Mancare cu mazare de post

Ar fi trebuit sa mai reinnoiesc unele retete pe aici dar ma gandesc ca daca nu am schimbat nimic la ele,ce rost are asa ca adaug doar farfurii din diferiti ani!
                                                                                                                                                            AVEM NEVOIE DE:400g mazare congelata,1ceapa mare,4cartofi,2linguri bulion de ardei facut in casa,2fire de usturoi verde sau 2-3catei,1ardei gras,3linguri ulei,sare,piper,verdeata
CUM SE PROCEDEAZA:In vasul cu ulei incins,calim ceapa tocata,usturoiulsi ardeiul tocate marunt,dupa cateva minute adaugam cartofii curatati si taiati cubulete,bulionul,amestecam bine,adaugam 1lingurita de sare,mazarea,2cani cu apa,punem capac si lasam sa fiarba incet 30-40min;dupa acest timp,daca totul este fiert si sosul e scazut,mai potrivim de gust,adaugam verdeata tocata marunt si se poate servi.

0

Salata de ton cu paste

O salata usoara,gustoasa si sanatoasa
Ingrediente:1punga paste scurte,1cutie ton bucati,1/2ardei rosu gras,2linguri maioneza,ulei de fistic,otet de zmeura,sare,piper
Pastele fierte dupa instructiunile de pe punga,scurse,puse intr-un castron apoi amestecate cu tonul maruntit ardeiul rosu taiat foarte marunt,1lingura ulei,putin otet,sare,piper,amestecam bine,adaugam maioneza apoi servim ornata cu busuioc verde.
Dupa preferinte,maioneza poate fi eliminata.

0

Flan cu spanac

Acest flan e asemeni unei tarte doar ca nu are blat
Ingrediente:400g spanac,4oua,200ml smantana,sare,piper
Intr-un castron batem bine 2oua cu smantana,adaugam spanacul bine spalat,oparit,taiat marunt,sare,piper,amestecam bine,apoi turnam compozitia in forma de tarta unsa cu unt iar deasupra spargem restul de oua;dam tava la cuptor pentru 30-40min.
Se serveste cald cu parmezan deasupra optional.


0

Legume umplute cu carne

Asta e metoda mea in timpul verii;daca mi-e pofta de sarmalute,adaug si 2-3ardei,si 1-2dovlecei si daca am rosii mai mari,pun in oala si 1-2rosii;rezultatul este minunat!!
Ingrediente:1kg de carne tocata,1ceapa,2linguri bulion,100g orez,marar,patrunjel,sare,piper,cimbru,1lingurita cu zahar,ardei grasi,dovlecei,rosii,frunze de vita,50ml ulei,500ml suc de rosii,1cana cu bors
Intr-un castron amestecam bine carnea tocata cu sare,piper,putin cimbru,ceapa tocata marunt,verdeata de asemenea,orezul,bulionul si zahar;dupa ce omogenizam bine,lasam sa se odihneasca;in acest timp inlaturam cotoarele de la ardei si-i spalam apoi ii punem cu gura in jos sa se scurga,dovleceii daca sunt mari taiati in doua si scobit interiorul cu o lingurita cu grija sa nu se rupa,la rosii taiem un capac dar nu de tot si scoatem miezul si intr-un final frunzele de vita le oparim
Intr-un vas taiem marunt cateva rosii apoi punem legumele umplute cu carne,acoperim gura cu o rondea de rosie,(la ardei si dovlecei),printre ele punem sarmalute,deasupra mai punem rosii taiate daca au ramas,adaugam sucul de rosii,1cana cu apa sau bors cine doreste,uleiul,acoperim cu frunze de vita,punem deasupra o farfurie sa nu se miste legumele si dam vasul la cuptor pentru 1h,timp in care mai verificam daca mai are sos dar verificam si la gust.
Servim aceste legume cu smantana,cine doreste si tot cine doreste cu mamaliguta,

4

Pui frantuzesc la cuptor

Acesti pui,pe bune sunt din Franta;am gasit la supermarchet si am luat;la prima vedere,neavand ochelarii la mine,am crezut ca e ceva pasare vanata cand am vazut ca sunt atat de mici dar acasa am citit pe eticheta,chiar pui.La noi in ferme  puiii sunt lasati sa se faca de 2-3kg ca altfel ies in pierdere,dar ma rog nu ma bag in astfel de probleme ca nu le cunosc si sa trecem la treaba,zic!!
Ingrediente:2pui,sare,piper,boia,ierburi provencale,ulei de masline,1capatana de usturoi,1portocala,1lamaie,cimbru verde,1pahar vin alb
Sos mediteranean:2rosii,1mana de busuioc,1lingura capere,3linguri ulei de masline,1catel de usturoi,sare,piper
Cartofi Wedges:500g cartofi,un amestec facut din cate 1/2lingurita de:sare,piper,praf de usturoi,cimbru,rozmarin,boia,curcuma,1ceasca ulei de masline
Puiii,spalati uscati,condimentati cu sare si piper pe exterior si pe interior,pui in burta cate 2felii de lamaie si portocala,3-4catei de usturoi intregi,2-3fire de cimbru verde,legi picioarele,freci exteriorul cu ierburi si boia,punem puiii in tava,pe langa el ce a mai ramas,adica usturoi,lamaie,portocala,cimbru,turnam peste ei uleiul, un pahar de vin alb si putina apa,acoperim si lasam la cuptor 20min;descoperim sa se rumeneasca si mai lasam 10min.
Pentru sos punem in blender toate ingredientele,rosiile oparite curatate de coaja si taiate,blenduim bine totul,potrivim de gust,rasturnam in sosiera si dam la frigider pana la servire
Pentru cartofi,punem in tava cartofii curatati,taiati cuburi,amestecati cu restul ingredientelor,acoperim si lasam la cuptor 45min iar spre final descoperim sa se rumeneasca.
Servim puiul pe platou cu cartofi si sos mediteranean.

2

Dovlecel cu floare pane

Mi-am adus aminte ca in Italia,asa ceva se mananca aproape zilnic si cum la noi nu se gasesc prin supermarcheturi la vanzare flori de dovlecei,mi-a adus sotul de la gradina doar 2 sa vad rezultatul;aceste flori pot fi umplute si cu legume sotate,cu ciuperci,cu motzarela,cu peste afumat,sau alte inventii personale;se pot folosi doar florile sau cu tot cu dovlecel cum am facut eu cu conditia sa fie foarte mic
Ingrediente:2dovlecei cu floare in varf,50g branza feta,1lingurita de chimion pisate,1ou,sare,piper,faina,ulei pentru prajit
Scoatem pistilul din floare cu grija sa nu rupem floarea,tinem putin sub jet de apa rece pentru eliminarea gazelor care stau in floare,lasam sa se scurga;intr-un bol amestecam branza cu chimionul,umplem floarea,strangem terminatiile florii sa nu se desfaca la prajit,dovlecelul il crestam la capatul opus si-l pudram cu sare;intr-o farfurie amestecam oul batut cu sare,piper,si faina pana rezulta un aluat de clatite putin mai gros,trecem dovlecelul pri acest aluat si-l punem la prajit in ulei mult si foarte incins;scoatem pe prosoape de hartie si servim cu felii de lamaie si sos de usturoi.
Data urmatoare voi face mai mult de 2,pentru ca mi-a placut.

4

Creste de cocos cu rata

Am primit de la copiii din Franta printre altele si un borcan(conserva)cu rata in sos si cum aveam o punga de paste tip creste de cocos,le-am amestecat si a iesit ceva bun
Ingrediente:1punga paste tip creasta de cocos,1conserva cu rata,1pahar vin alb,marar
Pastele fierte,scurse,le punem in cratita,rasturnam rata,adaugam vinul,lasam pe foc cateva minute apoi servim cu marar deasupra.

2

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme