Tort de mere

Fata mea,mereu imi spunea de acest tort ca este minunat dar eu nu prea aveam curaj sa-l fac,cum de altfel in toate dulciurile se simte lipsa de curaj("cine stie,cunoaste")!!!dar acum m-am hotarat sa-l fac si intradevar este minunat;m-am cam grabit sa-i pun frisca,nu era suficient de rece si mi s-a topit;nu-i nimic,sunt hotarata sa-l mai fac o data cu mai mult simt de raspundere!!
Ingrediente:6 mere sau mai multe,depinde de vas,100g zahar brun,50g unt,1lingurita de zahar,1/2lingurita de scortisoara,cateva migdale sau miez de nuca,5oua,5linguri de zahar,5linguri faina,frisca
Intr-o cratita se pune zaharul brun,apoi merele curatate de coaja,scobite de seminte si cotor,in scobitura se pune putin unt,cate o migdala si zahar amestecat cu scortisoara;se acopera cratita si se da la cuptor 20min pana se topeste zaharul brun iar merele sunt coapte;in acest timp se freaca intr-un bol galbenusurile cu zahar pana devino crema pufoasa,se adauga albusurile batute cu un praf de sare,amestecand cu o spatula apoi faina cate putin;se rastoarna compozitia in cratita peste mere,se da din nou la cuptor si se tine ale 20-30min;dupa ce s-a copt,se infasoara in prosoape de bucatarie,dupa ce s-a racit se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca.
1

Pui rusesc

Ingrediente:1piept de pui,condimente pentru pui,4linguri ulei,200g ciuperci,100ml smantana lichida sau 3linguri obisnuita,1lingura mustar,1/2pahar vin alb,100g cascaval,sare,piper,1punga cu paste scurte,1ceapa
Pieptul dezosat,taiat cubulete,condimentat din belsug,se prajeste in ulei cateva min.dupa care se scoate;in restul de ulei se caleste ceapa tocata marunt,ciupercile feliate,dupa ce a scazut apa din ele se adauga smantana,mustarul,sare,piper,vinul iar dupa cateva clocote se opreste focul;
Intr-un vas de yena se pune carnea,apoi sosul de ciuperci,se acopera cu cascaval ras si se da la cuptor 30min.dupa care se serveste alaturi de paste fierte si scurse.
Este o mancare foarte delicioasa,dar eu am uitat putin tava la cuptor!!!!!!!
Se mai intampla!!
0

Ravioli cu sos de branza

Ingrediente:1punga ravioli umplute cu branza
Sos de branza:50g unt,1lingura faina,1cana cu lapte,50g cascaval ras fin,50g parmezan,ras fin,50g mozzarella,sare,piper,un varf de lingurita de nucsoara
In tigaia cu unt incins se caleste faina fara sa se arda sau sa-si schimbe culoarea,se adauga laptele cate putin amestecand mereu,apoi pe rand branzeturile;dupa ce s-a format un sos,se condimenteaza cu sare,piper,nucsoara si se amesteca cu pastele fierte si scurse dupa care se servesc calde.
0

Tort cu martipan marmorat

LA MULTI ANI MIHAI SI MIHAELA,LA MULTI ANI GABRIEL SI GABRIELA si toti care-mi vizitati blogul in aceasta zi de sarbatoare!!!!                                                                                                           
Acum,mai am o sarbatoare;in mai putin de 2ani de zile,am ajuns la reteta cu nr.400 bravo mie,am avut ceva activitate nu gluma(hi,hi)!!!Pentru acest eveniment,dar si pentru ziua fetei mele Mihaela am pregatit un tort,un super tort vreau sa spun;pentru blat am de la Ana reteta iar pentru martipan,mi-am dorit sa-l fac rosu,in amestec cu colorant alimentar dar cand am vazut cum se face,l-am lasat asa-marmorat.
LA MULTI ANI FETITA MEA MULTA SANATATE SI FERICIRE IMPREUNA CU PRINTESELE MICI SI DRAGOSTEA TA LIVIU!!!
Ingrediente:2borcanele cu iaurt,4oua,2borcanele cu zahar,1borcanel si jumatate cu ulei,5borcanele cu faina,1praf de copt,esenta de migdale
Crema:200g ciocolata menaj,200ml frisca lichida,1ceasca cu zahar pudra
Martipan 200g,colorant alimentar
Ouale batute bine cu zahar,se adauga ulei cate putin,esenta de migdale,iaurt,si faina amestecata cu praful de copt;se rastoarna in forma de tort unsa si tapetata cu hartie si se coace 40min
Intre timp se tincalzeste frisca si zaharul pana se topeste,se adauga ciocolata,se amesteca pana se topeste iar dupa ce s-a racit se bate cu telul sau cu mixerul pana rezulta o crema
Blatul dupa ce s-a copt se scoate din forma,se taie pe verticala(de regula tortul cu martipan nu se insiropeaza dar eu am facut o exceptie);foaia de la baza am insiropat-o cu ori ce sirop am pus crema iar foaia de deasupra am insiropat-o mai putin,am presat putin cu palmele si l-am dat la frigider pana am pregatit martipanul;pe o folie alimentara presarata cu zahar pudra am intins martipanul cu sucitorul apoi cu ajutorul foliei am pus peste tort;am ornat cu trandafiri si codite tot din martipan.
Foarte delicios si aromat!!
4

Chec cu ciocolata

M-am uitat printr-un caiet mai vechi cu retete si am dat peste acest chec. Pentru ca nu era scris in dreptul ei ca ar fi fost fost facut,m-am apucat de treaba
Ingrediente:5oua,1cana cu zahar,1cana cu faina,5linguri ulei,200g ciocolata,100g migdale sau nuci,1lingura cu apa rece,1lamaie,esenta de vanilie
Galbenusurile frecate bine cu zahar si apa pana devine o crema spumoasa,treptat se adauga uleiul,vanilia,coaja rasa de lamaie,albusurile batute spuma cu un praf de sare si se amesteca cu miscari verticale cu o lingura sau spatula;se adauga ciocolata taiata marunt si faina;compozitia se rastoarna in tava unsa si tapetata,se coace 30mi si se taie rece
Delicios dar mai ales pufos!!
0

Ficatei de pui cu lamaie

De cate ori pregateam ficatei,nu stiu de ce dar erau amari chiar daca-i curatam bine,char daca-i tineam in lapte,aiurea,tot amari erau de aceea nu am mai pregatit de ceva timp pana acum cand am incercat cu lamaie si bine am facut ca au iesit super deliciosi;mi-a spus Ana(fata mea)si o garnitura la fel de delicioasa si iata ce a iesit.
Ingrediente:500g ficatei,1/2lamaie,1capatana de usturoi,1pahar cu vin alb,1lingurita cu zahar,50ml ulei de masline,sare,piper,putin cimbru
Garnitura:1ceasca orez basmati(eu am avut integral),1ceasca boabe de porumb din conserva,50g stafide,migdale sau muguri de pin,ulei de migdale
Am pus in tigaia cu ulei ficateiii curatati,spalati scursi,iar dupa ce s-a evaporat apa din ei,am adaugat usturoiul taiat(nu va speriati ca-i prea mult,la sfarsitul retetei ramane doar o aroma),rondele de lamaie taiate foarte fin,zahar,vinul si am lasat pana a scazut,am condimentat apoi am oprit focul.
Pentru garnitura,am fiert orezul spalat in 3cesti cu apa,dupa ce a fiert l-am amestecat cu restul ingredientelor si am servit alaturi de ficatei.
mmmm,ce bun a fost!!
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme