

Gulas arabesc

Aceasta reteta o am de la Ana mea din Franta,a facut-o cand am fost la ei,dar trebuia s-o experimentez si eu acasa;imi place mult gulasul indiferent de ce origine este.
Ingrediente:200g muschi de vita(vitel),2cartofi,1ceasca cu orez,1ceapa,5-6catei de usturoi,1lingura boia dulce,1frunza mica de dafin,1fir rozmarin verde,1lingura amestec de condimente(cate 1/2lingurita din:piper,cumin,scortisoara,boabe de coriandru macinat,praf de ghimbir,praf de scortisoara),sare,ulei de masline
In 3linguri de ulei se caleste ceapa tocata marunt,se adauga carnea cubulete,dupa 5min se adauga boia,condimentele,dafin,rozmarin,sare,piper si 2cani cu apa fierbinte lasand acoperit vasul sa fiarba incet 1h;intre timp,cartofii curatati,spalati,taiati cubulete mai mari se prajesc in ulei mult pana se fac aurii iar cand este fiarta carnea se adauga cartofii iar daca e nevoie se mai adauga apa fierbinte;o data cu cartofii se adauga si usturoiul zdrobit si se lasa la fiert pana scade;se potriveste la gust si se serveste cu orez fiert si castraveti murati.
0

Chec cu banane

Am facut multe retete de chec,dar acesta nu mi-am putut imagina ca va iesi atat de fraged si pufos
Ingrediente:2oua,100g unt,100g zahar pudra,100g faina,2banane coapte bine,zahar vanilat,1/2plic praf de copt,migdale
Intr-un castron se freaca untul cu zahar pana rezulta o crema pufoasa,se adauga 1ou si zahar vanilat,se adauga al doilea ou si 1lingura de faina,bananele facute piure,praful de copt stins si restul de faina;se rastoarna in tava unsa si tapetata sau doar cu hartie,deasupra se pun migdale taiate marunt si se lasa la foc mic 30min,verificand cu scobitoarea;nu se scoate din tava decat dupa ce s-a racit,pentru ca este foarte fraged si riscati sa se rupa.
2

Prajitura cu fructe

Dupa cum am spus si alta data,trebuie sa scap de fructele puse la congelator pentru ca m-am aglomerat prea mult;am vazut aceasta reteta i n revista Libertatea pentru femei,mi s-a parut interesanta si am facut-o;dar nu numai interesanta,va spun ca este foarte delicioasa.
Ingrediente:2oua,6linguri ulei,lapte,zahar vanilat,11/2pahar zahar,11/2pahar faina,1/2plic praf de copt,scortisoara,fructe(eu am pus caise)
Ouale se sparg intr-un pahar de 250ml,peste oua se adauga cele 6linguri ulei si se completeaza cu lapte pana se umple paharul,dupa care se rastoarna intr-un castron;se adauga acelasi pahar cu zahar,zahar vanilat si praful de copt;se amesteca pana se topeste zaharul,se incorporeaza faina,tot cu acelasi pahar si se amesteca pana ce compozitia devine omogena;se rastoarna in tava unsa si tapetata cu faina,deasupra se pun fructele,se presara cu zahar amestecat cu scortisoara si se coace la foc mic 40min.
0

Pilaf cu ciuperci

Cand vine vorba de ciuperci,eu am niste reguli pe care le urmez in totalitate
Niciodata nu cumpar ciuperci daca nu sunt proaspete,la ciupercile proaspete nu se vad lamelele,sunt infundate;astfel ori ce mancare fac cu ciuperci nu va fi neagra,nu-mi place chiar daca are gust bun;spunea o data un mare bucatar ca mancarea se gusta in primul rand cu ochii!!
Ingrediente50ml ulei,1ceapa,500g ciuperci,1ceasca cu orez,4cesti cu apa,sare,piper,
Calesc ciupercile in tigaie cu ulei impreuna cu ceapa tocata marunt,iar dupa ce a scazut apa din ele,adaug apa,cand incepe sa fiarba adaug orezul spalat apoi dau vasul la cuptor la foc mic pana scade.

Se poate servi simplu sau ca si garnitura la ceva;eu am servit cu snitele si pulpe prajite.
0

Bors cu costita de porc

Sa va spun ce fel pregatesc eu acest bors;la aceasta categorie si nu numai, pe mama mea nimeni nu o egala;a fost o gospodina desavarsita de la care am avut ce invata(se vede,da???)
Acest bors se aseamana putin cu borsul rusesc,doar ca nu are sfecla rosie
AVEM NEVOIE DE
 500g costita de porc,1ceapa,1morcov,1telina mica,1dovlecel,500g rosii,2cartofi,1l de bors,1leg,patrunjel,1leg.leustean,1miez mic de varza verde,1ardei gras,1ardei iute
CUM SE PROCEDEAZA
 Costita portionata,spalata,o oparesc cateva minute in apa cu putina sare,apoi o scot,o spal si o pun in oala la fiert cu apa rece;cand incepe sa clocoteasca adaug ceapa si  ardeiii taiati marunt iar radacinoasele date pe razatoare;las cu capac sa fiarba incet30-40min;dupa acest timp afdaug rosiile date la blender si calite(fara ulei)doar cat scade apa din ele si ramane o pasta asemeni bulionului si cartofii sferturi sau cuburi mai mari si putin zahar;las din nou sa fiarba apoi adaug varza taiata fideluta,patrunjelul,dupa ce incepe sa fiarba adaug si borsul fiert in alt vas,potrivesc de gust si adaug leusteanul.

0

Chiftele cu carne legume si menta

De cate ori ne e pofta de chiftelute si nu am suficienta carne,pun tot ce inseamna leguma pe care o gasesc in frigider;la aceste chiftelute,noutatea este menta;am vazut la Marielena o blogherita cu valoare si am spus ca trebuie sa incerc;au un gust deosebit dar nu va dati seama ce e,cu conditia sa nu fie prea multa;
o alta noutate este sosul galben,adica sos facut cu suc de rosii galbene(facut de mine,vezi reteta);l-am incercat sa vad cum este si daca ramane galben,si va spun ca este ca orice suc de rosii iar culoarea galbena se pierde putin iar a treia noutate e ca am facut o garnitura de cus-cus cu menta si busuioc;toate puse pe farfurie,au fost o nebunie pentru papilele gustative!!!!
Ingrediente chiftelute:500g carne tocata,1morcov,1telina mica,1dovlecel,1ardei gras rosu,1leg.patrunjel,1leg.marar,1mana de frunze de menta,sare,piper,2felii de paine,1ceasca cu lapte,1capatana de usturoi,1ceapa mica,1ou,ulei,1ceasca cu faina
Ingrediente cus-cus:1ceasca apa,1ceasca cus-cus,50g unt,1lingura busuioc,1lingura menta tocate,sare
1cana de suc de rosii galbene,2frunze de dafin
Intr-un castron se pune carnea,morcovul,telina,dovlecelul curatate,spalate,date pe razatoarea mica,ardeiul de asemenea curatat,spalat,tocat foarte fin,painea inmuiata in lapte si bine stoarsa,verdeata spalata si taiata marunt,usturoiul curatat si tocat,ceapa tocata fin,sare,piper,putin cimbru,ou si se amesteca foarte bine cu mana pana la omogenizare;se fac chiftelute rotunde sau plate,se trec prin faina si se prajesc in mult ulei dupa care se scot pe servetele de hartie
Pentru sos se caleste ceapa tocata fin in 2linguri de ulei,se adauga sucul,foile de dafin,se potriveste de gust iar dupa cateva clocote se adauga chiftelutele iar dupa cateva minute se opreste focul.
Pentru cus-cus,intr-un vas mic se pune apa,untul,sare iar dupa ce a clocotit se adauga cus-cusul,se acopera si se lasa 10min,dupa care se amesteca cu o furculita si se adauga verdeata tocata fin.;
Se serveste pe farfurie cus-cus in forma de prezentare si alaturi chiftelutele cu sos.
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme