Ciulama de pui cu mazare si ardei copt

Am incercat si alta varianta de ciulama si mi-a placut;este ceva deosebit;Cami,multumesc!!
Eu am folosit ingrediente pentru 1persoana,cine doreste sa incerce,le poate multiplica
Ingrediente:1piept de pui,2ardei grasi copti(de la borcan sau de la congelator),100g mazare congelata,1l supa de pui,1ceapa,100ml smantana lichida,1lingura de faina,2linguri ulei,marar,sare,piper
In cratita cu ulei calim ceapa tocata marunt,adaugam carnea fasii,lasam pana se albeste,adaugam supa,si lasam sa fiarba cu capac 40min;ardeiul copt il taiem suvite si-l punem peste carne,impreuna cu mazarea iar dupa cateva minute smantana amestecata cu faina;condimentam,lasam sa mai scada sosul,punem mararul si servim cu paine prajita.

0

Chec cu capuccino

Nu am rezistat tentatiei sa nu fac si eu acest chec de la gaby-gabytza de pe bucataras,pentru ca prea frumos arata si destul de ieftin;multumesc Gabitzule!!
Ingrediente:5oua,3linguri zahar,2plicuri zahar vanilat,60g crema de branza,1plic capuccino,3linguri ulei,4linguri faina,1lingurita cacao,2linguri lapte,esenta de rom
Frecam galbenusurile bine cu zahar si vanilie,adaugam crama de branza frecata cu ulei si rom,albusurile batute spuma,apoi faina,amestecam cu lingura;dam deoparte c4linguri de aluat pe care-l amestecam cu capuccino si cacao dizolvate cu lapte;punem in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina compozitia alba,deasupra compozitia cu cacao si amestecam usor cu o furculita;lasam la foc mic 30-40min si dupa ce s-a racit,pudram cu zahar.
2

Chec cu nuca si menta

Acest chec este o reteta de post si are o aroma deosebita datorita cristalelor de menta.
Ingrediente:12linguri ulei,14linguri zahar,14linguri apa,12linguri faina,1cana nuci macinate,1plic praf de copt,esenta de menta,pudra de menta
Intr-un castron amestecam bine cu telul apa,zahar,ulei,si nuca apoi adaugam faina cu praful de copt;punem jumatate in forma unsa si tapetata cu faina,iar in restul amestecam 1lingura pudra de menta,3cristale topite in 2linguri de apa si 1lingurita esenta de menta;rasturnam peste compozitia din forma iar cu furculita amestecam usor;tinem la cuptor la foc min 40-50min.
Dupa ce s-a racit o pudram cu zahar.
1

Peste cu salata de pastai

Recomand tuturor aceasta reteta,este minunata!!
Ingrediente pentru 1persoana:1cotlet de somon(merge si alt peste dar eu asa ceva am avut in congelator),1lingura faina,1lingura malai,1lingura paprika,sare,ulei pentru prajit,100g fasole pastai,3-4catei de usturoi,1lingura maioneza sau 2linguri iaurt,gros
Pestele condimentat,il trecem prin amestecul de faina,malai,sare si paprika dupa care-l prajim in ulei incins;il scoatem pe hartie absorbanta.
Fasolea o punem la fiert cateva minute in apa cu sare,o scurgem bine apoi o amestecam cu usturoiul pisat si iaurt;
Servim pe farfurie pestele cu lamaie,alaturi de salata de pastai;un deliciu!!
2

Ciuperci gratinate

Ingrediente:250g ciuperci,500g cartofi,3-4catei de usturoi,3linguri ulei,100g cascaval,2fire ceapa verde,1cutie mica smantana,3linguri lapte,sare
Punem cartofii curatati la fiert in apa cu sare,dupa care-i scurgem si-i taiem cubulete;ciupercile feliate le calim in ulei impreuna cu usturoiul tocat marunt iar la sfarsit adaugam sare;in tava unsa cu ulei punem jumatate din cantitatea de cartofi,apoi jumatate din ciuperci,acoperim cu restul cartofilor,restul ciupercilor,turnam smantana desfacuta cu lapte iar deasupra cascavalul ras;lasam la cuptor pana se rumeneste iar dupa ce am scos-o din cuptor,punem ceapa verde taiata rondele mici.
Se serveste calda.
1

Supa crema de pui cu legume

O delicioasa supa atat pentru copii dar si pentru parintii copiilor;eu,de cate ori fac snitele de pui,cu oasele scoase si pielea,fac aceasta supa.
Ingrediente:4-5 oase si piele de la dezosarea pieptilor,1ceapa,1morcov,1telina mica,2-3catei de usturoi,1cm radacina de ghimbir,2cartofi,1cutie lapte de cocos,sare,lamaie
Punem oasele sa fiarba in apa cu sare5min,arunaca apa,spalam oasele de spuma neagra,apoi le punem din nou la fiert cu toate legumele curatate,spalate,taiate si 1lingurita de sare;dupa ce totul e fiert bine,strecuram,punem legumele intr-un bol si scoatem de pe oase carnea care a mai ramas de la dezosat;facem o pasta cu ajutorul blederului vertical,adaugam laptele de cocos cald,subtiem dupa cat dorim cu supa ramasa,condimentam si servim calda cu patrunjel,crutoane si optional,lamaie iar oasele si pielea merg la cateiii din spatele blocului.
Poate nu sunteti de acord cu asa ceva,dar la mine in bucatarie, este deviza"nimic nu se arunca,totul se transforma"!!!

0

Mic dejun pentru copii

Daca aveti copii mici sau nepotei si sunt trecuti de 1an,puteti sa introduceti in alimentatie oul iar cel mai sanatos este oul de prepelita;iar ca sa fie mai atractiv,puteti cumpara astfel de forme in care merg facute doar 2oua exact cat are copilul nevoie
Ingrediente:2oua de prepelita,sare
Batem intr-un castronel ouale cu putina sare apoi le rasturnam in forma unsa cu pensula cu putin ulei de masline;lasam la foc mic forma acoperita pana se desprinde de margini,intoarcem apoi servim copilul pe farfurie cu diferite legume.
Pentru cine doreste sa faca omleta cu oua de gaina,dintr-un ou facem doua asemenea stelute,punand ou batut bine cu lingura.
0

Omleta cu ceapa si marar

Ingrediente:2oua,1leg.de marar,4-5fire de ceapa verde,1lingura ulei de masline,sare,piper
In tigaia cu ulei calim ceapa tocata marunt,dupa 2-3min adaugam ouale batute cu sare,piper si mararul taiat marunt;rasturnam  peste ceapa,si lasam cateva minute cu capac si la foc mic dupa care intoarcem omleta;o servim cu diferite legume.
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme